Jump to content

Gratis korte budgettraining voor zzp'ers

Agenda
Y Happy Level

Event details

Zzp'ers in de regio Rotterdam kunnen gratis deelnemen aan een budgettraining. Deze wordt aangeboden door Florijn Schuldhulpverlening Ondernemers en incassobureau Faircasso. Beide organisaties merken dat ondernemers die hun administratie niet op orde hebben, meer risico lopen om in financiële problemen te komen.

 

In drie avonden (11 en 18 december 2014 en 8 januari 2015) leren de zzp'ers hoe een geordende administratie eruitziet en hoe je een begroting opstelt. Ook komt het scheiden van de zakelijke en privé-boekhouding aan de orde en het contact met de boekhouder. “Ze hoeven geen accountant te worden, maar meer inzicht in de eigen financiële situatie is wel belangrijk”, aldus Inge Markhorst van Florijn Schuldhulpverlening Ondernemers. “We merken dat de groep die aanklopt voor hulp steeds vaker geen boekhouding heeft, of geen enkele kennis van zaken op dit gebied. Preventie wordt belangrijker. Met dit initiatief nemen we daarin een stap.” Het aantal zzp'ers dat zich jaarlijks meldt voor schuldhulpverlening, neemt toe, zo blijkt uit cijfers van de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK). Ook de gemiddelde schuld is hoger.

 

Vroegsignalering

De budgettraining is een eerste activiteit in de samenwerking die Florijn Schuldhulpverlening Ondernemers en Stichting Faircasso met elkaar zijn aangegaan. Het doel is om vroegsignalering te introduceren. Dat vergroot de kans op het saneren van de schulden en een succesvolle doorstart. Jaime Jorba Bos van Faircasso: “Als een ondernemermet problematische schulden bij ons in het incassotraject belandten wij constateren dat een duurzame betalingsregeling zonder specialistische hulp niet mogelijk is, verwijzen wij hem door naar Florijn. In ruil voor het accepteren van hulp worden het incassotraject dan 'on hold' gezet. Voor alle partijen een betere maatschappelijk verantwoorde werkwijze denken we.”

 

Aanmelden kan via info@florijnshvo.nl,ons contactformulier of bellen op 0182-517676

Website

Naar website van evenement

Organisator

Florijn & Faircasso

training.thumb.png.c85389d4395df7b73d08fe2d945bd501.png


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept