Van harte welkom op ons ondernemersforum

Vraag & antwoord, ervaringen & discussie, voor en door ondernemers.

Koeriersbedrijf beginnen

Pagina's: [1] 2 3
Auteur  Onderwerp: Koeriersbedrijf beginnen (57934 keer gelezen)
Koeriers
Gast

Koeriersbedrijf beginnen
« Koeriers Gepost op: 4 januari 2006, 21:29 »

Geachte ondernemers/bezoekers

Wie kan mij op weg helpen?

Ik zou graag een koeriersbedrijf willen beginnen.

Ik heb alleen geen enkel idee en/of aanknopingspunt wat ik hiervoor moet regelen. Er is ook zeer weinig tot niks over op internet te vinden.

Of is het gewoon inschrijven bij de kvk, en bedrijven benaderen met je tarieven. Of is dit te direct?

Kan iemand me misschien helpen.

[titel toegespitst - mod]
« Laatste verandering: 4 januari 2006, 22:23 door TwaLevel »
Perry
Legend

Karma: 105

Berichten: 1831

Re:Koeriers bedrijf
« Perry Antwoord #1 Gepost op: 4 januari 2006, 21:48 »

ehm,

Heb je al wel eens een pakje weg gebracht?

Perry
Koeriers
Gast

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Koeriers Antwoord #2 Gepost op: 4 januari 2006, 22:41 »

Ja, een aantal keer.

Dit bevalt me dan ook erg goed.

En heb altijd al iets voor mezelf willen beginnen.

Ik heb ook de drang om te gaan ondernemen omdat ik dan ergens voor werk, dan bouw ik iets op etc.
Chriz
Super Senior

Karma: 16

Berichten: 138Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Chriz Antwoord #3 Gepost op: 4 januari 2006, 23:15 »

Er zijn een aantal gerenommeerde bedrijven die koeriersdiensten aanbieden in Nederland. Er zijn grote (TPG, TNT, Fedex, etc) en een aantal kleinere. Redelijk moeilijke markt voor een starter dus om voeten aan de grond te krijgen. Ten eerste moet je betrouwbaar zijn omdat men graag wil dat pakketjes zowel op tijd als aan de juiste persoon bezorgd worden. Betrouwbaarheid wordt vaak verbonden aan een gevestigde naam. Dat is dus een belangrijk aandachtspunt. Ik denk daarnaast dat je goed moet nadenken over wat jou koeriersbedrijfje toevoegt, of in welke mate het innovatief is of concurrentievoordeel kan behalen. Ik kan me een studentenbedrijfje herinneren die een koeriersbedrijfje opgestart hadden en met behulp van hun OV-jaarkaart de pakketjes bezorgden. Gouden handeltje voor die lui. In New York doen fiets-koeriers gouden zaken, ooit is een iemand met dit idee gekomen.

Mijn advies: werk eerst een plan uit waardoor je een houvast hebt, waaruit blijkt waarom jou koeriersbedrijfje een succes kan worden. Als je dat ondernemingsplan eenmaal op papier hebt staan zit je redelijk diep in de materie en zul je ook veel beter weten welke stappen je moet ondernemen alvorens je bedrijfje daadwerkelijk op te richten en in te schrijven bij de Kvk.

Succes!

petertb
Senior

Karma: 1

Berichten: 52

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« petertb Antwoord #4 Gepost op: 4 januari 2006, 23:20 »

Heel veel succes, dit is absolute een moeilijke markt, een prijsvechters markt mag je het gerust noemen. Je zult moeten concurreren tegen de grote jongens.
Je kan beginnen met het analyseren van de tarieven van je concurrenten, bepaal je eigen kosten vervolgens, breng alles in kaar en zie dan of het renderend kan zijn.

Christine
je suis charlie
Legend

Karma: 410

Berichten: 4891Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Christine Antwoord #5 Gepost op: 4 januari 2006, 23:33 »

Quote : Koeriers op  4 januari 2006, 21:29
Ik zou graag een koeriersbedrijf willen beginnen.
 

Koerier, ik denk dat je alleen kans maakt als jij iets kunt of doet wat de anderen in de markt niet kunnen of doen. B.v niche markten die voor de grote spelers niet interessant zijn (maar waar b.v. de tarieven wel hoog zijn). Of je moet sneller zijn in een bepaalde regio dan anderen. Goedkoper kun je niet zijn, de grote spelers doen het al voor bedragen waarvan je je afvraagt of ze er op toeleggen.

Denk 's bij jezelf, stel dat jij een bedrijf zou zijn en iemand belt je op met de introductie "goedemiddag, ik ben zojuist een koeriersbedrijf begonnen en nu wil ik voor u pakjes bezorgen". Zou jij met zo iemand in zee gaan? Als je goede ervaringen hebt met UPS? Verder: wat moet zo iemand zeggen om je te triggeren? Als je die vraag kunt beantwoorden, dan weet je ook waar jouw niche zit. Dat antwoord geeft namelijk niet alleen aan waar jij denkt dat het gat in de markt zit, maar toont ook de aspecten waar jij wsch affiniteit mee hebt.
Succes!

dagdag
Christine

christine.nl    Ciphermail        Maas AItech            Moto Gymkhana
Koeriers
Gast

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Koeriers Antwoord #6 Gepost op: 5 januari 2006, 07:51 »

Allereerst bedankt voor alle informatieve replies.

Over het concurreren met de grote als tnt, dat is niet mijn doel.

Ik wil mij ook niet richten op het bezorgen van pakketjes over heel de wereld maar meer alleen in nederland, en 24uur service naar bijvoorbeeld Frankrijk en Engeland.

Het gaat er mij ook in het begin zeker niet om om groot te worden desnoods wil ik nog wel voor tnt zelf gaan rijden, dit komt ook vaak voor.

Helaas heb ik nu even geen tijd om mijn reply verder uit te werken maar ik ben benieuwd wat nu nog een aantal reakties zullen zijn, en dan komen mijn vragen vanavond weer.

Heel er bedankt alvast iedereen
Perry
Legend

Karma: 105

Berichten: 1831

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Perry Antwoord #7 Gepost op: 5 januari 2006, 10:30 »


Leuk, nou je hebt er zin in  

Nog wat inspiraties van mijn kant die je misschien op meer ideeën brengt.

Gebruik maken van OV jaarkaarten is al genoemd. Buiten de vraag of bedrijven met een dergelijke distributie akkoord gaan, maar misschien zijn er nog meer groepen die een treinkaartje willen verdienen door een pakje in de trein mee te nemen. Hoe dat allemaal georganiseerd moet worden is de volgende vraag, maar kan me voorstellen dat als ik met de trein ga, ik best bereid ben om een pakje mee te nemen van Nieuw Vennep naar Amsterdam (wil naturlijk wel weten wat er in zit, lijkt me, mmmm) en het moet simpel te zijn om op te halen en af te handelen.

Denk eens aan taxi bedrijven, die rijden ook van her en der met veelal een grote lege koffervak, misschien zijn die blij met wat extra business erbij (krijg je iets van TaxiPost).

Beveiligers, ik zie regelmatig savonds van die beveiligings persoontjes in wagentjes rond rijden, controleren of de deur wel goed dicht zit. Laat ze gelijk een briefje door die gleuf doen, ze zijn er toch :-)

Internationale kerstpakket bezorging. Ik probeerde voor de kerst een pakket naar Tjechië te versturen. Daar er wijn in zat werd me dat al niet aangeraden. Toen ik met een doos chocolade pasta aan kwam kost het verzenden 27 euro. Was nog duurder dan all die pasta bij elkaar.
Misschien kun je kerstpakketten gaan verkopen die je in één keer de grens overzet tegen lagere kosten per pakket.

AutoPost. Misschien kun je automobilisten een extra centje laten verdienen door pakjes mee te laten nemen. Loop je natuurlijk weer tegen vertrouwen op, maar wellicht organisatorisch met behulp van wat ict oplossingen ook weer op te lossen. Als je een pakje mee neemt, krijg je bijvoorbeeld benzinepunten bij een bepaald tankstation of zoiets, die punten krijg je alleen als het pakket bij een distributie station is afgeleverd.

Maar goed, je wilde zelf rijden, doch vergeet andere vervoermiddelen niet: bootje, motorfiets, step, brommer, fiets, driewieler, vliegtuig.

Kijk of je in je omgeving in contact kunt komen met wat bedrijven die regelmatig wat laten verzenden, kijk hoe jij het beter en wellicht goedkoper kunt.

Succes,

Perry.qommuniqa
Legend

Karma: 34

Berichten: 462Re:Koeriersbedrijf beginnen
« qommuniqa Antwoord #8 Gepost op: 5 januari 2006, 17:27 »

Ik vindt die TaxiPost een heel goed idee!!!

Groet

Rick
Koeriers
Gast

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Koeriers Antwoord #9 Gepost op: 5 januari 2006, 17:41 »

De vraag is echter, waar en hoe laat je die mensen die pakketjes ophalen.

Wanneer weet ik dat het op de route ligt van een chauffeur, en wanneer weet hij dat ik dan iets voor hem klaar heb liggen.

Een taxi chauffeur weet van tevoren nooit waar hij die dag heen zal rijden.

Verder vind ik het op zich wel goede ideeen en ben ik blij dat er mensen met mij meedenken.

In mijn vraag stond echter ook wat ik allemaal moest regelen om als koerier te mogen rijden, dit kan ik op internet nergens vinden, en ik denk dat collega koerierbedrijven er ook niet om staan te springen om mij dit te vertellen.
Perry
Legend

Karma: 105

Berichten: 1831

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Perry Antwoord #10 Gepost op: 5 januari 2006, 17:47 »

Quote:
In mijn vraag stond echter ook wat ik allemaal moest regelen om als koerier te mogen rijden, dit kan ik op internet nergens vinden, en ik denk dat collega koerierbedrijven er ook niet om staan te springen om mij dit te vertellen.
 

Daar heb je de kvk voor. Even langs gaan, zitten daar genoeg mensen met zeeën van tijd   die je graag onder het genot van een kop koffie willen vertellen wat te doen.

Perry
qommuniqa
Legend

Karma: 34

Berichten: 462Re:Koeriersbedrijf beginnen
« qommuniqa Antwoord #11 Gepost op: 5 januari 2006, 18:43 »

Om als koerier te starten heb je niet heel veel nodig. Je kunt zo beginnen als je een vervoermiddel hebt. Als je echter aangesloten wilt zijn bij enkele verenigingen, zullen die misschien wat eisen stellen aan je vervoersmiddelen, hoe je eventueel goederen opslaat etc..

Denk echt eens door over die TAXIPOST...  er zijn zat taxibedrijven die meerdere keren per week in grote steden naar b.v. ziekenhuizen rijden.. vol heen en soms leeg terug.. als ze de KM's terug op deze manier een beetje rendabeler kunnen maken door via jouw steunpunt te rijden...


Succes

Rick

enkele links: http://transportbedrijf.com/
http://www.tln.nl/
http://transport.pagina.nl/
Perry
Legend

Karma: 105

Berichten: 1831

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Perry Antwoord #12 Gepost op: 5 januari 2006, 21:41 »

Bij deze nog antwoord op deze vragen.

Quote:
- De vraag is echter, waar en hoe laat je die mensen die pakketjes ophalen?

- Wanneer weet ik dat het op de route ligt van een chauffeur, en
- wanneer weet hij dat ik dan iets voor hem klaar heb liggen.
Een taxi chauffeur weet van tevoren nooit waar hij die dag heen zal rijden.
 

Dit zou je onderscheidende toegevoegde waarde zijn als je dit kunt realiseren. Is niet zomaar gerealiseerd en komt wat bij kijken. Nou zijn  logistiek processen niet mijn sterkste kant, maar daar moet toch wat op te bedenken zijn met de huidige technieken van vandaag de dag.

Maar kan me zo voorstellen dat je met GPRS en mobiele technieken en databases en websites toch heel wat zou moeten kunnen realiseren.

Gaat me nou even te ver om dit helemaal even uit te werken :-) Wel een leuk puzzeltje :-)

Perry
Koeriers
Gast

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Koeriers Antwoord #13 Gepost op: 6 januari 2006, 19:16 »

Hoe zit het eigenlijk met de km die je aflegt, zijn die nog aftrekbaar?

Net als wanneer ik km vergoeding krijg, 0.18cent belast.

Ik zet komend weekend alles even op een rijtje, wat de kosten zijn en wat ik nog kan aftrekken. En wat er dan nog overblijft als ik in tarief een van de goedkoopste wil blijven.

Misschien blijkt hieruit dat ik me ergens anders op moet concentreren, zoals spoedbezorgingen naar het buitenland etc.

Over die taxipost heb ik nog nagedacht, maar ik denk dat dit heel moeilijk word, er komt gewoon te veel bij kijken, het is haast niet mogelijk om het voor elkaar te krijgen dat je een chauffeur weet te vinden die in de buurt is van een ophaaladres en dan ook nog eens langs het afleveradres zou komen.
Gretha
Super Senior

Karma: 3

Berichten: 220

Re:Koeriersbedrijf beginnen
« Gretha Antwoord #14 Gepost op: 6 januari 2006, 20:04 »

er zijn vast wel taxicentrales, ipv taxichauffeurs die voor hun eigen werken
meestal weet de centrale wél waar hun taxi + chauffeur zich bevind..
dus misschien eens een belletje die kant op?
Pagina's: [1] 2 3  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons