• 0

Hoe foto's van producten maken voor webwinkel?

Ik heb de forums doorzocht maar ik heb geen draadje kunnen vinden over dit onderwerp.

 

Ik heb namelijk veel producten hier liggen welke ik aanbied via onder andere mijn webwinkel. Echter lukt het mij niet om echt mooie foto's van de producten te maken. Meestal leg ik ze neer op een groot wit vel en maak dan van bovenaf foto's, maar het resultaat komt altijd wat amateuristisch over. Tevens kan ik niet overweg met photoshop of andere beeldbewerkings programma's om mijn eigen foto's wat beter uit de verf te laten komen.

 

Ik kwam via google al op http://www.packshot-creator.nl/ maar ik vind 2500 euro voor zo'n apparaat (en dan heb je de 'mini' versie) best wel aan de prijzige kant voor mijn bedrijf.

 

Ik hoorde van een kennis dat de aldi of de lidl laatst een soort van display had waarin je het product kon neerleggen zodat je een neutrale achtergrond had. Ik heb daar echter niks van kunnen vinden.

 

Nu was mijn vraag:

 

Hebben jullie tips voor het maken van goede foto's van producten, weten jullie bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn of producten waarmee ik dat gemakkelijk zelf kan maken? (anders dan de packshot creator)

Ik heb maar een zeer klein bedrijfje dus een minimaal budget.

 

Hopelijk hebben jullie wat tips voor mij!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Nav: Ik ben niet zo goed met photoshop (eigenlijk kan ik er helemaal (nog) niet mee overweg) dus dat is voor mij geen optie.

 

Voor een paar tientjes kun je "PhotoShop voor Dummies" krijgen - kijk ook bij de Slegte voor exemplaren van voor PhotoShop CS, je wilt toch alleen wat basisfuncties gebruiken.

 

Het is echt goed geschreven - nog grappig ook - en het maakt je heel snel wegwijs in wat je met het programma kunt. Ik heb verschillende termen in dit draadje voorbij zien komen, waar je waarschijnlijk niet van weet hoe je dat moet doen. Met dat boek zoek je de term op in het overzicht achterin en binnen 5 minuten kan je dat dan ook. ;D

 

 

"If you can believe it, you will achieve it!"

Link naar reactie
  • 0

Misschien iets?

 

HQ MINI FOTOSTUDIO

De hele fotostudio kan opgeborgen worden in een draagtas. Dus ideaal voor onderweg of thuis om snel een perfecte foto te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto´s van artikelen voor website, internet of catalogus. De studio staat in een paar seconden, dus zeer snel op te zetten. Voor de achtergrond is gekozen voor kleuren die eenvoudig met een fotoshop programma te bewerken zijn. Het lichtniveau is te regelen door de lichtstandaard dichterbij of verder weg van de studio te zetten. Bijgeleverd is een standaard om een fototoestel op te monteren.

 

- Opklapbare fotostudio

- Twee lichtstavieven

- Een camerastatief

- Meerdere achtergrond kleuren meegeleverd

- incl opbergtas

- Afmetingen: 40cm x 40cm x 40cm

 

Prijs: € 69,00

HQMiniStudio.jpg.147d9fea947f74562b7f587681670c22.jpg

Link naar reactie
  • 0

Zag ik deze week in de veronica gids staan. De grote versie kost 40 euro

www.fotocube.eu

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

ik hoop dat je de tekst die er bij staat ook gelzezen hebt:

 

Let wel op dat de lampjes gewoon halogeen is en dus niet daglicht temparatuur. Tevens zijn de lampjes erg leuk maar zeker niet voldoende omdat ze niet prettig zijn om mee te werken. De statiefjes waar de lampen vast op zitten zijn namelijk niet in hoogte verstelbaar wat de flexibiliteit een stuk minder maakt.

 

De lampjes hebben een vermogen van 20watt en hebben een gezellige kleur voor in de woonkamer maar fotograrfie doeleinden komen ze gewoon te kort! De statiefjes (welke op een handvat lijken) zijn van kunstof en zijn de voetjes hier in te plaatsen om ze te vervoeren.

 

Het statief wat geleverd wordt is leuk maar net zoals de lampjes niet flexibel genoeg en zeker niet bedoelt voor een camera met wat meer gewicht!

 

ik, www.fotocube.nl, ben continue opzoek naar een prijsgunsige oplossing voor goed licht. we hebben nu een set op de sit staan die redelijk geprijsd is (in combinatie met de fotocube wordt het al aantrekkelijker) maar ik blijf zoeken, daarom heb ik ook deze lead gevold maar met wat hierboven staat omschreven kan ik niet zo veel.

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik zie de verlichtigings set nu op je site staan, maar dat is zo weinig info dat je er niet veel mee kan.

Zijn het enkel de lamphouders? zitten er ook lampen bij? wat voor lampen? hoe bevestig je de lampen? doormiddel van statieven? meer vragen als antwoorden in elkgeval.

Maakt het lastig om een beslissing te nemen.

Link naar reactie
  • 0

??

deze infrmatie staat er gewoon bij hoor;

http://www.fotocube.eu/nederlands/assets/s2dmain.html?http://www.fotocube.eu/nederlands/

 

Verlichtingset

 

De FotoCube verlichtingset, ideal voor een goede belichting:

de verlichtingset bestaat uit:

- 2 lamphouders met reflector, 20 cm in doorsnede

- 2 stevig stalen statieven, hoogte max. 220cm

- 2 softscreens

- 2 Osram 150 Watt Halogeen Longlife lamp

 

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
  • 0

Lange topic zeg. Als iemand op zoek is naar een goedkope fototoestel met goede kwaliteit kan ik fuji finepix aanraden, kostte mij jaren geleden paar honderd euro. Je kan er heel eenvoudig de witbalans mee instellen. Door de foto op een statief te plaatsen en een sluitertijd van circa 1/20 a 1/60 te nemen, klopt de kleur precies, je hebt dan wel statief nodig voor scherpe foto.

 

Ik ben nu echter op zoek naar een goede fotocube, die ik altijd op vaste plaats zal laten staan zodat je eenvoudig en snel foto's kan maken. Die van fotocube.nl is lekker goedkoop maar voor mij te klein en niet strak genoeg, moet ook vanaf boven foto kunnen maken. Tot dusver heb ik alleen http://www.k-po.com/K-PO%20MDSK-1.2.html gevonden.

 

Ze hebben ook iets anders heel moderns, waarbij je via je pc kan zien hoe de foto wordt. Op http://www.packshot01.com/Anims/US/demo.html staat een demo, op http://www.packshot01.com/Catalogue/Catalogue_NL.pdf catalogus.

Link naar reactie
  • -1

dit laatste getoon apparaat werkt voor geen meter, ik heb er 1 (voor veel te veel geld) gekocht. ten eerste ben je veel tijd om hem op te bouwen en weer op te ruimen, daarnaast fotografeer je altijd naast het papier, of je moet helemaal inzoemen.

Anna 82;

de fotocube is zo slecht nog niet, hij is in de USA ook nog héél groot te koop www.ezcube.com maar wel duur. 'niet strak genoeg' zit wat in maar je moet binnen in ok een gespannen stuk stof plaatsen, dat zie je uiteindelijk.

in de Computer Totaal van juli staat een special 'fotograferen voor ebay en marktplaats" het is zeker de moeite waard om het blad te kopen.

groet en sterkte

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het niet helemaal gelezen, maar met paint kom je ook ver.

 

 

Veel succes

Kan je je post misschien ook onderbouwen? Wellicht kan je een mooi paint resultaat laten zien?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Wouter,

 

Leuk dat je hierover begint. Een mij welbekend (klein) drama. Mijn ervaring met zelf foto's maken is dat ze hoe mooi je ze ook maakt, ze toch uitgeknipt moeten worden in photoshop. Ook al heb ik nu thuis een klein foto studiootje, het wordt nooit zo mooi dat producten gelijk te plaatsen zijn op de site. Ook als je bv product foto's wilt gebruiken voor online tijdschriften of promotie doeleinden dan moeten ze toch bewerkt worden. Ik zag er enorm tegenop om met photoshop te gaan stoeien en ben min of meer per ongeluk via via bij adobe photoshop elements terecht gekomen. Dit is een eenvoudige versie van photoshop. Ik ben nu bezig om alle product foto's uit te knippen via dit programma. Ik wil het namelijk graag zelf in handen houden en niet afhankelijk zijn van een extern bureau of persoon die voor elk nieuw artikel ingeschakeld moet worden.

 

Mini cursus elements:

 

In photoshop elements is het in een paar stappen mogelijk om producten uit te knippen. Je opent de foto in "edit". Vervolgens kan je hem bewerken in de magic extractor (klinkt al prachtig vind je niet?! :)) via image. Je selecteert eerst hetgeen je wilt houden met rode bolletjes, daarna alles wat je weg wilt hebben met blauwe bolletjes en je past het toe. Vervolgens knip en plak je het product in je witte (of welke kleur dan ook) achtergrond in een nieuw file en hupsakee! Het is echt kneus-proof. (kneus op photoshop gebied dan he ;))

 

Wellicht is het wat voor je, het is echt de moeite! Succes ermee.

 

groet Megan

Link naar reactie
  • 0

@shopunt.... pff lastige naam

 

Naar mijn mening helemaal niet erg. Als ik kijk naar menig webshop is deze discussie nog steeds relevant. Een klant van mij is begonnen met het opzetten van korte cursussen en aankoopadvies waarmee mensen met een laag budget toch goede product foto's kunnen maken. Dit loopt niet om verschillende redenen. Maar een van die reden is dat veel bedrijven niet inzien dat in deze overvolle markt de presentatie van je product (vooral in de online omgeving) van heel groot belang is. Dit tezamen met goede vergrotingen, inzoom mogelijkheden e.d.

 

Ikzelf wil eerdaags ook zo'n kleine studio gaan inrichten en ik ga denk ik voor de lichtent/softbox met vaste lampen. Mijn vrouw is gelukkig fotograaf, dus de camera heb ik liggen.

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf ook een foto tent.

Voor de belichting heb ik destijds 3 bureau lampen bij de kwantum gekocht die je aan een bureau of tafel kan bevestigen.

Voor daarin heb ik 3 daglicht lampen gekocht.

 

Maar mijn resultaat bleef vrij slecht doordat ik de instellingen van mijn camera niet goed krijg (totaal 0,0 verstand van).

 

Kijk nog steeds van tijd tot tijd naar een goede oplossing voro het maken van goede productfoto's

Bij voorkeur een systeem dat direct ook 3D foto's kan maken (die je op de website kan rondslepen).

 

Maar die systemen zijn allemaal verschikkelijk duur.

 

Laatste die ik gezien heb was op de webwinkel vakdagen.

Heel eenvoudig systeem van enkel een draaitafeltje zonder kast enzo eromheen.

 

Schatte het op 200 a 250 euro, kreeg ik een rolberoerte dat dat ding ook nog bijna 5000 euro koste.

 

Hoop in elkgeval dat hiervoor nog eens een goede betaalbare oplossing ebschikbaar komt om eenvoudig dat soort foto's te maken.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 245 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.