• 0

bijna failliet, hoe te handelen

na vele uren hier op het forum te hebben gelezen en gezocht heb ik veel informatie gezien mbt faillesementen maar meestal betreft het het onderwerpen die vele jaren geleden behandeld zijn dus vandaar deze verfrissing en ook vind ik het fijn om te kijken welke reacties er komen op mijn persoonlijke situatie.

 

20 maanden geleden ben ik een kledingzaak begonnen en dat is opzich helemaal niet een verkeerde winkel maar door allerlei kleine dingen is het nu in een situatie dat ik het financieel heel moeilijk vol hou.

 

ik ben nog niet failliet maar ik zie het somber in en ben nu met een adviseur van Ondernemers Klankbord aan het kijken om een ondernemingsplan te herschrijven en dan de BBZ regeling in te gaan.

ik vind dit wel moeilijk want soms weet ik niet of ik dat wel WIL want dan leen ik wéér een bedrag, welliswaar van de gemeente maar dat maakt niet uit, het is een schuld erbij. en dat is juist iets waar ik niet veel meer van kan gebruiken.

 

dus de twijfel is heel groot of ik nog wel door wil gaan. nu is de laatste tijd de lol er voor mij ook echt wel af. ondernemen wilde ik al mijn hele leven en ik heb ook niet iets stoms gedaan ofzo (geen nieuwe porsche gekocht bijvoorbeeld) en echt keihard gewerkt, geen vakantie, geen salaris, ik eet mijn eten bij mijn moeder en heb een vriendin die me steund

 

ik wordt het nu zat, dat ik keihard werk en dat ik niet financieel voor mijzelf kan zorgen. heel frustrerend.

 

 

 

Fashion---Retail

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Erg vervelende stuatie waar je in zit, zeg!

Is het enige probleem de klandizie of spelen er ook nog problemen mee als de belastingdienst omdat de boekhouding niet op orde is? De boekhouding is namelijk vaak 1 van de redenen dat een bedrijf in grote problemen terecht komt.

Wanneer de boekhouding en/of belastingen een probleem is dan zou ik je misschien kunnen helpen. Ik heb veel ervaring met bedrijven die in grote (financiele) problemen zitten en werk samen met een bedrijfsadviseur en juristen.

 

Er zal waarschijnlijk goed moeten worden gekeken hoe het bedrijf zo efficient gerund kan worden zodat er weer brood op de plank komt.

 

In elk geval heel veel succes!

 

Patricia Visser

Link naar reactie
  • 0

Je klinkt weer als ondernemer! :D

Je winkel is prima, locatie gaat achteruit. Probeer wat te regelen met je verhuurder. Die heeft er namelijk niets aan als er in zo'n desolate straat nog een pand leeg komt te staan (jij failliet). Desnoods een korting voor een paar maanden/jaar.

 

Dan dus snel meer klanten proberen te krijgen (google "flyers drukken" ->5000 A6 voor 100 euro). Wel even iemand (designer? kennis, klant, student?) een pdf'je laten maken. Bied desnoods een gratis broek (boeken onder voorraadverschillen).

 

Rek buiten zetten met leuke goedkope aanbiedingen en zorgen dat de kopers binnen nog wat meer aanschaffen. Als het regent natuurlijk een emmer paraplu's.

 

80 uur per week werken vermoord je hele creativiteit. Als je dan toch open bent surf je iets minder over internet maar werk je je administratie af. 18:00 naar moeders om te eten en daarna een vrij avond voor de buis met vriendin.

 

Oh ja, even die uitkering regelen!

 

Succes!

 

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account
Ook Private Label wil ik gaan doen in jassen en colberts die zonder direct grote aantallen af te nemen gemaakt kunnen worden.

 

Misschien een idee om je zaak een andere insteek te geven en het niet te zoeken in private label en duurdere produkten. Als een stunt/of uitverkoop wel werkt zit je blijkbaar in een verkeerde regio of buurt om jouw huidige assortiment te verkopen. Deel je zaak in twee. Links koopjes en rechts private label en de huidige spullen (hangt af van je ingang). Je huidig assortiment wordt dan middels impuls aankoop gekocht door een gedeelte van de bezoekers, maar je trekt wel de mensen in je zaak. Eenmaal binnen is makkelijker als dat ze voorbij lopen.

 

Op deze manier heb je wel inkomsten en aanloop en tevens mogeljkheden je huidig assortiment te verkopen.

Link naar reactie
  • 0

Misschien een idee om je zaak een andere insteek te geven en het niet te zoeken in private label en duurdere produkten. Als een stunt/of uitverkoop wel werkt zit je blijkbaar in een verkeerde regio of buurt om jouw huidige assortiment te verkopen. Deel je zaak in twee. Links koopjes en rechts private label en de huidige spullen (hangt af van je ingang). Je huidig assortiment wordt dan middels impuls aankoop gekocht door een gedeelte van de bezoekers, maar je trekt wel de mensen in je zaak. Eenmaal binnen is makkelijker als dat ze voorbij lopen.

 

Op deze manier heb je wel inkomsten en aanloop en tevens mogeljkheden je huidig assortiment te verkopen.

 

 

 

Ja hier heb ik ook aan zitten denken

waar ik vaak mee zit is dat ik bang ben om reputatie te verliezen.. van chique zaak naar outlet-store

Op datzelfde moment denk ik dan ook: "dan maar minder chique imago, maar wel mijn brood verdienen" dus tja dat is ook wel weer zo

 

dan inderdaad maar stunten

maar nog wel de marge bewaken.

 

 

Fashion---Retail

Link naar reactie
  • 0

Hoi Jeffreya,

 

De vraag is in hoeverre je je reputatie nog moet bewaken, en hoe je dit subtiel kan ondervangen.

 

Als het water echt tot aan je lippen staat zal je moeten overleven met je bedrijf.

 

Ondernemers hebben altijd een beeld van hun bedrijf in hun hoofd, dit beeld is samengesteld door het plan wat je in eerste instantie had, jouw eigen visie dus hoe een kledingzaak in het segment waarin je zit er uit zou moeten zien.

 

Als blijkt dat dit beeld nog niet meteen aansluit bij de behoefte van de consument zal je als winkelier maatregelen moeten nemen. Actie!

 

 

van chique zaak naar outlet-store

 

Zo'n gigantische degradatie is niet altijd noodzakelijk, misschien is het een optie om te overdenken om eventuele acties en stunten te verzinnen voor een doelgroep die tegen jouw segment aan zit te schurken.

Voordeel hiervan zou kunnen zijn dat, buiten de omzetstijging, je niet meteen de "persoonlijkheid" die bij je bedrijf hoort over boord gooit.

De filosofie waar je mee startte kan je nog enigszins vasthouden en je houdt de mogelijkheid open om in betere tijden weer een licht upgrade van je bedrijf toe te passen.

 

Voorwaarde hiervoor is wel dat je hiervoor de juiste leveranciers weet te vinden.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien is dit een goed idee of juist een hele slechte.

 

Stel je telt je kosten bij elkaar op. Dan kom je uit op een bepaald bedrag. Vervolgens kijk je even hoeveel winstmarge je per kledingstuk nodig hebt om je schulden te dekken. Bijvoorbeeld: schulden zijn 1000 euro. Ik heb 100 kledingstukken liggen. Dus 10 euro winst per kledingstuk heb ik nodig om mijn kosten te dekken.

 

Vervolgens voer je een actie uit, mensen stromen binnen, je hebt geld in huis en daarmee dek je je kosten.

 

Misschien lukt het niet om al je schulden met een actie te dekken. Maar kijk eens hoeveel je van dit soort acties moet uitvoeren om je kosten weer op nul te zetten...

Link naar reactie
  • 0

Waar ik aan had zitten denken, zitten er in jouw omgeving of in aangrenzende dorpjes niet nog winkels welke de producten verkopen die jij ook verkoopt. Ben je daar al binnen geweest om te spieken naar de prijskaartjes?

 

Waar ik op doel: Heb je een nettorama (dat is een supermakrt) in jouw buurt? Ken je de reclame daarvan? Net ietjes goedkoper dan een andere supermarkt.

Sorry voor de typfouten, mijn toetsenbord is aan vervanging toe.

Link naar reactie
  • 0

Wat dacht je ervan bij elke aankoop een bon mee te geven met korting voor een volgende aankoop? Zo laat je mensen terugkomen. Wees ook niet te beroerd om de mensen iets te drinken aan te bieden of een paar hapjes neer te zetten.

 

Misschien een paar hele mooie luxe Tassen (van die glimmende laktassen) met jou naam er op laten maken en een paar mensen daarmee rond laten lopen in het centrum.

 

Wat dacht je van een modeshow in een horecagelegenheid met een goede naam (en gasten van jouw niveau). Valt denk ik wel wat te regelen met een sympathieke horecaondernemer.

 

Ik weet op dit moment helemaal niks met betrekking tot je publiek, collectie en grootte van de zaak en ook niet of je je bijvoorbeeld specifiek richt op dames of heren.

Link naar reactie
  • 0

ik ben even wat minder actief geweest op het forum maar daar ben ik weer...

 

en ik ben er NOG ;D

 

er is iets op mijn pad gekomen en ik wil dat hier even voorleggen. kijken wat de reacties zijn en of iemand met zo'n constructie bekend is

 

er bestaan bedrijven die het volgende doen:

ik heb een eenmanszaak, deze bedrijven 'kopen' met een BV mijn eenmanszaak

voor die koop moet IK betalen. zo'n 10% van de schuld die er in zit

dus (voorbeeldbedragen) ik heb € 100.000,- schuld dan betaal ik dat bedrijf die mijn eenmanszaak overneemd 10% dus € 10.000,- en dan ben ik van ALLES af het andere bedrijf gaat dan met de schuldeisers praten en neemt alles van mij over inclusief voorraad enzo

 

ik heb geen schulden meer of iets dergelijks en kan bij wijze van spreken een dag later weer een nieuwe onderneming beginnen

 

 

klinkt een beetje louche.. maar is dit het ook?

 

Fashion---Retail

Link naar reactie
  • 0

ja zo denk ik er ook een beetje over...

maar als mijn keus is:

* 1x proberen 10% van openstaand saldo bij elkaar sprokkelen en het daarmee afkopen

 

of:

* wachten tot je eindelijk eens in WSNP regeling terecht komt (wat lang duurt) en dan nog 3 jaar lang van minder dan minimum leven

en dus in totaal misschien wel 5 jaar lang krap zitten

 

dan vind ik het wel aantrekkelijk worden (de eerste optie)

 

maar goed ik plaats het niet voor niets hier inderdaad... want vind het zelf ook erg vaag en ik ben er ook niet zo mee bekend.

dus als er mensen zijn die zulke bedrijven kennen. of ervaring hebben

 

 

want ik wil niet zo'n bedrijf een paar duizend euro geven en dan erachter komen dat ik nogsteeds een schuld heb bij de bank bijvoorbeeld omdat die zeggen dat ze gewoon van MIJ hun geld willen hebben

 

???

Fashion---Retail

Link naar reactie
  • 0

Is het niet zo dat je schuldeisers akkoord moeten gaan met zo'n actie? Of op zijn minst de mogelijkheid krijgen om hiertegen bezwaar te maken? Zij krijgen immers ineens met een nieuwe schuldenaar te maken die wellicht nog minder middelen heeft om terug te betalen.

 

Lijkt me dat als dit niet goed is geregeld, de bank nog steeds bij jou aan zal kloppen.

Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link naar reactie
  • 0

bij een eenmanszaak blijf je ten alle tijde aansprakelijk voor je gemaakte schulden.

 

een overname door een BV geeft geen enkele oplossing. kijk uit voor zulke

oplichters.

 

vraag bij de kvk om een betrouwbaar bureau voor schuldhulpverlening voor ondernemers. Zijn er wel een paar die betrouwbaar zijn.

 

Mocht je interesse hebben in wat adressen van bedrijven die samenwerken met een aantal gemeenten voor schuldhulpverlening voor ondernemers dan hoor ik het wel.

 

succes

Link naar reactie
  • 0

Ik zit zelf in ongeveer hetzelfde parket als jou. Ik ben tot de conclusie gekomen dat voor mij de enige oplossing een sanering van de schulden is. Je kan dit zelf doen, echter is het beter om dit in samenwerking met een bureau te doen. Ik ben zelf met een kantoor uit Amsterdam aan de slag gegaan en het akkoord ligt nu bij de crediteuren. Dit wordt over het algemeen positief ontvangen. Voordeel van een externe partij is dat zij de communicatie voor je regelen. Haalt een hoop zorgen van je schouders.

 

Weet niet of het gepast is een link hier te plaatsen, maar kijk anders even op www.ib-solutions.nl

 

Link naar reactie
  • 0

Kan je nog iets meer vertellen over de reden dat je geen klandizie hebt? Stuur eens een foto van de storefront en het winkelinterieur? Lopen er wel mensen langs? Kijk, als je niet eens in de 'loop' zit, dan kan je haast niet anders dan een (direct) marketing initiatief. Hoeveel budget zou je nog kunnen vrijmaken voor een aktie (NB: uiteraard niet voor adviseurs, maar voor marketing/aanpassingen). Heb nog veel andere ideeën, stuur me maar even een PM.

Link naar reactie
  • 0

In onze directe omgeving zie ik helaas hetzelfde gebeuren. In het centrum hier in het noorden (grote stad) hoor ik ook van die geluiden van kledingwinkels waar de aanloop er niet is en het soms de hele dag stil is. Erg jammer, en voor jou een zeer vervelende situatie.

 

Helaas heb ik geen gedegen (ervarings-)advies (ben ook maar een starter), maar kan me wel bij de aanwijzingen (door de meer-ervarenen) die hierboven beschreven zijn, aansluiten.

 

Ik wens je in ieder geval heel veel succes toe!

Link naar reactie
  • 0

Ik lees nu alleen de "brick en mortar" tips vanuit het gevestigde retail idee. Heel handig, maar er zijn zoveel meer opties.

 

Heel low budget kun je wellicht toch het een en ander bereiken, ondanks dat de loop er in de winkelstraat uit is...

 

De wereld is aan het veranderen en mensen zoeken buiten de hoofstraat en zelfs buiten hun eigen woonplaats om, de aparte winkeltjes (zoals wellicht jouw zaakje), die ze vinden: juist... op internet... lekker op zondagavond bijv of maandagmorgen (als men even geen zin heeft nog om de PC voor de baas te gebruiken... ) surfend op zoek naar dat ene speciale artikel... zo heb je in jouw digitale etalage dan al het eerste contact met vele prospects (die het graag - als je hebt wat ze zoeken - ken je jouw doelgroep? - de volgende dag na het werk even ophalen)

 

Heb je er al eens aan gedacht om een eenvoudige internetshop te openen (desnoods ebay-winkel als er geen budget is), waarop je de oude collectie zet, met erbij: zonder verzendkosten af te halen?

 

Voor ongeveer 1000 euro (soms nog minder) heb je al een eenvoudige shop en adverteren op bijv. marktplaza en speurders is meestal gratis.

 

Je zorgt voor mooie foto's voor de site (wel even denken aan het feit dat pakketzegels, verpakkingsmateriaal etc wel geld kost) en voila: heel nederland is jouw doelgroep geworden. Mijn ervaring is, is dat de online koper het waardeert dat je ook een echte winkel bent, waar hij/zij kan passen: gebruik dat voordeel!

 

Mix de outlet met online (nieuwe - duurdere) collectie op een slimme manier, zorg voor een goede routing in jouw winkel die dat onderstreept, geef wat extra aandacht aan klanten die je op deze manier weten te vinden .. en de druppels op de gloeiende plaat worden wellicht een kraan vol?

 

Wellicht denk ik wat te simpel, maar als jouw aanbod van artikelen bijzonder genoeg is en jouw aanpak heel persoonlijk overkomt zul je zo zeker meer omzet en meer "loop" in jouw rustige winkelstraat krijgen: naar jouw winkel! En parkeren is zo te lezen ook al geen probleem met een parkeergarage nabij... dus....

 

Think positive en kijk eens creatief naar alle opties die je hebt om er zelf een positieve draai aan te geven: hebben wij ook gedaan en uit ervaring weet ik dat het werkt!

 

Succes!

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

:D ik ben er nog hoor!! haha

 

nou de situatie is nogsteeds niet veel anders

ik ben op het moment bezig via een minnelijk traject de 'schuldeisers' een

voorstel te doen

dat is nu nog aan de gang

 

moet je inderdaad kijken wanneer ik voor het laatst een bericht heb gestuurd en nu.

en nog geen zekerheid

dat is het ergste vin ik, dat je helemaal geen zekerheid hebt en dat het allemaal zoooo lang duurt

 

maar goed ik moet nu aan het werk (tja weer gewoon in loondienst)

vanavond ook vrij druk maar ik ga nog even uitgebreid reageren

 

en bedenk altijd "alles komt uiteindelijk allemaal wel weer goed"

 

 

Jeffrey

Fashion---Retail

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 282 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.