Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Hallo,Hola Ik zoek een Compagnon c/q investeerder om een kleine boerderij te exploiteren in Colombia. Een gedeelte is al geoogst met avocados! Graag serieuze reacties. Ik ben zelf Colombiaan!
 3. Het is niet heel gebruikelijk dat elke vennoot zijn hele kapitaal opneemt. Of de vennoten IB betalen en waarover is onafhankelijk van de vraag hoeveel ze opnemen. De winstverdeling leidt er alleen maar toe dat die respectievelijke bedragen van 50k, 20k en 10k worden aan de kapitaalrekening van de betreffende vennoten toegevoegd, net zoals de maandelijkse opname van 2500 van de kapitaalrekening van vennoot 1 afgetrokken wordt.
 4. off-topic Mod-comment: Beste Ruben, Dat is het beste advies wat gegeven kan worden en was door Norbert al gegeven. Laat redundantie (onn-/overb-odige herhalingen) s.v.p. achterwege, dat voorkomt veel ruis en het overschaduwen van bijdragen, daar is een vraagsteller bij gebaat. Alvast dank. En evenals jij is iedereen hier inderdaad benieuwd hoe dit voor Vraagsteller uitpakt, dat vernemen we t.z.t. graag. Back on-topic...
 5. Helemaal top heren, het is helder zo. Hoop dat anderen er ook wat aan zullen hebben als ze dit draadje vinden :-)
 6. Beide Nee.. B. Een vof betaald geen vennootschapsbelasting. Maar de vennoten betalen inkomstenbelasting over hun toegewezen winstaandeel. A. Het bedrag klopt, maar de beschrijving niet. Een vennoot betaald geen belasting over de (daadwerkelijke) prive opnames. Maar over het aan hem toegekende winstdeel. Voor vennoot 1 klopt het dat zijn winstaandeel uit 2 componenten bestaat, 30.000 euro voor arbeidsbeloning en 20.000 of 40% van de overwinst. Is ook 50.000 Of Vennoot 1 ook daadwerkelijk 50.000 euro opneemt of niet maakt niks uit voor de belastingheffing. die word geheven over de 50.000 euro. Hetzelfde geld voor vennoot 2 en 3. ze betalen over winstaandeel niet over werkelijke prive opnames..
 7. Correct. Correct. Een VOF betaalt geen vennootschapsbelasting (vpb). Vpb is een belasting voor BV's, NV's en eventueel stichtingen of verenigingen. De winst van de VOF wordt als inkomstenbelasting geheven bij de vennoten die de winst hebben genoten.
 8. Bedankt Norbert Bakker! Dan resteert mij nog een vraag over de belasting(en) die betaald moeten worden. Stel we hebben de volgende gegevens. €100.000 omzet €20.000 kosten van inkoop en afschrijvingen en dergelijke €30.000 primaire arbeid voor Vennoot 1. Dit is dan een prive opname waarover Vennoot 1 inkomstenbelasting betaald, correct?) De resterende winst voor de winstverdeling is dan 100.000 minus 20.000 minus 30.000 = 50.000 euro. De winstverdeling is dan: Vennoot 1 40% = 20.000 Vennoot 2 40% = 20.000 Vennoot 3 20% = 10.000 Klopt nu het volgende? A. Vennoot 1 ontrekt dan in totaal dit jaar 30.000 + 20.000 aan de VOF als prive opname en betaald daarover inkomstenbelasting.? B. Na alle prive opnames is er geen winst meer over waarover de VOF vennootschapsbelasting moet betalen? Met deze antwoorden zou ik enorm geholpen zijn :-)
 9. Beste Kjs2020, allereerst welkom op Higherlevel! Ja. Je kunt in een VOF overeenkomst afspraken maken over een primaire arbeidsbeloning op basis van inzet en het restant van de winst anders verdelen. Zie voor voorbeelden van een VOF overeenkomst met primaire arbeidsbeloning en verdeling restant winstaandeel het model contract VOF van ZZP Daily. PS voor overige lezers: Het is een arbeidsbeloning, maar geen salaris: het is alleen een andere verdeling van de winst uit onderneming
 10. Hoi allemaal, Ik heb sinds kort een VOF met 3 vennoten. De winstverdeling is vennoot 1 = 40% , vennoot 2 = 40%, vennoot 3 = 20%. Nu gaat Vennoot 1 zijn baan opzeggen om de tent te laten draaien (full time). De andere vennoten brengen uren in wanneer nodig (is onregelmatig) en vergaderen 1 x per maand mee over de voortgang. Vraag. Kan vennoot 1 dan met de andere vennoten een maandelijks loon afspreken die wordt afgetrokken van de jaarlijkse winst en dat pas dan bovenstaande winstverdeling wordt toegepast?
 11. Het resultaat van de BV is niet de enige factor die mee kan spelen bij de waardebepaling van aandelen. Een mogelijke berekeningsmethode is de volgende, die naar twee aspecten kijkt: intrinsieke waarde en goodwill. Intrinsieke waarde is het opgebouwde resultaat, wat in jullie geval nihil is, als ik je goed begrijp. Daarnaast kijk je dus naar de goodwill: ik kan me voorstellen dat jullie er alle drie tijd, energie en moeite in hebben gestoken om het bedrijf op te starten en ondanks dat het momenteel (nog) niet rendabel is, hebben jullie misschien al wel een product, dienst of idee ontwikkeld dat op termijn geld kan gaan opleveren. Er is dus potentie en je twee compagnons hebben daar, neem ik aan, ook hun bijdrage aan geleverd. Om tot een waardebepaling te komen zouden jullie een inschatting van die goodwill kunnen proberen te maken, bijvoorbeeld door een inschatting te maken van de (potentiële) winst van de komende jaren, daar hebben zij de afgelopen jaren immers ook aan bijgedragen. Dat zou je als uitgangspunt kunnen nemen voor de waarde van de aandelen, waarbij je natuurlijk nog rekening moet houden met verschillende factoren, zoals het feit dat jij (als enige) doorgaat en jij er dus voor moet gaan zorgen dat er ook daadwerkelijk winst wordt gemaakt. De verwachte winst/waarde van het bedrijf over een aantal jaar is vast hoger dan het bedrag dat jij er nu daadwerkelijk voor wil gaan betalen, jij neemt immers het risico om door te gaan. Het zou oneerlijk zijn als zij bij hun uittreding al allebei een derde van de verwachte winst krijgen, terwijl jij nog maar moet zien of er daadwerkelijk winst gemaakt gaat worden. Ik weet natuurlijk niet wat de verwachting van je compagnons is, maar ik doe de aanname dat ze geen miljoenenwinst verwachten als ze nu de keuze maken om uit te treden. Ik neem ook aan dat jij op dit moment geen zak geld op de plank hebt liggen om ze zomaar uit te kunnen kopen, dus wellicht kun je een mogelijkheid met ze bespreken dat ze de komende jaren een deel van de winst krijgen, met een plafond een bedrag dat jullie redelijkerwijs als winst konden verwachten. Dan hoef jij niet te speculeren op eventuele winst, want je betaalt hun pas zodra er daadwerkelijk winst wordt gemaakt en op die manier zou je hun goodwill op een eerlijke manier kunnen afkopen. Er zijn veel verschillende manieren om aandeelwaardes te berekenen, daarbij kan een accountant jullie ongetwijfeld helpen. Het daadwerkelijke proces kun je, zoals gezegd, door een jurist of advocaat laten begeleiden als je dat nodig lijkt. Mochten jullie samen, met een accountant, tot een goede berekening voor de aandeelwaarde komen, dus waar jullie je alle drie in kunnen vinden, dan kun je er natuurlijk ook zonder verdere professionele begeleiding samen uitkomen. Veel succes, ik ben benieuwd!
 12. Je kan het doorgaans zien wat de bedoeling van de groothandel is. Zijn het horecaverpakkingen van een bekend merk, dan is het waarschijnlijk niet de intentie van de merkhouder dat anderen ze onder een nieuw label gaan verkopen. Maar dan zal de prijs ook wat hoger zijn. De groothandel die gewoon en gros verkoopt, kan het daarentegen niet zoveel schelen. Kijk bv naar Teasenz die de productie van kleine boertjes in China verkoopt (ook bloemenmelanges). Dat gaat gewoon per kilo. Maar dan zit je weer met de vraag: wat stopt zo'n klein boertje in China allemaal in zijn thee?
 13. Er zijn recent meer vragen geweest over ompakken. Gebruik de zoekfunctie. Als jij ompakt, omdat je vindt dat merk X niet de juiste verpakkingen heeft (je vindt bijvoorbeeld 10 gram een veel nuttigere verpakking dan 40 gram), dan kun je het beste met de merkhouder gaan praten. Als jij ompakt, omdat jij een bepaald product onder je eigen merk wil verkopen, dan kan dat, maar je moet er in dat geval heel goed op letten dat niets meer verwijst naar het oorspronkelijke merk. Er zijn bedrijven fors nat gegaan omdat ze als service aan hun gebruikers het oorspronkelijke merk ergens onder aan de ingrediëntenlijst vermeldden. Ook een smaak of een kleur of een geluid kunnen soms een (onderdeel van) een merk zijn. Zie ook 'white label'. Meeliften met een merk of met iets wat sterk lijkt op een merk: vergeet het maar. Meeliften met een stijl of een trend? Doen! Zoals gezegd, veel van dit staat al uitgelegd in eerdere draden op deze site.
 14. De merkhouder, voor zover van toepassing Mocht het een merkproduct zijn dan heb je wellicht wat aan onderstaande info afkomstig van BG Legal:
 15. De groothandel.. en nee dat is niet flauw antwoord. Kijk jij moet je spullen ergens vandaan halen en de groothandel moet ze ergens kwijt. Groothandels zijn er om de retailer te helpen en niet om ze dwars te zitten met merkrechten. De groothandels zijn ook geen merkhouders over het algemeen. Zij bieden juist vaak naast merkartikelen (pickwick, lipton) bulkproducten of merkloze producten die dan onder eigen label verkocht kunnen worden..
 16. Beste forumleden, Ik ben druk bezig met het opzetten van een theemerk, maar ik heb nog een vraag betreffende het merkrecht van groothandels. Wanneer ik thee inkoop bij een groothandel en dit overhevel naar kleinere zakjes, mag ik er dan wel mijn eigen merk op plakken? Wanneer wel en wanneer niet? Ik moet immers mijn thee ergens vandaan kunnen halen. Wie weet hier meer van? Alvast bedankt!
 17. Inderdaad, ik heb zijn vorige posts ook gelezen en het gaat van oordopjes en smart bracelets tot een al of niet gevaarlijke fruit-nibbler. Plaatje wat ik hierbij heb is weer zo'n ontdekker van het dropshipmodel die met zo min mogelijk gedoe iets wil verkopen. En dan geen product waarbij hij kwaliteit of service levert, het maakt hem niet uit wat het is als het maar geld oplevert. Mijn opmerking was niet gericht tegen het al of niet legale karakter van het product maar tegen het type zakkenvuller. Helaas is dat ook "ondernemen" maar dan lees ik liever zo'n post als die van Herman die de Corona-crisis nog redelijk doorstaat doordat hij producten en service levert waar hij zelf achter staat.
 18. Vandaag ook een artikel in De Stentor: https://www.destentor.nl/apeldoorn/koelvesten-koelen-medewerkers-in-bloedhete-productiehallen-van-talens~abe83913/
 19. Het zou best kunnen dat je 3 jaar bezig bent met het opzetten van een bedrijf zonder noemenswaardige inkomsten - of de belastingdienst daar iets mee gaat doen is een ander verhaal: Als je ondernemer wilt zijn voor de inkomstenbelasting en daarnaast nog in loondienst bent is de kans aanzienlijk. Anderzijds, als je niet in loondienst bent maar in de periode inteert op eigen vermogen of wellicht leeft op de inkomsten van een partner een stuk minder. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de inspecteur om een situatie te beoordelen, maar die richten zich meer op grensgevallen waarbij iemand bijvoorbeeld parttime werkt en toch claimed de 1225 uur per jaar te ondernemen.
 20. Dat is dus een beetje het verschil: Je mag in nederland melatonine verkopen per pallet van een ton, zolang je maar geen medische claims maakt of uberhaupt inwendige consumptie aanraadt. Het is geen product waarvoor restricties gelden, een consument kan als particulier ook gewoon een kilo bestellen uit China voor pakweg 100 euro. Het verschil ontstaat op het moment dat je iets gaat verkopen als voedingssupplement of zelfs geneesmiddel. Als je het verkoopt als '1 kilo melatonine om muren mee te witten' is er niets aan de hand, maar als je het verkoopt als 2 mg als voedingssupplement moet je de veiligheid al borgen, en als je het verkoopt als geneesmiddel ook de effectiviteit. Het is domweg niet strafbaar om pakweg een kilo melatonine te verkopen, of een kuub cranberries, zolang je maar geen claims maakt over gezondheidseffecten. Dat dat niet altijd even goed uitpakt is natuurlijk een ander verhaal - bijvoorbeeld het verkopen van synthetische (maar nog niet verboden) drugs als 'badzout' of iets dergelijks. Verkopers weten dondersgoed dat dat spul in een joint gaat en dan gevaarlijk kan zijn, maar als je het in de bad gooit doet het niets... anderzijds is het ook niet heel verstandig op zeep te gaan roken of iets dergelijks :D
 21. Vraagsteller zwerft over het forum op zoek naar een verdienmodel. Tipje van de sluier: Alidropship!
 22. Yesterday
 23. en dan te bedenken dat je bij mij in de drogisterij al een boete van 30 K (!!) kan krijgen als het woordje 'blaasontsteking' binnen 4 meter van de cranberry tabletten is te vinden.... Melatonine is tegenwoordig in NL ook een gevaarlijk middel wat je niet zonder geneesmiddelen registratie mag verkopen terwijl je dat in de USA gewoon driemaal zo sterk in de supermarkt koopt! rare wereld hier in NL
 24. Dat is een lastige, maar meestal worden dat soort dingen verkocht met een opdruk als 'niet geschikt voor consumptie'. Nu zal er iets soortgelijk staan op een zak potpourri of iets dergelijks, maar ergens kan je er in sommige gevallen wel van uitgaan dat die waarschuwing genegeerd gaat worden - wat het overigens niet verboden maakt om het te verkopen (zowel potpourri als niet-gelijste "designer drugs").
 25. Designerdrugs zijn niet ongevaarlijk maar niet verboden. Het kan geen kwaad om er een melding van te maken bij de NVWA als je je zorgen maakt. Verder vind ik de laatste 4 reacties hier ijzer sterk.
 26. "In 'die goeie, ouwe tijd'," sprak opa, "kochten we duivenvoer, sorteerden daar de hennepzaadjes uit, gooiden de rest uit het raam en als je mazzel had, hadden de duiven er nog even lekker van gegeten en ergens anders gesch.... en konden we een tijdje later één, misschien twee jointjes ervan draaien..." Niet erg productief, maar het was wel spannend... Vraagsteller is nog niet terug geweest om te reageren, ben benieuwd in welke context hij zich dit afvraagt.
 1. Load more activity
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept