Jump to content

Uit de as herrezen? Ding mee naar de Feniks Award

Agenda
Mikky Vrolijk

Event details

De aanmeldingstermijn voor de Feniks Award is geopend. De Feniks Award gaat naar de ondernemer die na (bijna) faillissement een succesvolle nieuwe start heeft gemaakt met een gesaneerde of nieuwe onderneming.

 

De Feniks Award is een nieuwe prijs en een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en MKB Nederland. Er is veel verbetering mogelijk in de manier waarop de maatschappij omgaat met faillissement en herstart. Een ondernemerscultuur met lef levert immers extra banen en inkomsten lop. Daarom mag de angst om te mislukken mensen niet belemmeren om de uitdaging van een eigen bedrijf aan te gaan.

 

Ondernemen is afgewogen risico’s nemen. Dat brengt onvermijdelijk met zich mee dat het ook mis kan gaan. De onverhoopte mislukking bergt ook leerpunten in zich; een waardevolle ervaring die van pas komt bij het opzetten van een succesvolle onderneming. Die ervaring kun je alleen verzilveren als het ook daadwerkelijk komt tot een herstart.

 

Gemiddeld gaat ieder jaar ongeveer 1% van de bestaande bedrijven failliet. Dit percentage fluctueert met de conjunctuur mee, dus in laagconjunctuur wat hoger en viceversa. In absolute aantallen neemt het aantal faillissementen toe, evenals het aantal ondernemers. In 2007 waren er 4353 faillissementen, in 2011 waren het 6535. In de eerste 11 maanden van 2012 werden er 6804 bedrijven en instellingen failliet verklaard.

 

De Feniks Award wordt op 8 april voor de eerste maal uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer (8 – 12 april 2013) door de minister van Economische Zaken en de voorzitter van MKB Nederland.

 

De aanmeldingstermijn sluit op 13 januari 2013.

 

Zie criteria en aanmelding.

 

Voor meer informatie email: feniksaward@minez.nl

Website

Naar website van evenement

Organisator

ministerie van Economische Zaken en MKB Nederland


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept