Jump to content
PDR
Verberg

Online Social Networking

vraag

Er is natuurlijk al heel wat geschreven over dit onderwerp. Van algemene netwerken (LinkedIn) tot eigen zeer specifieke netwerken (Ning) of levensechte simaluties (SecondLife). Wat mij voornamelijk boeit is hoe men de combinatie maakt met contacten in real life. Ik denk dan bijvoorbeeld aan:

 

http://www.wehanghere.com

 

Hoe kan deze combinatie nog gemaakt worden? Welke richting gaan we uit met heel dit gebeuren?

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik denk dat dit juist het ideale is van het online netwerken. Je ziet ook dat veel van de online netwerken op geregelde tijden events organiseren voor real life meetings.

Ik zie online netwerken als een extensie van mijn real life sociaal en business netwerk activiteiten.

Zo wordt dat natuurlijk ook door de "jeugd" ervaren overdag op school "real life" en 's middags/'s avonds MSM/SMS (ongestructureerd) social networking.

 


Vriendelijke groet,

Rob Zimmerman

www.laannegen.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik zie online netwerken als een volwaardige netwerkmethode, waarbij ik de offline follow up niet eens meer echt zie als iets dat het contact 'dan pas echt maakt'. Net zoals je bij een ontmoeting in 't echt zult overgaan tot een wat langere ontmoeting daarna, eigenlijk.

Ik heb ook contacten online met wie ik ook zaken doe, die ik nog nooit in het echt gezien heb. Opdrachten gekregen die 100% via electronische communicatie zijn gebeurd, kwam geen telefoongesprek of ontmoeting aan te pas. Blijkbaar wordt het ook geaccepteerder en kan je op de één of andere manier vertrouwen wekken en geven.

 

De combinatie zit denk ik niet in kunstgrepen maar komt heel natuurlijk tot stand, voornamelijk omdat het afstandelijke gevoel dat het Internet eerst had vooral iets is van de generatie van, zeg, 25 jaar en ouder.

Wij hebben ons sociaal ontwikkeld in een tijdperk waarin je niet zoveel communicatiemethoden in je periferie had, waardoor de overgang ietwat schokkerig tot stand komt. De acceptatiegraad is nu al behoorlijk hoog binnen dat cohort, maar de jongere generatie denkt er niet eens over na. Een computer was lange tijd iets heel technologisch en domein van nerds en innovators. Nu die bij wijze van spreken aaibaar is wordt het interacteren met mensen iets natuurlijks, het instrument valt weg en wat overblijft is de sociale interactie.

 

Je zult al veel meer kunnen als je overal draadloos internet tot je beschikking hebt bijvoorbeeld, dat zal weer nieuwe perspectieven openen voor de link online/het fysieke domein. Als de toestellen die nu nog schreeuwend duur zijn en het evenzo prijzige dataverkeer wat goedkoper wordt en bereikbaar voor de massa maak je denk ik pas de volgende slag.

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 128 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept