Jump to content

Events happening today

 1. 12
  :00


  24 June 2019 12:30      15:00

  Ben je ondernemer, student, docent of manager uit het onderwijs geïnteresseerd in of actief bezig met ondernemend onderwijs? En wil je graag meedenken over hoe ondernemerschapsonderwijs kan worden gestimuleerd? Neem dan deel aan de meet up van O2LAB op 24 juni.
  O2LAB is een programma dat in maart is gestart om het ondernemerschapsonderwijs te bevorderen en te faciliteren. Om tot een programmavoorstel te komen voor de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen worden ideeën opgehaald bij de doelgroep en vervolgens verder uitgewerkt.
  Tijdens de eerste meet up eind mei bespraken de deelnemers ideeën en voorstellen die het ondernemerschapsonderwijs kunnen versterken en die iedereen die actief is in ondernemerschapsonderwijs faciliteren.
   
  Pitchen uitgewerkte ideeën 24 juni
  De ideeën die zijn voortgekomen uit de eerste meet up gaan de deelnemers nu verder uitwerken. In de vervolgbijeenkomst op 24 juni presenteren zij hun plannen.
   
  Aanhaken bij ideeën?
  Was je niet bij de eerste meet up, maar wil je wel graag meehelpen de ideeën tot uitvoering te brengen? Je kan alsnog een idee per email aanleveren en deze pitchen op 24 juni. De opgehaalde ideeën vormen straks bouwstenen voor het programma O2LAB. 
   
  Meer informatie over O2LAB: lees de informatie op de RVO-website m.b.t. Stimuleren van ondernemerschap in het onderwijs.
  Centraal in het programma O2LAB staat hoe ondernemendheid en ondernemerschapsonderwijs verbeterd kan worden, met een focus op hoe we de koplopers kunnen faciliteren. Met dit programma wil de overheid 'zuurstof' toevoegen aan de ontwikkeling van vaardigheden in de 2 O’s: Ondernemerschap en Ondernemendheid. De aanpak van O2LAB biedt ruimte voor experimenten en initiatieven.
   

  Event details


  Agenda 1 Comment

  0 users have RSVPed

 2. 22
  :00


  05 May 2019 22:00      08 September 2019 22:00

  Je onderscheid je op enige manier op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, creativiteit en/of innovatie ten opzichte van andere bedrijven?
  Heb je internationale ambities en wil je jouw exportdroom waarmaken?
  Schrijf je dan in voor het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) en maak kans op een jaar lang ondersteuning. Inschrijven kan van 6 mei tot en met 8 september 2019. 
   
  Wat kun je winnen?
  Ben je één van de genomineerden of één van de 10 winnaars? Het prijzenpakket bestaat uit onder andere:
  deelname aan een handelsmissie 2 KLM-vliegtickets persoonlijk advies van ING en RVO.nl experts introductie in de internationale netwerken van de partners free publicity, dus naamsbekendheid
    Nieuwsgierig geworden? Bekijk hoe deelname werkt (incl. het volledige prijspakket).
   
  Succesvolle voorgangers: Op de website van het OHMF lees je inspirerende verhalen van de winnaars van voorgaande jaren. Dankzij het OHMF hebben zij flinke stappen gemaakt in het buitenland.
   
  Inschrijven?
  Schrijf je gratis in en maak kans op een jaar lang hulp van het OHMF. Inschrijven kan van 6 mei tot en met 8 september 2019.
   
  Het OHMF is een initiatief van Evofenedex, ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het fonds helpt ieder jaar 10 ondernemers bij het opbouwen van een internationaal netwerk.

  Event details


  Agenda 0 Comments

  0 users have RSVPed

 3. 23
  :00


  28 January 2019 23:00      18 December 2019 23:00

  De Kamer van Koophandel organiseert het gehele jaar 2019 diverse startersdagen en trainingen.
  Het betreft hier:
   
  Eigen bedrijf starten: inzicht in eigenschappen van een ondernemer; voordelen van een ondernemingsplan; tips voor marketing en marktonderzoek; uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten; informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s; duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst Business Challenges: KVK Business Challenge is een open innovatieplatform waarop corporates uitdagingen aanbieden. Uitdagingen waar ze zelf niet uitkomen en waarbij ze de hulp van innovatie ondernemers nodig hebben om samen tot een oplossing te komen. Durf te vragen Je kunt de kennis en ervaring van andere ondernemers gebruiken voor je eigen vraagstuk. Je krijgt tips en tricks van andere ondernemers om kansen te benutten. Er wordt meegedacht over oplossingen voor jouw ondernemersvraagstuk. Slim aan de slag met de digitale toekomst van je bedrijf: Spar met collega ondernemers over de digitale toekomst van jouw bedrijf en ga met een persoonlijk actieplan naar huis.  Data Summit/Verantwoord datagebruik: Wat is de verhouding tussen privacy en gebruiksgemak? Wat moet bij wet worden geregeld en wat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal? Privacywetgeving & digitale marketing: De data van je klanten zijn goud waard. Je moet hier verantwoordelijk mee omgaan. Bescherm jouw idee: Ondernemers die worstelen met de vraag hoe ze hun ideeën kunnen beschermen; die nieuwsgierig zijn naar hoe andere ondernemers hun intellectueel eigendom geregeld hebben; Ondernemers die slim samenwerken binnen en buiten hun eigen netwerk.  
  Zie het complete agenda-overzicht op de KvK-website voor meer toelichting en de diverse data en locaties.
   

  Event details


  Agenda 0 Comments

  0 users have RSVPed


  28 January 2019 23:00      19 December 2019 23:00

  Octrooicentrum Nederland organiseert het gehele jaar 2019 diverse workshops en trainingen op het gebied van innvovatie:
  Het betreft hier:
   
  Basis van intellectueel eigendom: ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe je jouw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.
  Let op: deze basiscursus IE heb je nodig om deel te kunnen nemen aan onderstaande workshops:
   
  Zelf op zoek in octrooidatabanken: ven je regelmatig actief met technische innovatieprocessen? Je kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze workshop. Let op: voor deelname is basiskennis IE vereist.  Intellectueel eigendom-strategie voor mkb : hoe zijn bedrijfsstrategie, bedrijfstype en externe analyse bepalend zijn voor jouw IE-strategie; op welke manieren kun je waarde creëren met IE in uw bedrijf; hoe kun je beslissen of je wel of geen IE-rechten aanvraagt; welke verschillende exploitatiestrategieën zijn er voor IE; welke strategie het beste bij jouw bedrijf past. Slim omgaan met kennis bij samenwerking: samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wil je graag weten hoe je dit proces effectiever aanpakt.  Masterclass Octrooien: ben je een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? Met deze workshop kom je inhoudelijk meer te weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk. Zie ook de brochure met  basisinformatie "octrooi aanvragen op technische vindingen: van idee naar octrooi”.  
  Zie de agenda Innovatief Ondernemen van RVO voor meer informatie en voor diverse data en locaties waar bovenstaande workshops gehouden worden.
   

  Event details


  Agenda 0 Comments

  0 users have RSVPed

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept