Jump to content
 • Heb je een column, artikel of opiniestuk geschreven over innovatie en/of ondernemerschap? Dan plaatsen we deze na een redactionele check graag op Higherlevel.nl! Middels "voeg column toe" kun je de column plaatsen. Let op: de columnsectie is niet bedoeld voor Online Marketeers die werkzaam/ingehuurd zijn om producten/diensten onder de aandacht te brengen.

 • “Ik kreeg de btw terug: leuk om die eerste btw-aangifte te doen.”


  Belastingdienst

  Voor ondernemers hoort btw-aangifte doen er gewoon bij. Maar als je net bent gestart, is alles nog nieuw. Zoals je hieronder kunt lezen, kan een allereerste btw-aangifte je behoorlijk wat opleveren.

   

  “Ik ben nog maar net begonnen, dus mijn administratie stelt niet veel voor”, zegt Reny Bijsterbosch, die onder de naam Slimmerz mensen helpt om een gezond gewicht te bereiken. “Wat ik handig vind, is dat ik btw die ik zelf betaald heb weer terug krijg.”

   

  Diëten volgen, shakes en poeders slikken? Geen goed idee, vindt Reny Bijsterbosch. “Je kunt met een normaal leefpatroon een gezond gewicht bereiken en houden”, zegt zij. Mensen kunnen bij Slimmerz terecht voor individueel advies, zowel persoonlijk als online, maar Reny geeft ook homeparty’s bij mensen thuis en komt ook bij bedrijven om werknemers te adviseren.

   

  Reny is deeltijdondernemer. Ze staat twee dagen per week voor de klas in het speciaal onderwijs. Met Slimmerz begon ze in 2013. Tot nu toe maakte ze vooral onkosten. Zo liet ze een huisstijl ontwerpen, een website maken en kocht ze een weegschaal die niet alleen het gewicht aangeeft, maar ook vetpercentages en spiermassa’s. Die weegschaal kostte 1.800 euro, de website plus huisstijl 2.200 euro. “De btw daarover kreeg ik terug, dus het was leuk om aangifte te doen.”

   

  Ze heeft een boekhouder die de aangifte inkomstenbelasting voor haar en haar man verzorgt, maar de btw-aangifte doet ze zelf. “Samen met mijn man, want zelf heb ik niks met administratie. Maar ik zie wat hij doet en eigenlijk is het heel gemakkelijk. Zo meteen krijg ik weer btw terug. De btw die ik ontvangen heb, mag ik namelijk houden, omdat het een laag bedrag is. Dat moet ik wel optellen bij mijn inkomen. Dat is mooi meegenomen voor kleine ondernemers.”

   

  Check op http://bit.ly/KORbtw of de kleineondernemersregeling ook voor jou geldt!

   

  Doe je btw-aangifte vóór 1 februari. Wil je eraan herinnerd worden? Meld je dan aan voor de sms-alert voor starters via http://www.belastingdienst.nl/starters.

     User Feedback

  Recommended Comments

  He leuk!

   

  Ik deed hetzelfde.

  Richte een beheer BV op die deelnam in een ander BV.

  Deed wat investeringen, vroeg de BTW terug.

  Vervolgens kreeg ik twee jaar later een brief van de belasting of ik de BTW terug wou storten, aangezien ik te weinig inkomsten genereerde met mijn beheer BV.

  Het bedrijf waarin ik investeerde draait nog geen winst, dus ik heb hier nog geen inkomsten uitgehaald. Dat kan namelijk soms even duren met nieuwe bedrijven.

   

  Ik vond het dus niet zo leuk......

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Hopeljik gaat het beter met jullie dan met mij , kreeg 31 december een brief dat ik van de belastingsdienst geld kreeg , sindsdien lopen ze me te bestoken met brieven en hebben ze nog steeds niet uitgekeerd .

  Nieuwe wet , hoop problemen ... makkelijker kunnen ze het niet maken.

  (i.v.m. nieuwe regeling 1 rekening only)

  heb via digid mijn rekening nummer geupdate naar nieuwe iban nummer , maar nu kunnen ze niet verifieren dat het mijn nummer is.. da's vreemd.. dacht dat ik enige was die op mijn digid kon inloggen , bovendien is de geupdate nummer hetzelfde als de oude met uitzondering van de eerste letters

  man man man waar zijn ze mee bezig , als het niet een redelijk groot bedrag was geweest hadden ze van mij de middlevinger kunnen krijgen.

  Belastingsdienst.. ziek ervan , ze kunnen echt niets daar lijkt wel

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Belastingsdienst.. ziek ervan , ze kunnen echt niets daar lijkt wel

   

  Ga voor de grap eens ondernemen in het buitenland. Dan kom je er snel achter dat het hier prima voor elkaar is.

   

  Maar zonder dollen:

  Laten we vooral dit topic niet aangrijpen om publiekelijk te klagen over de fiscus! Daar zijn andere media voor zoals Nujij en twitter enzo.

   

  groet

  Joost

  HL admin

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Mischien is het bij je eerste BTW aangifte wel leuk om BTW terug te krijgen maar daarna niet meer.....

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Inderdaad, de regelbevestigende uitzondering die waarschijnlijk voor velen hier niet opgaat, dus lieiver veel BTW betalen, dan heb je ook veel omzet!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

  Bring your business plan to a higher level!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept