Jump to content
Nils de Witte
Verberg

Mama Cash stopt met garantiefonds

vraag

Tussen alle droeve berichten en onheilstijdingen van vandaag, het droevigste bericht van alle: Mama Cash stopt ermee.

 

Het meest sympathieke en doetreffende statersinitiatief kapt. Onder het motto: "We hebben ons doel berijkt", houden ze ermee op. Dat vind ik jammer.

 

Doelen kunnen worden aangescherpt. Het aantal vrouwen in nieuwe innovatieve bedrijven ligt ruim onder de 15%. Bij de 10 prijswinnaars van de laatste ronde van New Venture zat NIET ÉÉN VROUW!

 

Dus genoeg nieuwe doelen lijkt mij. Mamma Cash GA DOOR!

 

Wie het met mij eens is post hier zijn reactie. Bij voldoende medestanters ga ze ze porren of er niet nog wat te regelen valt.

 

Groeten,

Nils

 


Mama Cash stopt met garantiefonds

Borgstelling voor vrouwen heeft doel bereikt

 

UTRECHT - Mama Cash stopt met het garantiefonds. De organisatie stond daarmee borg voor beginnende vrouwelijke ondernemers. Nu inmiddels één van de drie vrouwen door een vrouw wordt geleid, is 'onze doelstelling voor een groot deel bereikt', zegt de fondsmanager Tendayi Matimba.

 

Mama Cash begon het fonds in de jaren tachtig toen 'vrouwen überhaupt niet in aanmerking kwamen voor krediet', vertelt Matimba. Dat is nu volledig omgedraaid. 'Vrouwen gaan over het algemeen beter voorbereid van start. Banken hebben daardoor ook meer vertrouwen in ze.'

 

Roots

De organisatie zal zich in de toekomst nog meer op de hele wereld richten, de 'internationale roots' wordt niet vergeten. 'De arbeidsrechten van vrouwen, laten wereldwijd nog te wensen over', zegt Matimba.

Matimba zal met haar eigen bedrijf Team-Matching financiers en allochtone onderneemster bij elkaar blijven brengen.

 

 

Publicatiedatum: 17 december 2002

Bron: zibb.nl

Auteur: Mark van der Heijden

 

 

 


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Het is mooi dat hun doel bereikt is, maar jammer voor de vrouwen die nu juist hun hulp nog nodig hebben!

Blijkbaar weten ze heel goed hoe ze vrouwen goed op weg kunnen helpen, daar zouden ze mee door moeten gaan.

nu stoppen zou betekenen dat de vrouwen die anders een beroep op hen zouden doen, nu zelf het wiel weer moeten gaan uitvinden, of zijn de tijden zo veranderd dat mama cash geen toegevoegde waarde meer heeft.

Net als New Venture zou ze zich ook nog meer bezig kunnen houden met coaching en verdere stimulering van vrouwelijke ondernemers en initiatieven. misschien kunnen beide partijen wat voor elkaar betekenen?

 

Dus Nils, dit kunnen we niet zomaar laten gaan!

 

Greetz,

Tirza

 


Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Oeps, Mama Cash houdt er gelukkig niet mee op, alleen het garantie fonds sluit de inschrijvingen. Alle andere activiteiten gaan gewoon door.

 

Voor de volledigheid: de tekst van de site van Mama Cash

 

Ik ga ze toch maar bellen of ze mee willen werken aan het aanmoedigen van vrouwelijke ondernemers.

 

Groeten,

Nils


Het succes van het Garantiefonds

Toen Mama Cash in 1983 haar werkzaamheden startte, was één van haar belangrijkste doelen het vergroten van de toegang tot financiële middelen voor startende vrouwelijke ondernemers. Door het verlenen van borgstellingen hebben we in de afgelopen 20 jaar vele vrouwen op weg geholpen, en een signaal afgegeven naar banken en andere financiële instellingen dat wij vertrouwen hadden in de ondernemerszin en capaciteiten van vrouwen.

 

Nu, na twintig jaar kunnen we stellen dat het ondernemersklimaat in Nederland voor vrouwen sterk is verbeterd. Eén op de drie bedrijven wordt geleid door een vrouw, vrouwen zijn vertegenwoordigd in vele verschillende bedrijfssectoren en verwerven een groeiend aandeel in het Midden- en Kleinbedrijf en daarmee in de economie. Ook op het gebied van ondersteuning zijn de mogelijkheden aanzienlijk uitgebreider en beter geworden.

 

Volgens recent onderzoek van het Economisch Instituut voor het MKB (EIM) komen vrouwelijke ondernemers steeds gemakkelijker voor een bankkrediet in aanmerking. Banken geven aan dat zij graag vrouwen als ondernemers zien, omdat zij over het algemeen goed voorbereid voor de dag komen, geen risicovolle investeringen beginnen, en consciëntieus zijn ten aanzien van hun terugbetalingen. Vrouwen met een uitkering kunnen inmiddels een beroep doen op verschillende regelingen van de overheid. Als gevolg van deze ontwikkelingen hebben vrouwelijke ondernemers steeds minder een beroep gedaan op het Garantiefonds. Een positieve ontwikkeling, omdat hiermee de verwezenlijking van onze doelstelling - het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap door het vergroten van toegang tot geld - in zicht is gekomen.

 

Dit betekent tegelijkertijd dat er tijd en ruimte vrijkomt bij het Garantiefonds om haar missie een nieuwe impuls te geven. Er blijft bij onderneemsters veel behoefte aan ondersteuning op allerlei andere gebieden zoals nastartbegeleiding en coaching. En wat te denken van het stimuleren van maatschappelijk verantwoord ondernemen, of het initiëren van handelsmissies van vrouwelijke ondernemers? Momenteel zijn de medewerkers van het Garantiefonds bezig om vorm en inhoud te geven aan een nieuw strategisch plan. Daarom worden tot het einde van het jaar geen borgstellingen meer verleend. We houden u beslist op de hoogte van de nieuwe initiatieven van het Garantiefonds!


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo

 

-----------------------------------------------------------------------------------

voor Nils!

 

;D Annedien

 

(zal ik dan toch maar meedoen met New Venture dit jaar?)

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Volgende bericht ontvangen op www.beursplein3.com. Er is nog hoop.


 

afzender: Ellen van der Paauw

Date: 09 Jan 2003

 

reactie:

 

Geachte mevrouw,

 

Graag wil ik u attent maken op het project Stimulating Female Entrepreneurship in ICT van de universiteit Leiden. Dit is een traject van een half jaar waarin wij vrouwen begeleiden naar hun eigen bedrijf.

Er zijn werkplekken, men kan gebruik maken van de faciliteiten van het informatica-instituut, er is intensieve begeleiding bij het maken van het ondernemingsplan en er zijn cursussen en trainingen van verschillende aard.

 

Het traject wordt deels gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds en in mei 2003 start weer een nieuwe groep vrouwen. Informatie voor

deelname kan verkregen worden bij:

 

Universiteit Leiden

Leiden Institute of Advanced ComputerScience (LIACS)

Ellen van der Paauw

Niels Bohrweg 1

2333 CA Leiden

vdpaauw@liacs.nl

 

Onze website: http://loshetop.leidenuniv.nl

 

Ik hoop dat u dit bericht bekend wilt maken onder uw leden en een link naar onze website wilt plaatsen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ellen van der Paauw

LIACS Universiteit Leiden

06-22818903

 


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 160 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept