• 0

Gratis Post versturen

Ik ben een jonge ondernemer die de post en media markt op zijn kop ga zetten.

Vanaf 1 april en dat is geen grap kan iedereen gratis hun post versturen

tot 20 gram. De consument kan bij mijn bedrijf enveloppen aanvragen die al gefrankeerd zijn met 44 euro cent. Aan de voorkant is het gewoon een normale envelop maar op de achterzijde staat reclame van een bedrijf.

 

Hoe zal Nederland reageren????

 

 

mod-toevoeging (test)

 

Leeftijdscategorie: #LC1

Branche : #post

Onderwerp: #watvindjevanmijnplan

Zelfs de postduif was duurder

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Opzich klinkt het idee wel leuk, maar ik begin zelf een beetje te twijfelen. Zal een bedrijf dit in zijn reclameplan zetten?

Vraag je eens de volgende dingen af:

 

- Hetzelfde geldt voor gratis mobiel bellen omdat eerst je reclame moet luisteren. Het idee bestaat al lang, maar waarom is het nog steeds niet op de markt?

- Gratis pennen met logo's van bedrijven. Waarom moeten we toch alsnog betalen voor pennen als we ze gratis konden krijgen in winkels?

- Waarom zetten we geen logo's van bedrijven op eieren?

 

 

Het kost een bedrijf 44 cent per stuk. Als ik 10.000 mensen in mijn omgeving wil benaderen, dan kost het mij 4400 euro. Als klein bedrijf vind ik het nogal prijzig en twijfel over de effectiviteit er van. Doe dan mij maar Adsense, flyers, brochures etc. Zelfs een sales team kan je met een bedrag van 4400 euro de straat opsturen en leden werven! Met andere woorden, dit levert een hogere ROI op.

 

Ik vraag me af of grote bedrijven hier überhaupt wel interesse in hebben. Stel het lukt, dan is concurrentie er zo bij aangezien het makkelijk realiseerbaar is.

 

Het idee is prachtig, dat wel. Ik hoop van harte dat het je lukt. Succes!

Link naar reactie
  • 0

De kracht van het idee is niet alleen de envelop.

het is een all in formule die hem speciaal maakt. de adverteerder kan de consument op 3 manieren bereiken.

 

1 via de envelop

2 via de website

3 via de email

 

Veel mensen rekenen terug naar de porto van de envelop Logisch natuurlijk want post versturen is postzegel betalen.

 

Een klein reken voorbeeld.

 

Envelop

ik stap in voor 12500 dat is voor 12000 enveloppen veel geld denkt u.

maar 10.000 mensen versturen de envelop en 10.000 ontvangen de envelop. De advertentie wordt dus minimaal 20000 keer gezien.

 

Website

Er komen gemiddeld 20.000 bezoekers per maand op onze site die willen aanvragen. ze komen 5x in contact met uw advertentie dat is dus 100.000 keer de advertentie.

 

DM

deze mensen ontvangen minimaal 1x uw advertentie via de email.

Als de consument meerdere malen aanvraagt krijgt hij meerdere email van ons. Dus minimaal 20.000 keer uw advertentie

 

minimaal contact

Envelop 20.000

Website 100.000

Dm 20.000 kan in die periode veel meer zijn

 

€12500 pakket

140.000 contact momenten dit betekend 0,09 cent per contact.

 

€7000 pakket

140.000 contact momenten dit betekend 0,05 cent per contact.

 

€4000 pakket

140.000 contact momenten dit betekend 0,03 cent per contact.

 

Een goede campagne via adsense kost meer.

We hebben zelfs een pakketje voor 600 euro maar daar zit geen DM in.

 

 

Zelfs de postduif was duurder

Link naar reactie
  • 0

Beste Higherlevel schrijvers,

 

Met trots willen wij jullie uitnodigen op onze Gratis-Post stand :

https://www.databadge.net/tcd2007/reg/?emlink=e72e91153f8ea5ce27c9

 

Gratis-Post mag zich presenteren op de Twinkle Innovatie Stand tijdens de TCD beurs.

 

Uit de vele inzendingen koos de redactie van Twinkle : Gratis-Post en Dexport.

Beide bedrijven hebben een uniek concept, bestaan minder dan twee jaar en wisten in een korte motivatie helder te maken waarom zij de standruimte moesten winnen.Twinkle bood jonge, innovatieve bedrijven de kans op gratis standruimte.

Zelfs de postduif was duurder

Link naar reactie
  • 0

Prachtig idee,

 

Je zou de achterkant ook in delen kunnen verkopen door bijvoorbeeld de linker- en rechterzijde apart aan te bieden om de kostendrempel kleiner te maken.

 

Ook de mogelijkheden van het krasidee is misschien toepasbaar (Zwart veldje wegkrassen om te kijken of ze iets gewonnen hebben e.d.) Veel mensen zullen toch benieuwd zijn en kijken.

 

Gratis is natuurlijk prachtig, maar waarom niet iets laten betalen voor een setje enveloppen ? Enveloppen moet men toch kopen en de verzendkosten zijn al gratis !

 

Succes.

Link naar reactie
  • 0

En weer in het neiuws.

 

Proef met gratis sturen post van start

Uitgegeven op maandag 23 april 2007 om 09:07:55

 

 

(Novum) - Wie geen bezwaar heeft tegen reclame op de post die hij verstuurt, kan vanaf maandag gratis zijn slag slaan. Via de website gratis-post.nl kunnen kosteloos enveloppen worden besteld die al zijn bedrukt met een postzegel van 44 cent. De gratis service is mogelijk doordat de achterzijde van de envelop is bedrukt met een advertentie.

 

De bedrijven die adverteren, betalen 12.500 euro om exclusief een boodschap achter te laten op een oplage van tienduizend enveloppen. Consumenten die gebruik willen maken van de gratis dienst moeten wel hun gegevens opgeven op een website, zodat bedrijven reclame naar hen kunnen sturen.

 

De eerste oplage van 52.500 enveloppen is bedrukt met een advertentie van opticien Pearle. Per week kunnen consumenten een pakket van vijf gratis gefrankeerde enveloppen bestellen.

 

De actie van het bedrijf Gratis Post is een proef en duurt twee maanden. Bij succes krijgt de proef mogelijk een structureel vervolg.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

ben benieuwd, ik heb mij ook ingeschreven om eens naar het eindprodukt te kijken. Zit je de komende weken al een beetje vol op de enveloppen?

Ik neem aan dat je eerst eens een voet aan de grond moet krijgen in Nederland voordat je Europees kan gaan?

 

Link naar reactie
  • 0

Allereerst gefeliciteerd met deze mijlpaal. Dat het maar een groot succes mag worden. :)

 

Als ik jou was zou ik nog wel even kritisch kijken naar je tekst op je traffic page. Er staan namelijk een paar spelfoutjes in en er komt (mijn inziens) onvoldoende naar voren wat de voordelen voor de consument/adverteerder zijn en wat de procedure is. Ik zou de tekst ook iets inkorten.

 

Succes!

 

Groeten,

 

Susanne

 

Link naar reactie
  • 0

De 1e officiele dag zit er op. ik heb het als zeer prettig ervaren. De website liep gesmeerd soms een kleine hapering maar geen gekke dingen mee gemaakt. Complimenten aan www.process2it.nl

Ze hebben er echt dag en nacht aangewerkt om alles goed te laten verlopen. Fijn om een goed team achter je te hebben.

 

De lancering was om 9.00 en om half 2 ongeveer waren alle enveloppen verdeeld. Consumenten blijven registreren ongeveer 300 per uur. Goed voor de toekomstige adverteerders.

 

Ook de adverteerders reageren goed gelukkig maar want hier draait het natuurlijk allemaal om. Aantal aanvragen staat nu op 126. Vandaag de presentatie versturen en in de loop van de week opvolgen. Ik hou jullie op de hoogte.

 

Morgen start de TCD beurs ik ben echt benieuwd wat ik hier kan verwachten, hebben sommige van jullie hier ervaringen mee.

 

En morgenavond zijn we uitgenodigd op het DM feesje van TNT.

Goed voor het netwerken.

 

Al met al een droom start en nu het goede pad vinden naar succes.

 

Groetjes

 

Zelfs de postduif was duurder

Link naar reactie
  • 0

@Gratis post: heel sympathiek dat je je belevenissen zo deelt, chapeau daarvoor. (misschien vertel je het zelfs iets te gedetailleerd, snij jezelf natuurlijk niet in de vingers)

 

Ik vind het in ieder geval een genot om je daden te volgen en er her en der mee geconfronteerd te worden, ben benieuwd wanneer ik de eerste gratis-post envelop op de mat heb liggen.

 

Groeten en heel veel succes! Ard

Link naar reactie
  • 0

Weer een weekje verder dus tijd voor een kleine update.

Wat een week zeg eerst de start van 23 april binnen 3 uur uitverkocht.

We hebben direct vermeld op de site dat de pilot vergeven was. De consumenten konden wel blijven registreren voor een evt vervolg van gratis-post. Wij dachten zelf dat de consument dit niet zou doen als er niet direct enveloppen verstuurd konden worden. Maar tot onze verbazing melden er toch ongeveer 400 consumenten per uur zich aan. Dus richting de consument een groot succes. Ook de adverteerders reageren via onze website we moet al meer dan 140 aanvragen opvolgen dus er komt zeker een vervolg aan gratis-post.

 

We krijgen zelfs aanvragen uit diverse landen voor samenwerking voorstellen met ons concept. ( hebben jullie hier ervaringen mee) Hoe kan je zo iets het beste aanpakken?

 

De Tcd beurs heeft ons zeker een goede duw in de juiste richting gegeven we hebben hier heel veel contacten kunnen leggen met adverteerders en partijen.

 

Leuk om te weten onze site had de 1e week meer dan 2 miljoen hits. We zijn benieuwd hoe dit in de loop van de maand zal gaan.

 

De eerste enveloppen zijn gisteren in de brievenbus gegooid hebben jullie ook iets ontvangen ik ben benieuwd hoe jullie ze er uit vinden zien.

 

Bedankt alvast voor de reacties en tips

 

Tot snel

Zelfs de postduif was duurder

Link naar reactie
  • 0

Qua internationale samenwerking: wees snel, want dit idee is ook gewoon te kopiëren. Mijn suggestie is het fenomeen rap van een internationale naam te voorzien; andere forumbezoekers hebben wellicht suggesties voor een snelle manier om licenties te verkopen. Maar je moet het idee claimen (als dat elders niet reeds bestaat)...

 

Ik heb je via pm twee naamsuggesties gestuurd. ;)

 

Kun je je trouwens een Google Adwords-variant voorstellen? Adverteerder plaats alleen advertentie op envelop van aanvrager met bepaalde postcode (lokatie)!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Heb ze ontvangen inderdaad, ziet er gewoon zeer goed uit! Super dat het zo goed gaat!

 

Wat betreft je internationalisatie: Ik denk dat, na een goede internationale naam, het belangrijkste je overeenkomst met de post verzender is. Als je dat in de andere landen ook voor elkaar kunt krijgen ben je al een heel eind!

 

Het zou trouwens leuk zijn als de enveloppen verschillend zijn. Nu krijg je 10 dezelfde enveloppen, als ze verschillend zouden zijn zou ik toch even kijken wat er op staat. De atttentiewaarde wordt dan een stuk hoger.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben zeer onder de indruk van jullie prestaties (en jullie leervermogen). Ik waardeer het zeer dat jullie je ervaringen delen op HL. Zoals Twalevel al aangaf, blijf de concurrentie voor! Blijf bij de les en groei, groei, groei!

 

Veel succes,

Nils de Witte

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

 

Hoe kan Gratis Post reageren op buitenlandse interesse? Geef die mannen eens advies!

 

* een internationaal begrip/label creëren

* een licentiemodel opzetten

* unieke elementen uit de opzet ter beschikking stellen

 

Wie heeft daar ervaring mee?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hoe kan Gratis Post reageren op buitenlandse interesse? Geef die mannen eens advies!

 

* een internationaal begrip/label creëren

* een licentiemodel opzetten

* unieke elementen uit de opzet ter beschikking stellen

 

Wie heeft daar ervaring mee?

 

Blijkbaar heeft daar niemand ervaring mee... :-\

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Wat ik vond op msn.nl:

 

http://msn.entopic.com/money_madness/gratis_condooms

 

Zelfde idee, alleen dan met condooms.

 

Gaat weinig succesvol worden vrees ik. Een bedrijf wilt zich best associeren met post maar ik denk niet met een condoom (sex). Ik heb er ook wel eens over nagedacht. Maar ik denk niet dat je hiermee een onderneming aan het opzetten bent. Dit is meer een stunt!

 

Je zou het kun MVO kunnen noemen misschien. Maar dan moet je dat wel duidelijk op je site vermelden

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 147 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.