• 0

Op wie stemt de ondernemer?

Quote geeft de standpunten die de ondernemer aangaan:

 

CDA Werkgevers worden verplicht (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten 2 jaar in dienst te houden. Voor verlaging successierechten bij overname van een familiebedrijf.

 

VVD Voor afschaffing van de onroerend zaakbelasting (OZB)

 

PvdA Voor verlaging van de vennootschapbelasting in combinatie met het schappen van bedrijfssubsidies. Verhogen van de ecotaks voor grootgebruikers en het schappen van de diverse aftrekposten. MKB krijgt voorrang bij het verlagen van ondernemersbelastingen.

 

SP Wil werkgevers verplichten 5 tot 7% van hun arbeidsplaatsen open te stellen voor WAO'ers. Wil, in internationaal verband, een vennootschapsbelasting van 35% invoeren.

 

D66 Lagere vennootschapsbelasting voor bedrijven die investeren in ICT.

 

Groen Links Voor milieuheffing op industriele grootverbruikers en de verplichting om (gedeeltelijk) arbeitsongeschikten 1 of 2 jaar in dienst te houden.

 

Christen Unie Voor verschuiving van lastendruk op arbeid naar milieubelasting. WAO'ers krijgen een zogeheten reintegratiebudget om scholing voor ander werk te bekostigen. Tegen excessieve salarissen.

 

Leefbaar Nederland afschaffen Wet Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen

 

Nou wel alle 700 stemmen he!

Ps. Helaas passen de LPF en Ratelband er niet meer bij... ;)

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

VVD heeft voor mij een beetje afgedaan. 4 jaar Jorritsma op EZ heeft de markt voor nieuwe innovatieve bedrijven geen goed gedaan. Het beleid is totaal versnipperd en EZ is onbereikbaar voor plannen om die markt te stimuleren.

 

Ondernemen is een kwestie van keuzes maken. De meeste grote partijen proberen op allerlei vlakken iets te doen en verliezen daarmee focus en herkenbaarheis. Wat mij betreft is D66 het meest duidelijk. De keuzes die ze maken (vooral onderwijs en gezondheisdszorg) zijn niet persé de mijne, maar ze zijn in ieder geval wel duidelijk. En ze houden voet bij stuk, ongeacht de opinie pijlingen. Dat vind ik moedig.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

De gedachte van Pim was en voor werknemer en voor werkgever van belang. Wanneer er goedde opstaat wordt je vermoord.

Dus vindt ik dat als LPF eens de kans krijgt te regeren, en de media ook een positief verslag doen, dat LPF voor heel Nederland beter is, maar realistisch dat ik ben, verwacht ik dat zij weer knok douwn gelagen zal worden op persoonlijke asspecten.

Dan blijft er voor ondernemers maar een optie: VVD.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben al sinds ik stemrecht heb VVD stemmer. Nou moet ik zeggen dat het de afgelopen jaren niet fantastisch is gegaan, maar voor mij als overtuigd liberaal - misschien eerder libertarian - komt de VVD het dichtst in de buurt.

 

Een aantal LPF-idieen spreekt me best aan, maar om de een of andere reden kan ik geen vertrouwen in die partij krijgen...

Link naar reactie
  • 0

Kijk Decorum, zo'n antwoord bevalt me wel :).

 

Ik zit een beetje te twijfelen tussen Groen Links en PvdA. Omdat ik echt niet wil dat er een VVD-CDA coalitie komt, wordt het waarschijnlijk PvdA. Dan is de kan denk ik groter dat laatst genoemde coalitie er niet komt...

 

Eigen belang is niet altijd het beste belang. Van oorsprong links-stemmer en sinds ik ondernemer ben, is dat niet echt veranderd :)

Link naar reactie
  • 0

Ja mijn stem gaat deze keer naar D66. Vooral omdat ik vind dat we meer moeten investeren in onderwijs. Ik hoop dat het deze keer wat beter gaat met ze, maar aan strategisch stemmen doe ik niet. Overgens het ik de eerste post alleen geplaatst omdat het hier wel interessant is. Niet omdat mensen zich daardoor zouden moeten laten beinvloeden.

 

**edit**

 

Oh ja een coalitie d66, vvd en uhh PvdA lijkt me wel wat ;)

Link naar reactie
  • 0

Zal waarschijnlijk D66 weer worden, als mijn stembiljet tenminste op tijd binnen is! Heb niet veel van de programma's meegekregen maar de focus van D'66 vind ik altijd wel erg goed (Hoewel ik volgens mij een van de weinige in Nederland ben als je het aantal stemmen elke verkiezingen ziet).

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0

Mag nog niet stemmen, ben te jong >:(

 

K*t! Ik wil graag stemmen.... Nu dat ik een halfjaar op school over politiek heb gehad, wil ik gewoon stemmen! Grrr... ;)

Deze signature is gehuurd door www.impulsant.nl om deze jonge initiatiefrijke ondernemer te ondersteunen.

Link naar reactie
  • 0

Mag nog niet stemmen, ben te jong >:(

 

K*t! Ik wil graag stemmen.... Nu dat ik een halfjaar op school over politiek heb gehad, wil ik gewoon stemmen! Grrr... ;)

 

En wie zou het worden dan?

 

eh.... :P Ik heb me niet zo erg verdiept in de neppe beloftes die ze nu hebben gemaakt... Maar ik denk dat ik zoiets zal kiezen, like VVD of D66....

 

Ik zou geen PvdA kiezen, ik heb 1x een man gesproken over zijn mening over illegalen enzo.... En hij zei dat zijn partij zo en zo dacht erover, en dat ze dit en dat wilden gaan doen, en daar was ik op tegen....

 

Oh nu vraag je je misschien af wat die vent dan precies zei :P Hij zij dat illegalen onder de 18 hier in Nederland een opleiding en alles krijgen zoals een normale (legale) jongen/meisje. Terwijl zijn ouderen het land uitgezet worden. En als die minderjarige illegalen 18 zijn moeten ze oprotten.....Ik vind dat je dat niet moet doen, want als de illegale ouderen dat weten, dan stuurt iedereen zijn kind naar Nederland :P

Deze signature is gehuurd door www.impulsant.nl om deze jonge initiatiefrijke ondernemer te ondersteunen.

Link naar reactie
  • 0
K*t! Ik wil graag stemmen.... Nu dat ik een halfjaar op school over politiek heb gehad, wil ik gewoon stemmen! Grrr...

 

Bij HigherLevel ben je in ieder geval nooit te jong om je stem uit te brengen ;D

 

Groeten,

Nils

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
PvdA Voor verlaging van de vennootschapbelasting in combinatie met het schappen van bedrijfssubsidies.

 

Kijk, hier is nou weer NIET over nagedacht. Nieuwe innovatieve bedrijven betalen namelijk geen vennootschapsbelasting. Als ze dat wel doen, zijn ze "in the clear". Subsidies daarentegen, zijn wel van belang voor de nieuwe bedrijven en willen ze afschaffen. Pure gemakszucht. Lekker sociaal allemaal.

 

Groeten,

Nils

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Ik heb me nog even afzijdig gehouden van deze discussie. Ben nog niet echt overtuigd, maar heb wel een sterke voorkeur voor D66 (laatste verkiezingen ook, maar heb ik uiteindelijk wél VVD gestemd).

 

Waar ik wel nieuwsgierig naar ben .. wat is jullie mening over de beste welke coalitie? Welke combi van partijen wens je dat het volgende kabinet heeft ?

 

 

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Ik zie dat D66 de overhand heeft. Zelfs ga ik altijd voor VVD. Heb het de vorige keer uitgezocht en dat was voor de mij de beste keus... maar heb ik nu helemaal niet naar gekeken!

 

Waarom zou ik D66 stemmen en geen VVD of juist wel VVD?

 

Wat de coalitie betreft, ik denk een VVD / CDA verhaal... zonder LPF dit keer! Maar leg me er niet op vast, politiek is niet me sterkste kant :)

Leer alsof je eeuwig leeft, leef alsof het je laatste dag is!

Link naar reactie
  • 0

Waarom zou ik D66 stemmen en geen VVD of juist wel VVD?

 

 

Mag ik even proberen je over te halen ;D.

 

(Ik stem dus gewoon weer op D'66, zoals vrijwel altijd.)

 

Ik vind de VVD namelijk helemaal niet liberaal. Wel op een aantal punten hoor, maar wat het persoonlijke leven betreft (overtuiging, sexuele geaardheid, combineren werk en zorg, euthanasie enz), en de invloed van de burger op de politiek, is de D'66 veruit liberaler dan de VVD. Verder heeft de D'66 de beste balans tussen milieu en economie, en is gewoon degelijk, vind de kenniseconomie erg belangrijk en onderwijs uiteraard ook. Is ook voor minder regeltjes en toch een goed sociaal vangnet.

 

Ik vind dat de lijsttrekker zich eigenlijk wel wat meer mag profileren en mag best wel iets harder mag schreeuwen, ook al omdat het programma gewoon goed is.

 

Ze zijn geen goede verkopers.

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
  • 0

Ben het volledig eens met Nils. Van mij verdient VVD mijn stem niet in de volgende verkiezingen. Het wordt tijd dat ze eens 4 jaar in de oppositie zitten en aan interne vernieuwing doen. Ik hoef niet weer een incompetente minister van EZ, zoals Jorritsma. En als je oude lijken als Wiegel uit de kast moet trekken om indruk te maken, dan vind ik dat het de hoogste tijd is voor bezinning bij de VVD.

Als je technostarter bent, dan moet je eigenlijk op D66 stemmen. Het is namelijk de enige partij die in haar programma praat over kennis en innovatie. D66 is de enige die beseft dat als we nu niet dringend in kennis investeren, dat we dan straks niets meer hebben in Nederland om mee te concurreren. Ondernemers die starten op hoogwaardige technologiegebieden, krijgen aandacht en geld van D66. Dus, technostarters: geen twijfel meer mogelijk!!! 8)

Je reis naar de toekomst wordt een succes als je alleen die dingen uit het verleden meeneemt die je positieve energie geven. Michael Lewis, 2000.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Wat D66 en Innovatie betreft ... dat kalopt op zeker.

 

Zie onderstaand bericht uit Enerce:

 

D66: omslag naar kenniseconomie nodig

 

Nederland moet de omslag naar de kenniseconomie maken en op kwaliteit

in plaats van op prijs gaan concurreren. Dat zegt D66-kamerlid Bert

Bakker. De sociaal-liberalen reserveren 2,4 miljard euro voor

onderwijs en de kenniseconomie. Tot aan de Tweede

Kamer-verkiezingen ondervraagt Emerce dagelijks een partij over haar

plannen voor ICT en kenniseconomie.

lees het gehele artikel

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 173 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.