Ik ben bezig met het opzetten van een omzet prognose voor een fastfood vestiging in Amsterdam. Hiervoor heb ik wat cijfers van de concurrent nodig en heb horeca in cijfers gevraagd of hun cd ook voor de mac beschikbaar is, maar helaas. ik kan er dus geen gebruik van maken en dus is het voor mij een beetje nutteloos om dat ding aan te schaffen. voor het abonnnement op de versie die online beschikbaar is moet ik ook eerst de cd aanschaffen (hoort schijnbaar bij het abo).
Nu heb ik gekeken op http://hinc.databank.nl maar daar staat bar weinig, de omzet van de concurrent wordt niet of gedeeltelijk ingevuld. Voor de gemeente Amsterdam kan ik enkel kijken hoeveel ' horeca en cateringvestigingen' er zijn. Niet echt relevant, de overige informatie heeft betrekking op geheel Nederland.
Kan iemand mij helpen aan (relevante) cijfers van de fastfoodsector in Amsterdam (aantal bezoekers, leeftijd, gem. besteding, vestigingen, omzetten etc.) zodat ik dat kan vergelijken met mijn berekening?
Dat brengt mij ook op de volgende vraag: bij het maken van de inschatting voor een restaurant kan heb ik hier en daar gelezen dat het alsvolgt gaat: een X-aantal couverts voor lunch en diner x aantal dagen per week x weken per jaar etc. x bezettingspercentage x onderbezettingspercentagekan etc.
Maar hoe doe ik dat het best voor een fastfoodrestaurant waar je afhaalt en bezorgt (en waar je dus niet van couverts of bezettingsgraad spreekt)?
ik kan bijv. zeggen dat Amsterdam Centrum 80.000 (http://www.os.amsterdam.nl/tabel/10119/) inwoners heeft en ik daarvan 10% denk te vangen, maar is dat reëel? En hoe kun je zoiets berekenen voor passanten en toeristen?
Stel dat ik 'inschat of denk' dat de verdeling van mijn omzet alsvolgt is:
inwoners: 35%
zakelijk: 35 %
toeristen en passanten: 30%
hoe bepaal ik dan hoeveel omzet er uit 30% toeristen komt (hoeveel toeristen zijn er?). Ik heb gekeken naar het aantal toeristen dat jaarlijks naar Amsterdam komt maar daarvan komt echt geen 30% naar mij toe..
en van de 80.000 inwoners van Amsterdam komt ook geen 35% naar mij toe lijkt me (ideaal gezien natuurlijk wel, maar die capaciteit is er nog niet).
Ik heb mijn ondernemingsplan klaar op het financiële deel na. ik heb uitgerekend wat de kostprijzen zijn, de verkoopprijzen, investeringen etc., maar heb nog geen omzet prognose. Door wie kan ik mij hierin laten informeren, kan dit gewoon bij de KVK of kan ik beter naar bijv. een accountant stappen die mij hierin/mee adviseert/ helpt. Sowieso is het 'straks' de bedoeling dat de financiële rompslomp bij een externe partij wordt ondergebracht, hier heb ik zelf geen kaas van gegeten.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
404
404
Hallo,
Ik ben bezig met het opzetten van een omzet prognose voor een fastfood vestiging in Amsterdam. Hiervoor heb ik wat cijfers van de concurrent nodig en heb horeca in cijfers gevraagd of hun cd ook voor de mac beschikbaar is, maar helaas. ik kan er dus geen gebruik van maken en dus is het voor mij een beetje nutteloos om dat ding aan te schaffen. voor het abonnnement op de versie die online beschikbaar is moet ik ook eerst de cd aanschaffen (hoort schijnbaar bij het abo).
Nu heb ik gekeken op http://hinc.databank.nl maar daar staat bar weinig, de omzet van de concurrent wordt niet of gedeeltelijk ingevuld. Voor de gemeente Amsterdam kan ik enkel kijken hoeveel ' horeca en cateringvestigingen' er zijn. Niet echt relevant, de overige informatie heeft betrekking op geheel Nederland.
Kan iemand mij helpen aan (relevante) cijfers van de fastfoodsector in Amsterdam (aantal bezoekers, leeftijd, gem. besteding, vestigingen, omzetten etc.) zodat ik dat kan vergelijken met mijn berekening?
Dat brengt mij ook op de volgende vraag: bij het maken van de inschatting voor een restaurant kan heb ik hier en daar gelezen dat het alsvolgt gaat: een X-aantal couverts voor lunch en diner x aantal dagen per week x weken per jaar etc. x bezettingspercentage x onderbezettingspercentagekan etc.
Maar hoe doe ik dat het best voor een fastfoodrestaurant waar je afhaalt en bezorgt (en waar je dus niet van couverts of bezettingsgraad spreekt)?
ik kan bijv. zeggen dat Amsterdam Centrum 80.000 (http://www.os.amsterdam.nl/tabel/10119/) inwoners heeft en ik daarvan 10% denk te vangen, maar is dat reëel? En hoe kun je zoiets berekenen voor passanten en toeristen?
Stel dat ik 'inschat of denk' dat de verdeling van mijn omzet alsvolgt is:
inwoners: 35%
zakelijk: 35 %
toeristen en passanten: 30%
hoe bepaal ik dan hoeveel omzet er uit 30% toeristen komt (hoeveel toeristen zijn er?). Ik heb gekeken naar het aantal toeristen dat jaarlijks naar Amsterdam komt maar daarvan komt echt geen 30% naar mij toe..
en van de 80.000 inwoners van Amsterdam komt ook geen 35% naar mij toe lijkt me (ideaal gezien natuurlijk wel, maar die capaciteit is er nog niet).
Ik heb mijn ondernemingsplan klaar op het financiële deel na. ik heb uitgerekend wat de kostprijzen zijn, de verkoopprijzen, investeringen etc., maar heb nog geen omzet prognose. Door wie kan ik mij hierin laten informeren, kan dit gewoon bij de KVK of kan ik beter naar bijv. een accountant stappen die mij hierin/mee adviseert/ helpt. Sowieso is het 'straks' de bedoeling dat de financiële rompslomp bij een externe partij wordt ondergebracht, hier heb ik zelf geen kaas van gegeten.
in ieder geval bedankt voor het lezen!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/12454-omzet-berekenen-fastfoodrestaurant/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
16 antwoorden op deze vraag