Dragons' Den in Nederland (2007)

Aanbevolen berichten

Zelf heb ik mijn jeugdjaren in het buitenland doorgemaakt en toen ik kind was kende ik niks anders dan plastic boek hoesjes. Ik heb het wel over 15-20 jaar terug. Toen ik naar Nederland in mijn pubertijden, was ik erg verbaast dat studenten hun boeken met “kadopapier” inpakten. Ik heb er niet meer bij stil gestaan tot dat ik de aflevering van Dragons Den zag.

 

Super dat de persoon achter Multikaft de Dragons zo ver kreeg om 2,5 ton te investeren in zijn product. Het gaat niet altijd om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik hoop dat hij zijn patent voor Benelux rond heeft. Mocht hij zijn patent niet rond hebben, dan is het vrij makkelijk voor een bedrijf om hiermee op de markt te komen. Ze worden al jaren (in China) gemaakt in verschillende kleuren, patronen, formaten enz en zijn o.a. te bestellen via http://www.alibaba.com/trade/search?IndexArea=offer_en&SearchText=PVC+book+cover

 

Wie via een zoekmachine zoekt naar bijv “PVC book cover” of “Plastic book cover” kan snel nog een tientallen leveranciers vinden.

 

 

Ik kan deze post niet betitelen als "verzuurd". Iemand deelt zijn persoonlijke ervaringen met zijn product. Hij heeft goede ervaringen met een, voor hem, vergelijkbaar systeem en geeft aan dat deze producten in het verre oosten vrijelijk verkocht worden.

 

@Bo: het is mooi om te lezen dat je opkomt voor je product en je bedrijf, dat is logisch, het is min of meer je kind, probeer echter je voordeel te doen met dit soort berichten/mededelingen i.p.v. je te laten verleiden tot irritatie. Als jij zelf weet dat jij je zaakjes goed voor elkaar hebt is het toch voldoende. Ik hoop in ieder geval nog vaker iets over je voortgang te lezen. Koester het gegeven dat er een grote groep mensen is die zich door jou laat inspireren en die graag jouw berichten lezen.

 

En vergeet het niet: hoge bomen en rolmodellen vangen meer wind ... :)

 

Ard

Link naar reactie

Ach, iedereen vind wel eens wat. Ooit vond ik Senz niks en had ik commentaar op Netras. Moet je nou eens kijken. Topbedrijven. Ik kon me gewoon niet voorstellen van "het publiek" er iets in zou zien. Ik zat er helemaal naast. Trouwens, bij succesvolle groeiers zijn het meestal de ondernemers die de doorslag geven en niet de producten. Een product kan je aanpassen, een ondernemer niet.

 

zie: www.senzumbrellas.com

zie: www.netras.nl

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie

 

Ik kan je natuurlijk niet verplichten hier te komen maar ik zou het erg jammer vinden als je je laat wegjagen door een stel verzuurde mensen.

Het is jammer dat de Nederlander snel last heeft van afgunst, veel nieuwe ideeën komen daardoor denk ik snel in de ijskast terecht.

 

Ik denk dat Bo's reactie ook te maken heeft met wat er op het websiteforum van Dragons' Den staat gepost. Daar is iemand bezig om hem te beschadigen met meningen die totaal kant noch wal raken. Ik kan me best voorstellen dat hij nu zodanig geleefd wordt door al deze aandacht voor hem en zijn onderneming. Dan zijn er altijd wel een aantal personen bij die hem het niet gunnen of menen het beter te moeten weten. Maar dat zijn altijd de beste stuurlui aan de wal natuurlijk.

 

Van mij niks anders dan respect Bo. Dat weet je.

Link naar reactie

Beste Bo,

 

Jammer dat jij mijn reactie als verzuurd ervaart. Dat is absolute niet de bedoeling. Zoals in mijn reactie verwerkt, vind ik het super dat jij 2,5 ton binnen hebt gekregen. Nogmaals het is niet altijd wat je doet, maar hoe je het doet. Google was bijv niet het eerste zoekmachine, er waren tientallen anderen zoals Altavista, Lycos enz. TomTom was niet de eerste bedrijf ter wereld met een navigatiesysteem, maar kijk waar ze nu staan. Er zijn jaarlijks miljoenen boeken die gekaft moeten worden. Hopelijk is multikraft de volgende Google of TomTom. Dat zou ik prachtig vinden, Nederland heeft meer ondernemersvoorbeelden nodig om ondernemerschap te bevorderen.

 

Met mijn reactie wilde ik mijn ervaring delen. In de afgelopen 15-20 jaar dat soort gelijke producten beschikbaar zijn is er niemand succesvol geweest, of eran heeft gedacht om deze naar Nederland te brengen. Hopelijk ben jij dat wel, met jouw product en hopelijk is jouw product veel beter, waardoor je het juist naar andere landen kan gaan exporteren.

 

De link naar leveranciers is bedoeld om te laten zien dat het voor een andere partij niet moeilijk is om aan soortgelijke producten te komen. Zorg dus dat jouw patent waterdicht is, dat je de first mover voordeel hebt en first in mind voordeel. Plus werk aan je branding, zodat mensen voor jouw merk kiezen. Zodra jouw product een succes word zullen er tientallen copycats komen met of zonder patent. Wees voorbereid.

 

Persoonlijke note: Neem aub niet alles persoonlijk op. Zie (kritische) reacties niet als een aanval, maar als een bron van groei. Wat je ook doet in je leven, er zullen mensen zijn die je daarop aanvallen om verschillende redenen. Leer er mee om te gaan, om die energie om te zetten in kracht, en gebruik die kracht om te groeien. Althans dat is mijn persoonlijke mening.

 

p.s edit ivm ""'' code errors

Link naar reactie

Die bedoelde ik ook.

 

Overigens begrijp ik niet zo goed wat die figuur daar nu precies voor ogen heeft met een dergelijke campagne. Ik schrijf op die site onder de naam Presario en ik heb daar destijds ook beschreven hoe mijn "intake" poging ging. Mij was gezegd door de redactie dat het niet specifiek ging om een nieuw produkt of dienst, maar een kansrijke onderneming waar ondernemers en investeerders beide profijt van zouden hebben.

 

Dus wat dan nog als er ergens anders al andere soorten kaften eerder op de markt zijn gebracht? Bo heeft op dat moment daar in Dragons' Den zijn kaarten op tafel gelegd en is daarvoor beloond met zijn investering. Vervolgens is hij keihard aan de slag gegaan ermee, zoals een echte ondernemer dat betaamt. Gewoon zelf de boer opgaan met dozen vol achter in de auto. Hij doet zijn ding nu en ongetwijfeld zijn er altijd mensen die het menen beter te moeten weten of zijn jaloers op het succes zoals die persoon op die site. Maar zeer waarschijnlijk was die betweter er ook niet toen Bo doodziek op bed lag destijds.

 

Dus laat je niet kisten Bo.

Link naar reactie

Wordt de actualiteit ook meegenomen ? Ik ben benieuwd hoe het met de kaftenman gaat . Mijn vrouw (!) zag al een concurerend product in de Kruidvat folder. En zou wuzz al omzet maken ? Ze hebben in ieder geval publiciteit gehad met die "clash" met de Telegraaf.

 

Als het om puur herhalingen gaat ben ik niet (meer( geïnteresseerd. Uitzendinggemist werkt dan veel beter.

 

Link naar reactie

 

Leuk stukje, zo zie je maar weer, als je zelf ergens goed in bent en daar succes mee hebt geboekt, wil dat niet zeggen dat je ook automatisch een goede kijk hebt op (ideëen van) anderen. Wat mr. Law gemeen heeft met veel van die Dragon's is dat men in zichzelf gelooft en zich daarop focust.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Daarmee wordt Dragon's Den afgeserveerd, dunkt me.

 

Mwah, deze persoon bewijst gewoon dat het wél kan. Meer een typisch geval van "tegen de stroom en tegen alle adviezen in het tóch doen".

 

Maar extra leuk is het dat die adviezen op TV gegeven zijn, dan kun je pas echt een lange neus trekken naar iedereen die negatief over je idee was :)

Link naar reactie

Bji de dragons den zitten er ook maar een viertal investeerders, die er dan ook maar net affiniteit mee moeten hebben. Is dat niet het geval zullen ze in de meeste gevallen ook niet investeren. Dat zie je gebeuren. Vinden ze iest leuk dan zitten ze meeen rechtop.

Dus je moet ook de juiste investeerder weten te vinden.

 

Maar wel mooi inderdaad, dat hij er zelf in geloofde en nog succesvol was ook. Er zullen er ook genoeg zijn die niet zoveel succes hebben gehad! En waar de dragons dus wel gelijk hadden..

 

Link naar reactie

Bij veel competities merk je dat de afgewezen finalisten het beter doen dan de winaars. Het is eenvoudige psychologie. De nummers twee gooien er een schepje bovenop om te bewijzen dat hun tormentors ongelijk hadden terwijl de numerss één denken dat ze er al zijn en dus wat achterover gaan hangen. Het is het omgekeerde van de "self fulfilling prophecy", de z.g.n."self destructing prophecy" ;)

 

Trouwens, het succes van start-ups voorspellen is een enorm hachelijke zaak. Het falen is vaak wat makkelijker te voorspellen maar ook daar doorlopen ondernemers een leercurve. Als ze sneller kunnen leren dan ze falen komt het alsnog goed.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie

Het is wellicht ook een kwestie van perspectief, zeker met een product als zo'n trunky. Of het echt een goede investering was geweest is vooralsnog lastig te zeggen:

 

The panel declined Mr Law's offer to give up 10 per cent of his fledgling company in return for a £100,000 investment - an offer which valued the firm at £1 million.

...

After a succession of positive press reviews, Mr Law has sold 85,000 of his Trunki suitcases.

...

Retailing at £25

 

Tot dusver dus een omzet van zo'n 2 miljoen, als je daar de ontwikkelings- en productiekosten nog vanaf trekt zit je nog niet eens aan winst voor die eerste waardering op 1 miljoen.

 

Normaliter hoeft dat ook niet zo snel, maar bij dit soort product kun je je afvragen hoe lang de rage duurt, en of men nog iets anders weet te verzinnen van vergelijkbaar succes.

Link naar reactie

Ik zat zo eens wat na te denken.

 

Een bedrijf starten zonder kapitaal is lastig. Zou het Sellaband idee niet voor kleine ondernemingen kunnen werken? Je haalt er een grote drempel mee weg.

 

http://www.sellaband.com/

 

Een soort marktplaats om laag drempelig te kunnen beleggen in kleine bedrijven. Vele kleine investeerders maken een groot bedrag. Volgens mij best een leuk idee. Leuk voor de starter en leuk voor de investeerders.

 

Groet Roland

 

 

Hightech van binnen, schattig van buiten.

 

www.crafty.nl

Link naar reactie

Ja

 

Maar dan met de mogelijkheid om bijvoorbeeld een 10 tje in te leggen in een bedrijf.

 

Bedrijven leren zich presenteren en de groei is te volgen. Publicitair kan zoiets volgens mij ook zeer gunstig zijn voor een bedrijfje. Het geld gaat naar de beginnende starters (of zo je wilt de zakelijke markt) maar het komt van de particuliere markt.

 

Ik zie het als een soort sims met bedrijfjes die je kunt helpen. Westere variant van het microkrediet. Mischien is de behoefte niet groot genoeg kan ook. Het is maar een idee.

 

Hightech van binnen, schattig van buiten.

 

www.crafty.nl

Link naar reactie

Tientjes gaat niet werken, dan heb je alleen al 100 mensen nodig om 1000 euro bij elkaar te krijgen. Ik denk dat je eerder moet kijken naar bedragen vanaf 100 euro per inleg. Zelfs voor de kleine bedrijven is dat nog geen probleem om in te leggen.

 

Ik weet niet hoe dit zit met de AFM, die hebben bij boober wel moeilijk lopen doen. Wellicht is dat dus iets om rekening mee te houden.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Op zich een leuk idee. Als er echter rente of winst wordt uitgekeerd (wat toch altijd de lol is bij investeredn in bedrijven) heb je te maken met de uitgifte of verkoop van effenten en dat mag niet zonder vergunning.

 

Giften mag wel. Dus iets als sellaband zou wel kunnen. Als er maar geen aandelen, opties of schuldbewijzen worden verhandeld.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 281 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.