Jump to content
  • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

    Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
    Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
    During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!

    

Als MKB ondernemer is de kans groot dat je premie afdraagt aan een sociaal fonds. Deze verplichting is vaak een gevolg van een afgesloten cao en geldt meestal voor alle werkgevers en -nemers in de branche.
Mogelijk ben je als MKB ondernemer niet bewust van het feit dat jouw bedrijf onder de werkingssfeer van een bepaalde cao valt en je een verplichte premieafdracht moet doen. Zo’n premieafdracht is er echter niet voor niks en het Sociale Fonds kan voor jouw bedrijf van grote toegevoegde waarde zijn. Maar wat is een Sociaal Fonds precies en wat doen zij?
Meld je aan voor de dialoog met experts Roel Fransen en Sander Vastbinder  
 
Ook interessant om te lezen:
Misschien heb je dit ooit meegemaakt: op een mooie dag komt er een brief of een mail binnen met de mededeling dat jij als MKB ondernemer onder een bepaalde werkingssfeer valt en dat je verplicht bent om premie af te dragen. De factuur volgt snel.
Nu ben je een druk persoon en ook die dag was er weer van alles aan de hand. Bovendien heb je al genoeg aan je hoofd als gevolg van de voortslepende coronacrisis. Dus dit zal wel. Maar die brief of mail ontvang je nog een keer. En dan lees je dat je inderdaad verplicht bent om premieafdracht te doen omdat jouw bedrijf onder een bepaalde werkingssfeer valt. En dan?
Dan ben je ineens aangesloten bij een sociaal fonds
Ja en dan… Lees het artikel van Roel Fransen >>> 
0 Comments

0 users have RSVPed

    

Heb je als ondernemer wel eens samengewerkt met andere partijen bij jouw innovatietraject? En liep je daarbij tegen problemen aan, bijvoorbeeld over wie de eigenaar is van het intellectueel eigendom en de verdeling van kosten en risico's? Meld je dan aan voor  het  webinar en kom meer te weten over samenwerking en intellectueel eigendom (IE).
 
Het samenwerken met andere partijen bij een innovatietraject kan een lastig proces zijn. Tijdens het webinar 'IE-valkuilen bij samenwerken' ligt de focus  op de rol die IE-rechten spelen bij innovatieve samenwerkingstrajecten. Aan de hand van een fictieve casus laten octrooiadviseurs je een aantal veelvoorkomende situaties zien én leer je hoe je de bijbehorende valkuilen in dit soort trajecten kunt vermijden.
 
Meer informatie en aanmelden vind je op deze pagina van RVO >>>
 
Benodigde basiskennis
Bij dit webinar wordt er van uitgegaan dat je enige basiskennis hebt over de belangrijkste IE-rechten. Heb je deze basiskennis nog niet? Volg dan eerst het webinar 'Intellectueel Eigendom - introductie rechten en beschermingsvormen'. Kijk in de octrooiagenda voor alle data waarop deze geven worden.
0 Comments

0 users have RSVPed

    

Meld je aan voor de InnovatieExpo 2021!
 
Op 8 april 2021 is het zover: dan komt hét innovatienetwerk van Nederland virtueel samen op de InnovatieExpo 2021.Ben je benieuwd welke innovaties Nederland in huis heeft op het gebied van energie, circulaire economie, verstedelijking en mobiliteit? Laat je creativiteit prikkelen en ontmoet toonaangevende innovators, bewindspersonen en jong talent! Meld je dan nu aan voor de InnovatieExpo 2021!
 
Loop virtueel over de online beursvloer van de InnovatieExpo en ga in gesprek met meer dan 60 grote en kleine innovators. Ontmoet exposanten zoals Ioniqa, Kaumera, DENS en Waterweg en kom erachter hoe zij het verschil willen maken in de energietransitie, circulaire economie en verstedelijking & mobiliteit.
Ontmoet de innovators Volg lezingen en talkshows Laat je inspireren tijdens Werksessies Ga naar het theater En verder…
Ga mee op Innovatiewandeling en ontdek de mysteries van het Plofbos, bezoek de online InnovatieParade, test je kennis met de InnovatieQuiz of doe mee aan een van de tientallen andere sessies op de InnovatieExpo 2021.  
Meer informatie, het programma en aanmeldproces vind je op deze website >>>
 
 
0 Comments

0 users have RSVPed

    

Hoe zit het met Intellectueel Eigendom? Op welke manier bescherm je jouw ideeën, uitvindingen, producten en merken?
Maak in 1 uur kennis met veel voorkomende rechten en beschermingsvormen.
U maakt kennis met:
Auteursrecht Handelsnaam Merken Modelrecht Bedrijfsgeheim Octrooi/patent Na dit webinar weet je op welke manieren  je jouw creatieve idee, uitvinding of merk kunt beschermen en wat daarbij komt kijken.
 
! TIP : voorafgaand aan bovenstaand webinar kun je deelnemen aan de online sessie "Durf te vragen, bescherm jouw idee".
Deze wordt op 13 april a.s. gehouden van 09.30 tot1-10.30. Meer informatie over dat webinar vind je hier >>>
Zie voor meer informatie: 
 
ZIe voor meer informatie en inschrijving deze pagina van Octrooicentrum Nederland >>>
0 Comments

0 users have RSVPed

    

Ben je actief in de duurzame productie en verwerking van groenten, aardappelen, uien, mango's, pluimvee of eieren? En wil je zakendoen en/of jouw netwerk uitbreiden in Senegal?
Neem dan van 14 tot en met 16 april deel aan de virtuele handelsmissie naar Senegal!

De Nederlandse ambassade in Dakar en RVO hebben onderzoek gedaan naar deze sectoren. Tijdens de virtuele missie worden een aantal business cases uit dit onderzoek besproken.

Voor wie?
De virtuele missie naar Senegal is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de duurzame toelevering, productie, verwerking en handel van groenten, aardappelen, uien, mango's, pluimvee en eieren.

Programma en matchmaking
Het programma bestaat uit een kick-off, interactieve sessies over marktvooruitzichten en samenwerkingsmogelijkheden (uitgewerkt in de business cases) en matchmaking tussen Nederlandse en Senegalese publieke en private organisaties. Na de missie kunnen het landbouwbureau van de Nederlandse ambassade in Dakar en RVO u verder adviseren over uw plannen.
 
Zie voor meer informatie en hoe aan te melden de informatiepagina van RVO >>>
0 Comments

0 users have RSVPed

    

Heb je innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de watersector? En wil je zakendoen, contacten opbouwen en/of  jouw netwerk uitbreiden in Marokko?
Neem dan van 19 tot en met 22 april deel aan de virtuele handelsmissie naar Marokko.

Voor wie?
De virtuele missie naar Marokko is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen uit de Nederlandse watersector, en voor waterschappen die internationaal actief (willen) zijn.

Programma
Voorafgaand aan de missie vindt er een gezamenlijke bijeenkomst plaats voor Nederlandse deelnemers om kennis te maken en het programma te bespreken.

Het programma bestaat uit een kick-off, interactieve thematische en technische sessies.

Matchmaking
Elke deelnemer kan op eigen initiatief matchmakingafspraken inplannen via het online b2match-platform. Deelname aan deze 'vrije matchmaking' is bij de deelnemersprijs inbegrepen.

Aanvullend hierop kun je tegen bijbetaling ook georganiseerde matchmaking op maat aanvragen bij RVO.
 
Zie voor meer informatie en inschrijving deze pagina op de RVO website >>>
 
0 Comments

0 users have RSVPed

    

VK helpt Nederlandse ondernemers met logistieke ruimte in VK
 
Sinds 1 januari is zakendoen met het Verenigd Koninkrijk een stuk ingewikkelder en is de vraag naar logistieke ruimte in het VK enorm toegenomen. Als je bijvoorbeeld regelmatig exporteert naar het VK kan het voordelig zijn om lokale opslagruimte te hebben. Maar waar moet je allemaal aan denken? 
 
Neem deel aan het Webinar Finding Warehouse Space in the UK !
 
Het Britse ministerie van Handel helpt Nederlandse bedrijven met het vinden van de juiste logistieke ruimtes in het VK. Om meer te vertellen over de mogelijkheden organiseert de ambassade op 21 april een webinar. Van contractregelgeving tot het daadwerkelijk vinden van opslagruimte,  het komt allemaal voorbij. 
Programma
Opslagruimte vinden in het VK - Disha Sharma, DIT Midlands Opslag in de 'Golden Triangle' - Richard Cook, SEMLEP Transacties met commercieel onroerend goed - Daniel York, Herrington Carmichael Logistieke contracten - Mark Chapman, Herrington Carmichael Dynamiek van de vastgoedmarkt en casestudy - Kevin Mofid, Savills Hoe de DIT kan helpen - Maurits Favier, DIT Den Haag  
Aanmelden doe je via deze link >>>  Let op: tijdstipsverschil met UK is één uur.  Nederlandse tijd voor deelname is dan 11.00 uur ! 
0 Comments

0 users have RSVPed


EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept