Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten

  Higherlevel.nl
  Financiering, juridische en fiscale zaken
  Contracten en aanverwante onderwerpen
  Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
Pagina's: [1]
Auteur  Onderwerp: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten (285 keer gelezen)
J Doe
Super Senior

Karma: 7

Berichten: 137Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« J Doe Gepost op: 13 juni 2018, 09:56 »

Ben gebeld (al even geleden) door een medewerker van Directsave. Het verkooppraatje lijkt heel erg op de in andere topics genoemde bedrijven.

Ze beloven lagere tarieven door collectieve inkoop voor mensen met een KvK inschrijving en negeren het Bel Me Niet register. Pas bij doorvragen bleek het om ex BTW tarieven te gaan en die waren beduidend hoger (inclusief BTW) dan mijn huidige tarieven.
Dat was geen probleem en zou juist motivatie moeten zijn om de tarieven vast te zetten omdat die nu al zo veel gestegen waren. Het was de bedoeling om de gegevens door te nemen en dan een aanbieding per email te sturen waar ik met een blauwe knop het aanbod zou accepteren. Het ging om een contract bij "echte producenten" van 5(!) jaar. Heb uiteindelijk het gesprek beëindigd toen ik amper informatie over dit bedrijf kon vinden.

Maar dat kan ik nu nog steeds niet. Op de site www.directsave.nl staan geen bedrijfsgegevens en ook via whois is niets te vinden. In het KvK register is "directsave" onbekend of inmiddels uitgeschreven.

Site is gemaakt door "Taylan | okt 27, 2017" met nogal krom Nederlands.

Ben benieuwd of we meer van dit "bedrijf" gaan horen of lezen.

[Modedit: titel verrijkt met voortschrijdend inzicht.]
directsave.jpg
« Laatste verandering: 13 juni 2018, 19:56 door Ward »

Ward
ceo@storecore
Moderator

Karma: 191

Berichten: 1479Re: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« Ward Antwoord #1 Gepost op: 13 juni 2018, 10:36 »

Direct Save met een spatie, zoals ze de bedrijfsnaam ook op de site schrijven?

J Doe
Super Senior

Karma: 7

Berichten: 137Re: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« J Doe Antwoord #2 Gepost op: 13 juni 2018, 11:01 »

Bedankt. Kans is groot dat het inderdaad om het eerste bedrijf uit Gorinchem gaat.

Via de KvK app zou het om een VOF gaan waarbij beide vennoten beperkt bevoegd zijn tot een bedrag van €5000,-. Dat mag overigens best maar ik vond het opmerkelijk.

Blijft vreemd dat er geen bedrijf- of adresgegevens staan op de website en dat de domeinnaam ook niet aan het bedrijf gelinkt kan worden.

Wil trouwens niet suggereren dat het om een malafide bedrijf zou gaan. Wel dat de werkwijze zoals het negeren van het bel-me-niet register en het aanbieden van prijzen ex BTW zonder dat te vermelden je als ondernemer (die geen bedenktijd heeft en een 5 jarig contract mag afsluiten) moeten alarmeren.

Altijd oppassen wat je toezegt aan de telefoon of overeenkomt door een blauwe knop in te drukken op een aanbieding per mail. En beter helemaal geen zaken doen via Cold Calling.
directsave2.jpg

TwaBla
Raad van Advies
Legend

Karma: 222

Berichten: 15504Re: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« TwaBla Antwoord #3 Gepost op: 13 juni 2018, 12:52 »

Hoera! Hoe meer van die telefoonscams er komen, des te eerder dit soort nepperij wordt aangepakt.

We hebben nu 1,2 miljoen zelfstandigen die niet onder het consumentenrecht vallen. Vrij wild. Elke scammer kan een verhaaltje vertellen aan de telefoon, niemand die dat achteraf controleert. En is er een aarzelende JA opgenomen (waarop? op een kennismaking? een proeftijd? meer informatie?) dan hang je.

Fraudehelpdesk bellen is zinloos. Die houden alleen nog statistieken bij. Als er geen spooknota's gestuurd worden, is het volgens de desk geen fraude. Aangifte doen is ook zinloos. Er is weliswaar een wet, maar geen mankracht om onderzoek te doen.

De donkere kant van Bruna. Kunsthal 10 maart tot 19 augustus
J Doe
Super Senior

Karma: 7

Berichten: 137Re: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« J Doe Antwoord #4 Gepost op: 13 juni 2018, 14:46 »

Een van de partijen die expliciet genoemd werd is Gazprom. Die blijken dit soort bedrijven heel graag in te zetten om klanten te werven. Hier lees je er meer over.

Best wel opmerkelijk zijn de volgende passages:

Quote:
Potentiële afnemers en klanten verwachten juiste en volledige informatie. Dat is in het algemeen zo, en lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar geldt in het bijzonder voor details over de provisie die jij als tussenpersoon ontvangt. Eerlijk duurt het langst en wij verwachten dat je onze gezamenlijke klanten op de hoogte brengt van jouw commercieel belang.
 

Quote:
We verwachten dat jij als partner op de hoogte bent van regels tegen omkoping, corruptie, witwaspraktijken en het achterhouden van documenten.
 

Quote:
Allereerst kun jij jouw klanten zelf een factuur sturen voor jouw werkzaamheden. Als je rechtstreeks aan de klant factureert ben je zelf verantwoordelijk voor betalingsafspraken. Wij maken dan dus geen provisieafspraken met elkaar.
 

Er kan dus een contract met Gazprom aangeboden worden waarbij provisie gegeven wordt of Gazprom levert aan de tussenpersoon die dan afspraken met zijn klant moet maken. Dan is de prijs opeens vrij zo te lezen. Wat er dan gebeurt bij betalingsachterstanden van klanten of de tussenpersoon is onduidelijk.

Er werden naast Gazprom nog 3 andere leveranciers genoemd die "zelf ook produceerden". Dit soort samenwerkingen lijkt een manier om via een partij die het niet zo nauw neemt met het bestaan van een bel-me-niet register of het hebben van persoonsgegevens zonder toestemming te omzeilen en zo aan klanten te komen.

In een paar dagen kan iedereen een "collectieve actie" starten die dat dus in feite niet is.
Benm
Moderator

Karma: 188

Berichten: 6030Re: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« Benm Antwoord #5 Gepost op: 13 juni 2018, 19:18 »

Hmm.. blijbaar verhuizen ze ook nog wel eens?

Volgens de KVK zitten ze nu op nummer 133, in jouw screenschot op 223. Die adressen lijken gewoon in een woonflat te zitten, maar dat is op zich natuurlijk prima mogelijk.

Maar goed, als ze jou opbellen om je energie te verkopen NOOIT op in gaan. Het kan goedkoper zijn dan je huidige leverancier, maar dan kun je alsnog beter een prijsvergelijker gebruiken om een nog betere aanbieding te vinden (jaarlijks overstappen loont, scheelt je zo 200 euro per jaar).

Overigens is het wel verplicht om een kvk nummer op je website te plaatsen, dus daar houden ze zich al niet aan de regels. Geen goed begin. Admin contact van je domein op het hostingbedrijf zetten is ook niet zo netjes... ik zou er geen zaken mee doen  

Highio
Moderator

Karma: 324

Berichten: 7090Re: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« Highio Antwoord #6 Gepost op: 13 juni 2018, 19:21 »

Wat ook niet zo netjes is, is kennelijk na verloop van tijd mogelijk op de (een) verkeerde hinten. Ontwerp en gerelateerd advies is geen bemiddeling of verkoop.

Valt het toezicht op de energiemarkt trouwens onder de ACM? En voor kleine zelfstandigen of ondernemingen?

Groet,

Highio

J Doe
Super Senior

Karma: 7

Berichten: 137Re: Directsave of Direct Save: nieuwe aanbieder van (zakelijke) energiecontracten
« J Doe Antwoord #7 Gepost op: 13 juni 2018, 19:53 »

Ze benaderen kleine ondernemers op hun huisadres en bieden louter op basis van een KvK inschrijving zakelijke energie (ex BTW) aan die vervolgens niet zakelijk kan worden geconsumeerd en waar de BTW dus niet verrekenbaar van is. Dat zal wel toegestaan zijn omdat ook heel veel mensen privé zaken aankopen, bijvoorbeeld bij de Makro, die onzakelijk zijn en derhalve niet in de zakelijke of BTW boekhouding komen.

Vraag die je zou kunnen stellen of hier strikt genomen sprake kan zijn van een zakelijke ovenkomst? Immers de aanbieder weet dat hij een consument gaat beleveren en het gekochte dient geen enkel zakelijk nut of dat nut is op zijn minst gemengd. Voer voor juristen om daar wat over te vinden.

Het zijn dus feitelijk consumenten die verleid worden een zakelijke overeenkomst te sluiten. Voor consumenten is er de ACM en voor de zakelijke markt VEMW.

Of de VEMW ook kan optreden tegen bedrijven die op genoemde wijze opereren is mij (nog) niet helemaal duidelijk. Ook al omdat de aankoop van energie alleen een zakelijk "sausje" heeft.

Ik stuitte nog op deze website. Een must read voor iedereen die overweegt zakelijke energie te gaan inkopen.

Quote:
Zakelijke tarieven zijn niet goedkoper dan particuliere tarieven. Dit denken veel mensen wél, en energieleveranciers spelen daar handig op in. Zakelijke tarieven zijn echter gelijk aan particuliere tarieven of zelfs hoger. Zakelijke energie is voor een leverancier duurder om in te kopen. Dit heeft te maken met vraag en aanbod. Bedrijven verbruiken immers voornamelijk overdag energie. Er is overdag een grote vraag naar energie, met als resultaat een hogere prijs.
 

Quote:
Verder zijn de contractvoorwaarden voor zakelijke afnemers beduidend slechter dan voor particulieren. Consumenten worden namelijk veel beter beschermd door de wet. Bij consumenten is een boete bij voortijdig opzeggen maximaal 125 euro per product. Bij zakelijk kan deze boete oplopen tot meerdere honderden (zelfs duizenden) euro’s. Daarnaast mag een zakelijk contract stilzwijgend met 1 jaar worden verlengd. Bij een particulier contract mag dat niet.
 
Pagina's: [1]  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons