Van harte welkom op ons ondernemersforum

Vraag & antwoord, ervaringen & discussie, voor en door ondernemers.

Windows 8 - is het wat?

Pagina's: [1] 2 3 4
Auteur  Onderwerp: Windows 8 - is het wat? (25977 keer gelezen)
P.J.
Snelle Putter!!
Legend

Karma: 276

Berichten: 5013Windows 8 - is het wat?
« P.J. Gepost op: 14 september 2011, 10:18 »

Binnenkort komt Windows 8 op de markt. Een nieuw besturingssysteem dat gebaseerd is op gebruik met aanraakschermen. Is dit nu de zoveelste zeperd van Microsoft of juist een heel slimme zet? Gaat nu iedereen een aanraakscherm aanschaffen of dit systeem links laten liggen? Wellicht hangt de toekomst van dit bedrijf er vanaf hoe de markt reageert.
« Laatste verandering: 20 april 2012, 11:24 door TwaBla »
AllesMetKorting
Junior

Karma: 1

Berichten: 19Re: Windows 8 - is het wat?
« AllesMetKorting Antwoord #1 Gepost op: 14 september 2011, 10:19 »

Met de verschuiving van gebruikers van PC naar mobiel en tablets lijkt het me een slimme zet.

espen
Legend

Karma: 19

Berichten: 365Re: Windows 8 - is het wat?
« espen Antwoord #2 Gepost op: 14 september 2011, 11:11 »

De zoveelste zeperd?
Windows me en Windows Vista waren een flop. Maar zeker met windows 7 hebben ze weer een ontzettend goed product in handen. Google heeft de afgelopen jaren meer zeperds op haar naam staan.   
Wouter Hol
Raad van Advies
Legend

Karma: 294

Berichten: 2673Re: Windows 8 - is het wat?
« Wouter Hol Antwoord #3 Gepost op: 14 september 2011, 11:45 »

Quote : DealSellers op 14 september 2011, 10:19
Met de verschuiving van gebruikers van PC naar mobiel en tablets lijkt het me een slimme zet.
 
Inderdaad. Met de komst van de tablets worden er steeds minder notebooks verkocht en gaan steeds meer mensen aan de tablet. Zelfs de volledige Eerste Kamer is aan de tablet. Lijkt mij een goede zet van Microsoft.
Mikky Vrolijk (Kermie)
Moderator

Karma: 376

Berichten: 7710Re: Windows 8 - is het wat?
« Mikky Vrolijk (Kermie) Antwoord #4 Gepost op: 14 september 2011, 12:37 »

Quote:
Apple, met één besturingssysteem voor al zijn apparaten, zal niet stilzitten. Grote vraag is dus of Windows 8 op tijd komt, nu de tablet razendsnel oprukt in het bedrijfsleven.
 


Lees verder...

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !
SocialAccounting
Newbee

Karma: 0

Berichten: 2Re: Windows 8 - is het wat?
« SocialAccounting Antwoord #5 Gepost op: 14 september 2011, 12:40 »

Gewoon een hele slimme zet van Windows, erg benieuwd naar het product. Windows 7 was in ieder geval al een hele verbetering t.o.v. Vista!

Eindelijk écht een betaalbare Doe-Het-Zelf-Exceltraining voor beginners én gevorderden! http://www.socialaccounting.nl/categories/view/42
P.J.
Snelle Putter!!
Legend

Karma: 276

Berichten: 5013Re: Windows 8 - is het wat?
« P.J. Antwoord #6 Gepost op: 14 september 2011, 12:48 »

Ik kan me niet zo voorstellen dat Apple die hele grote groep Windows-gebruikers gaat overnemen. Ik denk dat de besturingssystemen zo dicht naar elkaar toe groeien, dat de meeste windows-gebruikers dat systeem wel trouw zullen blijven. Overstappen naar een Mac is meteen ook een groter bedrag uitgeven voor de aanschaf. En switchen geeft altijd ook bijbehorende probleempjes. Maar Windows moet wel oppassen voor "Hackintosch".
seotube
Senior

Karma: 0

Berichten: 84Re: Windows 8 - is het wat?
« seotube Antwoord #7 Gepost op: 12 oktober 2011, 21:56 »

Ik heb het vandaag heel snel kunnen bekijken bij een collega van me.

Eerste indruk. Even weer een gewenning aan de nieuwe look-feel. In Windows 8 is je normale desktop een gewone applicatie geworden. Het loopt wel smooth.

Nog even afwachten op de rest wat Windows 8 precies te bieden heeft.   

Marcel D
XeriD
Senior

Karma: 0

Berichten: 36Re: Windows 8 - is het wat?
« Marcel D Antwoord #8 Gepost op: 20 oktober 2011, 20:53 »

Ik houd het denk ik toch maar weer bij windows XP.... hoewel 8 er wel vet uitziet!

Succes maak je zelf.....
Leftblank
Senior

Karma: 2

Berichten: 49

Re: Windows 8 - is het wat?
« Leftblank Antwoord #9 Gepost op: 20 oktober 2011, 21:46 »

Quote : Syrus1 op 20 oktober 2011, 20:53
Ik houd het denk ik toch maar weer bij windows XP.... hoewel 8 er wel vet uitziet!
 
Blijven werken met een besturingssysteem van 10 jaar oud met inmiddels al ruim een jaar geen ondersteuning en updates meer lijkt mij nou niet direct de meest veilige optie  

Next Pulse
Freelance software engineer
Mario2
Junior

Karma: 0

Berichten: 14

Re: Windows 8 - is het wat?
« Mario2 Antwoord #10 Gepost op: 21 oktober 2011, 09:23 »

Quote:
Blijven werken met een besturingssysteem van 10 jaar oud met inmiddels al ruim een jaar geen ondersteuning en updates meer lijkt mij nou niet direct de meest veilige optie  
 
Wanneer je gewoon servicepack 3 van Windows XP hebt ben je tot 2014 verzekerd van updates. Wanneer je SP 1 of 2 hebt (wel erg achterhaald) dan zijn er inderdaad geen updates meer beschikbaar.

Ik blijf voorlopig ook nog gewoon vasthouden aan XP.

Junior.
micheldraaijer
Oeboentoe? Ubuntu!!
Junior

Karma: 5

Berichten: 17Re: Windows 8 - is het wat? 1 reus
« micheldraaijer Antwoord #11 Gepost op: 22 oktober 2011, 00:15 »

Quote : Leftblank op 20 oktober 2011, 21:46
Blijven werken met een besturingssysteem van 10 jaar oud met inmiddels al ruim een jaar geen ondersteuning en updates meer lijkt mij nou niet direct de meest veilige optie  
 

Als je het over veiligheid hebt moet je volgens mij al heel lang niet meer bij Windows zijn. Ik ben vanwege die reden al voor 75 % overgestapt op Ubuntu. Helaas dwingt mijn werk met AutoCad en StabiCad nog wel een deel van mijn harde schijf te reserveren voor een Windows partitie, maar vooral de dingen via het internet doe ik via Ubuntu. Internetbankieren doe ik toch met een veiliger gevoel omdat de virussen niet werken op Ubuntu.

Sinds ik dit jaar ben begonnen met een dubbele opstart mogelijkheid met de keuze tussen Windows en Ubuntu, ben ik steeds meer gaan overschakelen op het laatste. Er zijn ook uitstekende programma's beschikbaar voor Ubuntu voor de vervanging van vele Windows software. Het bekendere Firefox & Thunderbird  i.p.v. Outlook & IE, OpenOffice.org voor MS Office, Gimp voor Photoshop, enz. Het meeste had ik ook al op mijn Windows XP, maar het is ook beschikbaar voor Ubuntu. Voor bijna alles is er wel een goede vervanging. Op dit moment heb ik inderdaad nog wel XP voor mijn werk, omdat ik specifieke programma's nodig heb die enkel Windows verdragen. Ik ga kijken of ik die in een virtuele omgeving kan laten draaien binnen Ubuntu.

Ook de steeds hogere delen van het systeem die opgaan aan het alleen draaiend houden van een besturingssysteem staan me tegen. Ik wil de hoeveelheden geheugen en dergelijke graag overhouden voor de belangrijke programma's en niet laten opslorpen om mijn desktop er “mooi uit te laten zien” en overige achtergrond geneuzel. Voor mij hoeft Windows 8 (of 7) absoluut niet.

Draaijer Engineering - Technisch ontwerp- & adviesbureau binnen de installatietechniek

www.draaijer-engineering.nl
Spanish Connection
Super Senior

Karma: 15

Berichten: 173Re: Windows 8 - is het wat?
« Spanish Connection Antwoord #12 Gepost op: 22 oktober 2011, 10:16 »

Beste Michel,

Indien je windows programmas op je linux wenst te gebruiken, dan raad ik je aan eens naar crossover te kijken. Dit is een soort VM die het mogelijk maakt  verschillende windows configuraties te emuleren binnen jou sisteem.

Ik gebruik het al geruime tijd (bv om web-browsers te testen) en de meeste programa's werken perfect. Er is touwens ook een mac versie...

Groeten
Joost

Don't give up so easily
Have some faith and you will see
Try again...try again
http://www.youtube.com/watch?v=hJJ22wEwMi8
micheldraaijer
Oeboentoe? Ubuntu!!
Junior

Karma: 5

Berichten: 17Re: Windows 8 - is het wat?
« micheldraaijer Antwoord #13 Gepost op: 22 oktober 2011, 12:01 »

Mijn dank voor de tip van Crossover (en de reus). Ik was al aan het kijken naar Vmware & VirtualBox, maar dit lijkt ook een goede optie te zijn. De eerste twee laten de Windows OS als een programma draaien onder Ubuntu, maar deze lijkt hem te kunnen vervangen. Het nadeel is echter wel dat ik met verschillende programma's tegelijk zit. Ik teken in AutoCad met StabiCad als applicatie hierin, waarbij ook nog gebruik wordt gemaakt van een MS SQL database. Dat zou misschien teveel van het goede kunnen zijn. Daarom dacht ik dat Wine al niet zou kunnen voldoen, maar ik ga binnenkort eens kijken en proberen wat de mogelijkheden zijn.

Om van dit onderwerp geen Windows vs Linux topic te maken, weer even terug naar de oorspronkelijke vraagstelling:

Microsoft zou met een goed besturingssysteem voor tablets & computers een voordeel kunnen hebben met een herkenbaar en gelijk systeem voor beiden. Grote kracht zou kunnen zijn een optimale samenwerking en dezelfde software voor beide systemen. Persoonlijk denk ik dat Windows echter te laat is met een besturingssysteem voor aanraakschermen. Maar veel zal afhangen van de extra mogelijkheden die het zou moeten hebben op een tablet ten opzichte van iOS & Android (linux kernel). Als ik het artikel van Mikky Vrolijk (Kermie) bekijk, dan denk ik dat het wel een beetje tegen zal vallen met de extra mogelijkheden. Snel opstarten, grote kleurvlakken voor de bediening, app store zijn allemaal punten die al standaard zijn bij iOS & Android en ook al bij Ubuntu. (zie laatste opmerking bij dat artikel van Dolfdelang)

Voor computers zie ik nog niet direct voordelen voor een aanraakscherm ten opzichte van de muis. Voor mijn eigen werkzaamheden zoals het technische tekenen zal de muis en toetsenbord toch nog de belangrijkste componenten blijven. Net zoals dat ik m'n computer niet snel zal (kunnen) inruilen voor een tablet voor het ontwerpen. Tablets & netbooks zijn een mooie aanvulling maar de computers en laptops zullen blijven.

Ik denk dat het meer combinaties zullen worden. Extra tablet voor de vergaderingen, onderweg & thuis op de bank en de computer op kantoor/thuis. Een tablet voor internet, msn, spelletjes en filmpjes en de computer voor het zwaardere werk. Al denk ik ook dat veel mensen niet veel meer doen met een computer dan internet, media afspelen en typen in Word (Writer). Allemaal iets wat een tablet straks makkelijk aan kan. Een combinatie als de Transformer van Asus lijkt me een perfect apparaat. Ik denk dat we dit meer gaan zien in de toekomst. Een tablet met een extra dockingstation voor extra componenten zoals bijvoorbeeld toetsenbord, een grotere accu, extra processor, geheugen, aansluitmogelijkheden of iets dergelijks.

Microsoft heeft de tijd van innovatie al lang achter zich gelaten en mag zich gelukkig prijzen met de mens als gewoontedier en hun deals met de computerfabrikanten voor de computersystemen.

Draaijer Engineering - Technisch ontwerp- & adviesbureau binnen de installatietechniek

www.draaijer-engineering.nl
Leftblank
Senior

Karma: 2

Berichten: 49

Re: Windows 8 - is het wat?
« Leftblank Antwoord #14 Gepost op: 23 oktober 2011, 18:03 »

Quote : Mario2 op 21 oktober 2011, 09:23
Wanneer je gewoon servicepack 3 van Windows XP hebt ben je tot 2014 verzekerd van updates. Wanneer je SP 1 of 2 hebt (wel erg achterhaald) dan zijn er inderdaad geen updates meer beschikbaar.
 
Correct inderdaad, tot 2014 komen er nog hotfixes voor grove fouten maar er is geen standaardondersteuning meer vanuit Microsoft (en de nodige softwarebedrijven), ik zou het zelf dan ook niemand aanraden op het moment. Zeker op het gebied van veiligheid en drivers voor allerlei apparaten is Microsoft de nodige stappen de juiste richting op gegaan met Windows 7.

Quote : micheldraaijer op 22 oktober 2011, 12:01
Mijn dank voor de tip van Crossover (en de reus). Ik was al aan het kijken naar Vmware & VirtualBox, maar dit lijkt ook een goede optie te zijn.[..] AutoCad met StabiCad [..] MS SQL database.
 
In principe komt CrossOver grotendeels overeen met Wine, het is namelijk een betaalde versie van wine waarbij er de nodige verbeteringen zijn doorgevoerd die vaak pas op later moment 'gratis' worden teruggegeven aan de open variant. Van CrossOver zijn in ieder geval gratis trials beschikbaar, voor wine bestaat er de AppDB waar terug te lezen is hoe AutoCAD en andere toepassingen ondersteund worden.

Quote:
Maar veel zal afhangen van de extra mogelijkheden die het zou moeten hebben op een tablet ten opzichte van iOS & Android (linux kernel). Als ik het artikel van Mikky Vrolijk (Kermie) bekijk, dan denk ik dat het wel een beetje tegen zal vallen met de extra mogelijkheden. Snel opstarten, grote kleurvlakken voor de bediening, app store zijn allemaal punten die al standaard zijn bij iOS & Android en ook al bij Ubuntu. (zie laatste opmerking bij dat artikel van Dolfdelang)
 
Windows heeft in principe het grote voordeel dat je op je tablet dezelfde applicaties zou kunnen draaien als op je desktopcomputer (mits er gekozen wordt voor de juiste processorarchitectuur).

De vraag zal dan denk ik ook zijn in hoeverre dit onrealistische verwachtingen schept bij de consument; tablets blijven qua hardware ver achter liggen op de desktop en met een touchscreen zul je ook minder makkelijk door kleine menuutjes kunnen navigeren, al met al zal het er niet inzitten om een zwaar boekhoudpakket op een tabletje te gebruiken terwijl dat wellicht met andere lichtere, eenvoudigere applicaties wel mogelijk zou kunnen zijn in bepaalde gevallen.

Next Pulse
Freelance software engineer
Pagina's: [1] 2 3 4  


Partners

HL wordt gefinancierd door

Volg ons