Ervaringen met de Onderneemtgroep?

Pagina's: [1]
Auteur  Onderwerp: Ervaringen met de Onderneemtgroep? (2691 keer gelezen)
Maximiliaan
Newbee

Karma: 0

Berichten: 8

Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« Maximiliaan Gepost op: 28 juli 2014, 15:31 »

Hallo iedereen,

Op dit moment zit ik te staren naar een aanmaning van €315 van de Onderneemtgroep. Ik heb geen zin om dit te betalen omdat ik me opgelicht voel. Ik snap ook niet waarom ik ooit op hun in ben gegaan, ik kan jullie hulp er goed gebruiken!

Mijn verhaal:
Een tijd geleden wou ik wat nieuwe backlinks naar mijn site creëren, mijn plan: MaxPhone inschrijven bij verschillende telefoonboek-achtige sites. Dat ging allemaal goed en aardig maar ik heb me dus ook op een schimmige site inschreven.

Na een paar dagen werd ik gebeld. Het was de Onderneemtgroep. Ze stelde mij voor om een proefabonnementen te nemen op hun site. Ik zou tien euro betalen en ik zou het zeven dagen mogen uit proberen, de link naar mijn site zouden ze hierna altijd laten staan. Ik dacht dat is een goede deal dus ik zeggen van ja dat wil ik. Vervolgens krijg ik de "voorwaarden" opgelezen. Bladiebla, maand bedrag te voldoen per jaar, bladiebla. Ik zeg oké ik neem het. Ik had namelijk net gelezen dat automatische verlengingen bij betaalde proefabonnementen in strijd is met de wet. Ik ging er dan ook vanuit dat er geen automatische verlening zou zijn. Niet naar gevraagd met mijn domme kop.

Kan ik nog onderuit? Een abbonnoment moet maandelijks opzegbaar zijn misschien kan ik ze daar toe dwingen? Of kan ik zeggen dat ze onrechtmatig bezig zijn en dat ik alleen die tien euro betaal?

Ik heb ze net geprobeerd te bellen maar ze namen niet op, zijn met vakantie tot 13 augustus.


<titel aangepast - mod>
« Laatste verandering: 28 juli 2014, 16:11 door TwaBla »

Mijn webshop met Xiaomi producten!
TwaBla
Legend

Karma: 147

Berichten: 13982Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« TwaBla Antwoord #1 Gepost op: 28 juli 2014, 15:42 »

Quote : Maximiliaan op 28 juli 2014, 15:31
Ik had namelijk net gelezen dat automatische verlengingen bij betaalde proefabonnementen in strijd is met de wet. Ik ging er dan ook vanuit dat er geen automatische verlening zou zijn. Niet naar gevraagd met mijn domme kop.
 

Dat heb je dus inmiddels wel uitgezocht. En wat was jouw conclusie? Geldt die wet ook voor ondernemers? Ben jij ondernemer?

Caesar non supra grammaticos
Peter Bonjernoor
Webdeveloper
Moderator

Karma: 573

Berichten: 5696Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« Peter Bonjernoor Antwoord #2 Gepost op: 28 juli 2014, 15:45 »

Misschien ook wat voorzichtiger zijn met woorden als 'oplichting' - dat is nogal een beschuldiging als het ook kan zijn dat je zelf niet goed opgelet hebt.

TwaBla
Legend

Karma: 147

Berichten: 13982Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« TwaBla Antwoord #3 Gepost op: 28 juli 2014, 16:06 »


De Onderneemt Groep (Onderneemtgroep) wordt bij TROS Radar geassocieerd met Publi Media Consultancy, BRN Bedrijfs Reklame Nederland, MGP Trade en Consultancy, en zo voort. Zie ook elders op dit forum.

We treffen in dat verband ook weer de naam Skala Advocatuur aan. Een citaat uit Advocatie.

Quote:
In Groningen heeft zich de zeldzame situatie voorgedaan dat de Raad van Discipline een advocaat uit zijn functie heeft ontheven. Het gaat om de Harense advocaat Ruud Skála, die zijn toga na meerdere schorsingen nu definitief moet inleveren.
 

Wellicht dat het familiebedrijf nu voortgezet wordt door zoon Rehor Skala, die op eigen kracht de reputatie van de familie op peil houdt.

Caesar non supra grammaticos
TwaBla
Legend

Karma: 147

Berichten: 13982Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« TwaBla Antwoord #4 Gepost op: 28 juli 2014, 16:19 »

Quote : Peter Bonjernoor op 28 juli 2014, 15:45
Misschien ook wat voorzichtiger zijn met woorden als 'oplichting' - dat is nogal een beschuldiging als het ook kan zijn dat je zelf niet goed opgelet hebt.
 

De kopregel is nu aangepast tot Ervaringen met Onderneemt Groep? zodat alleen een 'opgelichtgevoel' overblijft in het openingsbericht zelf. Ondernemers zijn prima in staat om hun eigen mannetje te staan in eventuele smaadzaken, maar als forum geeft HL voorrang aan het delen van ervaringen boven het uiten van beschuldigingen. Verzoek is derhalve om ervaringen 'droog' te beschrijven en verdere opwinding prive te houden.

Caesar non supra grammaticos
Maximiliaan
Newbee

Karma: 0

Berichten: 8

Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« Maximiliaan Antwoord #5 Gepost op: 28 juli 2014, 17:05 »

Tja, ik ben ondernemer. Net even gegoogled maar de hele consument wet geld niet voor ondernemers, maar, mensen zoals ik die niemand in dienst hebben en weinig kennis hebben van het onderwerp vallen vaak wel weer onder het consumentenrecht. Ik weet niet meer wat ik moet doen..
Tevens is de onderneemtgroep het zelfde als Nederland Onderneemt, hier over valt wat meer te vinden op het internet over hun praktijken!
Bedankt voor de titel verandering, inderdaad niet zo slim!

Mijn webshop met Xiaomi producten!
TwaBla
Legend

Karma: 147

Berichten: 13982Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« TwaBla Antwoord #6 Gepost op: 28 juli 2014, 17:21 »

Quote : Maximiliaan op 28 juli 2014, 17:05
Ik weet niet meer wat ik moet doen...
 
Ophouden met jammeren en schelden. Je bent oud genoeg om een onderneming op te richten; verwacht dan niet dat iemand anders je handje vasthoudt en je problemen oplost. Dat zal je zelf moeten doen. Leer maar alvast dat je eerst dingen uitzoekt voordat je een overeenkomst aangaat. Achteraf uitzoeken is niet snugger. Besef bovendien dat wat je mondeling afspreekt (over de telefoon) achteraf niet meer te bewijzen is. Zoek vervolgens eens uit wat acquisitiefraude is en lees talloze topics door op dit forum (zoek maar op SAF). Wellicht kun je een beroep doen op dwaling.

Caesar non supra grammaticos
Roel J
Organisatie HL Dag
Moderator

Karma: 524

Berichten: 3332Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« Roel J Antwoord #7 Gepost op: 28 juli 2014, 18:39 »

Het is vooral vervelend dat ze tot 13 augustus op vakantie zijn (geeft ook wel de groote van dat bedrijf weer) want buiten productie bedrijven en bouwvakkers kennen dienstverleners meestal geen vakantiesluiting..

misschien is het ook wel gewoon een éénpitter die automatische verlenging heeft ingevoerd omdat hij te onzeker is over zijn eigen dienstverlening. Een zelfverzekerde (en klantvriendelijke) dienstverlener heeft gewoon een vrijblijvende proefperiode tegenwoordig.

Kortom lees die informatie die je zelf hebt gevonden over consumentenrecht en de uitzonderingen wanneer die voor ondernemers kan gelden nog eens goed door en maak dan een vriendelijk mailtje naar deze ondernemer(t) en vraag hem om beëindiging van het abonnement omdat dit niet brengt wat het verwacht (en ook de automatische verlenging een onaangename verrassing was)

En de grootste les.. NOOiT meer iets aannemen.. dat je er toch niet aan vastzit. ALTIJD zeggen dat je geen automatische verlening wilt, of welke bepaling je dan niet akkoord mee bent..
in het Nederlands ken ik geen goede uitdrukking maar de Amerikanen hebben een mooie.. "Assumption is the mother of all fuckups" daar is geen woord frans bij  

Als boekhouder zie ik natuurlijk vaak genoeg ongewenste contactjes voorbij komen die mensen met veel frustratie uit moeten dienen.
wat ik altijd zeg.. lees de voorwaarden goed, als er gesproken word over automatische verlenging na de proefperiode mits tijdig opgezegd. zeg dan ALTIJD gewoon direct (schriftelijk / per mail)  op met de mededeling dat je pas aan het eind van de proefperiode wilt beslissen en dus nu opzegt voor het geval het niet bevalt. , dat is altijd op tijd..
en als de dienst je wel bevalt kost het je dan nog 1 telefoontje om alsnog een abonnement te nemen. Sterker nog.. de kans is 90% dat kort voor het verstrijken van de proeftermijn een telefoontje krijgt of je niet toch een abonnement wilt..

Het is hier mosterd na de maaltijd, maar ik kan je zeggen.. het is doeltreffend.. jij zit nooit meer vast aan abonnementjes die je eigenlijk toch niet wilde.
(ok, ok, bij mij is er ook wel eens toch doorheen geglipt toen ik ff niet zat op te letten.. maar het heeft me al heel wat ongewenste abonnementen gescheeld. )

« Laatste verandering: 28 juli 2014, 18:42 door Roel Jongman »
John B
Legend

Karma: 239

Berichten: 2437Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« John B Antwoord #8 Gepost op: 28 juli 2014, 19:24 »

Quote : Maximiliaan op 28 juli 2014, 15:31
Op dit moment zit ik te staren naar een aanmaning van €315 ...
 
Een aanmaning, wil dat dus zeggen dat je eerder al een factuur hebt gehad?
Spiegelaar
Newbee

Karma: 0

Berichten: 1

Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« Spiegelaar Antwoord #9 Gepost op: 24 november 2015, 22:45 »

Ervaring Onderneemt Groep:

In September 2014 290 Euro betaald en in Januari 2015 geprobeerd om telefonisch op te zeggen. Dit kon volgens de onderneemt groep niet. Opzeggen van een stilzwijgend verlengd contract kan op grond van de Wet Van Dam altijd via hetzelfde kanaal als waarlangs het contract is aangegaan. Eisen dat men schriftelijk of aangetekend opzegt, mag dus niet meer.
Het bedrijf mag dit niet weigeren te accepteren, ook niet als in de voorwaarden staat dat men schriftelijk moet opzeggen.
Inmiddels in Oktober 2015 ook schriftelijk opgezegd, maar moet toch 350 Euro (incl. incasso kosten) ophoesten voor een 2e contract van de onderneemt groep.  Het contract zou dan worden beeindigd in September 2016. Ik ben het daar niet mee eens aangezien de dienst die de onderneemt groep levert betreurenswaardig te noemen is.
Ik wil zelfs een deel van het bedrag van het 1e contract terug vorderen, maar dat wordt lastig.

Aangezien ik dit nog nooit heb meegemaakt met een bedrijf ben ik eens gaan onderzoeken en tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik niet de enige ben die problemen heeft met de Onderneemt Groep. Er zijn ruim 200 klachten binnen gekomen in 2014, dat verklaart een hoop. Ik rolde van de ene verbazing naar de andere in mijn onderzoek, aangezien er een link bestaat tussen de Onderneemt Groep en VK incasso. Als we kijken naar de Kamer van Koophandel inschrijvingen worden beide bedrijven bestuurd door 01001000 Beheer B.V. Onder deze B.V. valt ook WeWeb; het bedrijf dat de site van VK incasso beheert. Daarnaast komt het voormalige vestigingsadres van VK incasso overeen met het adres waar nu de Onderneemt Groep staat ingeschreven. Erg vreemd allemaal, dit duidt vaak naar frauduleuze ondernemingen ...

Wie heeft ook ervaringen met de onderneemt groep?
Reacties zijn welkom! Wellicht kunnen we elkaar helpen, samen sta je sterker ..
TwaBla
Legend

Karma: 147

Berichten: 13982Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« TwaBla Antwoord #10 Gepost op: 25 november 2015, 01:35 »


Dit soort bedrijven werkt met sucker lists, lijstjes van sukkels. Ze komen steeds weer met nieuwe smoezen, omdat ondernemers niet echt uitzoeken wat ze best op hun klompen aanvoelen. Je wordt gemolken.

Ken je de Fraudehelpdesk? Bel die eens.

Als er twijfel is over de rechtmatigheid van de aanvankelijke overeenkomst: meteen stoppen met betalen en je motivatie aangetekend doorgeven. Heb je eerder opgezegd: helemaal stoppen met betalen en aangetekend verwijzen naar die eerdere opzegging. Is er sprake van wanprestatie: eis eerdere betalingen terug.

Ik snap je boosheid en machteloosheid. Dit forum staat vol met voorbeelden van ondernemers die het slachtoffer worden van dubieuze adresgidsen en andere sjoemelaars. De wet beschermt de consument een beetje, maar de (zelfstandige) ondernemer is vrij wild. MKB Nederland probeert wat te doen, maar vage wetgeving maakt een gang naar de rechter lastig. En in de tussentijd vullen dubieuze uitgevertjes en gelieerde incassebedrijven hun zakken.

Caesar non supra grammaticos
batteau
Newbee

Karma: 0

Berichten: 1

Re: Ervaringen met de Onderneemtgroep?
« batteau Antwoord #11 Gepost op: 8 december 2015, 18:29 »

Ik heb nog een rekening liggen en een aanmaning maar ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb advies gevraagd bij de Fraudehelpdesk. Kreeg een lange mail terug.
Ik heb betaald jaren 2014 en 2013.

Ik wil het niet betalen maar als er aanmaningen blijven komen en wat er daarop volgt.

Hoe gaan we dit met z'n allen aanpakken?Zie bijlage voor reactie van FraudehelpdeskFraudehelpdesk_betreft_Onderneemtgroep.docx
Pagina's: [1]  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons