Ga naar inhoud
 • 0

Graag tips: Wereld Steden Index

Geachte mede-ondernemers,

 

Ik ben bezig met het uitwerken van een nieuw concept, de realisatie van een wereld steden index.

 

In deze index zal je straks gemakkelijk informatie over elke stad ter wereld kunnen vinden. Ik heb op dit moment een database tot mijn beschikking met meer als 5.5 miljoen steden en daarbij technologieën om de informatie te kunnen verwerken zoals berekenen van afstand tussen steden of locaties binnen een stad etc.

 

Het doel is om uiteindelijk dusdanig veel bedrijven geïnteresseerd te vinden om te betalen voor extra promotie op de index dat de site miljoenen per maand aan verdiensten opbrengt. Een deel van het geld zal dan worden geïnvesteerd in projecten ten dienste van de wereld. (goede doelen)

 

Ik zou graag van jullie vernemen of jullie nog tips of advies hebben voordat we met de ontwikkeling van start gaan. Wat zou je zelf erg handig vinden bijvoorbeeld en mis je op sites zoals detelefoongids.nl en goudengids.nl?

 

Ik verneem graag wat jullie van het concept vinden en of jullie nog tips hebben.

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Het doel is om uiteindelijk... miljoenen per maand aan.... Een deel van het geld zal dan worden geïnvesteerd in projecten ten dienste van de wereld. (goede doelen)

 

Okay. En wat is je doel op iets kortere termijn?

 

Waarom zouden mensen afstanden willen berekenen tussen twee lokaties, en waarom kan dat nog niet met bestaande navigatie-diensten?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Hoi!

 

Bedankt voor je reactie!

 

Het doel van de site is om een zo volledig mogelijke (lokaal toegankelijke) wereld steden index te realiseren.

 

Er is reeds een soortgelijke internationale website te vinden op http://www.fallingrain.com/ maar ik wil het dus iets professioneler aanpakken en naast algemene informatie over alle steden zoals geologische gegevens en nabijgelegen vliegvelden tevens informatie over alle bedrijven, hotels, restaurants en toeristische informatie indexeren en het platform iets gebruikersvriendelijker maken.

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie
 • 0

Beste Jan Jaap.

 

Ik vind het een leuk idee, maar ben heel benieuwd naar je plan van aanpak. Dit project is enorm van omvang, hoe ga je dat allemaal doen en met hoeveel personen? Ik denk dat je een hele lange research nodig hebt.

 

Of bedrijven hier interesse in hebben heb ik grote vraagtekens bij.

 

Ondanks dat wens ik je wel veel succes.

 

Met vriendelijke groet,

Ruud Menting

Link naar reactie
 • 0

Beste heer Menting,

 

Bedankt voor uw reactie!

 

Wat betreft de plan van aanpak. Op het internet werkt het vaak iets anders dan in de "echte wereld". Hierbij is het vaak van belang doormiddel van het starten van de ontwikkeling te ontdekken wat de verdere monitizing mogelijkheden zullen zijn of welke services het meest belangrijk of nog extra nodig zijn.

 

Vanuit de basis gaat het om de service aan de gebruikers, het realiseren van een zo compleet mogelijke wereld steden index.

 

Ik verwacht wel dat er voldoende internet gerichte bedrijven geïnteresseerd zullen zijn in een vermelding op de PR7-8 pagina's aangezien dit zeer veel profijt opleverd wat betreft SEO (zoekmachine optimalisatie). Maar ook niet-internet gerichte bedrijven zoals hotels/restaurants of commerciële (toeristische) bedrijven zullen mogelijk intresse hebben in een vermelding waar x potentiële klanten/bezoekers per dag hun banner of links zullen kunnen zien.

 

Ik wil nauw samen gaan werken met Google, en proberen om hun Quality of Service te evenaren of zelfs te verbeteren. Ik zie in hun de meest grote (toekomstig mogelijke) concurent.

 

De realisatie van de website zal aprox. 6 maanden kosten, en ik zal dan samenwerken met enkele grotere internet guru's (SEO/SEM specialisten).

 

Indien iemand nog tips heeft voor (gratis) services die zeer waardevol kunnen zijn, e.g. bepaalde informatie verwerken in de index of bepaalde zoekmogelijkheden aanbieden dan zijn die zeer welkom!

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie
 • 0

Hallo Jan Jaap,

 

Ik heb je concept nu een aantal keren doorgelezen en de site fallingrain bekeken, maar ik begrijp net als de vorige schrijvers niet precies wat je bedrijven zou willen aanbieden.

 

Er bestaan al veel nationale bedrijvengidsen (telefoongids, goudengids, maar ook KvK, D&B, Graydon, etc) waar je als bedrijf adresgegevens, registratiegevens, financiele gegevens, etc. kunt krijgen. En ook op Europees niveau, via Kompass en Europages is veel beschikbaar. Het probleem zit vooral in de actualiteit van de gegevens: hoe hou je een database op wereldwijde schaal up to date?

 

En als je als bedrijf informatie over een willekeurig land, stad of bedrijf wilt hebben, dan is momenteel toch vaak de insteek om via de EVD achter adressen te komen van lokale kamers van koophandel om officiele gegevens op te vissen.

 

Ik zie de toegevoegde waarde nog niet zo, misschien moet je ons dat wat beter uitleggen. Zelfs grote bedrijven als Kompass (ReedElsevier) hebben moeite om hun database up to date te houden. Ik heb zelf bijvoorbeeld in Rusland gewerkt, maar als ik gebruik maak van Kompass of andere westerse databases, dan is de kans zeer groot dat 90 procent van de bedrijven en informatie die ze geven niet meer actueel is. In veel landen, vooral opkomende economieen verdwijnen er elke dag duizenden bedrijven. Alleen als je aangesloten bent op alle wereldwijde registratiekantoren van bedrijven heb je een kans actuele informatie te leveren. Maar vaak hebben bedrijven een registratie adres en een echt adres, dus heb je er als klant weer niets aan.

 

Resumerend: volgens mij moet je dit soort dingen lokaal doen, niet mondiaal.

 

 

 

ALSKAR DESIGN

innovation made

 

Gedempt Hamerkanaal 253 | 1021 KP Amsterdam | https://www.alskar.com | https://www.alskar.nl

Link naar reactie
 • 0

Beste Bluelarix,

 

Bedankt voor je reactie!

 

De database up to date houden zal een grote taak worden. Hiervoor zal een systeem worden ontworpen.

 

De database per land zal simpelweg elke maand worden vernieuwt. Hiervoor zoeken we samenwerkingen met lokale aanbieders van adres/contact gegevens.

 

Wat betreft de meerwaarde. Dat is het feit dat je op 1 site terrecht zal kunnen voor werkelijk alle informatie over alle steden ter wereld. Het gaat vanuit de basis om het aanbieden van een zo volledig mogelijke steden index waarbij tevens bedrijven/instellingen en toeristische locaties horen.

 

Indien dat systeem gereed is en goed werkt (up to date blijft) dan is de volgende stap om de site te monitizen middels aanbieden van extra promotie mogelijkheden voor bedrijven zoals bijvoorbeeld een icoon op een stratenkaart, Google AdWords promotie van een eigen bedrijfs promotie pagina op de index (via een geïntegreerd systeem waarbij je via creditcard/PayPal of iDEAL bijvoorbeeld x clicks en daarmee potentiële klanten uit Google inkoopt voor een x bedrag) en bijvoorbeeld banners, sponsorship van informatie of community pagina's/forums. Foto of video contests (artists) en meer. Alles lokaal per stad, maar met link naar de wereld.

 

Groetjes,

Jan Jaap

 

 

Link naar reactie
 • 0

Beste malamut!

 

Bedankt voor je reactie.

 

Wat betreft het verschil met Google Maps. Google Maps zal een onderdeel vormen van de wereld steden index voor het verzorgen van kaarten en satelliet foto's van veel steden ter wereld maar daarnaast zal er andere informatie te vinden zijn zoals geologische gegevens, bedrijven gids, restaurant/hotel gids met reviews/waarderingen, foto's/videos, een community en nog veel meer.

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie
 • 0

Beste malamut!

 

Bedankt voor je reactie.

 

Wat betreft het verschil met Google Maps. Google Maps zal een onderdeel vormen van de wereld steden index voor het verzorgen van kaarten en satelliet foto's van veel steden ter wereld maar daarnaast zal er andere informatie te vinden zijn zoals geologische gegevens, bedrijven gids, restaurant/hotel gids met reviews/waarderingen, foto's/videos, een community en nog veel meer.

 

Volgens mij bestaat dit allemaal al. Het lijkt mij dat je, als je dit wereldwijd wil invoeren, een gigantische organisatie nodig hebt. Tenzij je bestaande bronnen aan elkaar knoopt en van een nieuw jasje voorziet. Maar dan nog lijkt het mij erg moeilijk om hier genoeg revenuen uit te genereren om de kosten mee te kunnen dekken. En hoe staat het met het auteursrecht op deze bronnen ?

 

Ik heb ook nog even je site bezocht maar op zoekvragen naar bosrijke omgevingen als Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn loopt het vast. Toch nog even naar kijken als ik jouw was.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Het bestaat nog niet en om die reden wil ik het gaan verzorgen. Fallingrain.com bied op dit moment geologische informatie over steden en op het internet zijn databases te koop met informatie over steden met een maandelijkse update zodat het wat betreft de geologische gegevens ten alle tijden up to date zal zijn.

 

Wat betreft forest.com, dat domein is nog niet ontwikkeld. Het zoeksysteem is ook nog niet online. Het zal een onderdeel worden van de wereld steden index (index van nabijgelegen bossen per stad).

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie
 • 0

Jan Jaap,

Leuk dat je zo enthousiast bent.

Het lijkt me eerlijk gezegd ook zo een enorm project dat je het binnenkort niet meer kunt overzien.

Ook ik dacht in mijn onschuld eens een (hobby)site te beginnen, heel simpel met uitjes in Nederland. Nu ben ik vaak 3, 4 dagen per week bezig met die site. Uitjes zijn nogal simpel vergeleken met jouw plan; ik ben bang dat je het erg onderschat. Ik krijg mijn gegevens (lekker gemakkelijk) nog wel van de exploitanten zelf maar in jouw geval moet je je ook nog eens de blubber zoeken. En is alle informatie dan wel in het Engels verkrijgbaar? Ik neem aan dat je Chinees of Russisch net zo slecht als het mijne is... ;D

Misschien toch beter kleiner beginnen en dan kun je toch altijd nog groter groeien?

 

Josina

Link naar reactie
 • 0

Jan Jaap,

 

Ook mijn website wordt gemaakt d.m.v. programma's. In een paar seconden tijd heb ik een uitje toegevoegd. Ik heb ook een programma voor mijn evenementenpagina én een voor de nieuwsbrief.

Allemaal op maat gemaakt en sneller kan haast niet. Ik heb ook een mailprogramma voor mijn nieuwsbrief. Ik maak een prachtige mail binnen een paar seconden naar duizenden abonnees of exploitanten. Alles geautomatiseerd dus.

 

Ik had het echter over de gegevens. Hoeveel inwoners Tibet heeft en welke bedrijven zich daar bij de KvK hebben laten inschrijven en zo.

En natuurlijk de contacten. Niet iedereen weet alles of geeft meteen antwoord. En hoe kom je dan aan hotels, autoverhuurbedrijven, bedrijven enz?

Ik moet toch ook prijzen, plaats enz. opzoeken of opvragen van mijn uitjes. Helaas heb ik nog geen robotje aan de telefoon of mail die dat voor mij doet. Dáár gaat de tijd inzitten.

5,5 miljoen steden is nogal wat. En dan wil jij toeristische informatie, hotels, vliegvelden enz. van iedere stad?? En ik heb maar 150 uitjes!

 

Ik wens je er wel heel veel sterkte mee maar vergeet vooral niets te bedenken. En neem vast een paar honderd mensen aan.

Link naar reactie
 • 0

Beste Josina,

 

Wederom bedankt voor je reactie.

 

Wat betreft de geografische informatie van steden zoals populatie, hoogte tot zeeniveau etc. zijn hiervoor database abonnementen te koop waarbij je maandelijks een bedrag betaald voor een up to date database.

 

Wat betreft bedrijfsinformatie. In principe denk ik dat we zullen starten met een bedrijven gegevens harvester die verschillende websites op het internet bezoekt en de standaard bedrijfsgegevens zoals adres en telefoonnummer opslaat in een database en we met die gegevens gaan werken om de website naar de top te krijgen zodat het zeer veel bezoekers ontvangt. Mogelijk zijn er samenwerkingen mogelijk met bijvoorbeeld de KVK als extra service van de K.V.K. aan de bedrijven die zich inschrijven (immers gratis extra promotie voor het bedrijf) en anders dan dienen nieuwe bedrijven zichzelf aan te melden.

 

Ook verouderde bedrijven dienen 'waarschijnlijk' op basis van een rapportage systeem verwijderd te worden. Het controleren zal dan plaatsvinden via een email, check op online handels register of telefoon bericht (automatisch voicemail systeem, dat bij antwoord vraagt om 1 in te toetsen indien het bedrijf nog actief is). Uiteraard zal de check maar maximaal 1 maal per 6 maanden plaatsvinden om kosten te besparen. Dit systeem zal overigens pas later worden toegevoegd indien duidelijk is dat de website een groot succes zal gaan worden. In het begin (1e jaar) zullen verouderde bedrijven dus blijven staan.

 

Het gaat in principe niet alleen om de bedrijven gids maar om een zo volledig mogelijk steden index dus ook over de locaties van vliegvelden en afstanden tot steden, treinstations, evt. bushaltes, community waar o.a. foto's en videos te delen zijn, forum, chat, restaurant en hotel review systeem (zeer professioneel), evt. een service voor hotelliers of restaurants om online boekingen te accepteren met de mogelijkheid om via een API met hun bestaande online boeking beheer systeem te koppelen en meer geavanceerde services zoals een systeem waarbij je als bedrijf met of zonder website gemakkelijk een presentatie pagina op de index of je eigen website zal kunnen promoten on Google via een custom Google AdWords vanaf de website. Je betaalt simpelweg een x bedrag voor x clicks via creditcard, paypal of iDEAL waarna de campagne binnen 2-3 werkdagen automatisch van start zal gaan in Google. Je kunt zelf zoekwoorden specificeren waarvoor je gevonden wilt worden, of je kunt een x bedrag betalen om de campagne door een specialist te laten beheren.

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie
 • 0

Beste Jan Jaap,

 

Helaas moet ik constateren dat je hele aanpak vooral gericht is op de techniek. Gezien je toelichting ben ik er ook van overtuigd dat je je idee zou kunnen bouwen. Maar als je je realiseert dat de techniek maar 10% van je idee omvat ,hoe ga je dan de overige 90% invullen ? Heb je bijvoorbeeld al een ondernemersplan opgesteld waarin je deze vragen voor je zelf beantwoord hebt ?

 

 

Link naar reactie
 • 0

Beste Malamut,

 

Wederom bedankt voor de reactie!

 

Wat betreft mijn kennis, die betreft niet alleen het programeren/ontwikkelen van het platform/de website maar tevens SEO en SEM op hoog niveau. Ik ben in staat om websites naar de top te krijgen in zoekmachines (gebruik makend van legale long term ofwel Whitehat methodes). Daarmee zal de website zeer veel bezoekers ontvangen wat weer moet zorgen voor intresse van bedrijven om op de index vermeld te staan.

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie
 • 0

Allemaal techniek Jan Jaap!

 

Waarom ben jij er zo van overtuigd dat bedrijven op jouw index willen staan ? Welke bedrijven zijn dat ? Hoe weten die van het bestaan van jouw website ? Waarom kiezen ze voor jouw website en niet een van die miljoenen anderen ? Hoe weten ze jou te vinden ?

 

Hoe weten de bezoekers de website te vinden ? Waarom zou je eigenlijk ALLE inoformatie van ALLE steden via één website willen opzoeken. Per definitie is dit een "best of breed" oplossing!. Voor een hotel zoek ik een site gespecialiseerd in hotels.En een beetje hotelsite is tegenwoordig al gelinkt aan Googlemaps. Als ik een bedrijf zoek gebruik ik google, de kvk of een specialiseerde bedrijven gids. Bottom line, je bent per definitie ongeloofwaardig als je als site beweerd ALLE informatie te bevatten.

 

Zijn je inkomsten uitsluitend afhankelijk van ad-words campagnes ? Ik heb in een recent artikel gelezen dat binnen een paar jaar de eerste 10 posities zo duur geworden zijn dat er geen winst meer mee gemaakt kan worden. Dus je zult ook voor andere inkomstenbronnen moeten zorgen. Welke zijn dat ? Hoe ga je deze benaderen ? Kortom, kom terug op aarde en werk een plan uit. Besteed in de 30 pagina's hooguit 3 bladzijden aan de

de techiek en vul de rest met zaken die daadwerkelijk de kans van slagen van jouw onderneming zullen bepalen.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Eens met Malamut,

Jan Jaap, het is echt verstandig een businessmodel te ontwerpen en vooral te kijken hoe je de betalende klanten benadert en over de streep trekt. Ondanks adwords etc zal dit niet vanzelf gaan.

 

Zoek een sterke commerciële partner voor wie jou product interessant zou kunnen zijn en onderzoek een vorm van samenwerking.

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
 • 0

Beste Malamut en GroeiCoach,

 

Bedankt voor jullie zeer waardevolle reacties!

 

De intresse om op de index te staan vermeld moet worden gewekt door het succes dat een vermelding op de index voor veel bedrijven zal opleveren.

 

De index zal veel bezoekers ontvangen van over de gehele wereld maar ook vanuit de lokale wereld (specifieke steden) waarin het bedrijf zich bevindt. Vanuit de basis dient de website in een behoefte te voorzien die nog door geen enkele andere website wordt voorzien. Een zo volledig mogelijk wereld steden index met informatie over alle steden ter wereld.

 

De sleutel voor succes op internet naar mijn mening is door de allerbeste qualiteit service te bieden. Ik wil dus eerst gaan werken aan de service die de site zal bieden en mij pas later bezighouden met het monitizing gedeelte.

 

Groetjes,

Jan Jaap

Link naar reactie
 • 0

Waarom zouden jouw bedrijfsgegevens beter zijn dan die van TeleAtlas of Navteq die beide reeds over tientallen miljoenen points-of-interest beschikken (bedrijfslokaties) op basis waarvan nu navigatiesystemen werken? Google koopt die al in, en zal in no-time iedereen gelegenheid bieden adresgegevens te koppelen aan lokatie.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Beste TwaLevel,

 

We zullen nauw samenwerken met Google en waar mogelijk van Google Maps gebruik maken voor de locatie/kaartgegevens van een bedrijf.

 

Groetjes,

Jan Jaap

 

Lijkt me niet echt een antwoord op wat TwaLevel vraagt, zoals meerdere reactie's van jou kant overigens. Wat maakt jou product uniek? Waar blijft je ondernemingsplan, of plan van aanpak? Blijkbaar vind je die NIET belangrijk? Ik vind zelfs dat je de "kritische" vragen van ons ontwijkt.

 

Dit is is ook me laatste post in de topic.

 

Desondanks succes ;)

 

Mvg

Ruud

Link naar reactie
 • 0

Beste Jan Jaap, op het eerste gezicht lijkt me het een goed idee, alhoewel er natuurlijk al wel e.e.a. is op dit gebied. Daar je het over een Index hebt, is het misschien een idee om mensen een cijfer te laten geven voor hetgeen zij aan de hand van de site bezocht hebben en een referentie achter te laten. Qua advertising (inkomsten) moet je het dus vooral gaan hebben van adverteerders met fysieke locaties (restaurants, hotels) of dienstverleners (taxi's, gidsen) of, wanneer je voldoende traffic genereert, inkomsten uit banners. Het lijkt mij best lastig om al die aanbieders individueel te gaan benaderen. heb je hier al over nagedacht of ga je je vooral richten op de grotere ketens zoals bijv. McDonalds?

 

Succes, JW

Link naar reactie
 • 0

Ik zou het een enorme prestatie van je toekomstige site vinden dat, als klanten die zoeken met zoekwoorden waarop mijn site is geoptimaliseerd, jouw site hoger dan mijn site in Google terecht zou komen...

 

Want dat is volgens mij wat je denkt te kunnen bieden? Je USP?

 

Geloof mij, SEO is geen hogere wetenschap of wat ook. Iedere boerenpummel die rechtuit kan denken, dan z'n site op één krijgen in Google op bepaalde zoekwoorden. En dus de behoefte aan adwords volledig elimineren.

Het enige wat je niet in de hand hebt, is je page rank omdat deze voornamelijk gebaseerd zijn op externe links naar je site.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  6 leden, 322 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...