Jump to content
wijgers
Verberg

business oppurtunity

vraag

Een half jaar geleden zijn we begonnen met het uitwerken van plannen om een internet service provider op te zetten. Helaas hadden mijn compagnon en ik weinig tot geen kennis van zaken. De afgelopen maanden hebben we een aantal jonge ICT'ers zien gaan en komen. Veel beloften, weinig resultaten.

Volgens ons zijn de mogelijkheden in Noord-Afrika op dit moment zeer goed. We zoeken nu serieuze, ondernemende mensen die deze mogelijkheden willen benutten. Wat wij kunnen bieden is ondersteuning op het gebied van financiering, vergunningen, contacten, klantenwerving e.d.

Normaal gesproken gaan startende ondernemers op zoek naar financiers. In ons geval is het eerder andersom. Als iemand ideeen heeft hoe wij in contact kunnen met ondernemers die deze richting op willen, laat het weten.

Link to post
Share on other sites

13 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Wij willen beginnen in Tunesie waar de infrastructuur redelijk te noemen is, glasvezelnet, backbone-aansluiting en het politieke klimaat zeer goed, subsidies voor PC's, stimulering van internet op alle fronten. De precieze invulling van de te leveren diensten kan zelf bepaald worden,

maar e-mail, hosting en access vormen de basis.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

je wil dus ISP worden, maar hebt zelf geen kennis van zaken? dan wordt het heel moeilijk om verantwoord om te gaan met het uitgeven van geld, je weet zelf namelijk niet wat normaal is in die wereld...

 

ik zal eens wat rondvragen, later meer :)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

paulmatthijs, heb je nog aanvullende informatie kunnen vinden? Ben ook wel benieuwd :)

 

Wijgers, ik heb zelf misschien ook nog wat interessante links:

 

E-Dinars, E-Tijara: Tunisia Embarks on Ambitious Internet Plan

 

En meer statistische informatie:

 

http://www3.wn.apc.org/africa/

http://www3.wn.apc.org/africa/partial.html

http://herbison.com/iap_meta_list/iap_meta_list_tn.html

 

En een quote die ik tegenkwam, ter info:

the right to free expression is best served by laws that focus liability on the originator of the offending content, rather than on its conduit. But at least one country in the region, Tunisia, has promulgated laws holding ISPs liable for content, including statutes requiring the ISP director to "maintain constant oversight of the content of the ISP's servers to insure that no information remains on the system that is contrary to public order and good morals."
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dank voor de links, Decorum. Zoals je hebt kunnen zien, is het investeringsklimaat gunstig op dit moment en is er behoefte aan IT-professionals. Onze verwachting is dat de groei van het internet, zoals we dat hier hebben gezien, ook daar gaat plaatsvinden. Nu is een goed moment om plaats te nemen zodat we op langere termijn een goede positie kunnen verwerven.

Paul Matthijs, Tunesie hebben we gekozen als startpunt, omdat de ontwikkeling daar al redelijk ver is en de regering internet heeft uitgeroepen tot speerpunt van het beleid.

Daarnaast is werkgelegenheid belangrijk. In Tunesie is geen zware industrie of olie. Veel mensen hebben kleine zaken. Ons plan is om deze bedrijfjes websites aan te bieden, zodat ze hun producten op de internationale markt kunnen aanbieden. Middels een cooperatief platform, hopen we werkgelegenheid ter plekke te behouden of te genereren.

Verder hebben we contacten aldaar op verschillende niveaus, hetgeen een aantal administratieve zaken kan vergemakkelijken.

Het feit dat de regering bovenop het internet zit, heeft als nadeel een wat strengere regulering. Volgens mij is dat eerder een gradueel dan een principieel verschil met hier.

De mogelijkheden liggen er. Wij zoeken mensen die ze willen benutten. Niet om snel rijk te worden, maar om steen voor steen een bedrijf te bouwen dat blijft en dat blijft groeien. Tunesie ligt strategisch t.o.v. Europa, het Arabisch blok en de rest van Afrika.

Tot slot, het weer en het eten zijn er een stuk beter dan hier.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Sorry, daar had ik niet aan gedacht. Ik ben een aantal keren daar geweest en heb niks gezien van fundamentalisme. De mensen zijn er over het algemeen een stuk vriendelijker, warmer en opener dan hier. Meer menselijk. Geloof niet alles wat je in de krant leest of op tv ziet. Probeer de wereld te zien zoals hij is en niet zoals je hem wilt zien of erger nog, zoals anderen willen dat je hem ziet.

De groei van het internet is onstuitbaar. Wij weten wat hier werkt en heeft gewerkt. Dat geeft een voorsprong. Wat er moet gebeuren, is een vorm vinden die daar van toepassing is.

Bovendien ligt ons belang niet bij porno. We willen op een eerlijke manier, en daarmee bedoel ik een manier met eer, ons brood verdienen en anderen hun brood laten verdienen.

Als je de kennis/kunde en de wil hebt om iets op te zetten in de internetbusiness, en je bent bereid een periode hard te werken, dan is de sky the limit.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

ok... ik wil nog wat dingen weten:

 

je zegt dat er een backbone is, glasvezelnetwerk. is er daar een ix? kan je daar gemakkelijk suites huren? wat is de backbone? hoe groot is de pijplijn naar europa/vs?

 

en dan de acces: wil je gewoon fooninternet aanbieden of ook breedband (dsl) oplossingen?

 

ik (met een paar kennissen) zijn zeer geinteresseerd, maar willen wel wat meer informatie over de infrastructuur daar en vooral ook over de financiering: hosting is goed te doen, maar access is een veel kostbaarder grapje. waar denk je dergelijke resources vandaan te halen? of hebben jullie die al in bezit?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De informatie over infrastructuur e.d. is te makkelijk te vinden, b.v. via de links die Decorum in zijn reactie heeft gezet. Een andere interessante url is 'www.ati.tn'. Ik denk dat je zelf snel de gegevens kunt vinden die je zoekt.

Als het gaat om financiering, vergunningen e.d. dan kunnen we dat regelen zodra we een gedegen ondernemingsplan hebben. Er zijn mensen die startkapitaal ter beschikking willen stellen, maar alleen als er een professioneel plan ligt.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wijgers, hoe zit het met wifi vergunning daar? Hier in Nederland heb je een max zend vermogen van 100mw op de 2.4Ghz band... In sommige landen mag je tot 4w gaan.

 

Dit zou kunnen betekenen dat je daar tegen een zeer aantrekkelijk tarief wireless broadband aan zou kunnen bieden...


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wat betreft frequenties en zendvermogen heb ik zo snel geen specifieke informatie kunnen vinden. Algemeen is het zo dat de 'internationale regels' gelden. Er is een buro dat zich met de implementatie van het nationale 'frequentieplan' bezighoudt, sinds 2001. Info over dit plan en dit buro ligt niet voor het oprapen. Niet voor mij, althans.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 54 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept