Ga naar inhoud
 • 0

Hoe 20 jaar ondernemerservaring ten gelde te maken?

Retired Mod     1,6k 692

Beste mede-forummers,

 

Volgend jaar vier ik mijn 20-jarig jubileum als ondernemer. In de afgelopen 20 jaar is er veel de revue gepasseerd. Begonnen met de overname van een klein schooonmaakbedrijf, wat helaas failliet is gegaan door iets te ongebreitelde ambitie. Vanuit hobby en interesse een foto studio opgestart waar uit later een reclamebureau is ontstaan. Beide bedrijven goed verkocht. De afgelopen jaren mijn vrouw geholpen haar bureau voor binnenhuisarchitectuur op te zetten, met bijpassende woonwinkel.

 

Nu ben ik zelf weer toe aan een nieuwe uitdaging. Maar wat????? Kansen genoeg in de markt, maar van het weekend zat ik me suf te piekeren hoe ik met mijn 38 jaren mijn ondernemerservaring ten gelde kan maken. Ik kom er niet uit. Aangezien een wijs man ooit zei: "Wijsheid schuilt in de veelheid van raadgevers" doe ik een beroep op het creatieve vermogen van mijn mede-HL' ers.

 

Wie kan me op het goede spoor zetten????

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

 • 0
Retired Mod     5k 325

Ga iets doen dat je leuk vind, en probeer daar geld mee te verdienen. Let op waar je in je dagelijks leven complimenten voor krijgt, misschien liggen daar sterke punten?

 

Vraag vrienden en familie eens om raad.

Zelf zit je soms zo dicht op de oplossing dat je deze gewoon niet ziet.

 

Maak een lijstje met eigenschappen van jezelf en van zaken die je leuk vind om te doen, dingen die je energie opleveren. Zie bv deze draad

 

Als je dat als vertekpunt neemt komt er vanzelf iets uit.

Link naar reactie
 • 0
Senior     32 2

Als ik je reaktie lees, lijkt het alsof je eigenlijk zelf het antwoord al geeft.

De punten die ik eruit haal:

-In je titel: "ondernemerservaring ten gelde maken"

-In je tekst: "hobby en interesse een foto studio opgestart waar uit later een reclamebureau is ontstaan"

-In je tekst: "geholpen haar bureau voor binnenhuisarchitectuur op te zetten, met bijpassende woonwinkel"

 

Ondanks de vele grote advies organisaties had ik tijdens mijn oriëntatie fase behoefte aan juist een 'persoonlijk' contact met een (ervaren)ondernemer. Iemand die mij de 'juiste richting' enigszins in kon duwen en een spiegel kon voorhouden.

 

Via via ben ik bij iemand terecht gekomen.

Na hem persoonlijk eens te hebben benaderd, wilde hij graag met mij van gedachten wisselen.

Hier heb ik erg veel aan gehad, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Sterker nog, ik had er geld voor over gehad, want ik kreeg in 2 uurtjes praten onder het genot van koffie meer informatie dan ik bij de gerenomeerde instanties kreeg.

 

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat er onder diverse 'jonge ondernemers' sterke behoefte is om met 'ervaren ondernemers' te praten en als ik je reaktie lees zou je wellicht voor een bepaalde groep 'jonge ondernemers' iets kunnen betekenen.

 

Succes met het maken van je keuze!


www.up2dateprojecten.nl | www.kenteken-daten.nl | SMS voting manager

 

Volg ons op Twitter: http://twitter.com/u2dp

 

Volvo 1800S: http://volvo1800s.up2dateprojecten.nl/

Link naar reactie
 • 0
Senior     37 2

Als je zelf verlegen zit om inspiratie wat voor soort business je wilt oppakken, zoek dan eens aansluiting bij financiers die turn arounds doen bij veelbelovende kleine bedrijven. Je investeert met anderen je geld en zet iemand bij/boven de bestaande directie (jij bijvoorbeeld) die het zakelijk vermogen van de club gaat vergroten.

 

Wie weet waar de inspiratie vandaan komt!

Link naar reactie
 • 1
Retired Mod     7,8k 145

Hallo Kleine Baas,

 

Dit is vooral een lifestyle probleem.

-Heb je geld, dan kan je tijd en/of geld investeren in nieuwe bedrijven van anderen (informal investing)

- Heb je geen geld nodig, dan kan je tijd stoppen in het coachen van ondernemers (www.ondernemersklankbord.nl)

- Heb je wél geld nodig, dan kan je free-lance adviseur worden. Dan krijg je vooral te maken met bestaande bedrijven.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0

Kijk eens bij trends in de markt, of er een gebied tussen zit dat je aanspreekt. Sites zoals http://www.springwise.com/ideas/index.html

of http://www.eye.nl/ kunnen je inspireren.

 

Wil je iets voor consumenten leveren/produceren (waarbij prijs vaak een grote rol speelt) of kies je bewust voor BTB dienstverlening, met hogere marges maar kleinere aantallen. Wil je 'uurtje factuurtje' werken of op basis van marges. Globaal, nationaal, regionaal?

 

Soms geeft het afstrepen van een lijst (bijv van de indexpagina's van een goudengids inzicht. Wat je niet wilt, is vaak makkelijker dan wat wel. De overgebleven items kun je scoren op een paar criteria.

bijvoorbeeld demografische of geografische kenmerken.

 

Veel plezier en succes gewenst!

 


www.dpid.nl | onderscheidend ontwerp

met focus en vertrouwen geven we uw organisatie effectieve originele communicatie

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,6k 692

Wauw! Goede reakties!

 

Ik zal proberen op iedereen te reageren:

 

@Tonino: Ondernemen is voor mij vooral FUN. Ik heb mijn hele werkzame leven alleen dingen gedaan die mijn persoonlijke intersesse hebben, dingen die ik leuk vind. Hoewel ik het product of dienst van ondergeschikt belang vind, kan ik helemaal niets met een nieuw soort pindakaas, maar alles met bijvoorbeeld een lekker scheurend gitaartje wat ik op een beurs aantref of een fantastisch merk espressoapparaat.

 

@Tech-Nico: Mijn professionele intresse ligt op de scheidslijn van trendwatching en marketing. Noem het visie ontwikkeling, conceptontwikkeling o.i.d. Het stuk over energie had ik al gelezen en dat principe volg ik al een aantal jaar. Het helpt mij om op koers te blijven. Een paar jaar geleden heb ik een paar sessies gehad met een mental coach waar dit verhaal in voorkwam. Sindsdien weet ik mijn sterke kanten uit te buiten en ben ik bewust van mijn "aandachtsgebieden".

 

@ Walkon: Ik ben het met je eens dat er veel ondernemers in spe, dan wel minder ervaren ondernemers zijn die willen sparren. Helaas zijn er ook veel organisaties die dat tegen minimale kosten doen (lees geen commercieel tarief voeren). Zouden er voldoende ondernemers zijn die 1x per maand een half dagje zouden willen sparren tegen een commercieel tarief terwijl er veel informatie gratis online te vinden is?

 

@ Arno Bouwens: Gevoelsmatig kan ik me voorstellen dat een investeerder / oud ondernemer zelf de vinger aan de pols wil houden bij het bedrijf waarin hij investeert. Hij laat toch niet een ander op zijn hard verdiende centen letten? Maar misschien heb ik je suggestie niet helemaal goed geinterpreteerd. Als ik het mis heb, zou je je suggestie dan iets willen verduidelijken?

 

@ Mirakel: Wat bedoel je precies met liften?

 

@ Nils Witte: Inderdaad een lifestyle probleem. Helaas heb ik het geld nog wel nodig. Ik ben nog niet helemaal (of was het helemaal niet) binnen. Ondernemersklankbord is een club waar ik zelf ook gebruik van maak. Toch is dat meer een club van eminent grise. Oude wijze mannen waar ik me nog niet toe wil rekenen. Freelance is een optie. Maar de meeste adviesbureaus hebben een focus (marketing, milieu, itc). Ik denk dat de positioneren van ondernemersadviesbureau iets te algemeen is.

 

@ Annedien Hoen: Je slaat de spijker op zijn kop! Ik zat van het weekend met iemand tijdens een biertje te discussieren over het verschil tussen geld en kapitaal (wie kent zulke discussies niet na een paar biertjes... ;-) In feite bedacht ik me dat 20 jaar ondernemerservaring (en in die 20 jaar is heus niet alles even goed gegaan) toch iets "waard" moet zijn. De grote vraag is hoe je dat kapitaal verzilvert. Een onderneming starten is het grote probleem niet. Het is meer de vraag ik mijn unieke product "ervaring" nu winstgevend in de markt zet.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,6k 692

Nog even wat extra achtergrond informatie over mij extra curriculaire activiteiten:

 

Ik ben een tijdje kennisleverancier geweest bij Syntens, innovatienetwerk van Economische Zaken, op het gebeid van sales en marketing.

 

Ik heb twee ondernemers een aantal jaren bijgestaan bij de herpositionering van hun bedrijf (lees: puinruimen, dit was liefdewerk, oud papier)

 

Ik heb eens een gastcollege gegeven op een Hogeschool bij de opleiding Small Business & Retail

 

Verscheidende projecten in het leven geroepen als afstudeer project voor een multi-diciplinair team van HBO studenten, i.s.m. stage coordinator. Dit waren unieke afstudeerprojecten omdat deze studenten voor het eerst in vier jaar buiten de grenzen van hun studie moesten kijken.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     7,8k 145

Horizontaal instromen in het onderwijs (HBO) lijkt mij wel een goede uitdaging, Anderzijds, je kunt gewoon je eigen bureau beginnen en MKB bedrijven coachen. Focus wel. Wat is je specialisme? Hoe kun je bedrijven beter laten draaien en wat voor soort bedrijven zijn dat dan? Acquisitie is niet moeilijk. Heb je een bedrijf goed geholpen, dan vertellen ze het vanzelf verder. Wees wel duidelijk in wat je doet en voor wie en begin je aquisitie in je eigen community.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0
Junior     7 0

Ik zou zeggen als je een kick krijgt van het bedenken, uitvoeren en in de markt zetten van een nieuw concept of product; neem eens een kijkje bij een innovatiebureau. Hier kun je jouw ondernemerservaring inzetten om andere bedrijven te ondersteunen in hun innovatieproces en het helpt je ook om voor jezelf inspiratie op te doen voor toekomstige initiatieven.

 

Achtergrond

Innoveren staat hoog op de agenda in Nederland.

De overheid en de grote multinationals richten zich nu volledig op innovatie omdat ze beseffen dat dit de weg naar groei en toekomst is. Voor kleinere bedrijven ligt dit anders. Zij hebben niet altijd direct toegang tot innovatie.

 

Ondernemers zoals jij kunnen er mede voor zorgen dat Nederland weer bovenaan het lijstje van meest innovatieve landen komt te staan.

 

Succes.

 

Groeten,

 

Arend-Jan Majoor

 

 

 

 


Frisblik helpt bedrijven met het vernieuwen van hun producten en diensten. Met een createer® van Frisblik haal je creativiteit, knowhow en coördinatiekracht binnen. Er ontvouwt zich een netwerk aan creatieven, innovatiespecialisten en kennisexperts. Zo verras je klanten. www.frisblik.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,2k 1 284

Het is meer de vraag ik mijn unieke product "ervaring" nu winstgevend in de markt zet.

 

Wat is de meerwaarde van jouw "ervaring"?

Ik bedoel...de één wordt sneller van ervaring, de ander rustiger en bedachtzamer maar trefzekerder, en weer iemand anders is veelzijdiger geworden, of meer 'senior' (enz. enz.)

Als je de meerwaarde hebt gedefinieerd kan je er een product van maken.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

met zoveel ondernemers- en marketingervaring zou het wellicht wat voor je zijn om in de netwerking te gaan.

ik zal je even in het kort vertellen wat ik zelf doe, zodat je een beetje een beeld krijgt waar ik op doel.

 

na 3 jaar worstelen in de netwerkbusiness ben ik een online marketingopleiding uit amerika gaan doen. deze opleiding heeft mij het licht doen zien wat de marketingwereld betreft.

deze opleiding biedt ook de mogelijkheid om geld te verdienen door ze aan te bieden aan derden die eveneens moeite hebben met het marketinggebeuren.

 

met jou ervaring in de marketing en ondernemerswereld zul je het meeste van hetgene wat ze je via deze opleiding leren al wel weten, dus kun je direct aan de slag met verdienen.

 

het bevalt mij prima om anderen te helpen met hetgene waar ik zelf jaren mee geworsteld heb.

 

ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 

marjolijn

 


om goed te marketeren moet je blijven leren

 

http://marketingmagic-online.info/marketingtraining.html

Link naar reactie
 • 0
Newbee     1 0

Een eigen onderneming hebben vraagt uithoudingsvermogen, en met jouw ervaring zal je dat wel hebben!

Het is de vraag of je thuis wilt werken of een zaak buitenshuis wilt beginnen.

Als je een goede ondernemer bent heb je vast al wel gelezen dat netwerk marketing DE toekomst is.

Er zijn veel mensen die denken dat dit niet zo is, maar ik daag je uit er toch eens over na te denken. Met jouw ervaring en doorzettingsvermogen moet je alleen het juiste netwerkmarketing bedrijf zien te vinden, waar je niet moet investeren en geen logistiek hoeft te doen.

Ik zelf ben daar ook mee bezig en velen met mij die heel erg goed daarmee verdienen, gewoon van huis uit.

Maar, het gaat eigenlijk om je droom!

Als je genoegen neemt met een beetje geld, kan je dit als hobby er bij doen, maar als je het grote geld wilt verdienen, dan moet je echt weten waar je instapt. Misschien wil je nog wat tips, dan hoor ik het wel.

Het is echt de nieuwe markt die de moeite waard is om te bekijken!

Succes

Irene

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,6k 692

Heerlijk om te zien dat er zoveel forummers mee willen denken.

 

@Arend Jan: Ik PM je van de week wel even voor meer info.

 

@ Annedien: Wat zijn je reakties toch weer scherp. Goed punt om eens over deze meerwaarde na te denken. Het zal waarschijnlijk wel consultancy worden, jouw reakties helpen goed om de juiste propositite te vinden.

 

@ marjolein en irsswitserland: Dank je wel voor je input, maar ik heb mijn eigen ideeën over netwerkmarketing.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  5 leden, 78 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.