Dragons' Den in Nederland (2007)

Aanbevolen berichten

Tis te hopen dat het wel op de buis blijft ja.

 

Ben benieuwd of de Dragons na dit seizoen niet afhaken. Aan de andere kant het levert natuurlijk ook een hoop free publicity op tegen relatief lage kosten. Verwacht alleen dat deze Dragons dat niet echt meer nodig hebben ...

 

(Wanneer er 10 afleveringen gemaakt worden en je investeert 2 keer 50000 euro dan heb je voor 100000 euro toch best een goedkope personal PR campagne. Hebben er toch 10 keer 300000 mensen je kop op tv gezien in relatie tot ondernemerschap. Ik heb geen idee wat het kost om zo'n semi-spontaan gesprek te hebben bij Harry Mens op zondagochtend?)

 

Misschien is het voor deze of gene nog interessant om zichzelf te pitchen als Dragon ....

 

Ard

Link naar reactie

Als er volgend seizoen weer een serie Dragons Den afleveringen worden gemaakt, dan hoop ik wel op andere dragons.

Wat voor soort Dragon's zouden er dan bij moeten? Dragon's die meer "gokken"?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Website KRO's Dragons' Den

A.s vrijdagvond om 20.25 uur op Ned 3

 

 

Denian Idee: Dipperzzz beroep: ondernemer en marketing director

Franchise formule voor gezonde snacks

 

Ellen Idee: Levenskluis beroep: beeldend vormgever

Levenskluis

 

Richard Idee: Hooverstop beroep: ales/marketingen ondernemer

Innovatieve computermuis tegen RSI.

 

Mathijs Idee: Ziekenhuisclowns beroep:verpleegkundige

Ziekenhuisclowns voor volwassenen.

 

Peter Idee: Earproof beroep: marketeer

Gehoorbescherming voor de muziekmarkt

 

 

Volgens mij wordt dit een leuke aflevering. Met drie marketeers moeten in ieder geval 3 van de 5 pitches goed zijn, toch ? ;)

Ik denk dat het idee van de RSI muis het meest interessante is voor de Dragons, als het intellectueel eigendom goed geregeld is natuurlijk, anders haakt Henk snel af.

Link naar reactie

SPOILER ALARM !!!!!

 

 

 

 

 

Op de website van het programma staat een filmpje waarin Jort spreekt met 1 van de Dragons. Daarin verteld hij dat ze allemaal spijt hebben dat ze niet geinversteerd hadden in die muis tegen rsi. Ik ben wel heel benieuwd naar de pitch en de reden waarom ze afhaken.

 

 

 

EDIT spoiler waarschuwing toegevoegd.

Link naar reactie

Dragons Den via uitzendinggemist.nl

Website KRO's Dragons' Den

 

Het begon met;

Denian Idee: Dipperzzz beroep: ondernemer en marketing director

Te investeren bedrag 400 k tegen 33 % virtuele waarde bedrijf 1,2 miljoen

Franchise formule voor gezonde snacks.

 

Denian begint met het zoveelste enthousiaste verhaal over gezonde voeding en een franchiseformule.

Zijn pitch start wat hakkelend, maar zijn praatjes worden steeds beter. Hij deelt zijn ondernemingsplan uit aan de Dragons en noemt dit per abuis de fiinanciele bijsluiter, daar kunnen de Dragons wel om lachen. Nog harder beginnen ze te lachen als ze op zijn cv stuiten. Wat Deniam op dit moment doet voor de kost is niet duidelijk, met het plan bezig natuurlijk. Er komt ook nog een verhaal dat hij vermogensbeheerder was en tergelijkertijd en ICT onderneming had. Volgens zijn eigen zeggen had hij 4,5 miljoen onder zijn hoede, wat Arjen de reactie inlokt "dan heb je iets niet goed gedaan". Dat hij dit deed van zijn 16e tot en met zijn 19e levensjaar maakt het er niet geloofwaardiger op. Ook zijn studie is een beetje vreemd verhaal, jaren studeren en nog niet afgestudeerd in de bedrijfseconomie en politicologie. En dan begint het doek langzaam te vallen. Henk geeft aan dat het plan vol met taalvouten staat, en ook het gebrek aan doorzettingsvermogen ten aanzien van studie en vorige werkzaamheden breekt hem op.

 

De website van Dipperzzz

 

 

[ Ellen Idee: Levenskluis beroep: beeldend vormgever

Te investeren bedrag 150 k tegen 20 % virtuele waarde bedrijf 750 k

Levenskluis

 

De levenskluis blijkt een soort kist met vakken te zijn waar mensen naast de urn van een overledene ruimte hebben om deze enkele persoonlijke spullen mee te geven.

In het zichtcompartiment is het mogelijk om voorwerpen naar keus te verwijderen of toe te voegen. Naar mijn idee een "leuk"product, en dat vinden een aantal Dragons ook wel en dus komen de cijfertjes ter sprake. Over het IE wordt niet gesproken.

Helaas heeft Ellen weinig gevoel voorcijfertjes waardoor ze er regelmatig 1 of meerdere nullen naast zit. Ellen is geen ondernemer en kan in ieder geval niet goed om met de cijfertjes, dat schrikt de Dragons af en haken daardoor een voor een af. Voor het eerst hoor ik de Dragons nu dwelgemeende adviezen geven over de manier waarop Ellen haar idee alsnog kan realiseren, zonder de Dragons helaas.

 

Website van Ellen Brouwers

 

 

Richard Idee: Hoverstop beroep: ales/marketingen ondernemer

Te investeren bedrag 300 k tegen 10 % virtuele waarde bedrijf 3 miljoen.

Innovatieve computermuis tegen RSI.

 

 

Snelle presentatie die de heren samen doen. Van deze RSi muis zijn er inmiddels enkele tienduizenden verkocht, het product heeft zich al bewezen in de markt.Annemarie heeft goed opgelet, als Henk begint te vragen wijst zij hem erop dat het om een aandeel in het Amerikaanse bedrijf gaat, en niet om 10% in het moederbedrijf.

De heren willen hun geld overigens verdienen door het idee uiteindelijk aan één of meerdere fabrikanten van hardware te licenseren.

Melchior haakt al snel af omdat hij van mening is dat de muis gaat verdwijnen. Henk en Arjen zijn wel geintereseerd. Henk doet een openingsbod van 100k tegen 10% van de holding, aan de overige Dragons om dit aan te vullen. Arjen rekent wat verder, als eigenaar van Paradigit kent hij de markt en biedt 150k tegen 15% aandelen, waarop Henk meegaat voor de overige 50k samen 300 k.

De Hooverstoppers zijn echter onvermurwbaar en wijzen het bod resoluut af, 10% was het maximum. Heeft er nu niemand van de marktman-prijspolitiek gehoort ?

Er was nog een klein detail. Op de vraag hoe het met het patent zat, gaven de heren aan dat het Nederlandspatent is verleend. "Hoe zit het met de Duiste en Franse patenten" vroeg Arjen, daarop antwoorde Erwin dat de onderzoeken daarvoor nog lopen, dat vind ik vreemd, onderzoeken ? Ik hoop niet dat hij hier nieuwheidsonderzoeken bedoeld, en dat het Nederlandspatent de oude 6 jarige uitvoering was.

Oja prognose voor dit jaar 500k omzet en breakeven, 2008 jaar 2,5 M en 1,5 M winst, 2009 7M en 4,5 M winst.

 

De Hoverstop website

 

 

Mathijs Idee: Ziekenhuisclowns beroep:verpleegkundige

Te investeren bedrag 60 k tegen 10 % virtuele waarde bedrijf 600 k

Ziekenhuisclowns voor volwassenen.

 

De cliniclowns voor volwassen dus, als Mathijs opkomt heeft hij Henk al aan het lachen.

Op de vraag of hij even grappig kan doen, slaat de stemming volgens mij een beetje om.

Vervolgens kom de Fakir act, dat moet bijzonder zijn want Ned 3 valt weg van mijn tv.

Dus het overige commentaar komt later dit weekend.

Link naar reactie

Toch jammer van die muizen, ze hadden snel kunnen groeien e.d. waardoor ik verwacht dat ze ook relatief snel wat kunnen verdienen met hulp van de Dragons. Het kan echter zijn dat ze al een investeerder (tje) o.i.d. achter de hand hebben en dat ze slechts aan het shoppen zijn naar een investeerder die wellicht voor minder aandeel wil investeren.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

De muismannen hebben (vermoed ik) de strategie om met name leverancier te worden van andere muisfabrikanten, e.e.a. middels licentieovereenkomst. De vermoedelijke meerwaarde die Dragon Arjen heeft i.v.m. zijn distributiemogelijkheden wordt in dat daglicht opeens een stuk minder. Zij wilden duidelijk alleen wat centen om in het "grote" Amerika aan de slag te gaan en wilden daarin een 10% belang weggeven. Dat je dan niet bereid bent om 30% van de hele toko weg te geven begrijp ik wel.

 

Wat ik alleen minder kan volgen is dat ze van een aan de Erasmus gelieerde organisatie het advies hebben gekregen om eerst in de VS eigen distributie te gaan om zo de verkoopbaarheid aan te tonen en daarna contacten te gaan leggen richting die fabrikanten .... Vervolgens hoorde ik dat zij al 50000 muizen hadden verkocht.

 

Blijft de vraag over hoeveel muizen moet je waar verkocht willen fabrikanten je serieus nemen.

 

E.e.a. doet mij trouwens ook denken aan de trilfunctie op de GSM. Ik weet niet wie daar patent op heeft, maar ik meende te weten dat dat ook een nogal veelomvattend patent is, mogelijk zou dat kunnen conflicteren met deze muis.

 

Hoe vaak zou die trilfunctie trouwens verkocht zijn voordat andere fabrikanten bereid waren middels licentieovereenkomsten aantrekkelijke vergoedingen te betalen?

 

Off-topic: techniek is toch een mooi iets, laptoppie, draadloos internet en een beetje schaduw in je eigen tuin ....

 

Geniet van deze mooie dagen! Ard

Link naar reactie

Ik vond het juist wel mooi om te zien dat de 'muis' boys voet bij stuk hielden omdat dit ook voor toekomstige pitchers laat zien dat je niet ten koste van alles (dus hoog % belang) geld moet willen binnenhalen.

 

Zoals ik al bij de ringtone babes uit aflevering 1 zei vond ik dat veel mensen (incl. zijzelf) veel te enthousiast waren dat er een investering was verkregen (Ik vond nou niet bepaald dat ze het spel begrepen toen ze akkoord gingen met 35% :o)

 

Het blijft al met al gewoon een hele serieuze afweging tussen kapitaal binnenhalen om te kunnen starten/groeien en wat je hier voor belang voor over hebt.

"The road to success is always under construction"

Link naar reactie

Wat ik knap vond bij de muizenboys was dat op het moment dat er onderhandelt werd vanuit de Dragon's, de ene het woord bleef voeren en de ander er bijna stoïcijns langs stond met een pokerface. Deze twee waren zichtbaar goed voorbereid en hadden zelfs tijdens deze onderhandeling geen onderling overleg nodig om te weten waar ze stonden.

 

@Katertje: het is inderdaad een afweging zo'n investeerder, en een aandeel van 30% is fors, toch een heel stuk zeggenschap wat je kwijt bent, winstdelen is niet zo'n ramp, wat dat betreft sluit ik me aan bij Dragon Arjen, beter 70% van veel, dan 90% van weinig .... blijft een aparte tak van sport een investeerder in je bedrijf.

 

Ard

Link naar reactie

 

winstdelen is niet zo'n ramp, wat dat betreft sluit ik me aan bij Dragon Arjen, beter 70% van veel, dan 90% van weinig .... blijft een aparte tak van sport een investeerder in je bedrijf.

 

 

Dat is ook weer zo maar een aantal concepten, zoals die ringtones, zijn ook met een starterslening prima te lanceren en dan hou je als het goed is veel van veel ;)

"The road to success is always under construction"

Link naar reactie

Als het patent inderdaad zo goed is dan is 30% wel veel. Zeker omdat ze dat patent verhaal als voorwaarde gesteld hadden zou het percentage best wat lager mogen zijn. Ik vraag me alleen af of ze voor 20% bijvoorbeeld wel hadden onderhandeld. Achteraf zei hij van niet, maar ik vraag het me toch af.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Komt wel bekend voor. Waarom heeft hij geld nodig voor een bedrijf en platform wat al bestaat en van hem zelf is?

 

http://mypersonalclip.e-factory.nl/jobmatchtv/demo/

 

WebTVclips.com heeft inmiddels ook al een contract voor 5 jaren afgesloten met JobMatch.tv BV om de techniek en hostingservices als zgn."White-label" applicatie te integeren in de website van JobMatch.tv

 

Super voor hem! Wat hij echter vergeet te vermelden is dat JobMatch.tv een bedrijf van hemzelf is!

 

Link naar reactie

Komt wel bekend voor. Waarom heeft hij geld nodig voor een bedrijf en platform wat al bestaat en van hem zelf is?

 

http://mypersonalclip.e-factory.nl/jobmatchtv/demo/

 

WebTVclips.com heeft inmiddels ook al een contract voor 5 jaren afgesloten met JobMatch.tv BV om de techniek en hostingservices als zgn."White-label" applicatie te integeren in de website van JobMatch.tv

 

Super voor hem! Wat hij echter vergeet te vermelden is dat JobMatch.tv een bedrijf van hemzelf is!

 

 

Ok zo kan het dus ook, maar is dit nu een

@kovak Haha marketing truukje?

met of zonder de dragons?

 

 

 

 

Link naar reactie

Lex deelnemer uitzending 3 mei as, verteld nog net niet de uitslag.

 

http://www.webtvclips.com/player.php?id=bbcbeba28c2881af8e8cd15f208f8d5e

 

Webcamfilmpjes met extreem tegenlicht en een monotoon verhaal worden helemaal de bom?

 

Naar de pitch ben ik dan wel benieuwd... binnenkort maar eens kijken via uitzendinggemist.

 

Link naar reactie

Vrijdagavond om 20.25 uur op Ned 3

 

Met de volgende pitchers:

 

- Lex heeft een toepassing voor internet bedacht, waarbij iedereen makkelijk thuis een persoonlijke videoclip kan maken. Hij noemt het Web TV-Clips en heeft een investering nodig van 75.000 euro, in ruil voor 25% van de aandelen.

Virtuele waarde bedrijf 300.000 euro

Zie ook Webtvclips

 

- Veronique wil een servicebureau opzetten voor expats die in Nederland komen wonen. Van het vinden van een huis tot het regelen van allerhande papieren en ze wegwijs maken in dit polderland. Veronique vraagt van de Dragons 55.000 euro tegen een belang van 15%.

Virtuele waarde bedrijf 367.000 euro

 

- Will heeft een systeem bedacht voor veilige internettransancties door middel van een standaard voor identiteitsverificatie. Hij heeft daarvoor 250.000 euro nodig in ruil voor 12%.

Virtuele waarde bedrijf 2.083.000 !!

 

- Najat heeft een droom: grote supermarktketens hebben in hun schappen ook Marokkaanse magnetronmaaltijden liggen. En zij wil die maaltijden graag aanleveren. Om te beginnen vraagt ze 60.000 euro tegen 20%.

Virtuele waarde bedrijf 300.000 euro

 

- Rutger ten slotte heeft een medisch monitoring systeem bedacht. Patiënten dragen een kastje bij zich waarop artsen kunnen inloggen. Die krijgen zo actuele gegevens van bijvoorbeeld hun long- en hartpatienten. Rutger heeft hier 300.000 euro voor nodig en wil daarvoor 15% van de aandelen inleveren.

Virtuele waarde bedrijf 2.000.000 euro !!!!

 

Website KRO's Dragons' Den

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 158 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.