Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. In welke zin? Wellicht dat andere gedupeerden van "Trademark Office B.V." het zullen vinden en er een mogelijkheid in zien om hun onterecht aangegane overeenkomst alsnog te ontbinden? Dat zou maar zo kunnen gezien ze in gelijke situaties verkeren als de partijen in dit proces. Of het nog een strafrechtelijke staartje krijgt is wellicht interessanter, maar dat hangt er ook van af of ze met deze werkwijze zijn doorgegaan na wetswijzigingen.
 3. Yesterday
 4. Schonox

  Partners gezocht

  Beste Roby, ik heb u een mail gestuurd.
 5. Schonox

  Schonox

 6. Twee weken opzegtermijn is te kort. En hoezo ben jij 'geselecteerd'? Is dat door de antikraakbeweging? Voor zo'n zaak is een zichtlocatie wel van belang, maar een langslooplocatie minder. Zoek samenwerking met een koffiewinkel en een kunsthandel en vind samen onderdak in een broedplek in Haarlem. Schakel door zodat jij zelf kan 'selecteren' in plaats van andersom. Twee maanden opzegtermijn is ook te kort. Vind jij in die tijd een andere ruimte? Sta je met al je voorraad ineens op straat. Pas op dat je wel de trend in de gaten houdt...
 7. Tijd voor een tweede pop-up store misschien!? Hoe belanden jouw Indiase meubels en woonaccessoires gemiddeld bij de klant? Haarlem heeft niet direct een meubelboulevard, dus dit is best een lastige overweging, een logische auto- of winkelbestemming is de stationsomgeving ook niet direct ondanks de aanzienlijke aantallen voetgangers en fietsers... Groet, Highio
 8. Ook goed, noem ik het voortaan handelsmarge i.p.v. brutomarge. Terechte opmerking naar de theorie. Lex, Kleverparkfestival en Heemsteedse Jaarmarkt zijn dit weekend best aardig en mijn 'kleine kunstje' is inmiddels in herhaling. ;+) Groet, Highio
 9. Ik denk niet dat er een “normaal” percentage valt te benoemen ... Het minimum jeugdloon is de beloning voor arbeid die je wettelijk moet uitbetalen, maar meer uitbetalen mag altijd. ... volgens mij lijkt een prestatieloon een beter uitgangspunt.
 10. Ik zit in dezelfde branche, Het salaris is afhankelijk van 2 dingen, wat kunnen ze en wat kun je in rekening brengen bij je klant. De meeste audiovisuele bedrijven kunnen niet meer dan 25 euro per uur in rekening brengen voor een ervaren technicus. Maar veel beginnende bedrijven zitten daar nog flink onder. Ongeschoold werk zoals op en afbouw ligt nog iets lager. Als je de winst die je wilt maken aftrekt van dat bedrag weet je zo wat er overblijft voor bruto salaris kosten. Hou er rekening mee dat het ongebruikelijk is om klaarzetten en het inladen niet in rekening kan worden gebracht, dus deze kosten moet je ook meenemen in de berekening.
 11. Hier wil ik toch even een kleine nuance aanbrengen (wellicht niet geheel in de scope van TS, maar ik heb nu eenmaal een hekel aan verspilling en derving). Het verkopen van producten met een verlopen houdbaarheidsdatum is geen overtreding van de Warenwet. Wel is het belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de consumptiedatum (T.G.T, Te Gebruiken Tot, voor producten met een houdbaarheid van <5 dagen) en de houdbaarheiddatum (T.H.T, Tenminste Houdbaar Tot). De tweede categorie mag worden verkocht met een verlopen houdbaarheid datum (producten mogen ook van een nieuwe houdbaarheid datum worden voorzien). Wel dient er bij gekoelde producten dan een risicoanalyse te worden uitgevoerd. Voor ongekoelde producten is dit nog eenvoudiger en volstaat de organoleptische beoordeling (kijken, ruiken, proeven). Voor wat betreft de vraag van TS is het antwoord al gegeven, wat ik mij wel afvraag is het volgende: Als het goed is beschik je wel over een traceer systeem, waarom koppel je deze niet met een THT registratie? Dat is een redelijk eenvoudig proces. Cosmetica is daarnaast behoorlijk breed, in hoeverre heb je echt met THT's te maken, en niet met het 'open potje' logo? In het tweede geval is je product namelijk 'oneindig' houdbaar (tot deze wordt geopend uiteraard).
 12. Ik ben benieuwd of dit nog een strafrechtelijk staartje krijgt.
 13. Hallo beste forumleden, Voor een nieuw op te richten bedrijfstak binnen mijn onderneming ben ik een businessplan aan het opzetten. In deze nieuwe bedrijfstak (audiovisueel) wil ik jonge mensen (+/- 17 tot 21 jaar) gaan aannemen op oproepbasis. Nu vind ik heel veel informatie op internet over het minimum jeugdloon, maar ik ben meer op zoek naar iemand die mij kan adviseren wat nu een gezond uurtarief is voor deze leeftijdscategorie. Een 'x' percentage bovenop het jeugdloon, maar hoeveel procent is normaal vandaag de dag? Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Vriendelijke groet, Dre Delhij
 14. Goed nieuws, ik ben benieuwd of dit het definitieve einde is van de 'concurrent wil jouw domein met een andere extensie' scam in Nederland.
 15. Dre Delhij

  Dre Delhij

 16. Voor bestaande sancties kun je beginnen op https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/internationale-sancties/ Of de software die jij verkoopt door ook toe behoort of dat er sowieso geen onderscheidt in soort software gemaakt wordt kan een belastingadviseur wel aangeven.
 17. Hoe blus je een vulkaan? Eerst wil je hem z'n gang laten gaan, neem ik aan. Tot je beseft dat hij zichzelf aan het uitputten is. Goed dat je hem gekalmeerd hebt, de draaideur naar acceptatie getoond. En fijn dat hij die deur door is gegaan.
 18. Top bedankt voor de info, is er ergens een lijst van landen waar ik niet aan mag verkopen? __
 19. Correct ... ... maar we begrijpen allemaal toch wel wat er eigenlijk wordt bedoeld ... handelsmarge. Het is en blijft een mooie prestatie.
 20. Gecondoleerd Herman, fijn dat je hem toch nog een beetje hebt kunnen helpen in zijn laatste weken.
 21. Nee, als je buiten de EU verkoopt hoef je geen btw te berekenen en af te dragen aan enig EU land. Dat wil niet zeggen dat jij helemaal niets hoeft af te dragen aan niemand. En ook die bewijslast vervalt niet zomaar. Je mag bijvoorbeeld niet gewoon software leveren aan Iran of Noord Korea. Is dus wel handig dat je dat kunt bewijzen. Zoals ik al eerder aangegeven heb lijkt het mij verstandig om een belastingadviseur te raadplegen met verstand over export van software want met al die landen buiten de EU (waar jij schijnbaar aan levert) is het geen gemakkelijke materie. Misschien zien niet alle landen buiten de EU software als "elektronische dienst". Misschien gelden er andere regels. En ook in Amerika veranderen de regels rond de sales tax en use tax met enige regelmaat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over eventuele drenpels in desbetreffende landen. https://www.avalara.com/us/en/learn/software-sales-tax.html https://circulaire.smeetskring.com/artikel/belastingstelsels-andere-landen-wetenswaardigheden-over-de-amerikaanse-sales-tax
 22. Nee dat was ook gewoon software en geen goederen. Dus buiten de EU moet ik 0% betalen zolang ik maar kan aantonen dat het ook buiten de EU is verkocht dus twee niet tegenstrijdige bewijzen?
 23. Mijn broer, een enthousiast horecaondernemer, die zijn bedrijf in 1995 heeft moeten stoppen is afgelopen donderdag overleden. Hij was een man met zoveel enthousiasme dat elke deur voor hem open ging. Zijn creativiteit kende geen grenzen. Een ondernemersplan had hij niet, althans niet fysiek, maar toch bouwde hij in een vijftiental jaren twee grote bedrijven op. Toen hij geestelijk in de knoop kwam werden zijn plannen steeds groter. Ondanks alle hulp die wij, zijn familie en vrienden, hem aanboden was een faillissement niet meer af wendbaar. Hij is geestelijk helemaal door de bodem gezakt en heeft jarenlang het ene psychiatrisch ziekenhuis na het andere bezocht en door de gevolgen van medicijngebruik ook allerlei fysieke kwalen. Op een of andere manier leek het voor hem of al zijn narigheid door anderen was veroorzaakt. Ook de laatste weken was hij steeds aan het malen en in zijn hoofd met allerlei plannen bezig. Lichamelijk kon er helemaal niets meer, maar dat creatieve in hem was niet te temmen. Hij kon er steeds om huilen dat het allemaal niet meer lukte, maar de ideeën bleven opborrelen. Hij bleef maar onrustig. Totdat enkele weken terug ik het niet meer kon aanzien en hem ernstig heb toegesproken. Ik heb gezegd: "P stop met al dat denken en ga eens de vrede voelen die in jezelf huist. Al die gedachten en plannen verdwijnen toch als sneeuw voor de zon zodra er nieuwe in aantocht zijn. Het enige wat blijvend is, is die vrede in jezelf, die ook meegaat als je hier van de aarde vertrekt" Tot mijn verbazing melde de verpleegsters de volgende dag dat P. zo rustig was geweest de afgelopen nacht. Hij gaf het mij ook zelf aan dat het rustiger was geworden in zijn hoofd. Ik kreeg de indruk dat hij ook in vrede is overleden in het bijzijn van de begeleiders van de opvangorganisatie die hem onder zijn hoede hadden de afgelopen jaren.
 24. Ik weet het niet 100% zeker, maar mensen gaan niet voor een impulsaankoop naar een woonwinkel denk ik. Tuurlijk helpt het erlangslopen voor de naamsbekendheid, maar als je dat op internet goed doet, heb je dat offline in mindere mate nodig. Als je een stuk grotere ruimte hebt, kun je ook meer showroom hebben en dus meer laten zien, wat ook zo z'n voordelen heeft. Ik denk dat ik dan toch voor Haarlem zou gaan
 25. Ik wil de (overigens terechte) vreugde niet bederven, maar volgens mij (en vele anderen) is de brutomarge: de bruto winst als percentage van de omzet. Deze kan dus maximaal 100% zijn (bij gratis inkoop).
 26. Vincent Rutger

  Vincent Rutger

 27. Schroom vooral niet om je positieve ervaringen te delen! Uiteraard willen we dan wel namen en rugnummers van de betrokken partijen zien om het te kunnen staven, maar dat zou geen probleem moeten zijn als je positieve ervaringen hebt. Een geval waarbij de eisende partij daadwerkelijk meer dan 1 euro krijgt uitgekeerd dat niet is opgegaan aan de "kosten" van IVB telt overigens als positief, laten we de lat niet te hoog leggen!
 1. Load more activity

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept