Ga naar inhoud
 • 0

Hoe foto's van producten maken voor webwinkel?

Moderator     3,2k 348

Ik heb de forums doorzocht maar ik heb geen draadje kunnen vinden over dit onderwerp.

 

Ik heb namelijk veel producten hier liggen welke ik aanbied via onder andere mijn webwinkel. Echter lukt het mij niet om echt mooie foto's van de producten te maken. Meestal leg ik ze neer op een groot wit vel en maak dan van bovenaf foto's, maar het resultaat komt altijd wat amateuristisch over. Tevens kan ik niet overweg met photoshop of andere beeldbewerkings programma's om mijn eigen foto's wat beter uit de verf te laten komen.

 

Ik kwam via google al op http://www.packshot-creator.nl/ maar ik vind 2500 euro voor zo'n apparaat (en dan heb je de 'mini' versie) best wel aan de prijzige kant voor mijn bedrijf.

 

Ik hoorde van een kennis dat de aldi of de lidl laatst een soort van display had waarin je het product kon neerleggen zodat je een neutrale achtergrond had. Ik heb daar echter niks van kunnen vinden.

 

Nu was mijn vraag:

 

Hebben jullie tips voor het maken van goede foto's van producten, weten jullie bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn of producten waarmee ik dat gemakkelijk zelf kan maken? (anders dan de packshot creator)

Ik heb maar een zeer klein bedrijfje dus een minimaal budget.

 

Hopelijk hebben jullie wat tips voor mij!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
 • 0
Junior     15 0

Hoi,

 

Wij doen het zo:

 

Je stelt jou digitale camera goed in.

Je zet jou product op een witte ondergrond en / of tegen een wit achtergrond.

Zorg voor een goeie belichting.

 

je laad je foto's naar je computer en pas ze een beetje aan in photoshop.

 

That will do!..

 

Ik heb gewerkt bij een webshop en heb vele productimages van boeken, cd's en dvd's op deze manier gemaakt.

 

Een hele eenvoudige manier, maar wel een super professionele uitstraling!

 

Succes..!

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,3k 192

Goede belichting is het sleutelwoord. Buiten met een bewolkte lucht krijg je de meest egale belichting. Is het zonnig zet dan je flits aan om te harde schaduw te voorkomen (en dan van de zijkant fotograferen niet van bovenaf)

 

Met zo'n tent doe je eigenlijk net of het bewolkt is. Het verspreid gewoon netjes het licht. Let wel op dat het doek niet glimt of kreukt want dat ziet er alsnog niet mooi uit. Met een stuk wit knutselkarton voor de achtergrond en velletje A3 kalkpapier kom je overigens ook een heel eind.

 

Flitsen kan ook als je niet buiten kan werken. Maar dan het liefst via het plafond of een groot stuk wit papier. Of zo je wilt een reflectiescherm of paraplu (beide voor circa 40 euro te krijgen)

 

Fotosjoppen haalt trouwens weinig uit met een slecht belichte foto. Kleuren kun je meestal wel aardig rechttrekken (tenzij je TL gebruikt) maar verkeerde schaduw zeker niet.

 

[edit]Kun je een link / foto plaatsen?[/edit]

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,3k 192

Die shakerinhoud is wel een aardige:

 

Hij is niet scherp, statief gebruiken dus.

 

Je gebruikt een flits of een in ieder geval een felle lamp. Flitsen geeft vaak lelijke fotos. Het geeft harde schaduwen, zowel op de achtergrond als op je onderwerp zelf. En glas en metaal zijn dan helemaal een drama in verband met reflecties.

 

Als je alleen een ingebouwde fliters hebt dan uitzetten, naar buiten of binnen (maar zonder lampen) en langer belichten. Met een externe fliters, zoals gezegd indirect belichten via plafond, papier o.i.d.

 

Met zo'n tent en een ingebouwde fliters los je je probleem niet op. Buiten gaan staan met zo'n tent waarschijnlijk wel.

 

De compositie is ook niet erg spannend. Zet de dingen die rechtop horen gewoon rechtop en leg die prikkers en ijsblokjes er omheen. Als je van de zijkant fotografeert met een neutrale achtergrond (wit laken ofzo) ben je ook al een deel van die harde schaduwen kwijt.

 

Maar voor ik een complete workshop ga geven: wat voor camera heb je?

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,3k 192

Kan niet uit de foto afleiden in hoeverre de kwaliteit van de camera van invloed is. Gewoon even proberen buiten met de camera op een statief of op een stoel met de zelfontspanner en kijken hoe scherp / mooi de foto er uit komt.

 

Zelf de fotos scannen krijg je niet echt mooi. Misschien hebben ze nog de mogelijkheid om je fotos gelijk op cd te zetten bij het ontwikkelen. Kostte een euro of 5-10 per rolletje. Geen top kwaliteit maar ruim voldoende voor op het scherm / web.

 

Tweedehands digitale camera is misschien een optie. Voor 150-200 euro heb je een powershot G3 / G5 (de laatste gebruik ik nu) waar je prima fotos mee kunt maken en een externe flitser op kunt zetten.

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,3k 227

Mocht het allemaal niet lukken ....

 

Ik weet in het zuiden van het land een fotostudio die dit tegen aantrekkelijke tarieven doen. Maken vaker foto's om een hele webwinkel te vullen. Doordat het om een serie producten (en dus ook foto's gaat) is dat voor 2 partijen aantrekkelijk.

 

(Heb zelf een goeie ervaring met ze gehad ... vandaar)

 

Ik zal de link hier niet neerzetten maar als iemand de gegevens wil mag hij gerust even een pb sturen.

 

Groeten Ard

Link naar reactie
 • 0
Junior     18 1

afgelopen week ruim 100 fotocube "schaduw vrije lichttenten" verkocht. dit n.a.v. het artikel in de Telegraaf. Dit is opzich leuk maar wat interessanter is zijn de reacties die ik afgelopen week ontvangen heb, kijkende naar de mails zie ik een zeer grote verscheidenheid aan klanten (van bakkers, tot juweliers, schoenen, drank, etc. etc.)

Ook veel gehoord was de opmerking dat met al jaren opzoek was naar iets dergelijks, en dat alles voor nog geen 30 euries.

zoals eerder aangegeven zorgt de tent voor een gelijkmatige verdeling van het licht, daarnaast heeft het de functie dat het het te fotograferen object isoleert zodat je geen andere zaken fotografeert. experimenteren met flitser, dacht of kunstlicht, 1 spot boven op of 2 spots aan beide zijde 1. je zult hiermee de meest verrassende resultaten halen.

zeker een aanrader. over een paar weken zullen we de site updaten met gebruikerservaringen. ik ben benieuwd!

 


mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,3k 192

@Maypole, uit nieuwsgierigheid: waarom heb je zo'n tent besteld terwijl je met met wat knutselmateriaal hetzelfde kunt bereiken?

 

@Pinkuin: mijn eerste reactie op je product was 'wow dat wil ik hebben'. Maar toen ik je site met ontzettend veel spellingsfouten en niet echt super resultaten zag ben ik afgehaakt. Mocht je de site, met hobby producten, die ik in dit draadje noemde nog niet gezien hebben bekijk hem dan. Als je dat soorten foto's neerzet trek ik met alle plezier m'n creditcard om een fotocube te bestellen. Nu ben ik afgehaakt.

 

Overigens niet negatief bedoelt naar jouw product. Betaal graag voor iets kant en klaars. Ben ook nieuwsgierig naar de marketingkant van dit soort dingen (ben techneut geen marketeer) Als ik de resultaten op jouw site zie dan denk ik 'jeetje wat een slechte fotos' (en site door het taalgebruik) terwijl ik op die hobby site zoiets heb van 'WOW, zoiets ga ik knutselen'. Ik kan waarschijnlijk hetzelfde resultaat behalen met jouw product als het hobby-product maar de presentatie van de hobby-site overtuigt me.

 

Gooi dus wat tijd / geld in je site. Volgens mij had je daarmee een veel betere conversie kunnen halen op je artikel in de krant.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     3,2k 348

Wel omdat zo'n tent toch een kant-en-klaar product is en meer portabel dan een zelfgeknutselde doos (dat ga ik overigens ook nog eens proberen!)

 

Verder heb ik op korte termijn iets nodig waarmee ik vrij simpel een aardige achtergrond en/of basis voor foto's kan maken en heb ik op dit moment te weinig tijd om zelf zo'n doos oid. te knutselen.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     3,2k 348

Wat ik ook (later) ga proberen is met een stuk wit vilt als achtergrond. Vilt kreukt niet zo als andere stof en dus heb je een veel meer effen achtergrond.

 

En inderdaad, zoals ik al eerder zei is zo'n doos niet echt portabel en is het misschien handiger, hoewel duurder, om zo'n fotocube aan te passen in plaats van een kartonnen doos aan te passen.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     3,2k 348

Ik ben nu een paar uur in de weer geweest met de fotocube.

 

Omdat het te hard waait heb ik in plaats van de fotocube buiten neer te zetten hem voor het raam neer gezet.

 

Het eerste wat gelijk opvalt is inderdaad de achtergrond. Het meegeleverde (polyester?) witte doek is niet vlak te krijgen. Dat is zonde want nu moet je eigenlijk, voor een mooi resultaat, iets anders gebruiken als ondergrond. Voor kleine producten kan je nog wel een a4 vel neerleggen maar voor grotere producten is dat niet voldoende.

 

Ik denk dat een stuk wit vilt of een a3/a2 vel vereist is icm. de fotocube om een mooi resultaat te krijgen.

 

Ik heb een aantal foto's gemaakt maar ik ben nog niet helemaal tevreden met het resultaat. Dit komt denk ik vooral omdat mijn ervaring qua foto's maken niet verder gaat dan een paar vakantiefoto's.

 

Ik heb voor de foto's een Medion 5.0 megapixel camera gebruikt, een standaard voor de camera, wat a4 vellen, een doosje om een a4 op te plakken en natuurlijk de fotocube.

 

Enkele resultaten tot nu toe:

 

http://rapbid.nl/fotocube/M5110098.JPG

http://rapbid.nl/fotocube/M5110099.JPG

http://rapbid.nl/fotocube/M5110101.JPG

http://rapbid.nl/fotocube/M5110102.JPG

http://rapbid.nl/fotocube/M5110103.JPG

http://rapbid.nl/fotocube/M5110107.JPG

http://rapbid.nl/fotocube/M5110108.JPG

http://rapbid.nl/fotocube/M5110114.JPG

 

Misschien kunnen jullie aan de hand van deze resultaten mij nog wat meer tips geven over hoe te werk te gaan.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     159 1

Ik ben nu een paar uur in de weer geweest met de fotocube.

 

Omdat het te hard waait heb ik in plaats van de fotocube buiten neer te zetten hem voor het raam neer gezet.

 

Misschien kunnen jullie aan de hand van deze resultaten mij nog wat meer tips geven over hoe te werk te gaan.

 

Heb je alleen gebruik gemaakt van het daglicht (voor het raam) of er ook een lamp boven gezet? Ik vind ze namelijk nèt iets te donker.

 

Bij boekhandels zijn vellen etalagekarton verkrijgbaar in alle kleuren, ook wit. Volgens mij moet je daar in ieder geval de ondergrond mee kunnen egaliseren.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     3,2k 348

Ik ben nu een paar uur in de weer geweest met de fotocube.

 

Omdat het te hard waait heb ik in plaats van de fotocube buiten neer te zetten hem voor het raam neer gezet.

 

Misschien kunnen jullie aan de hand van deze resultaten mij nog wat meer tips geven over hoe te werk te gaan.

 

 

Heb je alleen gebruik gemaakt van het daglicht (voor het raam) of er ook een lamp boven gezet? Ik vind ze namelijk nèt iets te donker.

 

Bij boekhandels zijn vellen etalagekarton verkrijgbaar in alle kleuren, ook wit. Volgens mij moet je daar in ieder geval de ondergrond mee kunnen egaliseren.

 

Ik heb alleen het licht wat door het raam kwam gebruikt (het was toen bewolkt)

 

Eigenlijk had ik buiten moeten staan maar daar waait het nu te hard voor. Ik zal eens gaan kijken bij de lokale boekhandel.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,6k 118

Een tijdje geleden hebben we dit foto-proces voor een webshop geautomatiseerd.

 

Enkele belangrijke tips op dit gebied:

1. Je hebt absoluut foto lampen nodig. Meestal inclusief een softbox. Gewone lampen hebben totaal verkeerde kleuren waardoor de ondergrond zeer lastig te verwijderen is.

 

2. Zorg voor een stukje software waarmee je automatisch alle foto's op dezelfde manier nabewerkt. Heel lelijk zijn webshop-overzichten met allerlei verschillende foto's/achtergronden enzovoorts. Daarnaast is het voor de meeste producten te kostbaar om veel tijd aan de foto te besteden, zeker als je veel producten snel online wilt hebben.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Junior     18 1

Even een berichtje van het FotoCube front. Grotendeels ben ik het eens met de gegeven commentaren, ik heb daarom dan ook direct mijn webmaster (ben zelf nog net geen digibeet) en fotograaf een mail gestuurd hoe we hierop in kunnen springen. Geef me ff de tijd en ik kom met een gepaste reactie.

 


mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,3k 192

Maypole, ik vind de belichting van de fotos al een heel stuk beter dan die zonder deze tent. Nog een paar opmerkingen/tips:

 

Ze zijn inderdaad te donker. Dat heeft niets te maken met binnen of buiten staan maar met de manier waarop de lichtmeting van je camera werkt. Beetje lang technisch verhaal dat ik achterwege laat (wel te vinden in fotografeerboeken/cursussen/sites) Maar het effect is dat als je een foto neemt met veel wit er op je camera te weinig zal belichten. De foto is dus te donker en wit zal grijs worden.

 

De oplossing is iets overbelichten of centrummeting/spotmeting op je onderwerp. Maar vraag me af of je dat met je goedkope camera kunt. Zo niet: trek een laagje van een tissue (moet zo dun zijn dat je er doorheen kunt kijken), houd deze voor de lens, druk het knopje half in, papiertje weg en dan het knopje helemaal indrukken om de foto te maken.

 

Verder lijkt het er op dat je de achterkant van de tent naar het raam hebt gezet. Denk dat de belichting mooier is als het licht van de zijkant komt.

 

Sommige delen van de fotos zijn niet scherp. Probeer de afstand tussen je camera en onderwerp zo groot mogelijk te maken. Of, weer als je camera het kan, een kleiner diafragma te kiezen.

 

In deze foto http://rapbid.nl/fotocube/M5110102.JPG zie ik ook 'kreukels' als reflectie. Zijn dat ook kreukels van de tent of komt dat door het product?

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,6k 118

Is het doek niet te spannen? Opzich is het prima materiaal als ik het zo bekijken alleen moet het gewoon strak gespannen worden. Dan los je de meeste problemen al op. Het product vervolgens op een metalen pinnetje o.i.d. plaatsen en je bent van de probleempjes af.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     416 12

Maypole, ik ben zo vrij geweest om wat nabewerking toe te passen op één van je foto's:

 

Klik! [mod-edit: Link verwijderd, was een NSFW-tje]

 

De bewerkte foto is nog steeds niet zoals het moet. Maar dat komt min of meer door de beperkingen van het bronmateriaal.

 

Een tent als deze is ideaal om het licht te diffusen, als achtergrond is nog steeds een groot stuk karton nodig.

 

Gebruik een camera waarop je over/ onderbelichting en diafragma kunt aanpassen. Zet de Aldi camera op marktplaats, deze geeft veel te veel ruis, vervorming en andere zooi die niet in een foto hoort. Een Canon Powershot A430 van €100 geeft 5 keer betere resultaten.

 

Je kunt het beste buiten foto's maken als het licht bewolkt is, of in de schaduw als het erg zonnig is.

 

Als je binnen foto's gaat maken, neem er dan flink wat licht bij (min. 300W). Gebruik de custom white balance op de camera om de wit balans in te stellen. Het beste kun je 500W halogeen via een wit plafond op de tent laten schijnen. (Een aantal fotolampen is beter, maar onbetaalbaar).

 

Camera instellingen: Gebruik een zo laag mogelijk ISO getal, stel de camera zo in dat deze iets overbelicht, gebruik een sluitertijd van minimaal 1/100s. (globaal). Je zal merken dat je voor deze instellingen behoorlijk wat licht nodig hebt.

 

Nabewerken: Crop je afbeelding netjes uiteraard en ga dan spelen met de Brightness/ Contrast levels. Als je tijd over hebt kun je met speciale brushes de achtergrond witter maken, maar voor een webshop lijkt me dat te veel werk.

 

Succes... Ik zie het resultaat wel op SK verschijnen ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  4 leden, 118 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.