Ga naar inhoud

Evenementen vandaag

 1. 9
  :00


  10 september 2009 09:30

  UTRECHT – Op 10 september 2009 worden de voorlopige onderzoeksresultaten gepresenteerd van het landelijke onderzoek naar de relatie tussen leiderschap en veranderingsbereidheid.
   
  In de zomermaanden hebben honderden gemeenteambtenaren de vragenlijst ingevuld over hun veranderingsbereidheid en het leiderschap dat zij van hun direct leidinggevende ontvangen. Door de vragenlijsten statistisch te analyseren en te verbinden met wetenschappelijke literatuur laat het onderzoek laten zien welke factoren de veranderingsbereidheid van medewerkers het sterkst beïnvloeden. Op basis hiervan worden in de presentatie ook adviezen gegeven om de veranderingsbereidheid in organisaties te vergroten.
   
  De case is de invoering van concept Antwoord© in gemeenten. Dat is het concept waarbij de gemeente de ingang wordt voor alle overheidsdienstverlening. Een typisch voorbeeld van een top-down benadering, maar hoe staan de mensen op de gemeentelijke werkvloer daar tegenover en hoe is dat door leiderschap te beïnvloeden? Het resultaat van het onderzoek beperkt zich echter niet tot deze case maar is in principe ook toepasbaar bij andere organisatieveranderingen in zowel de publieke als private sector.
   
  De presentatie is onderdeel van een workshop waarin ook samen met de deelnemers wordt gesproken over het herkennen van veranderbereidheid, ‘best practices’ en ervaringen van de deelnemers. De opzet en locatie bieden de ruimte en mogelijkheid voor discussie.
   
  Organisatie en aanmelding
  De organisatie van de presentatie is in handen van Businesspreneur in samenwerking met Mindz. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via gverstoep@businesspreneur.nl. Er wordt een bijdrage gevraagd van 20 euro, inclusief lunch.
   
  Tijdstip en locatie
  De workshop vindt plaats op donderdagochtend 10 september 2009, van 9.30-12.30. De locatie is de Mindz lounge van Seats2meet, op Utrecht CS, Moreelsepark 65 (Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e etage), 3511 EP Utrecht.
   
  Meer over het onderzoek
  In het onderzoek worden ambtenaren van de gemeentelijke werkvloer ondervraagd door middel van wetenschappelijk gestandaardiseerde vragenlijsten voor veranderbereidheid en leiderschap. De diagnose van de veranderingsbereidheid ten opzichte van het concept Antwoord© is op zich al wetenswaardig, maar het onderzoek gaat verder met een statistische analyse van de relaties tussen componenten van veranderingsbereidheid en componenten van leiderschap die dezelfde medewerkers van hun direct leidinggeven ontvangen.
   
  Het resultaat van het onderzoek kunnen gemeenten gebruiken voor organisatie- en leiderschapsontwikkeling in hun organisatie, om de weg naar implementatie van Antwoord© te vergemakkelijken en de dienstverlening te verbeteren. Andere organisaties kunnen het resultaat natuurlijk ook gebruiken, om organisatieveranderingen effectiever te leiden.
   
  Het verloop van het onderzoek is te volgen via http://survey.vanderkolk.info
   
  Meer over de onderzoeker
  Drs. Ron van der Kolk is sinds 2,5 jaar teamleider Ontwikkeling Dienstverlening bij de Gemeente Enschede. Daarvoor werkte hij in diverse advies- en managementfuncties in de ICT dienstverlening. Ruim tien jaar geleden studeerde hij af aan de Universiteit Utrecht op kanaalkeuze van burgers bij het zoeken naar overheidsinformatie. Het huidige onderzoek wordt uitgevoerd als afstudeeronderzoek van de opleiding Master of Business Administration.
   
  Website
  Naar website van evenement
  Organisator
  Businesspreneur
  Prijs
  20

  Details evenement


  Agenda 0 reacties
 2. 10
  :00


  09 september 2009 10:00      10 september 2009 00:00

  Dé beurs voor relatiegeschenken en kerstpakketten.
   
  RelatieZ presenteert een keur van specialisten met (exclusieve) relatiegeschenken en kerstpakketten. Wat u de gelegenheid geeft om zelf te beoordelen of een artikel aan uw kwaliteitseisen voldoet.
  Website
  Naar website van evenement
  Organisator
  Het Portaal Uitgevers

  Details evenement


  Agenda 0 reacties
 3. 14
  :00


  10 september 2009 14:00

  Op 10 september 2009 organiseert Maxwell Group een Voorlichtingsbijeenkomst Risicokapitaal, onder de titel 'Masterclass bedrijfsfinanciering met Risicokapitaal voor de creatieve sector' te Leeuwarden. Het is een van de bijeenkomsten die TechnoPartner in 2009 faciliteert in het kader van haar Business Angel Programma (BAP) .
   
  Doelgroep
  [*] (startende) ondernemers die risicokapitaal zoeken
   
  Programma
  [*] 14.00 uur - Bedrijfsfinanciering met risicokapitaal
  [*] 15.00 uur - Een investeerder binnenhalen: de pitch
  [*] 15.30 uur - Theorie toepassen op praktijk: voorbeeldcase's van Dragons Den
  [*] 16.00 uur - Borrel
  [*] 17.00 uur - Einde
   
  Plaats en route
  De BlokhuisPoort
  Blokhuisplein 40
  8911 LJ Leeuwarden
   
  Een routebeschrijving vindt u op de website van De BlokhuisPoort.
   
  Aanmelden
  Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Op de website www.kapitaaltrein.nl van Maxwell Group kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst.
   
  Meer informatie
  Lees meer over de inhoud en opzet van de TechnoPartner BAP-bijeenkomsten. Voor meer informatie over de Voorlichtingsbijeenkomsten Risicokapitaal van Maxwell Group kunt u www.kapitaaltrein.nl bezoeken. Ook kunt u contact opnemen met Eelco Bakker:
   
  [*] Telefoon: 050 - 210 35 77
  [*] E-mail: bakker@maxwellgroup.nl
   
  [*] Maxwell Group
  [*] Kruislaan 400
  [*] 1098 SM Amsterdam
   
  Website
  Naar website van evenement
  Organisator
  Maxwell Group en TechnoPartner

  Details evenement


  Agenda 0 reacties
 4. 15
  :00


  10 september 2009 15:00

  Om nieuwe producten, processen of diensten in de markt zetten, heeft u financiering nodig.
   
  In deze workshop stapt u met collega-ondernemers in een virtuele helikopter om het financiële landschap te verkennen.
   
  In een groep van circa tien ondernemers gaat u met drie onderwerpen aan de slag:
   
  Wat kunt u realiseren binnen uw eigen onderneming om de financiële ruimte te vergroten?
  Welke innovatieprogramma’s, subsidies en fiscale regelingen zijn interessant voor u?
  Welke externe financieringsbronnen, bijvoorbeeld banken en (in)formal investors, gaat u aanboren?
   
  Het resultaat: u gaat doelgericht en realistisch te werk bij het vinden van financiering van uw innovaties.
  Website
  Naar website van evenement
  Organisator
  Syntens
  Prijs
  50

  Details evenement


  Agenda 0 reacties

  10 september 2009 15:00

  In deze workshop laat u zich samen met collega-ondernemers gedurende een kort dagdeel inspireren aan de hand van 49 voorbeelden voor het zelf realiseren van lagere kosten en nieuwe omzet in een veranderende of verslechterde markt.
   
  Tot slot wordt er ook kort stilgestaan bij een aantal interessante subsidiemogelijkheden om uw ‘slimmer werken’ acties van de grond te krijgen.
   
  Het resultaat: u gaat naar huis met concrete voorbeelden en een lijst in handen, met daarin de oplossingen die in uw situatie van toepassing zijn en mogelijkheden voor subsidies daarvoor.
   
  Onze innovatie-experts helpen u graag uw kersverse plannen meer verdieping te geven en deze in de praktijk te brengen.
  Website
  Naar website van evenement
  Organisator
  Syntens
  Prijs
  50

  Details evenement


  Agenda 0 reacties
 5. 17
  :00


  10 september 2009 17:00

  China-netwerk Guanxi.nu organiseert China Café voor China-ondernemers
   
  Op donderdag 10 september van 17.00 uur tot 19.30 uur vindt het eerste Guanxi.nu China Café van het nieuwe seizoen plaats in het Polman’s Huis in Utrecht. Sinds de start in 2008 weten steeds meer China-ondernemers de weg naar deze informele netwerkbijeenkomst te vinden. Ondernemers die actief zijn of willen worden in China kunnen kennis en ervaringen uitwisselen met elkaar. Ook zijn de leden van Guanxi.nu aanwezig, experts op het gebied van zakendoen met China.
   
  Crisis of niet, de Chinese markt blijft voor veel ondernemers een interessant land om zaken mee te doen op het gebied van export, import en (out)sourcing. De leden van Guanxi.nu hebben alle kennis in huis om ondernemers te ondersteunen bij het zakendoen met China. Zowel startende als gevorderde ondernemers kunnen bij de leden terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van ondermeer import, export, outsourcing, fiscale kwesties en de Chinese taal- en (zaken)cultuur. Ook verzorgen de leden workshops en zijn zij sprekers op seminars die Guanxi.nu ondermeer in samenwerking met de Kamer van Koophandel organiseert.
   
  Zakelijke China-belangstelling
  Op het China Café van China-netwerk Guanxi.nu is iedereen met zakelijke China-belangstelling welkom. Bij ieder China Café zijn leden van Guanxi.nu aanwezig om bezoekers antwoord te geven op vragen over zakendoen met China. Daarnaast is het een gelegenheid om bij te praten met collega China-ondernemers en voor het leggen van nieuwe contacten.
   
  Tijd en locatie
  Het China Café vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats van 17.00 – 19.30 uur in het Polman’s Huis, hoek Keistraat-Jansdam in Utrecht. De data voor 2009 zijn: 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december. Deelname is gratis (alleen consumpties zijn voor eigen rekening), aanmelden is niet noodzakelijk maar wel gewenst d.m.v. een e-mail aan info@guanxi.nu.
   
  Meer info: www.guanxi.nu - info@guanxi.nu
   
  China-netwerk Guanxi.nu
  Guanxi.nu is een netwerk waarin een breed scala aan dienstverlenende China-experts uit Nederland en België zijn verenigd. Het netwerk heeft alle expertise in huis om zowel startende als ervaren ondernemers in China te ondersteunen bij hun activiteiten, ondermeer door de directe toegang tot meer dan 80 China-experts, diverse services op www.guanxi.nu, het verzorgen van workshops en het organiseren van tal van activiteiten.
  Website
  Naar website van evenement
  Organisator
  China-netwerk Guanxi.nu
  Prijs
  0 (consumpties voor eigen rekening)

  Details evenement


  Agenda 0 reacties

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké