Van harte welkom op ons ondernemersforum

Vraag & antwoord, ervaringen & discussie, voor en door ondernemers.

niet bestaand adres verhuurd

Pagina's: [1]
Auteur  Onderwerp: niet bestaand adres verhuurd (1094 keer gelezen)
efrayim
Newbee

Karma: 0

Berichten: 1

niet bestaand adres verhuurd
« efrayim Gepost op: 6 februari 2012, 20:45 »

De gehuurde kantoorruimte is niet bekend bij de gemeente
Wij hebben ongeveer een maand geleden een kantoorruimte gehuurd via de makelaar. Het was een huis met winkelruimte.( huis 25 a en winkelruimte 25 b )
Wij hebben bij KPN een internet en telefonie abonnement aangevraagd maar KPN heeft ons gezegd dat er geen hoofdaansluiting beschikbaar is bij huisnummer 25 b. We hebben meteen de gemeente gebeld en gevraagd. Huisnummer 25 b is niet bekend bij de gemeente. Dus er kan geen aparte aansluitpunt voor kpn geinstalleerd worden.
Makelaar en eigenaar heeft dus ons een ruimte verhuurd die eigenlijk niet bekend staat bij de gemeente. In het contract staat ook huisnummer 25 b.
De eigenaar zegt dat de huisnummer 25 b binnen een week toegekend zal worden door gemeente en dat we er zelf iets aan moeten doen voor de aparte hoofdaansluiting.
Wat zijn onze rechten ? Want we zitten minimaal 1,5 maand zonder telefoon en internet. En we kunnen geen klanten werven omdat we geen reclame ( flyers, visitekaart enz ) kunnen maken.
Astrid Heijkamp
Legend

Karma: 26

Berichten: 349Re: niet bestaand adres verhuurd
« Astrid Heijkamp Antwoord #1 Gepost op: 7 februari 2012, 08:36 »

ik zou zeggen met grote spoed de verhuurder aansprakelijk stellen voor de schade (onderbouwen) en om een oplossing vragen of ontbinding van het contract (met schadevergoeding) eisen. Als ik je goed begrijp dan is de indruk gewekt dat je een zelfstandig object huurde, helemaal als het als bedrijfsruimte apart wordt verhuurd dan mag je als huurder toch verwachten dat je een separaat huisnummer hebt en separaat telefonie en internet kunt aanvragen.

Kijk voor de zekerheid nog even je contract na of er iets in staat over de op handen zijnde splitsing en dat je eventueel zelf moet zorgen voor (hoofd)aansluiting. Hoe zit het eigenlijk met gwl - zijn die meters wel gescheiden?

ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching
www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie
JanWillemPXS
PowerXS Telecom
Junior

Karma: 0

Berichten: 20Re: niet bestaand adres verhuurd
« JanWillemPXS Antwoord #2 Gepost op: 7 februari 2012, 08:58 »

Officiele huisnummers, zoals bv 25A en 25B gaan via de gemeente.
Zonder officieele huisnummers kan KPN geen nieuwe lijn aanleggen.

In nederland heb je op elke adres recht op een telefoonlijn. Maar als het adres niet klopt, is dat dus voor KPN ook niet mogelijk.

Dit is echt de fout van je verhuurder. Merkwaardig ook dat je makelaar hier niets van gezegd heeft. Hij had dit naar mijn idee ook moeten controleren.

Zonder officieel adres krijg je nog meer zaken niet zoals bv een container voor het afval....

PowerXS Telecom - xDSL - Glasvezel - VoIP - ICT Diensten
Pagina's: [1]  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons