• 0

Kosten import uit China

Hallo iederen

 

Ik ben een startend ondernemer en zou graag mijn goederen importeren uit China.

 

De vraag is nu, als ik mijn kostprijs ken in China , hoeveel percent zou ik er dan moeten bij tellen als ik mijn product hier voor mijn deur wil hebben staan ? Wss verzekering van container, kost van transport, en ik weet niet wat voor kosten ze je allemaal aanreken als je het importeert, dus invoerrechten en al de rest.

 

Alvast bedankt

 

groetjes

Dimitri

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hallo allemaal,

 

ik heb een vraagje, ik heb dit hele thread doorzocht maar geen antwoord op me vraag gekregen. Ik zou graag USB sticks willen importeren vanuit china, ik heb al 500 stuks besteld, kingston namaak. 500 stuks was zeker geen goeie zet voor de eerste keer, Goederen zijn verzonden, ik heb een tracking number gekregen dat ik via UPS kan volgen. Zal hij door de douane heen komen aangezien het namaak is, zo nee, ook geen kleine kans?

Als dit niet niet het geval is ben ik alles kwijt?

 

Ik hoop dat iemand deze vraag kan beantwoorden.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat de kans erg klein is dat het problemen opleverd. Maar namaak invoeren is natuurlijk een wetsovertreding dus je begeeft je op glad ijs niet alleen bij invoer maar ook bij latere verkoop. Goedkoop kan duurkoop worden. In feite is het oplichting wanneer je niet duidelijk vermeldt dat het namaak is bij verkoop.

 

Voor 500 stuks zou ik mij niet al te veel zorgen maken, maar fout is fout natuurlijk.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Hallo Allemaal,

 

Ik ben nieuw hier en heb het 1 en ander doorgenomen uit dit topic. Het mag duidelijk zijn dat hier aardig wat koppen met kennis bij elkaar komen... super!

 

Hieronder staan een aantal beginners-tips genoteerd die ik heb verzameld uit de berichten binnen dit topic + wat eigen kennis tot nu toe. Schrik niet als je (een deel van) je eigen quote/tip hier tussen ziet staan.

 

TIPS&TRICKS:

-   Let op de valuta waarin de producten je worden aangeboden

-   Let op kosten als: verzendkosten/vrachtafhandelaar, inklaringskosten, loodskosten, opslagkosten, btw, kosten voor documenten, importservicekosten, Kosten voor laden en lossen, interventiekosten (administratief) en verzekering(en). Als je met een agent werkt wil deze meestal ook een procentje of wat pakken.

-   Belangrijk is ook om de tariff code te weten. Of HS code, of statistieknummer, is allemaal hetzelfde. Daarmee kan je opzoeken hoeveel procent invoerrecht er betaald moet worden, of je invoervergunningen nodig hebt, of er anti-dumpheffingen geheven worden etc.

-   Zoek de fabriek, niet de distributeur die je via een aanverwante website hebt gevonden. Als je toch in China gaat handelen, zorg dat je zelf of via een agent de bron vindt.

-   Hou er rekening mee dat er héél vaak iets fout gaat in China, Chinezen gaan voor aantallen en vergeten kwaliteit nog wel eens. Zorg dat je zowel in China als in Nederland de nodige mensen leert kennen die verstand van zaken hebben en je kunnen helpen.

-   Als het gaat om invoerrechten en de hoogte hiervan, dan kunt u bellen met de Douanetelefoon (0800-0143)

-   Neem contact op met de bijv. de EVD. www.evd.nl of KVK bij jou uit de buurt. Zij kunnen je helpen bij veel vragen en hebben mensen zitten die in China gespecialiseerd zijn.

-   Als je iets verzend/laat verzenden let dan goed op de Incotermen: FOB, CEW, CRF, CIF, OER. En verdiep je in deze afkortingen.

-   Je kan via de Nederlandse Ambassade navraag doen naar het Chinese bedrijf waar jij mee wilt handelen.

-   Bij een kleine order betaal je over het algemeen 100% vooraf. Bij grotere orders bijvoorbeeld 20 of 30% vooraf, en de rest bij aankomst/controle.

-   Denk vooruit, nu bestellen is over 4 of 8 weken in huis. Wat doet de concurrentie dan qua prijs? Sommige producten dalen enorm in een paar weken tijd.

-   Bij elektronica let op de juiste stekkers (Europese). Ook handleidingen, waarschuwingen e.d.

-   Let erg op replica’s e.d. anders komt het de douane waarschijnlijk niet door

-   Begin met een kleine proefzending en stuur dit als een deelvracht per container (gedeelde container) en leer zodoende met een minimaal risico al je kosten kennen waaronder ook de invoerrechten. Verder kom je er ook achter of de leverancier ook eventueel vereiste certificaten zoals eventueel ROSH en CE kan verstrekken. Het is een dure ervaring als een volle container niet door de Douane komt of er een tijdje blijft hangen.

-   Laat in de agentuurovereenkomst vastleggen dat u geen risico loopt wanneer de fabrikant niet of te laat levert.

-   Sluit met Chinezen altijd een overeenkomst af dat slechte goederen door hen kostenloos moeten worden herleverd en neem daarbij in het achterhoofd mee dat het geen optie is om die slechte goederen weer terug naar China te sturen. Die worden daar niet meer binnen gelaten!

-   Laat je leverancier een z.g. Form.A opstellen, waardoor je minder invoerrechten betaalt.

-   Compleet geassembleerde producten zijn het goedkoopst. In NL een doosje om een product doen zal altijd duurder zijn dan in China.

-   Als importeur van producten buiten de EU wordt jij juridisch gezien als fabrikant, dat betekend dat jij de eindverantwoordelijkheid draagt over het geleverde product. Een goede verzekering tegen calamiteiten omtrent dit gebied is een pré.

- Gebruik voor betalingen naar China internetbankieren, internationale overschrijvingskaarten of een bankgarantie. Denk goed na of het allemaal te vertrouwen is voordat je Western Union gebruikt

- Laten verschepen door een Chineze expediteur is iets goedkoper, maar als er iets mis gaat is een Nederlandse veel prettiger in de communicatie uiteraard.

 

 

Tot slot een vraag van mij over kredieten: Ik heb iets gehoord over de Europese investeringsbank (EIB) die tot 2011 30 miljard ter ondersteuning aan het MKB beschikbaar stelt via diverse banken. Het grootste deel van deze kredieten worden beschikbaar gesteld voor bevordering van internationale handel. Ook banken in NL kunnen hier aan deelnemen, weet iemand zo welke banken dit zijn of heeft iemand hier al ervaring mee?

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Hugo Westhof

Link naar reactie
  • 0

Vanuit China naar Nederland heb je kortgezegd 2 mogelijkheden: snelle boot (21 dagen) of langzame (28-31 dagen) Douane handelingen in China duurt 2-3 dagen, 9 van de 10 x moeten de goederen 3 dagen voor vertrek uiterlijk aan de export douane worden aangeboden.

 

Inklaring in NL is vrij vlot, maar soms is het aansluitend vervoer niet ideaal. Kan tot een week duren vanaf aankomst in rotterdam tot aan aflevering bij de klant

Link naar reactie
  • 0

bedankt voor de vele tips :) wel heb ik 1 vraagje...

...- Laat je leverancier een z.g. Form.A opstellen, waardoor je minder invoerrechten betaalt....

lang geleden gold dat je dan helemaal geen invoerrechten hoefde te betalen, toen ik het eenmaal wist was het alweer voorbij aangezien China niet meer zo arm land is als vroeger....weet je zeker dat het dan nu nog nut heeft, form a? Geldt het voor alle producten?

Link naar reactie
  • 0

Helaas heeft het inderdaad vaak geen zin meer.

Met zo'n form-a kun je "onomstotelijk" bewijzen dat eea uit een laag getarifieerd land komt. Helaas is China meestal het duurste land, dus heeft eea maar weinig zin. Sommige productgroepen als bijvoorbeeld textiel hebben wel altijd een form-a nodig.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Quote "- Laten verschepen door een Chineze expediteur is iets goedkoper, maar als er iets mis gaat is een Nederlandse veel prettiger in de communicatie uiteraard."

 

Pas hiermee op want het gross van de kosten van een LCL partij (minder dan 1 volle container) zit hem niet in de zeevracht maar in de afhandeling hier in Rotterdam (en daar heb je geen invloed op als het vanuit China geregeld is).

 

Tevens zie ik veel bedragen opkomen, kijk goed wat je hebt en overleg met je forwarder wat handig kan zijn voor je. Want wat voor andere goed lijkt te werken is niet altijd het beste.

 

Voor al uw zee- en luchtvracht.

www.merchantlogistics.nl

Link naar reactie
  • 0

hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw hier op het forum. Ik heb me aangemeld omdat ik ook geïnteresseerd ben in internationale handel.

 

nu heb ik een aantal vraagjes,

 

ik kan via een chinees bedrijf replica 4-takt motoren bestellen via een chinees fabrikant. nu is het enige probleem; ik ben geen ondernemer o.i.d. Zal dit uitmaken? in china weten ze dat niet.

 

ik heb de keuze uit zeetransport en luchttransport. via zee duurt het ongeveer 40 dagen, maar ik heb geen idee wat ik moet betalen/regelen wanneer het schip in Rotterdam aan komt. Kan iemand mij dit uitleggen? en of dit überhaupt mogelijk is als particulier.

 

via luchttransport kost het me bijna 200 euro voor 1 motorblok. voordeel is dat het aan huis afgeleverd wordt en dat het er in 4 a 5 dagen is. alleen met welke instanties krijg ik hier te maken en wat moet ik zelf regelen/betalen.

 

als dit allemaal niet mogelijk is als particulier moet je dat zeggen hoor. ik heb geen idee hoe dat met de belasting/douane gaat.

 

ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

 

b.v.d.

Hendrik

 

 

Link naar reactie
  • 0

Motoren is nu ook net iets waar je met producenten in China goed moet uitkijken.

 

Hele goede vriend van mij in india importeerd al jaren quads, trikes en generatoren. Het is vaak helaas zo dat goedkoop duurkoop is. cruciale onderdelen worden van net een te slechte kwaliteit gemaak zodat de levensduur bij normaal gebruik zo rond de 6 maanden ligt. Dat is in europa dus een groot probleem mbt. aansprakelijkheid van de importeur op garantie.

 

Enige oplossing die hij heeft is de slechte onderdelen te identificeren en deze vervolgens ergens anders te laten maken. Kost veel tijd en energie en de enige manier om er achter te komen is in de praktijk. Je moet dus wel rekening houden met de realiteit dat als je deze motoren gaat verkopen je ook de capaciteiten hebt voor herstel etc. Het is zeker niet iets voor iemand die vanuit een rijtjeshuis motoren uit China gaat verkopen want dan kom je van een koude kermis thuis.

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Ik importeer reeds op kleine schaal (zeg maar samples) producten uit China, al dan niet via Hong Kong. Nu heb ik een product gevonden waar ik er graag meer van zou willen hebben. Ik heb sterk het idee dat ik wel direct bij de leverancier zit, een chinees kennis van mij heeft ook gebeld met de mensen, zeker weten blijft moeilijk.

 

Op dit moment is de MOQ het probleem. Deze was eerst 2000 na aandringen 1000. Dat is nog steeds teveel aangezien het hier niet om hele goedkope producten gaat. Een investering en risico voor 500 zou ik nog willen nemen maar 1000 producten in een keer is echt te veel.

 

Wat is jullie ervaring met de opgegeven MOQ uit China? Van 2000 naar 1000 is natuurlijk al een hele stap, maar hoe hard zou 'It is our bottom line." zijn?

 

Vriendelijke groeten,

 

Durk

Link naar reactie
  • 0

Beste Durk,

 

Natuurlijk wil de producent wel 500 produkten leveren als jij dat graag wilt.

 

Wat hij niet wil is 500 produkten leveren voor de prijs per 2000 stuks.

Dat zullen ze niet direkt zeggen, maar meestal is dit de reden. Misschien moet je gewoon direkt vragen om een prijs voor 500 stuks. Dat die iets hoger is zal iedereen begrijpen.

 

succes

Link naar reactie
  • 0

Hello Allemaal,

 

Blij om te lezen dat hier mensen zijn die veel verstand van zaken hebben.

 

Ik had enkele vraagjes.

 

- Ik ben bezig met importeren vanuit china (elektronisch apparatuur)

Hoe verstandig is dit?

1 van mij grootste bronnen is www.alibaba.com hoe betrouwbaar is die site?

Als een leverancier Gold Member is op www.alibaba.com is die dan ook echt te vertrouwen?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Import, welkom op het forum.

 

Ik ben geen deskundige, maar heb wel wat ervaring met importeren vanuit china.

 

Het belangrijkste wat ik je mee kan geven is: ga op je gevoel en verstand af.

 

Via alibaba kun je prima contacten opdoen, maar een gold supplier wil niet altijd wat zeggen. Op alibaba, staat ook veel bruikbare informatie over veilig zakendoen.

 

wees kritisch op oa het volgende:

-leverancier heeft geen goede website

-alleen een hotmail adres

- alleen transfers via western union of via een prive bankrekening

 

verder kun je op de alibaba site bij de klantenservice informatie opdoen over de betreffende leverancier.

Ik denk dat je beter contact kunt hebben met een alibaba verkoper die ook een verificatie procedure heeft doorlopen.

 

En zorg verder voor een goed contact met de leverancier. Bij veelvuldig contact en verschillende vragen kun je een beter beeld vormen van je contactpersoon.

 

Maar dit alles zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de producten.

 

Verder kun je via het EVD en de ambassade (in Bejing geloof ik) raadplegenn als je serieus een bedrijf hebt waar je zaken mee wilt gaan doen.

 

Het blijft lastig, denk ik en zeker met electronica.

 

Heb je al samples besteld?

 

succes met de business!

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor uw reactie,

 

Ik heb samples besteld via alibaba.com

maar heb zo me twijfels of die wel gaan aankomen.

Ik kreeg de #2 duurste HP laptop op dit moment in demarkt wel voor een hele goede prijs...

 

Heeft iemand enig idee hoe je erachter kan komen waar bepaalde fabrieken staan zodat je die persoonlijk kan benaderen?

 

 

Link naar reactie
  • 0

In China geldt: If it sounds too good to be true, it probably is.

 

Er zijn veel websites met electronische artikelen die onder de normale prijs adverteren. Een groot aantal zijn scammers, dus maak alleen naar bedrijven geld over, nooit naar personen en nooit via paypal, WU etc.

 

Wil je weten waar de fabrieken staan ? Dan zul je net als de rest onderzoek moeten doen of laten doen. En als je ze vindt, dan kan het zijn dat niemand engels spreekt of dat ze helemaal niet geintresseerd zijn in mensen die een sample willen. Het is ook helemaal geen garantie dat als je eenmaal met de fabriek vanuit NL praat, je dan ook een betere prijs kan krijgen. Grote fabrieken verwachten dat je langs komt als je serieus ben en als het om kleine aantallen gaat voor consumenten electronica kun je beter via de tussenhandel aankopen.

 

Probleem is vaak dat de goede tussenhandelaar NIET op alibaba, made in china of makkelijk via internet te vinden is.

 

Veel success

 

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor uw reactie,

 

Ik ben ook zeker weten van plan om naar china te gaan. Alleen heb nog niet echt een idee war ik zou moeten beginnen?

Chinaa is zo groot. Ik wil over twee weken naar Shangai gaan en daar gaan zoeken naar de juiste mensen.

 

Zijn er ook NL mensen in china die je als vertrouwbaar contactpersoon kunt gebruiken?

Heeft iemand enige idee waar waar ik fabrikanten van Laptops kan vinden?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Er zijn genoeg Nederlanders in China, maar weinigen hiervan hebben een eigen bedrijf en nog minder hiervan zijn succesvol of capabel. Dan is er een groep werkstudenten die diensten aanbied op basis van hun "grote ervaring", netwerk en kennins opgedaan tijdens het stage lopen in een over het algemeen Nederlands bedrijf in China. U raad het al; de keuze is groot.

 

Zomaar op het vliegtuig naar Shanghai stappen kan, maar de kans op teleurstelling is aanwezig en de mensen die U ontmoet zullen misschien niet de mensen zijn die het beste met U voor hebben op zakelijk gebied.

 

Wanneer je op dit moment eigelijk nog niet weet wat je wilt gaan doen, nog geen duidelijk struktuur of partner heeft waarmee U een schema op kan stellen voor bezoeken van verschillende fabrieken, producenten, beurzen etc, dan is het verstandiger eerst meer tijd hierin te steken.

 

Op 15 Oktober start de nieuwe "Canton Fair" hier in Guangzhou, als je op zoek bent naar producenten in de electronica is dit een aanrader omdat dit de grootste beurs ter wereld is. www.cantonfair.org

 

Een goede voorbereiding is het halve werk, verstand boven enthausiasme plaatsen is in dit geval aan te raden. China is ong. net zo groot als Europa, dus weten wat je wilt gaan doen is belangrijk.

 

Ik heb er eens 2 weken met de auto over gedaan van Guangzhou naar Qinghai Lake te rijden en weer terug. Leuk ritje, maar 10.000Km later is China ineens toch een erg groot land.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 251 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.