Jump to content
Jeroen Bakker
Verberg

Bedrijfsmodelinnovatie: Innovation Capitalists

vraag

Zojuist las ik een interessante weblogpost, over 'Innovation Capitalists', naar aanleiding van een artikel in Hardvard's Business Review. Zou zoiets werken als extensie op bijvoorbeeld de NOVU?

 

“Innovation capitalists are firms that seek out and evaluate ideas and technologies from the inventor community and other external sources.

 

They develop and refine those ideas to the point where their market potential is validated, and they pitch them to large client firms. An innovation capitalist reduces a client company’s acquisition costs and early-stage risks.”

 

"Innovation Capitalists [are] using their particular industry expertise to seek out and identify emerging technologies, develop and refine the ideas to validate market potential and mitigate risks, and then push them forward to different organizations that can advance them further or bring them to market."

 

Best een interessant idee!

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Deze personen/organisaties bestaan al. In de dotcom hype werden ze Accelerators genoemd. Ik heb er nog wel een lijstje van, maar die zijn allemaal de pijp uit. Tegenwoordig zijn er nog een paar organisaties actief (goede ideeenfabriek en je zou innoconcepts ook in die categorie kunnen plaatsen). Het zijn echter de individuen die het meest succesvol zijn. Zij worden Business Developers genoemd (Dirk Groenewegen en Roel Reitsema zijn er erg goed in). Manne als Dirk richten zich vooral op nieuwe ontwikkelingen binnen grote bedrijven, omdat die hun factuur kunnen betalen.

 

Ik weet dat de universiteiten van Twente, Wageningen en Eindhoven mensen hebben aangetrokken om deze functie uit te voeren. Tot nu toe is dat geen daverend succes. Het gaat een beetje uit van de "Engineered Company" gedachte. Een concept uit de vorige eeuw, ontwikkeld door Mc Kinsey, dat uitgaat van het idee, dat je met een goed product, een goed management team en voldoende venture capital een succesvol bedrijf kunt starten. Dit concept is achterhaald. Het heeft nooit gewerkt. Het is wat we gezien hebben in Finland. Het gaat voorbij aan de toegevoegde waarde van een ondernemer. Een persoon die vol overgave en met gevaar voor eigen (economisch) leven een droom nasteeft.

 

Dus volgens mij is die innovation capitalist oude wijn in nieuwe zakken. Zonder ondernemer geen business.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Daarbij vervullen veel Incubators, Business Angels en Seed Fondsen in Nederland deze functie al. Ze helpen de ondernemer met zijn organisatie, zijn businessplan en de verkoop van zijn producten of IP. Ik Amerika is dat anders. Daar zijn de meeste investeerders wat afstandelijker. Daar kan ik mij voorstellen dat ze de Innovation Capitalist als een separaat iets zien. Hier is de functie al min of meer geintegreerd in de support structuur.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 20 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept