Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Welkom op HL Magin, Degene aan wie jij de vraag stelt, is al 2 jaar niet meer actief, waardoor de verwachting erg laag is dat er door degene nog gereageerd wordt. Daarom stel ik voor dat jij jouw eventuele vragen in een nieuw topic stelt. Oude topics omhoog kicken mag, mits zinvol. Dit topic gaat daarom op slot.
 3. Ook dit is een vreemde route, want de consument kocht bij supermarkt, en krijg geld van de (merk)leverancier een bedrag terug, een partij waar de consument niet eerder iets afgenomen heeft. Ook hier vraag ik me dan af hoe die kosten verantwoord worden door de (merk)leverancier. Zouden ze die inbengen als Marketing kosten? Misschien ligt daar dan toch nog een opening voor Dennis om de uitgekeerde bedragen toch als marketing kosten aannemelijk te maken. Als hij ze aannemelijk kan maken en de betaling kan aantonen zijn het kosten toch?
 4. Dag Sabrina, Ik hoop en neem aan dat alles gelukt is, een aantal jaren verder ben zelf nu ook mijn eigen shop gestart maar nu is natuurlijk mijn vraag wat je uiteindelijk precies hebt gedaan en of dit allemaal oke is gegaan? Groet, Magin
 5. Beste Nipsui, Hypotheekvragen betreffen geen actief ondernemerschap, dat was vorig jaar januari al zo en dat is nu nog steeds het geval. Met dit soort vragen kun je bij een hypotheekadviseur (i.p.v. op HL) terecht.
 6. Inderdaad, niks van dit alles ... en daarin zit de crux van het verhaal ... Scoupy geeft zelf geen geld terug aan de consument, dat doen de (merk)leveranciers.
 7. Vraagje: ik heb met drie partners een samenwerkingsverband waarbij we onder 1 label business games verzorgen voor bedrijven. Nu willen we niet samen in 1 juridische entiteit (te ingewikkeld) maar wel alle drie de handelsnaam van ons label willen voeren (en dus ook in de KvK inschrijven) zodat we ieder afzonderlijk vanuit het label als handelsnaam onder de eigen BV klanten kunnen factureren (nu is maar 1 van de partners bevoegd omdat de handelsnaam bij hem onder de BV hangt). Kan dat en mag dat? Of is er een andere oplossing om niet in een juridische entiteit te hoeven en toch ieder onder de eigen BV te factureren?
 8. Zoek ook eens op slaafse nabootsing en bedenk hoe je dat kan voorkomen. Ik weet niet of er in de VS regels zijn tegen dat fenomeen. Maar door hun woordkeuze grotendeels over te nemen, kruip je wel heel dicht op je concurrent. Houd ook je distributiekanalen (Amazon etc) in de VS in de gaten.
 9. RoderickIV

  RoderickIV

 10. Het is wel grappig om te zien hoe hier het lang bestaande fenomeen cashback opnieuw uitgevonden wordt. Kijk eens naar de app Scoupy, sinds enkele jaren onderdeel van Sanoma. Jij doet boodschappen in de supermarkt, maakt een foto van je kassabon en je krijgt vervolgens geld terug van allerlei merkleveranciers. Wow, wonderbaarlijk! En Scoopy is niet aansprakelijk voor deze producten, doet geen schenkingen, heeft geen problemen met werkgevers, niks van dit alles. Met wie zijn er allemaal overeenkomsten? Met de merkleveranciers die geld betalen in ruil voor klantdata en met de consument die gebruik maakt van de app. Niet met de supermarkt. Scoopy heeft een slordige twee miljoen gebruikers (niet allemaal actief) en is betrokken bij 172 miljoen aan supermarktomzet. Het is een vaak toegepast model in affiliate marketing. Ik neem aan dat de vraagsteller niet helemaal vanaf nul zelf gaat beginnen - maar daar vergis ik me vast in. 😜
 11. Ik ben sinds 2016 ZZP'er. In dat jaar was ik ongeveer 50% in loondienst en 50% ZZP'er. In 2017 (100% ZZP'er) kreeg ik een ww uitkering over het loondienst gedeelte en had 112 vrijgestelde uren per maand. In dat jaar heb ik dus deels kunnen ZZP'en en deels een uitkering ontvangen. Nu wil ik een hypotheek aanvragen en dien ik inkomen te laten zien van de afgelopen 3 jaren. Wordt het bedrag wat ik ontvang meegerekend als inkomen in het jaar 2017? Alvast hartelijk dank
 12. Daarom, wat dat betreft zie ik weinig overeenkomsten in de ontwerpen op de kleuren combinaties na. Ik ga er ook vanuit dat ook hun niet het allereerste ontwerp hebben gemaakt voor een koralen houder. Gezien het feit dat 80% van mijn bestellingen uit de US komen denk ik dat dit mailtje een "bangmaak" mail is geweest om zo mijn klanditie in de US tegen te gaan. Maar voordat ik iets terug communiceer wil ik natuurlijk 100% zekerheid dat ik in mijn recht sta en dat ik de producten mag blijven aanbieden. Haha daar heb je zeer zeker gelijk in, goed idee ook!
 13. Today
 14. 'zeer wellicht'. Uiteraard moet je het vonnis zo snel mogelijk laten betekenen. En in de tussentijd gedegen onderzoek doen naar waar je het beste beslag op kunt leggen.
 15. Vervelende situatie, hopelijk heb je nieuwe opdrachtgevers gevonden die beter van betalen en samenwerken zijn. Maakt deze 'oude' klant eigenlijk gebruik van jouw werk? Groet, Highio
 16. Zij noemen het glo magnetic frag racks en jij noemt het glo magnetic frag holders. In de omschrijving heb je het woodje glo inmiddels vervangen door fluor. Die van hun zijn rechthoekig; jouw design is afgerond. En dan voeg jij nog wat keuze toe aan de plexiglas-kleuren. Wie is daar ooit mee begonnen: het lijmen van laagjes plexiglas tot houdertjes voor kunstkoraal? Ik kan morgen eierdopjes van gelast plexiglas maken, maar heb ik dan enige rechten waarmee ik copycats kan tegenhouden?
 17. Er is meer gevraagd, opgemerkt en gezegd, wat zijn jouw reacties daarop?
 18. Een summiere update tussendoor. Lang traag proces. Na hoog van de torens te blazen in het voortraject geeft meneer geen thuis meer vanaf het moment dat het daadwerkelijk naar de rechter ging. Er is dus een verzuim-vonnis neergelegd in mijn voordeel. Dat is leuk, maar heb er nog nul vertrouwen in. Meneer geeft geen gehoor en (kan) daarmee geen erkenning. Ofwel, geen stap verder. Zeer wellicht binnenkort de deurwaarde er op af sturen voor het ondertekenen van vonnis. En mogelijk daarna deurwaarde voor beslaglegging. Maar ik ben een donkerbruin vermoeden dat dit allemaal een spel is dat meneer eerder heeft gespeeld. En zo verzet bezwaar gaat tekenen om alles te stangen. Mijn vertrouwen op dit moment is nul.
 19. Bedankt voor je reactie. "GLO" staat bij het gebruik van fluor plexiglas voor lichtgeven. Door het gebruik van fluor plexiglas lijkt dit licht te geven bij het gebruik van UV licht. Gezien "GLO" geen officieel gebruikt woord is ga ik dit aanpassen naar "GLOW".
 20. Waar staat dat 'GLO' voor? Voor de rest: ik zie twee verschillende ontwerpen. Rond vs. rechthoekig, 4 vs 6. En de kleuren kunnen de klanten zelf kiezen.
 21. Ja klopt inderdaad, ik heb er geen interesse in om aansprakelijk te zijn voor het geleverd product (garantie, problemen, vragen etc.)
 22. Wetsvoorstel ingediend dat intermediairs verplicht stelt grensoverschrijdende constructies te melden. Werk je als intermediair? Bijvoorbeeld als belastingadviseur of accountant? Je moet grensoverschrijdende constructies die gebruikt kunnen worden om belasting te ontwijken bij de Belastingdienst melden. De informatie die je vanaf 1 juli 2020 moet opsturen gaat terug tot 25 juni 2018. Je hoeft de informatie pas op zijn laatst op 31 augustus 2020 aan de Belastingdienst te geven. Als je niet aan de verplichting voldoet kun je een boete krijgen, of zelfs strafrechtelijke vervolgd worden. Voor wie? Intermediairs zoals: belastingadviseurs accountants financiële instellingen Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.
 23. Volgens mij maak je 100 euro winst, ik zie ook niet hoe je die 50 euro als kosten kan aanmerken. Van die 100 euro geef je 50 euro weg en de ander 50 euro (misschien ietsje minder) breng je naar de belastingdienst. De leverancier maakt wel 100 euro kosten, die hem netto ongeveer 50 euro (misschien ietsje meer) kosten. Maar heeft er verder geen omkijken naar, en heeft ook niet probleem dat hij geld weggeeft zonder dat hij dat kan inbrengen in zijn boekhouding. Volgens mij zijn de enige 2 die hier beter van worden jouw leverancier en de consument.
 24. Heb je die 5 bedrijven al als opdrachtgever binnen? Het komt op mij over als een soort acquisitiemethode, de prestatie is dus het aanleveren van klanten waarvoor je een commissie ontvangt, alleen met de cashback doet zich de bijzondere situatie voor dat jij ook nog een beloning aan die koper gaat geven... De consument zou dan juist wel jouw klant moeten zijn, maar dan rust o.a. de productaansprakelijkheid ook op jou. Vraag is dan hoe dit jouw verdienmodel beïnvloedt.
 25. Beste allemaal, Mijn naam is Roel Huizer Gros en ben sinds een aantal maanden een extra onderneming gestart waarbij ik "custom acrylic reef parts" design and maak. Nu is er een website in de verenigde staten die een soort gelijk product levert en welke ook dezelfde kleuren combi voor het product op de webshop heeft staan. Nu zijn dit "standaard" kleuren die in plexiglas beschikbaar zijn en deze combineer ik met zwart en wit. (Dit doet de leverancier in de US ook) Daarnaast bied ik meerdere kleuren combinaties aan en niet alleen de kleuren die deze webshop ook levert. Ik heb een mail ontvangen van ik denk een soort van advocaat welke verzonden is vanaf een @gmail.com account, dit vind ik zelf al opmerkelijk. Daarnaast geven ze aan dat ik het woord "GLO" gebruik in mijn artikelen wat volgens de webshop hun trademark zou zijn. Ze hebben op de website "TM" staan na het woord GLO. Ik heb wat zoek pogingen gedaan maar kan niets omtrent deze TM vinden icm de naam van de leverancier. Daarnaast geven ze ook aan dat ik bepaalde content van hun website gebruik en dat ik deels het ontwerp gebruik voor de producten. Mijn ontwerpen komen totaal niet overheen met de ontwerpen van deze webshop en heb ik alle designs zelf gemaakt. Daarnaast lijken ze te willen aangeven dat ik de kleuren combinatie niet mag gebruiken omdat hun deze al hebben? Al met al vind ik het een beetje een vage mail en weet ik niet precies wat ik er mee moet doen en waar ik me aan moet houden? Dus hopelijk kunnen jullie hierin adviseren? (Om problemen te voorkomen heb ik alle producten in de webshop tijdelijk uitgeschakeld) Bij deze een copy van de content van de mail welke ik ontvangen heb en een voorbeeld van een product dat ik gemaakt heb en een product dat zij verkopen. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NOTICE TO CEASE AND DESIST Oceanbox Designs, LLC Dallas, Texas 75206 Date July 20th 2019 Re: Copyright Infringement Dear RHG Designs, It has been determined that you are currently using Product Design, Content, Trademark (the “Work”) without our authorization which is copyrighted work in accordance with Title 17 of the U.S. Code. GLO Magnetic Frag Rack - The trademark word "GLO" was used in your products. Part of the design/color combination was used. The website notice including "OBD" was used in your website notice. Features: • CO2 laser cut with high quality cast acrylic. • Dual “REEF SAFE” Submersible Magnets Accordingly, we demand that you immediately remove the material and cease any further all of our Work, including any other infringements, otherwise you could be liable for statutory damages as high as $150,000 as set forth in Section 504(c)(2) therein. If you do not cease the use of the aforementioned copyrighted material a lawsuit will be commenced against you. Furthermore, we demand that you immediately cease the use and distribution of all infringing works derived from the Work, and all copies, including electronic copies, of same, that you deliver to us, if applicable, all unused, undistributed copies of same, or destroy such copies immediately and that you desist from this or any other infringement of our rights in the future. If we have not received an affirmative response from you by July 26th 2019 indicating that you have fully complied with these requirements I shall consider taking any and all legal remedies available to rectify this situation. Attached are a signed copy of this notice and proofs of copyright infringement. Sincerely, Amir Dunham - Attorney --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Link: Product RHG-Designs Link: Product Tegenpartij
 26. Om het nog even beter te verduidelijken: Consument is op zoek naar een boormachine, deze kost overal € 500,- Wij krijgen van een bouwmarkt € 100,- excl. BTW voor het aanbrengen van een klant die een boormachine koopt bij deze bouwmarkt voor € 500,- Aan de klant storten wij 1 maand later € 50,- terug (cashback). Wij verkopen dus zelf niks aan de klant? Mijn winst is dus € 50,- voor het aanbrengen van een klant bij deze bouwmarkt... Het lijkt mij dat het geen schenking is aan de consument? En ja de leverancier biedt dit zelf zo aan op deze manier:) (Boormachine is fictief) Het gaat om een stuk of 5 bedrijven waar we dat voor gaan doen.
 1. Load more activity

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept