Jump to content

Space-MATCH 5: Technology transfer vanuit de ruimtevaart

Event details

TNO, het Ministerie van Economische Zaken, de Kennisalliantie en het Mikrocentrum High Tech Platform organiseren op 17 november a.s. samen met ESA/ESTEC alweer de 5e editie van Space-MATCH. Dit jaar is het thema ‘Sensoren, optica en elektronica’.

 

 

 

Het doel van Space-MATCH is om Nederlandse MKB-bedrijven op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met nieuwe high tech vindingen uit de ruimtevaart. Space-MATCH wil technologie omzetten in een voor de ondernemer innovatief product of dienst. Het gaat om kansrijke technologieën die nog niet eerder zijn toegepast op civiele markten of nog niet volledig zijn uitontwikkeld. Met het thema 'Sensoren, optica en elektronica', pakt Space-MATCH op 17 november uit: verschillende Europese topontwikkelaars etaleren hun innovaties uit de ruimtevaart.

 

 

 

Een greep uit de gepresenteerde technologieën:

 

‘Triplex vlakke golfgeleider technologie’, de voordelen van optisch transport via glasvezel worden toegepast binnen de bekende chip technologie. ‘Phased Array Technologie’, dat met snelle elektronisch stuurbare antennes interessante mogelijkheden biedt. Ook komen innovatieve manieren op het gebied van aardobservatie aan bod en sensoren die de aanwezigheid van water bepalen.

 

 

 

Ondernemers gaan op de informatiemarkt in gesprek met de aanwezige technologie-experts. In deze match-gesprekken kunnen zij kennismaken met de technologie en mogelijke toepassingen. Daarnaast zijn er ook experts op het gebied van subsidies en andere stimuleringsmaatregelen om de technologieën te vermarkten.

 

 

Organisator

Ministerie van Economische Zaken, de Kennisalliantie en het Mikrocentrum High Tech Platform


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept