• 0

Kosten import uit China

Hallo iederen

 

Ik ben een startend ondernemer en zou graag mijn goederen importeren uit China.

 

De vraag is nu, als ik mijn kostprijs ken in China , hoeveel percent zou ik er dan moeten bij tellen als ik mijn product hier voor mijn deur wil hebben staan ? Wss verzekering van container, kost van transport, en ik weet niet wat voor kosten ze je allemaal aanreken als je het importeert, dus invoerrechten en al de rest.

 

Alvast bedankt

 

groetjes

Dimitri

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Beste Dimitri,

 

Je wilt een volle container importeren? Je producten worden FOB geleverd?

Zo ja, reken op minimaal 2000 euro exclusief afleveren (quote die ik een tijdje geleden ontving van Speedmarkt voor een 40ft HQ).

Natuurlijk komen daarbij ook nog de invoerrechten en btw. Afleveren kost je afhankelijk van je locatie in Nederland 300 tot 800 euro oid.

Link naar reactie
  • 0

Graag gedaan Dimitri ;-)

 

Sorry voor de late reactie, maar het is hier in China vakantie. Ik was een paar dagen weg.

FOB en OEM zijn 2 heel verschillende Engelse afkortingen.

 

FOB is een Incoterm (zeg maar wereldwijd afgesproken leveringsvoorwaarden). Free on board. Wat zoveel betekent dat je leverancier de goederen aflevert (en eventueel door de douane loodst) bij een haven of vliegveld. Je zou dan op je offerte/Pro forma invoice iets terug moeten vinden als FOB Shanghai, FOB Ningbo, FOB Shenzhen, etc. etc. Andere veel gebruikte in China zijn Ex Works (op (laten) halen bij de fabriek) en CFR/CIF. Bij de laatste 2 zet de fabrikant je producten op de boot naar Nederland. Verschil tussen CFR/CIF is de verzekering, bij CFR ben jij verantwoordelijk voor de producten op het moment dat de boot vertrekt, bij CIF als de boot aankomt (bij CIF betaald de fabrikant een transportverzekering tot aan de losplaats). Normaal gesproken zou je op je offerte iets terug vinden als CIF Rotterdam.

 

Een fabrikant die OEM levert maakt in principe producten op maat voor jou en onder jouw label. Simpel voorbeeld zijn alle naaifabrieken in China, neem bijvoorbeeld een groot merk Hugo Boss. Deze leveren het ontwerp aan de fabrikant (en vaak de stof) en deze naait 100.000 truien precies zoals Hugo Boss het wil (in theorie).

 

Succes!

 

Link naar reactie
  • 0

Belangrijk is ook om de tariff code te weten. Of HS code, of statistieknummer, is allemaal hetzelfde. Daarmee kan je opzoeken hoeveel procent invoerrecht er betaald moet worden, of je invoervergunningen nodig hebt, of er anti-dumpheffingen geheven worden etc.

Link naar reactie
  • 0

hoi,

ik koop regelmatig goederen uit China. daar waar ze je aanvankelijk een price quote geven van 1000 stuks (of meer) kan je vaak dezelfde prijs krijgen voor 10 (of zo).

ook is mijn ervaring dat de verkoper wel weet wat de verzendkosten zijn (lucht of zeevracht). zo betaalde ik eens 2000 euries voor een partij dozen per luchtvracht en voor eenzelfde partij per (deel)container 200EU.

 

voordeel lucht is dat je je goederen binnen 1 week in huis hebt en per zee kan het 4 tot 8 weken duren.

houd verder rekening met de invoerrechten, de Tariff / HS code, in de meeste gevallen weet de verkoper deze code. met deze code kijk je op de site van de douane.nl wat de invoerrechten zijn (als je er niet uitkomt dan kan je ook altijd bellen met de douane, hebben mij altijd vriendelijk geholpen).

verder ben ik altijd verrast geweest door de kosten van de vrachtafhandelaars. kosten als inklaringskosten, loodskosten, opslagkosten etc, let ook op de BTW die je voorruit moet betalen.

 

laatste tip. let op in welke valuta de verkoper de goederen aanbied. ik krijg het meestal in US dollars aangeboden maar laatst had ik er 1 die opeens in euries ging aanbieden, scheelt wel ff 25%

 

suc6!!

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
  • 0

via een Koreaans contactje kreeg ik deze B2B sites door. ik weet niet of ze allemaal nog werken, maar je kan er héél wat 'lekkers'' vinden:

www.wenbi.com -- sort of industrial yellow page

www.globalsources.com (hier ontvang ik de nieuwsbrief van)

www.taiwantrade.com.tw

www.cppctw.com – for manufacturers with all kinds of products

www.chinabig.com

www.cpic.gov.cn

www.china-114.cc

www.asiatrademart.com

http://data1.cbg.org.cn

www.made-in-china.com

 

de truc is het vinden van de fabrikant en niet zomaar een distributeur. dit is vaak moeilijk te onderscheiden omdat ze allemaal hele mooie foto's van hun fabrieken laten zien. heb onlangs nog wat prijzen opgevraagd van Pokersets. daarbij viel het me op dat de meeste in Ningbo zitten, de prijs verraad meestal wel wie fabrikant is en wie distributeur.

veel plezier ermee, het heeft mij menig slapeloze nachten opgeleverd.

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
  • 0

Ga eens bij ze langs? ;)

 

95% van de Chinese bedrijven levert de producten. 50% of minder tegen de kwaliteit die je verwacht (misschien enkel bij mij, maar mijn eisen zijn hoog).

 

Gewoon contact leggen. Meestal kun je zelf wel aanvoelen of het bedrijf echt wil leveren.

Link naar reactie
  • 0

waar ik meer bang voor ben is dat er niet geleverd wordt. je hoort veel verhalen over oplichting uit china. Dit bedrijf wil namelijk ook graag gebruikmaken van Western Union. En daar maken ook veel oplichters gebruik van.

 

Is er een bertouwbare ( engelse ) site om de echtheid te controleren.

Link naar reactie
  • 0

Simpel antwoord:

Nee

 

Sowieso geen Western Union.

Alle "normale" Chinese bedrijven hebben een bankrekening op de bedrijfsnaam. In China of Hong Kong. Overboeken vanuit Nederland kost vrij weinig, is er met een paar dagen en er wordt iets gecontroleerd (een van mijn betalingen kwam terug omdat ik 1 letter vergeten was in de bedrijfsnaam).

Link naar reactie
  • 0

zoals tonino al aangeeft, zou ik zelf ook lieve rgeen geld via Western union betalen. ik heb door de jaren heel wat goederen besteld en altijd via ee nbankoverboekibng naar de rekening die dan op naam stond van het bedrijf. ik adviseer ook om eerst een kleine (sample) order te bestellen. dit om de kwaliteit, lever- en betaal-betrouwbaarheid te testen.

als het bevalt kan je altijd meer bestellen.

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
  • 0

zoals tonino al aangeeft, zou ik zelf ook lieve rgeen geld via Western union betalen. ik heb door de jaren heel wat goederen besteld en altijd via ee nbankoverboekibng naar de rekening die dan op naam stond van het bedrijf. [glow=red,2,300]ik adviseer ook om eerst een kleine (sample) order te bestellen. dit om de kwaliteit, lever- en betaal-betrouwbaarheid te testen.

als het bevalt kan je altijd meer bestellen.[/glow]

 

Hi,

 

Even een vraag; Ik wou een sample buiten de EU landen laten komen, maar de transport kosten waren heel duur (DHL Euro 135-,), kent iemand een goedkope transport bedrijf om de samples goedkoper te kunnen transporteren naar Nederland? A.v.b. Natuur [glow=red,2,300][/glow]

Link naar reactie
  • 0

135 Euro per DHL is niet echt duur.

Je zou kunnen kiezen voor China Post maar dat duurt erg lang en is lang niet zo zeker (er gaat bij de post nogal ens wat verloren).

Andere vormen van transort zijn sowieso duurder.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

ik ben bang dat je aan die kosten vastzit. je kan hooguit wat verschillende koeriers proberen maar dat zal niet al te veel schelen. of probeer te achterhalen wie de 'normale' post verzendingen aldaar doet (wat hier danvia TPG aankomt). het duurt dan wel langer (1 tot 2 weken) maar is meestal velen malen goedkoper.

suc6

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
  • 0

Goedemiddag,

 

ik heb afgelopen week contacten gelegd met een Chinees bedrijf en wil graag van hun diensten gebruik gaan maken.

 

Aangezien ik hier nog erg onervaren in ben vroeg ik me af hoe het met de importkosten, transportkosten en aanbetaling gaat. Het gaat hierom kleinere goederen die per pakketpost kunnen worden verstuurd!

 

Valt er te onderhandelen over prijzen? En hoe zit dat met de Chineese munt, ik las laatst in het financieele dagblad dat de Chinezen hun munt laag houden om de export zo hoog mogelijk te houden. Worden mijn producten in verloop van tijd niet extreem duur?

 

In ieder geval bedankt voor de response en ik zal mijn persoonlijke ervaringen jullie niet onthouden!! :)

 

Groeten,

 

Vaesjes

Link naar reactie
  • -1

Als je voordat je gaat posten even de regels leest is en blijft iedereen blij...

 

5. Begrijpelijk dat je mensen naar jouw bedrijf of website wilt krijgen, maar ….. reclame plaatsen is niet toegestaan. Sterker nog het wordt vaak als onbeschoft beschouwd!

Je mag in je avatar wel je bedrijfslogo gebruiken en in je je signature melding maken van je website. Dit kun je aanpassen in je profiel (te vinden in ‘mijn account’ in het menu bovenin). Verder kun je, indien je een actief lid bent van Higherlevel.nl, je bedrijfsprofiel toelichten in WieWatWaar

Link naar reactie
  • 1

Hou rekening met:

-invoerrechten ik zelf betaal nu 3.7%

-Verzendkosten (gewoon gaan voor DHL en zeker in het begin)

-BTW (je betaald BTW over je product, invoerrechten en verzendkosten)

 

 

-Bij een kleine order betaal je over het algemeen 100% vooraf

-Je kan via de Nederlandse Ambasade navraag doen naar het bedrijf

-Neem contact op met de EVD. www.evd.nl zij kunnen je helpen bij veel vragen en hebben iemand zitten die in China gespecialiseerd is.

-Zorg dat je in China de nodige mensen leert kennen die je kunnen helpen en zorg dat je dit in Nederland ook hebt!

-Hou er rekening mee dat er hééél vaak iets fout gaat in China, Chinese gaan voor aantallen en vergeten kwaliteit nog wel is.

 

Voorbeeld: Bij mijn laatste vracht digitale fotolijstjes waren er chinese steckers geleverd ipv van europese, waren ze 2 afstandsbedienings vergeten en wat andere dingen.

-Calculeer in dat er iets fout gaat, stel je koopt 500 fietsen is er vast 1 niet goed. Ga je die dan terug sturen? Nee.. waarschijnlijk zijn de verzendkosten hoger waardoor je het verlies zelf ophoest!

 

Bereid je heel goed voor en ga praten met mensen die er verstand van hebben, het is niet zo makkelijk als het lijkt en al helemaal niet om kwaliteit in huis te halen

 

de mensen op Alibaba en Madeinchina zijn allemaal tussenhandelaren, hierdoor is de prijs hoger. Voordeel is echter wel dat je kleine aantallen kan inkopen.

 

Denk vooruit, nu bestellen is over 4 of 8 weken in huis. Wat doet de concurrentie dan qua prijs? Sommige prudcten dalen enorm in een paar weken tijd!

 

Bij vragen kan je altijd bellen of een pb sturen

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Wij zijn een bedrijf dat in Taiwan gevestigd is, en wat zich o.a.bezighoud met handel tussen Taiwan en Europa.

Alhoewel het verzenden van relatief dure samples of kleine hoeveelheden kostbare goederen beter per DHL, Fedex, e.d. verzonden kunnen worden, hebben we op zich geen slechte ervaring met de EMS postal service van de Taiwan Post. Er is nog nooit iets zoek geraakt, en het scheelt aanzienlijk in kosten. Duurt inderdaad wel een aantal dagen langer. Voor de eerder vermeldde 135 euro kun je via hun meer dan 10 KG goederen verzenden naar Nederland.

 

Verder sluit ik me aan bij Elmer die al vermeldde dat je er rekening mee moet houden dat er vanalles mis kan gaan met handel met China.

Kwaliteit lijkt inderdaad van ondergeschikt belang. Grote hoeveelheden is wat telt bij de Chinezen. Imitaties en kopieen doen ze niet moeilijk over. Je zal niet de eerste zijn waarbij een partij IPod gelijkende MP3 spelers de douane in NL niet doorkomt.

 

Ik zou daarom vooral de beginnende ondernemer willen adviseren om Taiwan in overweging te nemen. Als handelspartners veel betrouwbaarder en kwalitatief betere produkten.

 

Link naar reactie
  • 0

Tja Taiwan.

Veel van de goedlopere, simpeler producten die door Taiwanese bedrijven worden aangeboden komen regelrecht uit China. Wel verkopen ze vaak betere kwaliteit dan de goedkoopste versie van het mainland.

 

Hte hangt denk ik vooral af van je product.

 

 

Link naar reactie
  • 0

China's groei wordt voor een groot gedeelte gestimuleerd door buitenlandse bedrijven. Vooral de assemblie bedrijven doen het goed.

 

Taiwan heeft het voordeel dat ze dezelfde taal spreken dan de Chinezen en hebben massaal een groot gedeelte van de productie over gehuisd naar China. Mijns inziens hebben ze meer succes dan "westerse bedrijven"

 

Echter net als de westerse bedrijven houden ze vast aan hun eigen kwaliteits norm en het geven van garanties gaat hier vrij soepel. Als startende of kleine Nederlandse ondernemer is het veiliger om op te starten via Taiwan of Korea dan rechtstreeks China in te duiken.

 

B2B kan natuurlijk een optie zijn maar het voordeel van een tussenpersoon is dat hij op lokatie voor verzending de kwaliteit kan controleren en face to face met de fabrikant kan onderhandelen over prijs en eventuele kwaliteitsproblemen.

 

Het alternatief is zelf in het vliegtuig stappen maar dat is alleen financieel te verantwoorden als de volumes groot genoeg zijn. Nog niet te spreken over taal en cultuur problemen.

 

Onze ervaring met Taiwan is dat als een contract wordt ondertekend of als er een prijsafspraak wordt gemaakt dat men zich hieraan houdt.

Mijn ervaring met China is dat men zich er niet voor schroomd om daags na het maken van afspraken er alweer op terug te komen.

Link naar reactie
  • 0

Door de gestegen produktie kosten in Taiwan laten veel Taiwanese bedrijven hun produkten produceren in China. Niets anders dan wat Europese bedrijven doen bij verplaatsing van hun produktie naar lage loon landen. Verschil is echter wel dat deze produktie onder Taiwanese supervisie staat. Daar worden hogere kwaliteits eisen gesteld dan bij een 100 % Chinees bedrijf.

De hoogwaardige produkten, op bijvoorbeeld electronica gebied, worden nog steeds in Taiwan zelf gemaakt. Juist om daarmee de kwaliteit te garanderen en omdat ze dat beter zelf kunnen. Uiteraard zijn deze produkten wel wat duurder dan de Chinese produkten.

 

Bij b.v. consumenten electronica uit China mag je over het algemeen tevreden zijn als b.v. je voordelige MP3 speler langer dan 4 weken meegaat, dan begint de ellende. Ik wil niet zeggen dat er met Taiwanese electronica niks mis kan gaan, maar de kans hierop is beduidend kleiner.

 

De tijd dat Taiwan de wereld overspoelde met goedkope "Made in Taiwan" troep is allang voorbij, dat is overgenomen door "Made in China". Taiwan is daar echter wel zeer welvarend door geworden en heeft daarmee een hoop kennis vergaart. China staat wat dat betreft nog in de kinderschoenen.

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

weer een erg late reactie, maar hopelijk informatief.

 

Wanneer u een qoutatie ontvangt van een producent in china moet je vooral opletten of het om en FOB of CIF quotatie gaat.

Bij CIF is de prijs inclusief het transport en verzekering tot de goederen in de haven van bestemming aan wal gelevered worden. Bij FOB enkel tot het afleveren van de container in de haven van vertrek. De zeevracht prijzen schommelen van maand tot maand. De 2000 euro die eerder in een reactie vermeld wordt is vrij accuraat maar niet representatief. China is een groot land, en indien men inscheept in het noorden of ergens in het binnenland kan de meerkost aanzienlijk hogerliggen. Ook moet men eropletten of alle extra vermeld zijn :CAF, Documenten,...

 

Ik geef hierbij een voorbeeld :

 

een 20' container van Shenzhen naar rotterdam :

1200 USD +CAF 11.2 % +DOC 16 USD + PSS 135 USD + BAF 350 USD

 

Voor 40' = 2400USD en voor 40HQ = 2600 USD

 

u kan ons altijd contacteren indien u recente prijzen wenst te ontvangen

 

mvg

Rachim Elm

impexpbel trading

 

 

www.importchina.be / www.sannalin.com (Tot begin 2011 waren we nog ImpExpBel Trading). Dezelfde mensen, dezelfde activiteiten,enkel een andere naam !

Link naar reactie
  • 0

Opgegeven transport kosten zijn scherp maar ons inziens is het ook belangrijk om kosten voor deellading te geven.

 

Inderdaad zien we vaak dat er vanuit Azie quotes worden gegeven met een minimum afname (MOQ) die betrekking hebben op een volledige container. Echter voor personen die nieuw of onervaren zijn in de branch raden we sterk aan om daar niet op in te gaan.

Begin met een kleine proefzending en stuur dit als een deelvracht per container (gedeelde container) en leer zodoende met een minimaal risico al je kosten kennen waaronder ook de invoerrechten. Verder kom je er ook achter of de leverancier ook eventueel vereiste certificaten zoals eventueel ROSH en CE kan verstrekken. Het is een dure ervaring als een volle container niet door de Douane komt of er een tijdje blijft hangen.

Mocht men problemen hebben om afspraken te maken met de leverancier over een proefzending dan is het raadzaam om contact op te nemen met een agent die vertrouwd is met dit soort zaken en hem voor jouw te laten onderhandelen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 255 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.