Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)

  Higherlevel.nl
  Financiering, juridische en fiscale zaken
  Contracten en aanverwante onderwerpen
  Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
Pagina's: [1] 2 3 ... 72
Auteur  Onderwerp: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice) (195604 keer gelezen)
BenjiB
Newbee

Karma: 0

Berichten: 3

Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« BenjiB Gepost op: 15 april 2012, 12:59 »

Geachte,

Het begon allemaal met een telefoontje van een callcenter medewerker van de firma BeUP welke ons benaderde of wij interesse hadden in een gratis actie mee te doen in onze regio. Er waren maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus zij wouden graag met ons een afspraak maken. Het ging erom om hoger te scoren in google en beter vindbaar op zoekwoorden. Wij hadden wel interesse in wat ze te zeggen zouden hebben dus hebben vervolgends een afspraak gemaakt op de woensdag erna.
Zo gezegd zo gedaan stond er een vrouwelijke verkoop medewerker van de firma BeUP aan de deur kwartier na de afgesproken tijd. Ze begon met het verhaal officieel partner van Google te zijn en vragen te stellen over onze firma. Hoelang we al bezig zijn, wat we doen aan marketing, wat we overhielden na de verkoop van een van onze artikelen gemiddeld etc. Hierna heeft deze aardige mevrouw ons uitgelegd wat ze doen bij BeUP. Wij zouden tussen onze concurrenten op de eerste pagina van de google zoekresultaten komen op bekende zoekwoorden die bij onze firma van betrekking zouden zijn. En onze bezoekersaantallen zouden fors stijgen tot zeker wel 300 per dag. Hierna kwam ze aan met een standaard prijslijst van BeUP met verschillende gespecificeerde kosten zoals inschrijfkosten, en nog wat verschillende kosten. Deze werden allemaal doorgestreept en wij zouden het instap bedrag a 1250/1500 euro niet hoeven te betalen omwille van de actie die nu actief zou zijn in onze regio. Het maandbedrag wat wij zouden moeten betalen kwam uit op 155 euro EX btw. Eventueel konden wij extra clicks erbij nemen (dus wanneer men zoekt op een zoekwoord en ze klikken er daadwerkelijk op) Want in het standaard pakket zitten 3000 clicks. Maar de aardige mevrouw wist ons erbij te vermelden dat ze het eigenlijk niet mocht zeggen van haar baas maar dat het niet erg zou zijn als we over de 3000 clicks zouden komen en dat we er dan niks over zouden horen omdat ze daar toch niet naar zouden kijken volgends haar baas. Het contract zou eerst gelden voor een looptijd van 48 maanden. Dit klinkt voor een startende ondernemer natuurlijk als muziek in de oren alleen de looptijd zat ons een beetje dwars. Dus hebben gevraagd of dat ook korter kon. Mevrouw ging even bellen, opmerkelijk was dat wij dit  niet mochten horen blijkbaar want ze liep even de kamer uit waar wij in zaten. Toen de mevrouw terug kwam was het geen probleem en de 48 maanden op het contract is doorgekrast en 24 maanden van gemaakt. Het maandbedrag is hier wel op aangepast, dit is nu 238 euro per maand. We vonden het wel goed klinken en na het snel doorbladeren van het contract maar getekend, continu onder het gepush van de mooie toekomst die we tegemoet zouden gaan door de vriendelijke mevrouw.

En toen begon de horror. Natuurlijk zoals iedereen zou doen ga je de firma googelen. Toen kreeg ik gelijk last van hartkloppingen en duizeligheid. BeUP blijkt een malafide oplichters firma met wurgcontracten dat haar afspraken niet nakomt! Helaas ben ik samen met vele andere gedupeerden in de val gelopen van dit bedrijf dat dochter is van Proximedia. Ik heb er heel het weekend veel over gelezen en dat we helaas geen recht hebben op de colportage wet.
Wij zitten hier in lichte paniek en met ons handen in ons haar, want we kunnen dit echt niet betalen! In het contract staat dat wanneer een automatisch incasso niet heeft kunnen afschrijven er automatisch 5 euro bijkomt per herinnering met een minimaal bedrag van 25 euro !

Wij hebben nog geen contact gehad met het bedrijf want we willen per eerste contact direct juist handelen. Wellicht dat ze ons morgen gaan bellen, zoals de verkoopster aangaf om onze gewenste zoekwoorden te bespreken.

Ik zal vandaag nog het contract inscannen en hopelijk heeft iemand voor ons een oplossing hiervoor!
Alvast enorm bedankt voor de moeite,

Benji barends

[titel ververst - mod]
« Laatste verandering: 6 november 2017, 10:38 door Norbert Bakker »
Devlinx
Legend

Karma: 18

Berichten: 389Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Devlinx Antwoord #1 Gepost op: 15 april 2012, 14:38 »

Quote:
En toen begon de horror
 
Ik snap je probleem wel (beetje dom ...), maar feitelijk heb je nu alleen een prestatiecontract afgesloten en ben je nog op geen enkele manier benadeeld? Wat zou je nu dan willen ondernemen?

Gr  Devlinx

Suscipere et finire
Derek-Jan
MKBconnect.net | connecting business with people
Legend

Karma: 18

Berichten: 390Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Derek-Jan Antwoord #2 Gepost op: 15 april 2012, 16:16 »

Quote : BenjiB op 15 april 2012, 12:59
Het maandbedrag is hier wel op aangepast, dit is nu 238 euro per maand. We vonden het wel goed klinken en na het snel doorbladeren van het contract maar getekend, continu onder het gepush van de mooie toekomst die we tegemoet zouden gaan door de vriendelijke mevrouw.
 

Quote:
Wij zitten hier in lichte paniek en met ons handen in ons haar, want we kunnen dit echt niet betalen!
 

Dan moet je me toch eens uitleggen waarom je dan wel een contract tekent ?

Let op! Geld lenen kost geld | www.lenen.lu

www.Mkbconnect.net | Connecting Business with People

www.TheAdultCompany.nl | Connecting Pleasure with People
Sabra
Digitaal Creatief
Legend

Karma: 107

Berichten: 1063Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Sabra Antwoord #3 Gepost op: 15 april 2012, 16:34 »

Bovenstaande opmerking van Derek-Jan vraag ik mij ook af. Waarom teken je als je dit niet kan betalen? En misschien nog belangrijker voor de toekomst: waarom Google je een bedrijf nadat je het contract hebt getekend?

Maar goed, dat is verleden tijd. Momenteel is er nog niks aan de hand, behalve dat ervaringen van anderen jou de stuipen op het lijf jagen. Jou hebben ze echter nog niks aangedaan. Het is dus wachten op het moment dat zij hun prestaties naar jou toe niet waar kunnen maken. Dan heb je een mogelijkheid ze in gebreke te stellen en het contract misschien te laten ontbinden. Maar iets zegt me dat deze mensen hun 'prestaties' slim hebben vastgelegd is hun contract wat jij 'snel hebt doorgebladerd' en in hun algemene voorwaarden die je misschien niet eens hebt gelezen.

Dus mijn vraag: Welke meetbare resultaten staan contractueel vastgelegd? En heb je algemene voorwaarden gekregen?

klm10
Junior

Karma: 1

Berichten: 27

Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice) 1 reus 2 kneuzen
« klm10 Antwoord #4 Gepost op: 15 april 2012, 16:36 »

Allereerst: ontzettend dom dat je zo'n contract tekent. Even rondkijken hier op higherlevel.nl en je weet hoe je op een goedkope wijze hoog scoort bij Google. Ik kan er echt niet met mijn hoofd bij dat je voor zoveel geld dergelijke vage diensten in huis haalt. Bij de gebruikte salesmethoden moet zelfs al een lampje gaan branden. Niet om flauw te doen, maar was het een wel erg mooie meid die bij je aan de deur kwam?

Maar er is een oplossing. Dit bedrijf vertelde dat ze officieel partner zijn van Google en dat zijn ze zeer waarschijnlijk niet. Dit is voldoende grond om een overeenkomst te ontbinden. Wel de juiste stappen zetten hierin!
John B
Legend

Karma: 252

Berichten: 2601Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« John B Antwoord #5 Gepost op: 15 april 2012, 16:45 »

Quote : klm10 op 15 april 2012, 16:36
Dit bedrijf vertelde dat ze officieel partner zijn van Google en dat zijn ze zeer waarschijnlijk niet.
 
Op hun site staat dat ze Google Adwords Certified Partner zijn. Compleet met een linkje naar de google site ter verificatie ...
« Laatste verandering: 15 april 2012, 16:45 door John Bouwmans »
willemj
Legend

Karma: 283

Berichten: 2773Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« willemj Antwoord #6 Gepost op: 15 april 2012, 16:46 »

Quote : klm10 op 15 april 2012, 16:36
Maar er is een oplossing. Dit bedrijf vertelde dat ze officieel partner zijn van Google en dat zijn ze zeer waarschijnlijk niet. Dit is voldoende grond om een overeenkomst te ontbinden. Wel de juiste stappen zetten hierin!
 

Ze zijn google adwords certified partner.

John kan sneller typen  
« Laatste verandering: 15 april 2012, 16:47 door Willem Joosten »
Ard-Sc
Expert Member
Legend

Karma: 229

Berichten: 2037Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Ard-Sc Antwoord #7 Gepost op: 15 april 2012, 17:17 »

Interessante case.

Het gaat om de vraag is de colportagewet van toepassing.

Jarenlang genoten kleine ondernemers/zzp-ers van de reflexwerking. In oktober 2011 deed het Amsterdamse gerechtshof een afwijkende uitspraak. Daardoor zeilt onderstaan bericht nu op internet.

http://www.emerce.nl/nieuws/geen-beroep-mogelijk-colportagewet-contracten-proximedia...

Als je dat goed en ook wat verder leest voegt een advocaat (?) iets toe:

Kolfschoten Lexcellent Advocatuur
1 feb, 2012 - 02:56 Met toestemming van mijn cliënt kan ik u melden dat de rechtbank in Arnhem, sector kanton wel van menig is dat mijn cliënt de bescherming toekomt die de reflexwerking van de Colportagewet biedt.
In de betreffende zaak was mijn cliënt de gedaagde, een eenmanszaak, te weten een schoonheidssalon. Namens cliënt is niet slechts verweer gevoerd tegen de vordering van Proximedia de resterende termijnen of de royale afkoopsom te voldoen. Mijn cliënt heeft in reconventie de bedragen die zijn geïncasseerd, als onverschuldigd terugvorderd aangezien zij op grond van de reflexwerking van de Colportagewet en de daaruit voortvloeiende verplichtingen, de nietigheid van de overeenkomst had ingeroepen. Ook deze tegenvordering is door de rechtbank toegewezen.
Uiteraard is niet elk feitencomplex identiek maar een succesvol resultaat is niet bij voorbaat uitgesloten.


Als dit waar is zou je wel een beroep op de Colportagewet kunnen doen. Aangezien het om een stevig bedrag gaat morgenvroeg maar even een advocaat bellen en een nette aangetekende brief sturen.

Niet gaan doe-het-zelven, deze partij gaat gezellig met je naar de rechtbank als je opzegging rammelt. (Het internet staat vol met rechtzaken en ze verliezen niet zoveel rechtzaken.)

(Ik ben niet gecharmeerd van de handelswijze van Proximedia, maar jij bent degene die een handtekening zet onder een contract van 24x238=5712 euro. Tenzij dat die verkoper een pistool in zijn handen had vind ik je overige kwalificaties van dit bedrijf niet juist verwoord.)
« Laatste verandering: 15 april 2012, 17:22 door Starterscoach »

Frans Sijtsma
Magazijninricht ing
Moderator

Karma: 724

Berichten: 6226Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Frans Sijtsma Antwoord #8 Gepost op: 15 april 2012, 17:22 »

Ter info:

Benji stelt dezelfde vraag op het webwinkelforum, waar 1 of meer mensen al langere tijd over beup praten, om precies te zijn sinds februari 2011
Ook daar komt al dan niet van toepassing zijn van de colportagewet voorbij.

@Benji : Hebben we het hier over een overeenkomst onder Nederlands of Belgisch recht?

Ard-Sc
Expert Member
Legend

Karma: 229

Berichten: 2037Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Ard-Sc Antwoord #9 Gepost op: 15 april 2012, 17:32 »

Ik weet niet of je je echte naam gebruikt, anders even wijzigen ivm de vertrouwelijkheid.

Naast de belangrijke vraag of je in Nederland of België zit, is het dus ook van belang wat de rechtsvorm en het karakter van je bedrijf is. Misschien dat je dat even kunt toelichten?

BenjiB
Newbee

Karma: 0

Berichten: 3

Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« BenjiB Antwoord #10 Gepost op: 15 april 2012, 19:39 »

Enorm bedankt voor de vele reacties iedereen. Het is inderdaad erg dom geweest dit contract te tekenen. Het is echt een momentopname waar je in een waan wordt gebracht met allemaal mooie praatjes. Het gaan om een Nederlandse firma, eenmanszaak zijnde en webshop in de verkoop van consumentenartikelen via postorder.

Hierbij nog het contract: <verwijderd - mod>
« Laatste verandering: 16 april 2012, 18:21 door TwaBla »
robberttk
Legend

Karma: 56

Berichten: 816Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« robberttk Antwoord #11 Gepost op: 15 april 2012, 19:42 »

Ik vind het heel eerlijk gezegd best een duidelijke overeenkomst, waar geen vreemde dingen in staan. Geen jurist natuurlijk, maar goed...
Voor het vervolg, nooit gelijk iets tekenen, eerst rustig doorlezen.

Beste aanbieder actieve vakanties, jongerenreizen én beste reisleiding - reisorakel 2014 en reisgraag 2015
&
Offsource.nl, voor het uitbesteden van IT-projecten tegen scherpe prijzen.
Ard-Sc
Expert Member
Legend

Karma: 229

Berichten: 2037Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Ard-Sc Antwoord #12 Gepost op: 15 april 2012, 21:32 »

Als niet-jurist: Contract op zich lijkt weinig mis mee, op het eerste oog, maar:

Wat mij opvalt is dat er een prijsbepaling inclusief BTW wordt gemaakt, terwijl met een sec bedrijvendeal, prijzen exclusief BTW gebruikelijker zijn. Anderzijds is de dienst (SEA) een dienst die niet voor consumentendoeleinden is (iemand gaat ook niet privé een space-shuttle kopen). Er is ook een artikel dat expliciet stelt dat het een overeenkomst tussen ondernemers is.

Verder kun je de vraag stellen of de ontbindingsmogelijkheid (vanuit de reflexwerking van de colportagewet) er niet in opgenomen dient te worden. Anderzijds geldt dat de zogenoemde zwarte en grijze lijst v.w.b. voorwaarden enkel van toepassing is bij een consumentaankoop.

Er is ook nog 1 ding wat tegen je spreekt (naast het zetten van je handtekening), maar ik zal wachten met dat te vermelden totdat je hier de afloop van de kwestie meldt. (Je weet maar nooit wie meeleest).

Nogmaals: 1 ding te doen, advocaat bellen morgenvroeg (mr. Kolfschoten wellicht?) niet gaan doe-het-zelven.
« Laatste verandering: 15 april 2012, 21:33 door Starterscoach »

Wouter Hol
Raad van Advies
Legend

Karma: 301

Berichten: 2727Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« Wouter Hol Antwoord #13 Gepost op: 15 april 2012, 21:54 »

De looptijd van het contract (48 maanden, of als je blijkbaar er op aandringt, 24 maanden) is langer dan de gemiddelde levensverwachting van een internetbedrijf. Alleen daarvan krijg ik al een nare smaak in mijn mond.

Doe mij maar een patatje oorlog.
robberttk
Legend

Karma: 56

Berichten: 816Re: Ervaringen met BeUP - Proximedia? (thans MKBclickservice)
« robberttk Antwoord #14 Gepost op: 15 april 2012, 21:56 »

Nare smaak of niet, er is duidelijk een overleg geweest waarna aanpassingen gedaan zijn om het contract voor beide partijen naar wens te maken. Of het een goeie deal is is een heel ander verhaal, daar heb ik zwaar mijn twijfels bij..

Beste aanbieder actieve vakanties, jongerenreizen én beste reisleiding - reisorakel 2014 en reisgraag 2015
&
Offsource.nl, voor het uitbesteden van IT-projecten tegen scherpe prijzen.
Pagina's: [1] 2 3 ... 72  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons