Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode

  Higherlevel.nl
  Financiering, juridische en fiscale zaken
  Administratie en verzekeringen
  Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
Pagina's: [1] 2 3
Auteur  Onderwerp: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode (6278 keer gelezen)
Op verzoek geanonimiseerd
Newbee

Karma: 0

Berichten: 9Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Op verzoek geanonimiseerd Gepost op: 24 april 2013, 13:23 »

Ik ben op zoek naar een voor mij geschikte verzekeraar. Voor zakelijke verzekeringen is het erg lastig om de prijs en dekking onderling te vergelijken. Ik heb bij een aantal verzekeraars online onderzoek gedaan, maar krijg totaal geen beeld van het prijsniveau en de service. Daarom probeer ik het hier, in de hoop een aantal goede suggesties te krijgen.

Details:

 • Ik ga websites ontwerpen en ontwikkelen (na dit zo'n 8 jaar in loondienst en als hobby te hebben gedaan).
 • Rechtsvorm: Eenmanszaak. Full-time.
 • Ik werk vanuit huis.
 • Ik ben alleenstaand, zonder kinderen, 28 jaar oud.
 • Verwachtte jaaromzet: € 35.000 tot €45.000.
 • Ik verwacht nodig te hebben: Aansprakelijkheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook hierin sta ik open voor suggesties.
 • Als ik arbeidsongeschikt zou worden, zou ik met € 20.000 netto per jaar prima rond kunnen komen. Dit kan uiteraard veranderen in de toekomst in geval van samenwonen / kinderen / enz.
 • In geval van arbeidsongeschiktheid zou ik tot mijn 65e uitgekeerd willen krijgen.
 • Passende arbeid zou ik accepteren.
 • Ik zoek naar een geschikte combi van prijs en dekking.

Welke verzekeraar is voor mij geschikt? Maakt het in mijn situatie veel uit of ik bijvoorbeeld naar Univé stap of naar Nationale Nederlanden, of Interpolis, enz? Alle hulp is welkom! Als je meer info nodig hebt, hoor ik het ook graag.


[Mod edit: titel aangepast ivm lopende discussie uitkering UWV]
« Laatste verandering: 1 mei 2013, 10:32 door Norbert Bakker »
Norbert Bakker
B2BSure, verzekeringen en risicobeheer
Moderator

Karma: 1138

Berichten: 10853Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Norbert Bakker Antwoord #1 Gepost op: 24 april 2013, 14:14 »

Quote:
Ik verwacht nodig te hebben: Aansprakelijkheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook hierin sta ik open voor suggesties.
 
Lijkt me, gelet op de gegevens die je verstrekt, correct en compleet

Quote:
Als ik arbeidsongeschikt zou worden, zou ik met € 20.000 netto per jaar prima rond kunnen komen
 
Op basis van een jaaromzet (omzet is geen winst) wordt dat  lastig. Je hebt bij volledige arbeidsongeschiktheid geen recht op arbeidskorting, dus bruto ligt dit al snel op een benodigd verzekerd bedrag van tussen de 30 en 35K per jaar.

Daarvoor heb je een winst nodig van minimaal 10/8 =38-44K. Bij de beoordeling van producten gaat de mate waarin je zo snel mogelijk toch naar het gewenste verzekerde bedrag kunt groeien - en tegen welke kosten - dus een rol spelen.
Reden te meer om je niet blind te staren op aanvangspremies op basis van een lager verzekerd bedrag, maar vooral ook te kijken naar de premie-ontwikkeling in de komende 5-10 jaar bij een stijgend verzekerd bedrag.

Quote:
In geval van arbeidsongeschiktheid zou ik tot mijn 65e uitgekeerd willen krijgen.
 
Waarom? Jouw AOW leeftijd ligt op minimaal 67, mogelijk zelfs veel hoger (68-70?).  Bewuste keuze voor eindleeftijd 65 nu al kun je dus alleen doen als je nu al voldoende buffer hebt opgebouwd om de laatste paar jaar uit te zingen bij onverhoopte volledige en blijvende arbeidsongeschiktheid.

Quote:
Passende arbeid zou ik accepteren.
 
Ik zou het afraden. Liever 8-10% meer betalen voor beoordeling op eigen beroep of - indien budgetneutraal - liever het verzekerde bedrag 8-10% verlagen en kiezen voor beoordeling op eigen beroep.
Passende arbeid beoordeelt jou op functies die je zou kunnen vervullen, maar houdt geen rekening met jouw voorkeuren en belangrijker nog, of jij er in slaagt daadwerkelijk een dergelijke functie te vinden of te vervullen.
Het is een verkapt WW-risico: je wordt gekort op iets dat je zou "kunnen" verdienen en er wordt geen enkele rekening gehouden met de vraag of je het ook daadwerkelijk gaat verdienen.Dat is niet alleen een kwestie van jouw drive en inzet: veel bedrijven zitten niet te wachten op een gedeeltelijke arbeidsongeschikte werknemer of ondernemer. Hard maar waar

Los daarvan: gelet op jouw activiteiten en inkomen lijkt mij de keuze tussen schade- en sommenverzekering veel relevanter dan de keuze voor passende arbeid

Quote:
Maakt het in mijn situatie veel uit of ik bijvoorbeeld naar Univé stap of naar Nationale Nederlanden, of Interpolis, enz?
 
Het maakt uit of jij naar een directwriter (Univé) , een exclusief aan één bank gelieerde verzekeraar (Interpolis) of naar een onafhankelijke adviseur toegaat: alleen die laatste bied jou de mogelijkheid van een breed vergelijk van meerdere partijen. En gelet op de tarieven die direct writers en banken rekenen voor AOV advisering ben je bij een onafhankelijk adviseur ook zeker niet duurder uit voor het advies zelf, wellicht zelfs goedkoper.

Quote:
Welke verzekeraar is voor mij geschikt?
 
Allemaal (een enkele uitzondering daargelaten) als het gaat om AOV. Hamvraag bij AOV lijkt me eerder of je advies nodig hebt of niet en zo ja van wie.  Zie ook mijn kersverse column

Beroepsaansprakelijkheid is een heel ander onderwerp: daarvoor moet je wat mij betreft niet bij een algemene verzekeraars als  Univé of Interpolis zijn, maar bij een specialistische BAV-verzekeraar. Algemene verzekeraars bieden het overigens wel aan, maar meestal tegen veel hogere tarieven en minder gunstige condities.

De tarieven van de BAV zijn fors gedaald, waardoor de premieverschillen van de specialisten ten opzichte van de algemene verzekeraars en standaard producten van bijvoorbeeld ICT office alleen maar toegenomen zijn: soms scheelt het 50% op de jaarpremie en is een goede Beroepsaansprakelijkheidsdekking mét bedrijfsaansprakelijkheid al mogelijk voor minder dan € 400,- per jaar

Bedrijfsaansprakelijkheid is een no brainer voor jouw beroep: kun je voor 50-100 euro per jaar meeverzekeren op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Op verzoek geanonimiseerd
Newbee

Karma: 0

Berichten: 9Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Op verzoek geanonimiseerd Antwoord #2 Gepost op: 24 april 2013, 14:30 »

Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie!

Wat betreft passende arbeid: Je verhaal geeft me een veel beter beeld van wat dit inhoudt, en de risico's / nadelen ervan. Het lijkt me nu inderdaad beter om iets meer te betalen om later niet in de problemen te komen.

Onafhankelijk advies lijkt me wel goed, aangezien ik niet zo bekend ben met de ins en outs van deze verzekeringen. Maar dan alleen als de onderlinge verschillen groot zijn. Want als er tussen de verschillende aanbieders maar een paar tientjes per jaar verschil is (plus kleine verschillen in dekking), dan hoef ik niet uitgebreid geadviseerd te worden en stap ik gewoon naar de eerste de beste verzekeraar om me aan te melden. Hoe zie jij dit? Is een adviseur de moeite en het geld waard voor de verzekeringen die ik noemde, in mijn situatie?
Norbert Bakker
B2BSure, verzekeringen en risicobeheer
Moderator

Karma: 1138

Berichten: 10853Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Norbert Bakker Antwoord #3 Gepost op: 24 april 2013, 14:35 »

Quote:
Hoe zie jij dit? Is een adviseur de moeite en het geld waard voor de verzekeringen die ik noemde, in mijn situatie?
 
Hoe kan ik, als adviseur, die vraag anders beantwoorden dan met een volmondig ja? Maar goed, ik ben uiteraard bevooroordeeld   

Maar voor jouw beeldvorming: de adviseur is qua advies niet duurder dan de direct writer of bank! Iedereen moet voor AOV een kostendekkende fee in rekening brengen. En de tarieven die Univé en Rabo daarvoor rekenen (volgens hun Dienstverleningsdocument) liggen hoger dan die van veel onafhankelijke adviseurs.
Los daarvan is de kans van een beter of best passende oplossing groter is als er een breed vergelijk plaatsvindt in plaats van alleen een offerte van het eigen huiskmerk. Maar goed, dat is slechts mijn bevooroordeelde mening uiteraard

Op verzoek geanonimiseerd
Newbee

Karma: 0

Berichten: 9Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Op verzoek geanonimiseerd Antwoord #4 Gepost op: 24 april 2013, 14:47 »

Op basis van die argumentatie lijkt het me inderdaad slim om een onafhankelijk advies in te winnen. Ik zit in Noord-Nederland (Oost-Friesland), dus ik ga even om me heen kijken om in de regio een geschikte partij te vinden. Heel erg bedankt![Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijder ]
« Laatste verandering: 14 mei 2013, 15:39 door Norbert Bakker »
Norbert Bakker
B2BSure, verzekeringen en risicobeheer
Moderator

Karma: 1138

Berichten: 10853Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Norbert Bakker Antwoord #5 Gepost op: 24 april 2013, 15:00 »

Quote:
Op basis van die argumentatie lijkt het me inderdaad slim om een onafhankelijk advies in te winnen. Ik zit in Noord-Nederland (Oost-Friesland), dus ik ga even om me heen kijken om in de regio een geschikte partij te vinden. Heel erg bedankt!
 
Graag gedaan   

Jos Janssen
Wil je snel? Ga alleen. wil je ver? Ga samen
Senior

Karma: 9

Berichten: 97Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Jos Janssen Antwoord #6 Gepost op: 25 april 2013, 08:23 »

@NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)? Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV?

In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?

Hoog-laagbed nodig? Kopen of huren, wij installeren bij u thuis!
http://www.wcon.nl
Op verzoek geanonimiseerd
Newbee

Karma: 0

Berichten: 9Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Op verzoek geanonimiseerd Antwoord #7 Gepost op: 25 april 2013, 09:52 »

Quote : Jos Janssen op 25 april 2013, 08:23
@NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)? Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV?

In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?
 
Ik haak even in: Het ene beroep heeft zeker meer behoefte aan een dergelijke verzekering dan de andere, maar ook in de ICT is er een hoop secundaire schade dat je aan kunt richten. Als ik bijvoorbeeld een database met klantgegevens of webwinkeltransacties van een opdrachtgever "kwijt" maak, of de webruimte van een klant per ongeluk leeghaal, dan kan ik opgescheept worden met hoge kosten. Misschien geeft je dat een beeld. Toegegeven, het is geen enorm risico want veelal bestaan er recente backups, maar het kan alsnog voorkomen. Wie immers niet in staat is een fout te maken, is tot niets in staat  

Ik vraag me wel af hoe er in dat soort situaties bepaald wordt of ik nalatig ben geweest, of dat het echt een "ongelukje" was. Alleen in het laatste geval zal er uitgekeerd worden lijkt me. Goede vraag om voor te leggen aan een adviseur lijkt me. Note to self  

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd]
« Laatste verandering: 14 mei 2013, 15:40 door Norbert Bakker »
Karen
Buiten HL bekend als Karen Romme
Legend

Karma: 234

Berichten: 898Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Karen Antwoord #8 Gepost op: 25 april 2013, 12:44 »

Hallo,

Heb je voor arbeidsongeschiktheidsopties ook de Vrijwillige verzekering van het UWV meegenomen?
http://www.uwv.nl/particulieren/verzekerd_zijn/vrijwillige_verzekeringen/index.aspx...
Adviseurs vinden hem te duur voor wat hij biedt, maar hij is wel goed genoeg voor alle mensen die in Nederland in loondienst werken...

Als je vanuit loondienst of een uitkering start kun je - binnen 13 weken - ervoor kiezen je Ziektewet en WIA-verzekering bij het UWV vrijwillig voort te zetten. Premie 1e ziektejaar is ong. 10% (zoals je in een van de reacties op het artikel van Norbert kunt lezen inderdaad nogal prijzig) en WIA daarna ong. 5%. Je kunt bij het UWV zelf het bedrag kiezen dat je wilt verzekeren, ze mogen niemand weigeren, iedereen betaalt evenveel premie en ze doen niet aan extra premie/uitsluitingen bij chronische ziekten.
Wat veel mensen niet weten is dat als je deze verzekering niet kiest en na een jaar of wat ondernemen besluit toch weer in loondienst te willen, je het eerste jaar terug in loondienst een WIA-gat hebt. Je moet dan weer een jaar in loondienst zijn voor je weer volledige ziektewet en WIA-rechten hebt. Ik zeg niet dat dit de beste optie voor jou is, maar het zou wel een alternatief kunnen zijn voor de eerste periode. Dan kun je kijken of ondernemerschap je bevalt en weet je daarna wellicht beter hoe je je bij een commerciële verzekeraar wilt verzekeren.

Bedenk tot slot dat verzekeringsadviseurs er per definitie belang bij hebben ondernemers ervan te overtuigen dat het heel belangrijk is een aantal zaken te verzekeren (Norbert weet dat ik het met deze opmerking niet over hem heb   ). Vergeet daarom ook niet enkele ervaren zelfstandige webdesigners te vragen welke keuzes zij op dit gebied hebben gemaakt en waarom. Dan kun je vervolgens je eigen afweging maken.

Tot zover mijn twee centen

Karen


[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd]
« Laatste verandering: 14 mei 2013, 15:40 door Norbert Bakker »

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor MBO, HBO en VO www.isondernemenietsvoorjou.nl
Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl
Norbert Bakker
B2BSure, verzekeringen en risicobeheer
Moderator

Karma: 1138

Berichten: 10853Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Norbert Bakker Antwoord #9 Gepost op: 25 april 2013, 22:02 »

Wow, een hoop dingen die schreeuwen om een reactie. Ik zal proberen het kort te houden, maar weet nu al dat dat me niet gaat lukken   .

Reactie 1:

Quote:
Adviseurs vinden hem te duur voor wat hij biedt
 
Iets genuanceerder: voor bepaalde doelgroepen. Ben je gezond en heb je een niet al te zwaar beroep, dan is vrijwillige verzekering gemiddeld 2 tot 4 x duurder dan een private verzekeraar. Ook makkelijk aan te tonen: premie ZW+WIA = 15% over het premieloon = 15/0,7 = 21,5% over het uitkeringsloon. Bij verzekeraars ligt de gemiddelde premie grofweg  tussen de 5 en 15% van het uitkeringsloon

Ben je niet gezond en/of heb je een zwaar beroep? Dan is het  een dure, maar goede dekking , wellicht zelfs de enig mogelijke dekking. Alleen wel weer jammer dat DGA's buiten de vrijwillige ZW vallen en zo noodgedwongen een wachttijd van 2 jaar hebben, die uiteraard ook op geen enkele wijze privaat verzekerbaar is.. een rechtsongelijkheid IMHO op grond van een gedachtekronkel. (omdat de DGA werknemer is... van zijn eigen holding of werkmij en die holding of werkmij dus 2 jaar loondoorbetalingsplicht heeft ... wat de DGA uiteraard zelf betaalt....en niet privaat verzekerbaar is)

Quote:
maar hij is wel goed genoeg voor alle mensen die in Nederland in loondienst werken...
 
Au, Karen,     heb je al mijn kritiek op de WIA gemist tussen 2008 en 2013?.

Deze dekking is wat mij betreft verre van goed genoeg voor werknemers. Sterker nog: de dekking voor werknemers is veel slechter dan de vrijwillige WIA verzekering omdat de vrijwillige verzekering geen vervolguitkering op minimumloonniveau kent bij niet benutten restcapaciteit/

Zonder aanvullende (en uitgebreide) WGA gat  dekking is het wat mij betreft zelfs volslagen waanzin voor werknemers. Geen wonder dat veel CAO's dat gat weer aanvullend repareren.
Een rekenvoorbeeld: Een werknemer die € 50.000,- verdient en 50% arbeidsongeschikt raakt en zijn/haar restcapaciteit niet benut, valt na de loongerelateerde uitkering terug tot de vervolguitkering van 50% x 70% = 35% van het bruto minimumloon. Dit is een inkomen van €  6.665,20 per jaar!!!

Quote:
Je kunt bij het UWV zelf het bedrag kiezen dat je wilt verzekeren, ze mogen niemand weigeren, iedereen betaalt evenveel premie en ze doen niet aan extra premie/uitsluitingen bij chronische ziekten.
 
En dat is ook precies waar ik als adviseur de vrijwillige verzekering voor gebruik: als vangnet voor mensen die op grond van leeftijd, beroep of medische geschiedenis niet in aanmerking komen voor een volledige private AOV tot de AOW gerechtigde leeftijd.

Norbert Bakker
B2BSure, verzekeringen en risicobeheer
Moderator

Karma: 1138

Berichten: 10853Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Norbert Bakker Antwoord #10 Gepost op: 25 april 2013, 22:09 »

Reactie 2:

Quote:
Je kunt bij het UWV zelf het bedrag kiezen dat je wilt verzekeren
 
Ah, dat dacht je maar Karen. Die "vrije" keuze heeft soms  verrassend vervelende gevolgen

Stel je voor dat je € 50.000,- verdient. Je zou dit volledige premieloon kunnen verzekeren. Maar Stel dat je een premieloon van € 30.000,- genoeg vindt. Max uitkeringsloon dus 30 x 0,7 = 21K bruto. Je betaalt dan maar WIA premie over 30K, (40% minder dan over 50%)en je weet dat je max 21K krijgt bij volledige AO.

Nu raak je 50% arbeidsongeschikt. Je krijgt dan een WIA uitkering van 30 x 0,7 = 21K  x  0,50 = EUR 10.500 bruto per jaar

En nu komt het: Je mag voor die resterende 50% maar maximaal 10/7 van 10,5K bijverdienen, al het meerdere wordt gekort op je WIA uitkering!  Verdien je dus met de resterende 50% 25K, dan krijg je in dit geval in het geheel geen WIA uitkering

Conclusie: het bewust verlagen van het verzekerde bedrag in de vrijwillige WIA verzekering komt neer op het verhogen van de uitkeringsdrempel: je sluit gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid op deze manier uit van de dekking!

Norbert Bakker
B2BSure, verzekeringen en risicobeheer
Moderator

Karma: 1138

Berichten: 10853Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Norbert Bakker Antwoord #11 Gepost op: 25 april 2013, 22:32 »

Reactie 3:

Quote:
@NorbertBakker: Mooi dat BAV flink goedkoper geworden is, maar is een beroepsaansprakelijkheid niet vooral bedoeld voor adviseurs op gebied van assurantiën, financiën, fiscaliteit en juridische zaken (naast medische wereld)?
 
Wat mij betreft nee. Het enige verschil is dat deze beroepsgroepen meestal een verzekeringsplicht kennen door een Wet of bindend voorschrift van een brancheorganisatie

Quote:
Waar ligt het risico voor een webontwerper en -bouwer om af te dekken met een BAV?
 
Alle vormen van advies, auteursrechtelijke zaken, veiligheidsissue's, beschikbaarheid, misbruik van gegevens, termijnen van oplevering.
Toevallig via Jamie van Soest recent gesproken met een sitebouwer met een hele nare beroepsaansprakelijkheidsclaim die achteraf graag had gewild dat dat verzekerd was geweest   

Quote:
In algemeen: welke 'beroepen' vragen vanwege de aard van het werk en de financiële risico's om een BAV?
 
Verkeerde vraag. Een beroep vraag niet om een BAV. Een BAV is nodig als de ondernemer of onderneming het risico niet zelf kan of wil dragen.

Welke beroepen lopen kans op contractuele aansprakelijkheid/ beroepsaansprakelijkheid:
 • Alle beroepen waarin advies wordt gegeven vanuit een rol als expert / deskundige, of
 • Als sprake is van een resultaatverplichting, of
 • Als sprake is van tekenbevoegdheid en/of eindverantwoordelijkheid, of
 • Als er geadviseerd wordt over zeer bedrijfskritische toepassing, ook als niet-deskundige en niet-eindverantwoordelijke

Een siteontwerper / bouwer opereert vanuit een rol als deskundige en heeft een resultaatverplichting (er moet iets opgeleverd worden wat moet voldoen aan specificaties en binnen een bepaalde termijn. Dit is exact waar ook het pijnpunt zit van de sitebouwer met die vervelende claim.

Vervolgvraag is: als je kans hebt op beroepsaansprakelijkheid, kun en wil jij dan die kosten zelf dragen? Bedenk je dat de meest voorkomende kosten niet de claim zelf zijn, maar de juridische kosten voor het weerleggen of beperken van een claim.Karen
Buiten HL bekend als Karen Romme
Legend

Karma: 234

Berichten: 898Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Karen Antwoord #12 Gepost op: 25 april 2013, 23:46 »

Ach ja Norbert, van de korte bijdragen alhier zullen wij wel nooit worden.   

Jouw kritiek op de WIA heb ik inderdaad niet meegekregen (missen is vanuit mijn perspectief een groot woord voor dat onderwerp   ), maar met mijn ... bedoelde ik dat je goed genoeg ook kunt lezen als slecht genoeg. Ik weet dat de WIA de afbraakvariant van de vroegere WAO is. De zekerheden van werknemers in Nederland zijn inmiddels behoorlijk relatief geworden, maar ik heb niet de indruk dat veel werknemers bij bedrijven waar geen aanvullende zaken zijn geregeld zich daar echt zorgen om maken.

Het zal je heugen dat van alle starters sinds de invoering van de Flex-bv per 1-10-2012 maar 0,5% is gestart vanuit een BV. Er zijn dus maar heel weinig DGA's die last hebben van de rechtsongelijkheid. Het lijkt erop dat de BV nog steeds vooral een doorgroeirechtsvorm is en dan kun je sowieso niet meer kiezen voor de UWV-variant.

Ben het helemaal met je eens dat de UWV-variant vooral een goed alternatief is voor de uitermate klant-onvriendelijke vangnetverzekeringen voor moeilijk verzekerbare mensen van commerciële verzekeraars. Ik heb de vrijwillige UWV-verzekering in deze discussie vooral aangehaald omdat dit een door starters drukbezochte site is en hij onbekend is (en voor een of meer andere lezers dan TS  misschien ooit wel veruit de beste of enige optie kan zijn).

@TS Of hij voor jou interessant is kan ik niet beoordelen, maar als je bij je start toch nog niet meteen weet wat voor Arbeidsongeschiktheidsverzekering je precies wilt of welk bedrag je voor een jaar wilt of kunt verzekeren, is het wel een tijdelijke oplossing voor bijvoorbeeld de eerste paar maanden die op elk moment per direct is op te zeggen.

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd, vervangen door "TS" ]« Laatste verandering: 14 mei 2013, 15:40 door Norbert Bakker »

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor MBO, HBO en VO www.isondernemenietsvoorjou.nl
Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl
Norbert Bakker
B2BSure, verzekeringen en risicobeheer
Moderator

Karma: 1138

Berichten: 10853Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Norbert Bakker Antwoord #13 Gepost op: 26 april 2013, 09:12 »

Quote:
Ben het helemaal met je eens dat de UWV-variant vooral een goed alternatief is voor de uitermate klant-onvriendelijke vangnetverzekeringen voor moeilijk verzekerbare mensen van commerciële verzekeraars.
 
Dat verzekeraars vangnet is window dressing, stelt helemaal niets voor, adviseer ik nooit. Vrijwillige verzekering als vangnet of laatste redmiddel medisch is of hoort een vast onderdeel te zijn van een volledig adviestraject, mits er nog toegangsrechten op bestaan uiteraard

Quote:
@TS Of hij voor jou interessant is kan ik niet beoordelen, maar als je bij je start toch nog niet meteen weet wat voor Arbeidsongeschiktheidsverzekering je precies wilt of welk bedrag je voor een jaar wilt of kunt verzekeren, is het wel een tijdelijke oplossing voor bijvoorbeeld de eerste paar maanden die op elk moment per direct is op te zeggen.
 

I second that.

Er zijn tegenwoordig overigens ook diverse private AOV verzekeringen die dagelijks opzegbaar zijn (*).  Die zullen in de praktijk wellicht een betere dekking bieden en per saldo - voor een ICT-er - veel goedkoper zijn, maar met name het adviestraject - en de kosten daarvan - en het medische acceptatietraject  van verzekeraar werken enorm drempelverhogend voor starters. Ik heb daar diverse recente voorbeelden van uit eigen praktijk, ook van twee HL-leden.

Dan liever als starter snel zelf de vrijwillige WIA verzekering op tijd regelen, dan heb je vervolgens de tijd om in alle rust op zoek te gaan naar een eventueel beter privaat aanbod. Dat maakt mijn werk als adviseur ook een stuk makkelijker.

Hier de link naar het formulier aanmelding vrijwillige verzekering


(*) = iedere AOV, ongeacht contracttermijn, is overigens altijd tussentijds opzegbaar als een (startende) ondernemer zijn of haar bedrijfsactiviteiten staakt., en eventuele vooruitbetaalde premie krijg je dan terug

[Mod edit: naam op verzoek uit topic verwijderd]
« Laatste verandering: 14 mei 2013, 15:41 door Norbert Bakker »

Op verzoek geanonimiseerd
Newbee

Karma: 0

Berichten: 9Re: Verzekeringen webdesigner / dekking UWV startersperiode
« Op verzoek geanonimiseerd Antwoord #14 Gepost op: 26 april 2013, 10:09 »

Mooi om iets meer te lezen over deze (voor leken) lastige materie. De verzekering zoals aangeboden door het UWV klinkt niet als passend voor mij, aangezien ik goed gezond ben en relatief weinig gezondheidsrisico's heb (naast eventueel burn-out en gewrichtsklachten vanwege zittend werk, maar dit zijn zaken die te beheersen zijn met gezond verstand). Zoals ik het begrijp is privaat verzekeren voor mij goedkoper en geeft het betere dekking. Ik verwacht geen problemen met de medische keuring.

Aangezien ik ben gestart vanuit het UWV en nu gebruik maak van de startersregeling, ben ik de komende 6 maanden sowieso nog verzekerd tegen inkomensverlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ik zou eigenlijk eerst alleen mijn aansprakelijkheid willen regelen, en dan de AOV later in willen laten gaan. Benieuwd wat hierin mogelijk / handig is.
Pagina's: [1] 2 3  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons