Jump to content

Voorlichtingsavond 'Strategisch ondernemen met forse Subsidie'

Agenda
Hans van den Bergh

Event details

Tijdens dit avondvullende programma wordt teruggekeken op de leerpunten die - symbolisch op deze laatste dag van het eerste halfjaar van 2009 - de kredietcrisis tot op heden zoal heeft opgeleverd.

 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat van de MKB-ers (tot ca. 250 fte), slechts eenkwart tot eenderde iets van een ondernemingsplan heeft. Maar een klein deel daarvan gebruikt dit planningsinstrument om actief de onderneming aan te sturen.

 

Tevens blijkt uit diezelfde onderzoeken dat ondernemers die strategische planning inzetten beter bestand zijn tegen 'economisch zwaar weer' (zoals nu?) door eerder te schakelen naar nieuwe (overlevings)kansen, meer en snellere groei creëren t.o.v. de ondernemingen die dit nalaten. Laatstgenoemden raken achterop en ontzeggen zichzelf groei- en betere overlevingskansen!

 

Vanuit dat vertrekpunt wordt de Noord-Nederlandse ondernemer (uit DR, FR en GR, m.u.v. horeca en retailbranche) tijdens deze avond gewezen op het nut en de absolute noodzaak van het ondernemen op basis van strategische planning. Welke oplossingen biedt strategisch ondernemen en welke kansen zijn er? Voor wie? Hoe?

 

Veel nuttige informatie zal de revue passeren, gevolgd door een workshop waarin deelnemers in de discussie worden betrokken en aan elkaar kunnen afmeten hoezeer strategisch plannen als onzin of zinvol wordt gezien.

 

De overheid onderstreept het belang en stimuleert dit door hoge en toegankelijke subsidies beschikbaar te stellen en hiermee de drempel te verlagen naar strategisch ondernemen.

 

Toch laat de ondernemer te vaak die kansen liggen! Vandaar dat eveneens deze avond alles duidelijk wordt gemaakt over relevante subsidiemogelijkheden in het algemeen, maar met name over de aantrekkelijke regeling waarvan gebruik kan worden gemaakt, indien men besluit zich te laten (bij)scholen en te laten begeleiden naar strategisch plannen en ondernemen. (Zie als voorbeeld de brochure in bijlage.)

 

Vanzelfsprekend is de ontvangst met koffie, thee en koek. En met een netwerkborrel en een hapje, waarbij gelegenheid is tot het stellen van vragen en het uitwisselen van visitekaartjes, ideeën etc... wordt deze nuttige avond waardig afgesloten.

 

Aanmelden kan nog tot uiterlijk 19 juni as. en uitsluitend via e-mail: info@creanize.nl o.v.v. 'strategisch ondernemen 300609'.

Website

Naar website van evenement

Organisator

CREANIZE!

Prijs

34,95

SNN_folder_NIOF2009[1].pdf


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept