• 0

Hoe foto's van producten maken voor webwinkel?

Ik heb de forums doorzocht maar ik heb geen draadje kunnen vinden over dit onderwerp.

 

Ik heb namelijk veel producten hier liggen welke ik aanbied via onder andere mijn webwinkel. Echter lukt het mij niet om echt mooie foto's van de producten te maken. Meestal leg ik ze neer op een groot wit vel en maak dan van bovenaf foto's, maar het resultaat komt altijd wat amateuristisch over. Tevens kan ik niet overweg met photoshop of andere beeldbewerkings programma's om mijn eigen foto's wat beter uit de verf te laten komen.

 

Ik kwam via google al op http://www.packshot-creator.nl/ maar ik vind 2500 euro voor zo'n apparaat (en dan heb je de 'mini' versie) best wel aan de prijzige kant voor mijn bedrijf.

 

Ik hoorde van een kennis dat de aldi of de lidl laatst een soort van display had waarin je het product kon neerleggen zodat je een neutrale achtergrond had. Ik heb daar echter niks van kunnen vinden.

 

Nu was mijn vraag:

 

Hebben jullie tips voor het maken van goede foto's van producten, weten jullie bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn of producten waarmee ik dat gemakkelijk zelf kan maken? (anders dan de packshot creator)

Ik heb maar een zeer klein bedrijfje dus een minimaal budget.

 

Hopelijk hebben jullie wat tips voor mij!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

@seb: het is de bedoeling om het artikel te laten zien zoals we het verkopen (leeg) en daarna nog een paar foto's toe te voegen met de suikerboontjes erin. De foto's met boontjes zijn redelijk OK (bijlage), hoewel nog niet perfect, maar ik wil toch echt ook een lege versie op de site hebben...

Bovendien hebben we ook doorzichtige zaken die je niet kan opvullen (waterbollen, plexi, etc...).

Toch bedankt voor het meedenken :)

DSC_2770.thumb.jpg.71b3efd6fce33363765ce3544b3999a2.jpg

DSC_2770.thumb.jpg.71b3efd6fce33363765ce3544b3999a2.jpg

Link naar reactie
  • 0
We hebben het dan ook meteen over radialen hè Highio en niet over graden...

 

Stappenmotors en radialen?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Ook de tweede was niet scherp. Iets minder donker gemaakt en wel wat contrast. 20 sec. in iPhoto.

 

Toon de walvis links en de verticale reflectielijn (of hoe die heten mag in vaktaal) die nu zichtbaar wordt op 1/6 van rechts en je hebt perfect resultaat. Nu lopen deze door elkaar, los van elkaar versterken ze de ronde vorm van het vaatje.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Je ziet dat je foto niet scherp was. Daarnaast de belichting veel te hoog, dus iets teruggebracht en wat contrast gegeven.

 

Pas op. Er zijn bijna geen digitale camera's die zo'n object goed scherp fotograferen.

 

30 sec. werk in iPhoto.

De belichting was er om de achtergrond wit te krijgen... op de bewerkte foto in jouw post ziet het object er beter uit, maar is de achtergrond weer grijs. Voor het contrast zou een zwarte daglichttent een mogelijke oplossing kunnen bieden las ik, maar of dat effect zo groot zal zijn betwijfel ik.

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat er een te grote overgang is als je het object elke keer 17 graden draait. Als je het dan zo wilt doen, zou ik eerst experimenteren met hoeveel graden je het doet. Ik zou een keer testen met 1 graad, 5 graden, en 10 graden, bijvoorbeeld.

 

Maar zo is het nog veel te veel gedoe. Je kunt je tijd volgens mij beter besteden aan het vinden of laten schrijven van een flash-dingetje waar je je video zo in kan importeren. Dat scheelt je nogal wat tijd en geeft een nogal wat beter resultaat.

 

Als je camera maar een keer per 5 seconden een foto kan nemen, vind ik het draaiplateau in de afbeelding geschikter. Verf het wit, en maak op de onderkant markeringen om de 1/5/10 graden, of doe iets fanciers met tandraderen of gaatjes.

 

De oplossing die je nu hebt is nodeloos complex.

24-125steja.thumb.jpg.629aa3788be4511a5afd9436dfe913b0.jpg

Link naar reactie
  • 0

prof: De truc voor vrijstaande fotos is dat er een afstand is tussen de achtergrond en het object. Die achtergrond wordt apart belicht, en niet zo'n beetje ook, in feite is het een net een beetje overbelicht. De objecten worden door minstens 2 softboxen belicht. een glimmertje wordt gecreeerd met een klein lampje boven de camera. Die camera heeft een waanzinnig goede lens dat is veel belangrijker dan megapixels. en hij staat op een zeer stijf statief daar wordt het nog weer scherper van.

 

we doen het lekker zelf: Een probleem wat we tegenkomen is dat alle lampen een andere kleur licht afgeven. Je oog compenseert ervoor, maar je camera pikt het op. Dit kun je ondervangen door op een bewolkte dag buiten te fotograferen. Dan heb je uit alle richtingen dezelfde kleur licht. Uiteraard stel je je witbalans hier op in. Als je geen statief hebt, zet je camera dan op iets stevigs, en flits niet. Hou een flinke afstand tussen object en achtergrond, zodat alleen het object scherp is. Zorg dat je ook echt op je onderwerp scherpstelt en niet op iets anders. In photoshop of zo knip je daarna de achtergrond eruit en je brengt het produkt zo groot mogelijk in beeld. Als de kleur van het produkt belangrijk is, dan kun je je scherm calibreren met een spyder (kost ca 80 piek).

groeten, Maarten die behalve fluiten bouwt ook weleens een fotom maakt: maartensoog.nl

De Fluitstudio dwarsfluiten, reparaties aanpassingen en ergonomie

http://www.fluitstudio.nl

Link naar reactie
  • 0

..... Als de kleur van het produkt belangrijk is, dan kun je je scherm calibreren met een spyder (kost ca 80 piek).

groeten, Maarten die behalve fluiten bouwt ook weleens een fotom maakt: maartensoog.nl

 

Dat is volkomen zinloos als het foto's voor een webshop en/of internet betreft. Iedereen kijkt met z'n eigen scherm en 99,9% van de surfers kijkt met een ongecalibreerd scherm. Een gecalibreerd scherm is zinvol als je aan een beeld een profiel (van dat scherm) hangt, om het vervolgens naar een drukkerij te sturen, die daarmee precies kunnen printen/drukken, wat jij op dat gecalibreerde scherm ziet.

 

 

[modedit]Titel terug gezet naar de oorspronkelijke naam van dit topic.

Link naar reactie
  • 0

De video direct in een flash dingetje importeren is denk ik nog het makkelijkst, maar ...

 

Zoeken op bijvoorbeeld: "convert avi to jpg freeware" (Vul jouw favoriete video-format hier in.)

 

Geeft bijvoorbeeld dit: eHow: How to Convert AVI to JPG With Freeware

 

Ik heb deze getest, en hij werkt. Van een video van 23 seconden maakte hij 1200 jpegs.*

 

Wil je ons laten weten hoe je het uiteindelijk oplost en welke programma's je gaat gebruiken? Dit wil ik in de toekomst ook doen.

 

*Dit is 50 frames per seconde, druk op Ctrl+R om dit te decimeren in de output:

 

Video_frame_rate_control.thumb.JPG.e3ad5f3cc76fa233439672422a3c9fa7.JPG

Link naar reactie
  • 0

Als je nu graag dingen wilt laten ronddraaien op je website, dan gebruik je toch gewoon een GIF-progje dat vast ergens wel gratis te downen is...... Maar je klanten zullen je site snel links laten liggen. Dat gedraai is al lang uit de gratie.

Link naar reactie
  • 0

Dit* is toch nog niet uit de mode? Ik zie het heel weinig ...

 

(Dan moet hij niet bij het laden van de pagina al beginnen te draaien.)

 

Ik zie het voor me als een normaal plaatje, wat hij bij de mouseover groter wordt en je kunt manipuleren.

 

*Bij dit voorbeeld is het verschil tussen de foto's ongeveer 5 graden -- druk 72 keer op het pijltje en hij is een keer rondgedraaid.

Link naar reactie
  • 0

eem gifje is niet de juiste manier, zijn veel flash en andere tools om dat soort producten te kunnen laten ronddraaien.

En zal zeker geen klanten wegjagen, je bied je klanten namelijk aan dat ze een product helemaal rondom kunnen bekijken.

 

Wel zou ik het beeld misschien standaard stil laten staan.

 

naar mijn mening voegen foto's zoals op http://www.yofla.com/flash/3d-rotate/ echt wat toe aan een product verkopende website.

 

Overigens is die yofla website al precies de software die je nodig hebt.

 

Die filmpjes omzetten naar foto's tool ga ik eens bekijken, maar je hebt echt maar rond de 18 foto's nodig om al een goede 360 graden foto te krijgen, meer foto's geeft natuurlijk een iets beter beeld maar is meestal niet nodig.

Link naar reactie
  • 0

???

Goedendag,

 

Ik ben een startende ondernemer en heb sinds 2 maanden een winkel in kindermerkkleding, wij verkopen hoofdzakelijk outletcollecties vanaf maat 56 tot maat 176. Nu hebben wij een professionele flitsset aangeschaft met 2 lampen waaronder 1 softbox en 1 lamp met paraplu incl. een witte achtergrond. Ik maak gebruik van een Konica Minolta digitale spiegelreflex camera.

 

Helaas lukt het na vele uren (ik ben de tel inmiddels kwijt, maar wil heel graag beginnen met de foto's maken van de kleding ipv alleen "testen"...) nog steeds niet om tot een goede belichting te komen. Ik zat er al aan te denken om toch een fotograaf langs te laten komen die mij helpt met het goede begin (wat het halve werk is...), maar omdat ik net geopend ben, zijn alle kosten die we uit kunnen sparen toch meegenomen.

 

Het probleem is het volgende:

 

- als ik de achtergrond mooi wit heb, is de kleding overbelicht en zijn de kleuren niet meer "echt". De kleur paars wordt zelfs meer blauw. zie de bijlage..

 

- als ik het diafragma aanpas, dan krijg ik weer meer last van schaduwen

 

- ik heb inmiddels al een tryout versie van Photoshop gedownload en hiermee lukt het ook niet echt om de kleur mooi paars te krijgen (ook vind ik dit eigenlijk heel bewerkelijk ( ik zou dan zo'n 1000 foto's moeten aanpassen en dat kan toch niet de bedoeling zijn als je in het bezit bent van een profesionele flitsset?)

 

-wanneer ik mijn camera "los" met cameraflitser gebruik, kloppen de kleuren wel

 

- (de softbox en de paraplu staan schuin naar het onderwerp toe gericht en ook laag).

 

- ook zou ik graag willen weten hoe je het beste witte kleding kunt fotograferen

 

Graag hoor ik of iemand mij kan helpen dit probleem op te lossen binnen zeer korte termijn? (de webshop moet nl. eind februari echt online..)

 

alvast bedankt voor het meedenken,

met vriendelijke groeten,

Ramona

 

N.B. de 1e 2 foto's zijn van een vest dat echt paars moet zijn, maar ik kan de belichting niet goed krijgen

 

de foto van de blouse is gemaakt als volgt: Iso 80, sluitertijd 125 / F5,6, dan is de achtergrond mooi wit, maar de blouse is overbelicht, te fel van kleur, het blauw moet oudblauw zijn, dus donkerder van kleur

blouse_retour_test_085.thumb.JPG.625be6ff350a0a838d95017ceedae11e.JPG

Link naar reactie
  • 0

Fotografie is en blijft een vak!

 

Of je volgt je eerste gedachte en maakt een deal met een fotograaf die je begeleid totdat je het helemaal zelf onder controle hebt, of je informeert bij een gespecialiseerde opleiding om er achter te komen of zij je verder kunnen helpen met een cursus productfotografie.

Ik denk niet dat deze vraag simpel via het forum beantwoord kan worden, of er moet zich een professionele fotograaf melden die je hierbij wil ondersteunen

Link naar reactie
  • 0

of er moet zich een professionele fotograaf melden die je hierbij wil ondersteunen

 

Er zijn er wel een paar op HL

 

zie hier hier hier en hier

 

Er zijn er nog zo´n 30 lid, maar deze zijn dit jaar nog online geweest.

 

Stuur ze een pm met het verzoek online te reageren, dan leren we er allemaal wat van

 

Frans

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 119 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.