Jump to content

Business seminar Zakendoen met China

Agenda
Guanxi

Event details

Ondernemen in China vereist kennis van zaken. Met inzicht in cultuurverschillen, in de praktijk van im- en exporteren en in de fiscale mogelijkheden, doet u gerichter en succesvoller zaken in China. Tijdens het seminar, op dinsdag 1 december, vanaf 13.30 uur in het Auditorium van het Dierenpark Emmen, delen vijf boeiende sprekers hun kennis van deze thema’s met u. Uiteraard met behulp van nuttige praktijkvoorbeelden.

 

Het programma ziet er uit als volgt:

 

13.30 uur. Inloop en ontvangst met koffie en thee

13.45 uur. Welkomstwoord door de burgemeester van Emmen , Cees Bijl

13.50 uur. Cultuur en communicatie – Ching Ping Au, Your Op

 

Een goede communicatie is van groot belang wanneer men zaken doet in China. Dit begint met een goed begrip van de Chinese cultuur. Enerzijds kan de Nederlandse ondernemer respect en vertrouwen winnen van zijn Chinese zakenpartner, anderzijds kunnen misverstanden en problemen worden voorkomen. Door middel van casestudies krijgt u meer inzicht in Chinese gedrag- en communicatiepatronen.

 

14.30 uur. Sourcing/import – Jos Bults, Global Linq

 

Hoe vindt u een geschikte leverancier, hoe houdt u die vervolgens aan afspraken, hoe waarborgt u de kwaliteit van zijn producten en hoe verloopt het logistieke en betalingsproces? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord, met behulp van cases en praktijkvoorbeelden.

 

15.15 uur. Pauze

 

15.30 uur. Marketing/sales – Annie Zheng Yi, PMC Connect

 

China is een belangrijke afzetmarkt en voor veel westerse ondernemingen een belangrijk onderdeel van hun internationale portfolio. Deze presentatie behandelt marketing & sales aspecten zoals: partner search, marketing communicatie, internet en city marketing etc.

 

16.15 uur. Financieel/fiscaal – Fang Fang, Adbeco Shanghai Ltd, Jaap Jan Bruinsma, Adbeco Accountants en Belastingadviseurs

 

Mevr. Fang komt speciaal over uit Shanghai voor deze presentatie over de fiscale en boekhoudkundige aspecten van het zakendoen in China. Behandeld worden onderwerpen als het Chinese belastingstelsel, het belastingverdrag tussen China en Nederland, holdingconstructies etc. Jaap Jan Bruinsma zal ingaan op de wijze waarop in Nederland met de Chinese activiteiten omgegaan dient te worden. Aan de hand van praktijkverhalen ziet u de (on)mogelijkheden op dit gebied.

 

17.00 uur. Panel discussie Ruimte voor vraag, antwoord en discussie.

 

17.30 uur. Gelegenheid voor een schitterende wandeling langs 32 traditioneel vervaardigde Chinese reusachtige lichtsculpturen; Een aantal van deze sculpturen zijn metershoog en vele meters lang en steken prachtig af tegen het park in het donker. Een gids geeft toelichting over de betekenis van dit Festival.

 

18.30 uur. Netwerkborrel, op een bijzondere plek, bij het haaienbassin.

 

19.00 uur. Einde. U kunt, als u dit wenst, daarna nog langer in het park verblijven en onder andere dineren in één van de Chinese restaurants

 

Voor meer informatie en/of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Elmer Zwols, e.zwols@kentfort.nl, telefoonnummer 0528-227890.

 

 

Website

Naar website van evenement

Organisator

Stichting China en Noord Nederland (SCeNN) in samenwerking met China Netwerk Guanxi.nu

Prijs

60,00


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept