• 0

de P van pralines

Zelf heb ik de belgische nationaliteit en werk op dit ogenblik aan het op poten zetten van een concept waarmee ik een typisch belgisch product over de landsgrenzen aan de man/vrouw wil brengen.

 

Naast bier is belgische chocolade en dan met name pralines (belgische bonbons zoals jullie het noemen) één van de exportproducten van België. Per jaar wordt er een slordige 400.000 ton (!) van geëxporteerd en gaat er op de luchthaven in Brussel 70.000 ton (!) over de toonbank en in de bagage van vetrekkende internationale passagiers. Mijn eigen ervaring in verscheidene landen bevestigd trouwens dat er inderdaad een grote vraag naar belgische pralines/bonbons bestaat.

 

Op dit ogenblik worden deze (handgemaakte of artisanale) pralines/bonbons buiten België zelf tegen waanzinnig (lees voor de gewone man vaak niet betaalbare) hoge prijzen worden verkocht: tot €8/100 gr of meer!!

 

Met het concept wat wij internationaal verder willen uitbouwen, worden bonbons aan een betaalbare prijs aangeboden aan consumenten. Daarnaast richten wij ons ook op restaurants (kleine versnapering voor bij de koffie) en bedrijven (gepersonaliseerde relatiegeschenken).

 

Waar ik concreet op zoek naar ben:

1) mensen die vanop Nederlandse bodem willen meewerken om dit concept vorm te geven;

2) advies en suggesties zijn altijd welkom.

 

bedankt & groeten,

Bruno Smets

 

[titel aangepast - mod]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

4 antwoorden op deze vraag

  • 0

Dit is een forum voor innovatie in ondernemerschap. Er zitten innovatieve elementen in je plan, maar voor oproepen moet je elders wezen. Suggestie is dan ook om je bericht zo om te bouwen dat je idee ter discussie gesteld wordt, en voor medewerkers elders langs te gaan.

 

Sterkte!

 

Als het maar geen multilevel marketing is met de P van pralines in de mix. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Bonbons zijn nmm vooral een gevoelsproduct.. M.a.w. het groot/tegen lagere kosten iets in de markt zetten is niet persé een oplossing. In Parijs heb ik juist gezien dat de trend verregaande specialisatie is. Chocolade wordt/is weer een trendy iets. Hoe gaan jullie je bovendien onderscheiden van Ketens zoals Australian cs.?

 

NB: Sligro/Ven en Makro liggen vol met bonbons..

Link naar reactie
  • 0

Beste Bruno Smets,

 

 

Lijkt me een goed idee.

 

Mischien kan je me al wat meer vertellen via de mail: louwrens_kds@hotmail.com

 

Zelf ben ik ook een zoetwarenliefhebber, ik ben de laatste jaren naar de internationale zoetwarenbeurs in Koln geweest, was heel leerzaam.

Belgie staat daar goed vertegenwoordigt met zo'n 20 bonbonaanbieders die deze over heel de wereld willen verkopen.

 

 

 

Groeten Louwrens Koudstaal

 

 

 

KDS

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 95 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.