50% mede-eigenaar na 2 jaar

Pagina's: 1 [2]
Auteur  Onderwerp: 50% mede-eigenaar na 2 jaar (753 keer gelezen)
Rebo2k
Newbee

Karma: 0

Berichten: 10Re: 50% mede-eigenaar na 2 jaar
« Rebo2k Antwoord #15 Gepost op: 9 januari 2017, 13:53 »

Beste Ron,

Bedankt voor je reactie.

Voor alle vragen en antwoorden sta ik open, dat is tenslotte de manier om ervan te kunnen leren   

Ik snap je vraag m.b.t. het addertje onder het gras.
Deze ondernemer is vanuit de praktijk gegroeid, maar niet echt een zakenman. Er zijn veel groeimogelijkheden en met mijn professionele inbreng zijn we in staat om de organisatie flink op te schalen. Je kent het wel dat een ondernemer ergens begint en er bij succes zoveel werk op hem afkomt dat hij wordt ondergesneeuwd en de groei stagneert. In deze fase bevindt het bedrijf zich nu. Ik ken deze ondernemer persoonlijk en hij kent mij. Hij heeft gezien wat ik bij andere ondernemers heb gedaan en geloofd in het kunnen voortzetten van het succes. De beloning lijkt dus dubbel te zijn, maar eigenlijk is het loon met een uitgestelde bonus voor over 2 jaar waar ikzelf aan heb meegewerkt. Het bedrijf kan na een aantal jaren worden verkocht en heeft dan meer waarde dan de 100% die hij eerst alleen had. Geen addertje dus, maar gewoon een goede beloning voor beide. Geen opportunisme, maar door keihard te werken.

De waarde van de aandelen/optie of welke vorm dan ook moet nog bepaald gaan worden en de investering daarvoor kunnen uit eigen middelen worden opgebracht.

Direct 50/50 beginnen is een reële mogelijkheid, alleen wil deze ondernemer de helft van zijn bedrijf pas aan mij overdoen na “bewezen diensten” gezien over 2 jaar. Natuurlijk worden de afspraken daarvoor notarieel vastgelegd en ook het scenario wat te doen als we bijvoorbeeld eerder van elkaar afscheid moeten nemen.
Meerdere suggesties over gelijk 50/50 beginnen zijn meer dan welkom.

Bedankt voor je kritische noot, maar dit bedrijf gaat winstgevender worden en ik ken de risico’s. De markt waarin deze ondernemer zich begeeft, is dezelfde markt waarin ikzelf ook al 4 jaar actief ben.

Met vriendelijke groet,

René

Niet morgen maar nu.
Pagina's: 1 [2]  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons