Jump to content    

De Kamer van Koophandel organiseert het gehele jaar 2019 diverse startersdagen en trainingen.
Het betreft hier:
 
Eigen bedrijf starten: inzicht in eigenschappen van een ondernemer; voordelen van een ondernemingsplan; tips voor marketing en marktonderzoek; uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten; informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s; duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst Business Challenges: KVK Business Challenge is een open innovatieplatform waarop corporates uitdagingen aanbieden. Uitdagingen waar ze zelf niet uitkomen en waarbij ze de hulp van innovatie ondernemers nodig hebben om samen tot een oplossing te komen. Durf te vragen Je kunt de kennis en ervaring van andere ondernemers gebruiken voor je eigen vraagstuk. Je krijgt tips en tricks van andere ondernemers om kansen te benutten. Er wordt meegedacht over oplossingen voor jouw ondernemersvraagstuk. Slim aan de slag met de digitale toekomst van je bedrijf: Spar met collega ondernemers over de digitale toekomst van jouw bedrijf en ga met een persoonlijk actieplan naar huis.  Data Summit/Verantwoord datagebruik: Wat is de verhouding tussen privacy en gebruiksgemak? Wat moet bij wet worden geregeld en wat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal? Privacywetgeving & digitale marketing: De data van je klanten zijn goud waard. Je moet hier verantwoordelijk mee omgaan. Bescherm jouw idee: Ondernemers die worstelen met de vraag hoe ze hun ideeën kunnen beschermen; die nieuwsgierig zijn naar hoe andere ondernemers hun intellectueel eigendom geregeld hebben; Ondernemers die slim samenwerken binnen en buiten hun eigen netwerk.  
Zie het complete agenda-overzicht op de KvK-website voor meer toelichting en de diverse data en locaties.
 

Event details

Agenda 0 Comments

0 users have RSVPed


    

Octrooicentrum Nederland organiseert het gehele jaar 2019 diverse workshops en trainingen op het gebied van innvovatie:
Het betreft hier:
 
Basis van intellectueel eigendom: ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe je jouw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.
Let op: deze basiscursus IE heb je nodig om deel te kunnen nemen aan onderstaande workshops:
 
Zelf op zoek in octrooidatabanken: ven je regelmatig actief met technische innovatieprocessen? Je kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze workshop. Let op: voor deelname is basiskennis IE vereist.  Intellectueel eigendom-strategie voor mkb : hoe zijn bedrijfsstrategie, bedrijfstype en externe analyse bepalend zijn voor jouw IE-strategie; op welke manieren kun je waarde creëren met IE in uw bedrijf; hoe kun je beslissen of je wel of geen IE-rechten aanvraagt; welke verschillende exploitatiestrategieën zijn er voor IE; welke strategie het beste bij jouw bedrijf past. Slim omgaan met kennis bij samenwerking: samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wil je graag weten hoe je dit proces effectiever aanpakt.  Masterclass Octrooien: ben je een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? Met deze workshop kom je inhoudelijk meer te weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk. Zie ook de brochure met  basisinformatie "octrooi aanvragen op technische vindingen: van idee naar octrooi”.  
Zie de agenda Innovatief Ondernemen van RVO voor meer informatie en voor diverse data en locaties waar bovenstaande workshops gehouden worden.
 

Event details

Agenda 0 Comments

0 users have RSVPed


Pensioen hoeft niet saai of ingewikkeld hoeft te zijn. Sjaak Zonneveld, medeoprichter van BrightPensioen en schrijver van het boek Reis rond de wereld in je beste jaren, laat je op een andere manier over pensioen nadenken. Binnen een uurtje weet je alle mogelijkheden om zelf je pensioen te regelen. Je wordt geholpen jouw pensioen te berekenen en er zijn handige tools beschikbaar.
 
Zzp’ers laten veel geld liggen
Uit onderzoek door onderzoeksbureau GfK blijkt dat 63% van de zzp’ers niet weet wat fiscale jaarruimte is. Daarnaast onderschat maar liefst 91% dit voordeel. Terwijl het belastingvoordeel de belangrijkste trigger is aan pensioen te doen. Dit weten wij uit ervaring: elk jaar komt de helft van onze nieuwe deelnemers in december binnen. Vlak voor de deadline voor het storten van de jaarruimte.
Wat komt er aan bod tijdens het webinar?
Hoe werkt pensioen in Nederland? (en waarom werkt het niet meer) Wat zijn de 7 mogelijkheden om zelf je pensioen te regelen? En wat zijn de voor- en nadelen van deze mogelijkheden? Hoe maak je maximaal gebruik van de fiscale voordelen? De belangrijkste pensioentips. Wat is tussenpensioen? Hoe bereken je jouw pensioen? Iedereen die het webinar bijwoont krijgt het e-book 'Reis rond de wereld in je beste jaren' cadeau, nummer 3 uit de Top-10 mooiste reisverhalen van Bol.com!
Je kan je hier inschrijven
 
Eerder opgenomen webinar terugkijken?
Dat kan ook, op deze pagina kun je het laatste webinar ‘on demand’ terugkijken. Maar live is leuker, want dan kun je vragen stellen en meedoen met de polls.

Event details

Agenda 0 Comments

0 users have RSVPed


Maandag 11 februari om 20:00 uur gratis webinar "Succesvol starten als zzp'er". In dit webinar leer je de basis van het succesvol starten van een onderneming.

Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen zijn onder andere:
Het opstellen van een ondernemingsplan Welke rechtsvorm kies je? Hoe onderzoek je of er markt is voor jouw product? Welke financieringsvormen zijn er? Hoe bepaal je jouw uurtarief? Wat houd je netto over als zzp'er? Etc. etc. Het webinar duurt ongeveer een uur. Tijdens het webinar is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen.
Schrijf je nu hier gratis in of informeer iemand in je omgeving die je kent en overweegt te starten. 
 
Ikwordzzper.nl organiseert ook diverse gratis seminars "Een eigen bedrijf starten" op diverse data en locaties.
In deze seminars komen de volgende onderwerpen aan bod:
Inzicht in eigenschappen van een ondernemer; Voordelen van een ondernemingsplan; Tips voor marketing en marktonderzoek; Uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten; Informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s; Duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst.  
Zie voor het volledige aanbod van seminars de agenda van ikwordzzper.nl
 
Óok kun je op de website van ikwordzzper gratis diverse whitepapers en voorbeeld overeenkomsten downloaden:
 

Event details

Agenda 0 Comments

0 users have RSVPed


    

1nspiring Day
 
Get ready for growth
 
Business ACTION plan in one day
 
Start at 10 am, closing at 4 pm

Event details

Agenda 0 Comments

0 users have RSVPed


×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept