Jump to content
Bas.Hellendoorn
Verberg

Marktplaats mobiele telefoons

vraag

Beste mensen,

 

Ik ben van plan een soort marktplaats op te zetten maar dan alleen voor mobiele telefoons.

Ik heb een aantal ideeën om mij te onderscheiden van de al bestaande verkoopsites zoals marktplaats en ebay.

 

Ik wil op deze site:

- Een inlogsysteem zodat je niet zonder ook maar iets administratiefs je advertentie kunt plaatsen (niet echt innoverend ;))

- Als je een product hebt gekocht moet je een feedback achter kunnen laten zodat te zien is of de verkoper betrouwbaar is.

- Al je een bepaald type telefoon zoekt moet je dit kunnen invoeren in een tekstbalkje menutje o.i.d. en de goedkoopste of die met de beste feedback (zelf kiezen) bovenaan krijgt in je zoekresultaten.

 

Zover ik heb gezien is er nog niet iets dergelijks op de markt (tenminste niet speciaal voor mobiele telefoons) en ik denk dat hier wel degelijk vraag naar is.

 

Is er misschien nog iemand met tips of ideeën?

Of iemand die hier wat in ziet en mij zou kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van deze website?

Ik ben op het gebied van het bouwen van een website niet echt een ster dus als je mij hier in zou willen ondersteunen zou dat perfect zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Bas Hellendoorn

 

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Hier kan je een gratis een soort van Marktplaats script downloaden die je heel makkelijk kan aanpassen naar je wensen: PHP Classifieds

 

De installatie gaat vanzelf en er is goede documentatie. Je moet wel de beschikking hebben over een MySQL database bij je webhosting. Ik heb het een tijdje voor een advertentiesite gebruikt voor verkoop van woningen en het beviel me erg goed.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wat is het voordeel van een aparte site voor telefoons? Waarom niet gewoon op Marktplaats zetten?

 

Waarmee ga je verder verdienen, hoe krijg je bezoekers?


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het voordeel is dat deze site hierin gespecialiseerd is, je kunt per model de goedkoopste uitkiezen, populaire modellen worden getest en becijferd.

 

Waarom niet op marktplaats zetten? Daar heb je een punt, maar als je eenmaal wat naamsbekendheid krijgt gaan mensen naar mijn site toe om daar te kijken welke telefoon het beste uit de kast komt.

 

Waarmee ik ga verdienen? adverteerders, verkopers die meer dan 1 produkt plaatsen moeten €1,30 per extra geplaatst produkt betalen.(Dit pas als er wat meer naamsbekendheid is)

 

En bij die bezoekers daar ligt het probleem hoe ik dat ga doen. Dat wordt adverteren zou ik zeggen maar dat is vaak erg duur. Als iemand tips zou hebben on aan naamsbekendheid te komen zou ik dat zeer graag horen!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

En bij die bezoekers daar ligt het probleem hoe ik dat ga doen. Dat wordt adverteren zou ik zeggen maar dat is vaak erg duur. Als iemand tips zou hebben on aan naamsbekendheid te komen zou ik dat zeer graag horen!

 

Mijn tip: stop volledig met wat dan ook wat je nu aan het doen bent, en focus je volledig op deze vraag.

 

Je stevent nu af op 'build it and they will come', iets wat vrijwel nooit werkt en meer geluk dan wijsheid is. Je zult allereerst 100% moeten weten wie je doelgroep is, hoe je die bereikt en waar die doelgroep behoefte aan heeft. Pas daarna kun je je bezoek gaan houden met hoe je inlogscherm eruit ziet of hoe je je zoekresultaten wilt sorteren.

 

Zoek rond op dit forum in het board 'Commercie & Marketing' en je zult vele tips tegenkomen. Maak die je eigen en zorg dat je weet hoe je bezoekers gaat trekken en hoe je ze vervolgens gaat boeien. Dat is het allerbelangrijkste, al het andere is minder belangrijk op dit moment. Succes! :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 173 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept