Jump to content
molenaar80
Verberg

Website koppelingen database tussenpersoon

vraag

Ik ben een redelijke leek op het gebied van websites bouwen qua programmeren etc. Maar ik ben op zoek naar een totaaloplossing voor een tussenpersoon.

Het is de bedoeling dat klanten middels een 'slimme' vragenlijst een juist advies krijgen dat wordt berekend en dan ook aangevraagd kan worden.

 

Daarnaast zou ik dit willen koppelen aan vergelijkingssoftware en een database gericht op schade/leven/hypotheken/makelaardij. Is er een bedrijf die hier ervaring in heeft en waar men goede ervaring mee heeft die voor een startende onderneming niet te prijzig is?

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Heb je die berekeningen/informatie al en gaat het alleen om het ontwikkelen van de applicatie of heb je ook die gegevens nodig?


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Voor een aantal klanten heb ik slimme formulieren gemaakt. Ben ook niet duur maar kost je wel veel geld ;D Maar nu serieus en zonder reclame:

 

Het kostbaarste onderdeel van dit soort formulieren is het uitzoeken van de intelligentie die je nodig hebt. Zowel hoe gedetaillleerd die moet zijn als de logica zelf.

 

Om met de laatste te beginnen: een klant had een formulier waar alle details ingevoerd moesten worden. Veel mensen haakten af omdat ze simpelweg niet alle gegevens bij de hand hadden. Formulier terug gebracht tot wat basisvragen en het aantal aanvragen verdubbelde. De conversie naar klant steeg daarbij ook nog eens. Simpelweg omdat een mens nu eenmaal makkelijker vragen stelt en verkoopt. Maak je formulier dus niet te ingewikkeld en zie het meer als een lokkertje om mensen contact te laten opnemen. Uitzondering zijn bestaande klanten natuurlijk.

 

Als je weet wat je wilt vragen schrijf dan heel de interactie tussen formulier en bezoeker uit. In de zin van 'klant kiest voor een groot model': de site laat nu een lijst zien met grote modellen met het duurste model bovenaan. Met zo'n document kun je zo'n beetje naar iedere programmeur stappen en moet je een mooi prijsje kunnen krijgen.

 

Vergelijkingssoftware is een wat vaag begrip. Bedoel je iets als 'klanten die dit boek kochten hebben ook dit boek besteld'? Of matching op bepaalde eigenschappen?

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik heb verder geen berekening informatie, maar kan wel software inkopen die op de laptop alles kan (database, vergelijk en adviseren). Maar ik zoek eigenlijk een totaaloplossing.

 

Dan is de vraag of je die software voor jouw toepassing op het web mag gebruiken qua licentie. En of het technisch uberhaupt haalbaar is om het op het web te plaatsen (zo eenvoudig is dat vaak niet)

 

En, zie mijn vorige post, of je dat hele pakket uberhaupt zomaar online wilt zetten. Of dat je leads wilt generen door een eenvoudige versie die vervolgens contact opnemen met mensen die met de software op hun notebook de verkoop doen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Er bestaat helpdesk software waarbij je aan de hand van vraag en antwoord bij een specifieke oplossing komt - het werkt zo'n beetje als de troubleshooters in de help sectie op een MS windows computer.

 

Ik weet dat PerlDesk hiermee werkt (perl script/mySQL) maar ik heb het ook op andere helpdesk systemen gezien.

 

Als je een open source variant kunt vinden, dan is die wellicht te verbouwen tot wat je zelf nodig hebt.

 

Verder zou ik een mindmap maken om eens te experimenteren met hoe vragen doorvertakken. Dan heb je meteen een visueel overzicht wat je weer helpt tegen de tijd dat je het in een programma om moet zetten.


"If you can believe it, you will achieve it!"

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 159 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept