Jump to content

Seminar 'Kansen innovatiebox'

Agenda
broek614

Event details

Door de omvorming van de zogeheten octrooibox in een 'innovatiebox' in de vennootschapsbelasting per 1 januari 2010 zal het belastingvoordeel over innovatieve winsten substantieel toenemen. Dat biedt een groep ondernemers – met name in de high tech industrie, maar ook daarbuiten - mooie kansen voor belastingbesparingen.

 

In deze tijd kan geen enkele financieel directeur of controller het zich eigenlijk veroorloven die kansen te laten liggen. High Tech Campus Eindhoven organiseert op donderdag 14 januari a.s. in samenwerking met Mazars, Vereenigde en Octrooicentrum Nederland een seminar over de kansen van de innovatiebox in relatie tot octrooien. Een prima kans om in slechts een paar uur tijd relevante kennis op te doen met behulp van inhoudelijke experts en na te gaan of er mogelijkheden voor u liggen.

 

ProgrammaOpening door Jan Wingens, Site Controller High Tech Campus Eindhoven.

Inleiding door Johannes van Melle (octrooigemachtigde bij Vereenigde) over wat een octrooi is en wat de voorwaarden zijn voor het verkrijgen van een octrooi. Hij zal daarbij ook kort de kansen bespreken voor makers van software applicaties.

Jan Pol (Vereenigde) zal voorts ingaan op de octrooivoucher als tegemoetkoming in de kosten van het aanvragen van een octrooi.

Harm Kolen (Mazars) zal de veranderingen belichten die in de fiscale regelgeving worden doorgevoerd. Per 1 januari 2010 wordt de innovatiebox ingevoerd als opvolger van de octrooibox. De vennootschapsbelasting over innovatieve winsten met producten en diensten die (gedeeltelijk) te danken zijn aan octrooien vermindert van 10 naar 5 procent en het maximum voor deze regeling vervalt. De innovatiebox wordt zeer interessant voor innoverende bedrijven die winstgevend zijn, dan wel winst verwachten.

Rens Brooimans (Mazars) kent de administratieve spelregels en randvoorwaarden rondom de toepassing van de innovatiebox en zal deze toelichten. Een goede voorbereiding voorkomt problemen achteraf.

Hans Helsloot sluit namens Octrooicentrum Nederland af met een overzicht van de kosteloze voorlichting die Octrooicentrum Nederland kan bieden.

LocatieDe bijeenkomst is kosteloos en wordt georganiseerd in het Conference Center, High Tech Campus Eindhoven, High Tech Campus 1-B (The Strip).

 

TijdDe ontvangst is om 15.00 uur, waarna we van 15.30 uur tot 17.30 uur de inhoudelijke sessie hebben. Er wordt afgesloten met een borrel.

 

Aanmelden en meer informatieTot en met 24 december a.s. kunt u zich aanmelden door het zenden van een e-mail naar secretariaatcsm@philips.com.

Ook vragen en suggesties horen we graag: u kunt hiervoor contact opnemen met Harm Kolen van Mazars (tel. 040-8518200, e-mail harm.kolen@mazars.nl).

 

Website

Naar website van evenement

Organisator

High Tech Campus


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept