Jump to content
Noortje
Verberg

juridische zaken-tentenverhuur-bedrijf

vraag

Hoi,

 

Ik heb wat vragen omtrent wat juridische zaken..

 

Ik ben (fictief nog) met een ondernemingsplan bezig voor een intermediar bedrijf voor tentverhuur, we huren dus grote tenten in die we weer doorverhuren en opzetten als mensen een groot feest willen geven. Later willen we zelf de tenten aanschaffen..we zijn een VOF (inkomsten rond de 1500 euro de man)

 

mijn vraag is wat ik voor vergunningen en verzekeringen ik nodig heb (kan er wel een paar bedenken zoals brand etc. maar vraag hier om suggesties)..

 

weet iemand btw. nog een leuke naam voor mijn bedrijf?? :D

 

alvast bedankt :-*

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

feesttent.nl :) (feesttenten.nl kan ook nog)

 

(als je die kiest moet je wel bij mij hosten hoor ;))

 

hoe weet je trouwens dat jullie 1500 pp gaan verdienen?

 

qu verzekeringen weet ik niet zoveel, niet tent specifiek zeg maar ;) je zal je tenten moeten impregneren en ik denk dat je in je huurovereenkomst met de klanten wel kan inbouwen dat eventuele schade voor hun rekening is. je zou het kunnen backuppen met een eigen verzekering (wel handig) maar daar moet je denk ik wel een specialist voor spreken.

 

vergunningen: die zal je wel nodig hebben als je ergens een echt grote tent wil neerzetten (op niet-eigen terrein), maar dat zal ook wel gemeente afhankelijk zijn...

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

In Nederland heb je geen vergunning nodig om een bedrijf te beginnen (meevaller?)

Wel zal je in een aantal gevallen een vergunning van de gemeente nodig hebben om een tent op te mogen zetten. Dit kan je laten regelen door degene die de tent huurt, maar het is een leuke extra dienstverlening als je dit all-inclusive aanbiedt.

 

Verzekeren: Zo min mogelijk, dat kost alleen maar geld. Een bedrijfrisico lijkt me in eerste instantie voldoende (er zal een een tentje in elkaar zakken met 1500 man erin). Je bent een startende ondernemer, beperk je kosten altijd tot een minimum!

Beperk je aansprakelijkheid in je algemene leveringsvoorwaarden, dit scheelt een hoop gedoe achteraf. De kvk heeft hier een aardig cd-rommetje voor.

 

Als je de tent huurt, ben jij dan aansprakelijk voor brand of is dat al verzekerd door de verhuurder?

 

Privé wel altijd ziektekosten verzekeren. Inkomensverzekeringen (pensioen en aanvullende arbiedsongeschiktheid) pas over twee jaar, als je bakken met geld binnensleept.

 

NB.

Met een vof ben je privé aansprakelijk voor de verplichtingen van de vof. Als je langlopende huurcontracten afsluit kan het gunstig zijn om je persoonlijk risico te beperken, door een BV op te richten.


May the wind always be at your back and the sun upon your face.

And may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Beperk je aansprakelijkheid in je algemene leveringsvoorwaarden, dit scheelt een hoop gedoe achteraf. De kvk heeft hier een aardig cd-rommetje voor.

 

Het ligt er hier een beetje aan of je wilt verhuren aan particulieren of aan bedrijven. Tegenover bedrijven mag je namelijk meer verantwoordelijkheid-vermijdende zaken in je AV opnemen dan tegenover particulieren. Afhankelijk daarvan zul je je verzekeringen moeten bijstellen denk ik.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Noortje,

 

Om je te beschermen tegen de risiko´s/claims van tentenverhuur is een contract per klant nodig. Dit contract kan bestaan uit een eenvoudig formulier (met tekst over huurtermijn, plaats, prijs e.d.) met daarbij een set van zgn. algemene voorwaarden. Voor dit laatste verwijs ik allereerst naar de zoekmachine op deze site Type "opstellen algemene voorwaarden" zodat je mijn eerder advies over dit onderwerp kan lezen.

 

Voorts verwijs ik naar de zoekmachine www.google of de kamer van koophandel welke beide vindplaatsen je voorbeelden van algemene voorwaarden zouden moeten opleveren van concurrenten tentenverhuurders of andere verhuurder van gebruiksgoederen (die groepen van mensen gebruiken en schade van kunnen ondervinden).

 

Met name is het van belang dat je tenminste dezelfde of betere condities hanteer dan die van je toeleverancier van de tent. Laat vooral je assuradeur checken of de aansprakelijkeheidsbepalingen uit jouw uiteindelijke algemene voorwaarden "op het eerste gezicht" worden afgedekt door de aansprakelijkheidsverzekring die je zal afsluiten.

 

Succes.

 

Lawman

 

 


Lawman

Ondernemingsrechtadviseur

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 238 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept