Jump to content

Hackathon - Applicatie developers wanted

Agenda
DVL1981

Event details

Backbone Company bestaat dit jaar 25 & 1 jaar en dit jubileum zal uitgebreid gevierd worden. Omdat wij veel waarde hechten aan het scheppen van mogelijkheden voor de jongere generatie en graag mee willen werken aan een duurzame maatschappij, wordt er een Hackathon georganiseerd in samenwerking met Nudge.

 

Een Hackathon is een evenement waarbij computerprogrammeurs, vormgevers, projectmanagers en marketeers werken aan een software gerelateerd project met een zeer krappe deadline. Tijdens de Hackathon wordt de deelnemers gevraagd een bepaalde App te ontwerpen en realiseren die een positieve bijdrage doet aan de maatschappij en mensen stimuleert zich meer duurzaam te gedragen.

 

Een hackathon, hoe werkt dat?

Bij de Hackathon van Backbone Company wordt er gewerkt met een team van 4 personen (een Vormgever, een Marketeer, een App Developer en een Back-End Developer). Dat gaat zo:

 

Het team ontvangt op 24 februari een briefing, waarmee zij zich eventueel kunnen voorbereiden op het project.

 

Op 26 februari start de Hackathon officieel om 20.00 uur op het kantoor van Backbone Company in Wormerveer.

 

De deadline voor het opleveren van het resultaat is 27 februari om 08.00 uur, wat betekent dat je samen met je team een nacht gaat doorhalen met behulp van veel suikers, cafeïne, muziek en alles wat verder nodig is om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

 

Alle teams presenteren op 27 februari om 14.00 uur het resultaat van hun project aan een vakjury, waarna een top 3 zal worden geselecteerd.

 

De top 3 presenteert op 27 februari om 21.00 uur nogmaals het eindresultaat van hun project aan zowel de zakelijke relaties van Backbone Company als aan een nieuwe vakjury.

Backbone Company stelt aan het winnende team een schitterende reis van 5 dagen naar Barcelona beschikbaar als hoofdprijs. Daarnaast is er voor alle deelnemers een unieke mogelijkheid om te netwerken en eventueel om op te vallen als potentiele nieuwe werknemer en/of stagiair.

 

Buitenom de experts van Backbone Company bestaat de jury uit:

 

Sanoma - Brechtje de Leij

Meteoconsult - Reinier van den Berg

Unilever - Martijn Slebus

VODW - Maton Sonnemans

Er kan zowel als compleet team, incompleet team als individueel ingeschreven worden. Bij het inschrijven als incompleet team en/of individueel inschrijven zal er een team worden gevormd op basis van de inschrijvingen.

 

De sluitingsdatum voor het inschrijven staat op 20 februari, maar wacht niet te lang, er is slechts ruimte voor 10 teams!

Website

Naar website van evenement

Organisator

Backbone Company & Nudge


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept