Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Door de betrokken klant zelf geschreven of door een advocaat, zoals gesuggereerd werd?
 3. Nog even 2 dingen: Een lening verstrekken is voor de BV geen eigen vermogen.... (een bepaald bedrag aan eigen vermogen in de WerkmaatschappijBV komt (en blijft).) En liever aandelen dan agio. Agio vereist 2 notariële aktes om terug te kunnen storten naar privé. Aandelenkapitaal maar 1 akte. Groet Joost
 4. Today
 5. Voor een ingebrekestelling is toch echt vereist dat duidelijk is wat je moet / laten om het verzuim niet in te laten treden. In plaats van informatie te vragen, moet je dat dus benoemen.
 6. Ik heb deze week een brief gehad waarin staat dat ik in gebreke ben en 14 dagen heb het op te lossen. In de brief staat heel vaag omschreven wat er mis is met het aquarium, ik heb de klant meermaals om aanvullende informatie gevraagd mbt de gebreken maar hier word niet op gereageerd (het word wel gelezen) Ik denk dat de klant wil dat ik niks kan doen omdat ik niet precies weet wat er mis is om mij na 14 dagen in gebreke te stellen en geld terug te eisen. Kan dit zomaar en hoe moet ik dit oplossen?
 7. Toch nog even terugkomend op dit onderwerp. Afgelopen week bij een bijeenkomst van het consortium geweest en daar is van alles besproken, waaronder het feit of dit wel of geen investering is. Eerst wat meer achtergrond informatie omdat ik mogelijk niet volledig ben geweest. Het actievestoffendossier waar wij nu mede eigenaar van zijn is opgesteld na ontzettend veel onderzoek van de betrokken partijen. Ten tijde van het onderzoek waren wij hier niet bij betrokken, vandaar dat wij een vergoeding hebben betaald om ons in te kopen. Ik heb feitelijk dus de uren afgekocht. Inmiddels zijn we op het punt dat we met zijn allen productdossiers moeten opstellen. Dit omvat wederom veel onderzoek zoals Opstellen van richtlijnen voor allerlei toepassingen van de biocide Opstellen van nieuwe teststandaarden (alle huidige teststandaarden zijn van toepassing op conventionele biocides, onze biocide valt daar niet binnen) Het uitvoeren en laten analyseren van effectiviteit studies Overleggen over doseringen, opzet van systemen, etc enz. Een deel van deze zaken wordt door onderzoeksinstituten uitgevoerd, andere zaken worden door de individuele leden van het consortium uitgevoerd (wij werken hier ook aan mee). Wij dragen een deel van de kosten naar rato (totale kosten gedeeld door de deelnemers). Ook zullen wij hier de komende jaren honderden uren aan moeten besteden. En ook zullen er behoorlijk wat reiskosten gemaakt worden in de komende jaren. In veel landen binnen de EU (UK, DE en andere) kunnen alle kosten als R&D geboekt worden met dito aftrekosten. Nederland staat bekend als innovatief en heeft ook allerlei regelingen om dit te stimuleren. Ik vind het dan ook vreemd dat hier in Nederland dan eigenlijk weinig mogelijk is. Veranderd de mening over investeringsaftrek op basis van bovenstaande informatie of niet? WBSO schijnt dit niet onder te vallen omdat je niet echt een nieuw product ontwikkeld in de ogen van de RVO. Ruud, goodwill is in dit geval niet van toepassing. De sector is geconfronteerd met zeer strenge regelgeving. Als de sector hier niets mee had gedaan dan was 80% van de toepassingen verboden geworden. Gelukkig is er iemand zo verstandig geweest om hier beter over na te denken als dat ik destijds heb gedaan. Hij heeft een werkgroep opgericht om aan deze regelgeving te gaan voldoen. Inmiddels zitten er zo'n 40 bedrijven in dit consortium.
 8. Dat is natuurlijk wel lastig voor een website die leeft van reclame inkomsten. Je zou kunnen zeggen: Gooi google adsense er maar van af, en kies voor iets anders. Of dat garanties geeft: Ik denk van niet, als je pakweg overstapt naar een platform als propeller ads, valt ook niet uit te sluiten dat die advertenties daar gaan opduiken. Het probleem is wellicht inherent aan advertentienetwerken, en die leveren al niet zo gek veel op de laatste jaren.
 9. Er is geen apart btw nummer nodig voor een tweede activiteit. Zolang het om een eenmanszaak gaat. Alleen als je een vof of andere rechtsvorm hebt zul je bij prive aanschaf een apart btwnummer nodig hebben omdat het nr dan is gekoppeld aan de rechtsvorm en niet aan jou persoonlijk. Het kan soms handig zijn wel een apart nr aan te vragen als je de boekhoudingen volledig gescheiden zijn. In dit geval zul je eens per maand 1 verkoopfactuur hebben en een beperkt aantal inkoopfacturen. Dus lijkt een apart aangiftenummer niet nodig. Of je btw op je aanschaf kan terugvragen hangt af van de vraag of de verhuur met btw plaatsvind. Als je met btw verhuurt mag je de btw over de aanschaf terug vragen en anders niet. Daar weet ik het antwoord niet op.. Maar het is simpel als je btw heffing niet wilt dan sluit je desnoods in het contract ook expliciet uit. Of je gaat naar een btw specialist die deze wetgeving tot in detail kent en wel ervaring heeft met de nuances van de wet en de meest actuele jurisprudentie, wat bij dit type verhuur een belangrijke rol speelt.
 10. De bijtelling is tijdsevenredig, dus vanaf datum ter beschikking t/m 31 december. Zie Privégebruik auto onder "De auto staat u korter dan een jaar ter beschikking".
 11. Nog 1 vraag. Levering auto december 2019 in de BV. Wil hier privé direct gebruik van maken. Klopt het dat ik dan over geheel 2019 bijtelling moet betalen(4%), niet vanaf december 2019? Of kan ik dus beter wachten door er pas privé per 1/1/2020 mee te gaan rijden?
 12. Jean, vergeet heel dat BTW-verhaal als je van privémiddelen één nieuwe garageopslagbox wilt kopen. Welk rendement denk je op de verhuur te kunnen behalen? En is de garageopslagbox courant en waardevast op het moment dat jij deze wilt verkopen? Alleen jij kunt bepalen of jij dat interessant vindt onder de vraagprijs, aan-/verkoopkosten en servicekosten. Dit is m.i. nauwelijks een ondernemersvraag met de genoemde verhuurdoelstelling die als idee ook nog eens als werkzaamheid en administratie uitbesteed wordt. Groet, Highio
 13. Ik voer de administratie inderdaad nog steeds zelf uit. Vind het ook echt leuk om te doen. De uitleg van de belastingdienst zelf vind ik vaak erg beknopt. Soms weet ik het wel te plaatsen maar heb ik toch nog bevesting nodig of ik op de goede weg zit. Heb al ontzettend veel aan het forum gehad. Fijn dat er mensen zijn die zo behulpzaam zijn!
 14. Lekker blijven vragen hoor, IrisT. Word je (worden jullie) zelf beter van en leren zeker anderen ook van. Een aanschaf en ingebruikname gebeurt in de praktijk natuurlijk zelden op 1 januari of bij aanvang van een boekjaar, maar vele ondernemers en boekhouders zullen op hele boekjaren (kalenderjaren) afschrijven ook al is dat theoretisch gezien of strikt genomen misschien niet geheel correct zoals Cosara aanvult. Groet, Highio
 15. @Cosara: Ik begrijp wat je bedoelt. Bedankt voor de aanvulling.
 16. @Highio: sorry zo is het niet bedoeld als het zo over komt. De reactie van Lex is ook zeker sterk, daar heb ik ook geen commentaar op gegeven. Ik geef alleen toe dat ik zelf iets foutief had genoteerd. Ik begrijp de periode van afschrijving echter mij was onduidelijk wat men met restwaarde doet als men toch besluit de bestelbus in de onderneming te houden. De bestelbus daalt daarna ook nog in waarde vandaar.
 17. @Cosara: Bedankt voor je reactie, maar daar gaat mijn vraag niet over. Ik weet hoe de afschrijving werkt, was slechts even een voorbeeld. Dat kan best zo zijn, maar zoals je het nu schrijft kan het bij andere lezers de nodige verwarring veroorzaken.
 18. Lex en Cosara geven m.i. hele sterke reacties. Wat resteert van de oorspronkelijke vraagstelling aan onduidelijkheden als je (al) weet hoe het werkt? Voer je nog altijd de administratie van de eenmanszaak van jouw man (als ik jouw berichtengeschiedenis nalees)? Groet, Highio
 19. @ArthurK, je hebt nu op deze zondagmiddag de aandacht van diverse, professionele lezers. Maak daar als tip gebruik van om morgen een kort en duidelijk verhaal te hebben voor de medewerker van de Belastingtelefoon. Groet, Highio
 20. @Cosara: Bedankt voor je reactie, maar daar gaat mijn vraag niet over. Ik weet hoe de afschrijving werkt, was slechts even een voorbeeld.
 21. Voor de goede orde ... De afschrijving begint vanaf de datum van ingebruikname ... wat in de praktijk meestal neerkomt op afschrijven over 6 boekjaren.
 22. Beste Marco, allereerst welkom op Higherlevel! De hoofdcategorie "financiering, fiscale en juridische zaken" is uitstekend gekozen; de subcategorie luistert niet zo nauw Meest spannende is de uitkeringstest en het feit dat de hele procedure wel correct moet worden uitgevoerd om later niet alsnog dividendheffing om je oren te krijgen. Per saldo een kwestie van je goed laten begeleiden. Dat je ook nog langs de notaris moet is - hoewel noodzakelijk -eigenlijk bijzaak, net als de kosten daarvan... Ook aan een lening kleven mitsen en maren. Zo moet de lening zowel fiscaal als zakelijk kloppen. Ook dat is geen doe het zelf materie, zeker in dit geval waar het er op lijkt dat de lening niet als lening beoogd is, maar als kapitaalstorting. Mijn advies: als jouw boekhouder jouw niet volledig kan begeleiden en ondersteunen in dit traject, schakel dan een fiscalist is: die is - in tegenstelling tot de gemiddelde boekhouder (niets ten nadele daarvan, ieder zijn/haar specifieke expertise), gespecialiseerd in dit soort vraagstukken.
 23. Bedankt voor jullie reactie. @Lex: moet inderdaad € 2.000 per jaar zijn i.p.v. € 2.500. Had ik fout genoteerd.
 24. Laat ArthurK eerst maar aanvullen of hij een oude aanslag(en) niet betaald heeft (hij neemt vast niet zonder reden of aanslag contact op met 'lic') of dat hij nu op eigen initiatief en 'vrijwillig' BTW wil gaan afdragen... ...daar sloeg mijn alinea die jij nu quote ook op. Groet, Highio
 25. Ik stond 4 jaar nergens ingeschreven , maar mijn kvk registratie was niet ingetrokken . Ik heb laatste week wijzigingen bij kvk gedaan en mijn onderneming was gewoon actief
 26. Dat hangt af van de oorzaak en hoeveel tijd er is verstreken. Als er geen uitschrijving bij de Kamer van Koophandel heeft plaatsgevonden en er is sprake van een (tijdelijke) onbekende woon- en verblijfplaats, dan wordt meestal het vervallen btw-nummer weer geactiveerd.
 27. Iris, Bij een aanschafwaarde van € 12.500 en een restwaarde van € 2.500, wordt er in eerste instantie maximaal € 10.000 afgeschreven. Doorgaans is dat dan gedurende 5 jaar € 2.000 per jaar. Daarna, zoals Roel aangeeft, elk jaar bekijken.
 1. Load more activity

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept