• 0

"Aarch!!" - deel je ondernemersleed hier!

Van het lezen van al die Yes-momenten word ik altijd blij, maar hebben jullie ook wel eens "Aarch!!" momenten? Momenten dat je het liefst direct wil verhuizen naar een onbewoond eiland?

 

Ik had het vanmorgen: we waren bezig om de laatste hand te leggen aan onze nieuwe webshop. Maanden werk in gestoken, veel testen mee gedaan. Hij zou vanmiddag op een vooraf aangekondigd tijdstip online gaan, dus ik dacht: ik test hem nog een laatste keer om zeker te zijn dat alles werkt.

 

Wat denk je, blijkt de complete winkelwagen het niet meer te doen. Vage foutmelding, heel de boel in de soep. Na uren zoeken nog de oorzaak niet gevonden. Aaaaarch!!

 

Niet te geloven, wat een ellende. Als een speer collega's erbij geroepen, contact gezocht met de softwaremakers... op het allerlaatste moment kwam de oorzaak boven water: een klein stukje foute code was de oorzaak van het leed.

 

Het is dus uiteindelijk op het nippertje toch goedgekomen, maar wel met de hakken over de sloot zeg. Nu de website na al die maanden eindelijk online is gegaan is voor ons dan weer een gigantisch Yes-moment. ;D

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dank jullie wel, ook voor de pb's. Er is niet veel meer bekend. Het is wachten op de kweekjes. Ze was vanavond wel koortsvrij. Daarnaast keek ze alert uit haar oogjes. De kinderarts was "tevreden".

 

Dat is mooi. Kleine kinderen kunnen meer hebben dan je denkt, maar het is altijd goed om er op tijd bij te zijn. Kinderen (en volwassenen) kunnen gevaarlijk ziek worden van bacterieën die heel normaal zijn, die je altijd wel hebt. Bacterieen maken je zieker dan een virus maar ze zijn te bestrijden met antibiotica. Bij een virus kan dat niet. Zoals een kinderneuroloog mij lang geleden 's heeft uitgelegd.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Niet ondernemingsgerelateerd, maar ons 10 dagen oude dochtertje is zojuist opgenomen met koorts. :(

 

Bloedwaardes zijn onderzocht en er zit ergens een bacterie of virus. Dus direct aan de antibiotica en minimaal drie dagen in het ziekenhuis. Zo ligt ze in de box en zo in de couveuse.

 

 

Precies hetzelfde meegemaakt met zoontje van 10 dagen oud, na 8 dagen weer thuis in gezondheid , artsen noemden het een zuigelingenvirus( volgens mij een vrij algemene benaming voor een niet te achterhalen virusje dat zuigelingen treft)

Nu blakende 15 jarige van 1.90 mt....

 

Sterkte!!

www.kikibags.nl

Link naar reactie
  • 1

Niet ondernemingsgerelateerd, maar ons 10 dagen oude dochtertje is zojuist opgenomen met koorts. :(

 

 

Zelfstandig ondernemer ben je 24u p/dag, als er thuis gedonder is heeft dat zeker invloed op je werkzaamheden. Veel meer als bij een werknemer die "gewoon" een paar snipperdagen kan nemen.

Sterkte!

De kraamtijd is normaal een tijd van genieten, hopen dat dat voor jullie nog komt

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Ik werd ernstig terechtgewezen na mijn opmerking "kleine kinderen kunnen meer hebben dan je denkt". Voor de goede orde: daar bedoel ik niet mee dat je een speen die op de grond valt niet hoeft uit te koken, of dat je kinderen van onder de zes maanden zomaar op een vuile vinger moet laten sabbelen. Ik bedoel ook niet dat een kind met koorts niet naar de dokter moet. Ik weet uit eigen ervaring dat dat wel moet.

Wat ik bedoel is dat als een zo klein kind ineens zo ziek is, het zeer dramatisch lijkt, maar dat het niet gelijk fataal hoeft te zijn.

 

Overigens ben ik wel van mening dat je kinderen niet al te steriel moet grootbrengen, maar dat is hier wel off topic denk ik.

Link naar reactie
  • 0

Aarch, vandaag had ik een elevator pitch gedaan voor De Jonge Ondernemersprijs in Groningen. Helaas niet door naar de 2e ronde waarbij de reden nog even onbekend is, dat krijgen we in de loop van volgende week te horen. Terwijl ik juist dacht dat ik een goede pitch had gehouden vol met energie en enthousiasme... Toch wel even balen als je dan niet bij de 10 finalisten zit...

Link naar reactie
  • 0

Donderdagmiddag zou ik een nieuwe opdracht krijgen van mijn grootste klant.......(top-referentie)

Donderdagmorgen werd me echter door diezelfde klant verteld dat er een investeringsstop is voor onbepaalde tijd als gevolg van de financiële crisis. "Mijn" project was de eerste die in de koelkast werd gezet.

 

Meer forummers last ondervonden van deze crisis? Zelf verwacht ik nog wel meer hinder bij andere investeerders.

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Donderdagmiddag zou ik een nieuwe opdracht krijgen van mijn grootste klant.......(top-referentie)

Donderdagmorgen werd me echter door diezelfde klant verteld dat er een investeringsstop is voor onbepaalde tijd als gevolg van de financiële crisis. "Mijn" project was de eerste die in de koelkast werd gezet.

 

Meer forummers last ondervonden van deze crisis? Zelf verwacht ik nog wel meer hinder bij andere investeerders.

 

Da's niet leuk!

 

Off topic: ik denk dat ik er misschien zelfs wel voordeel uit kan halen, mensen zullen minder vaak business class gaan vliegen en willen dan toch een beetje comfort en dat kan ik weer bieden door op tijd voor de passagiers in te checken.....

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Mag het hopen voor je, maar ik geloof eerder dat er sowieso minder gevlogen zal gaan worden.

Er zijn diverse rapporten verschenen die waarschuwen voor een dalend aantal hotelovernachtingen door het wegblijven van de buitenlandse zakenreizigers (die dus ook vliegen).

Als ze slechts goedkoper zouden gaan vliegen zouden de hotelovernachtingen in aantal ook niet dalen en zouden mijn klanten wel blijven investeren.

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Ook totaal oftopic maar nu we het toch over ziekte en zeer hebben.

Ben gister voor de tweede keer gedotterd, heb nu in totaal 14.5 cm stent in me rechter kransslagader en heb me nog nooit zo goed gevoeld.

Eerste keer, 3 jaar geleden, was toch niet helemaal goed gedaan want ik bleef moe na een kleine inspanning en nu al na 1 dag een herboren gevoel.

Arts is 2 uur bezig geweest en we, ik en het dotterteam, hebben veel lol gehad tijdens de operatie.

 

Link naar reactie
  • 0

En soms komt alles tegelijk... >:(

 

- Bureaucomputer loopt letterlijk op z'n laatste benen. Opstarten is nu "hopen dat hij het doet". Ik had mezelf voor volgend jaar toch al wel een Mac Pro beloofd, maar ik denk dat ik me die nu maar voor Sinterklaas kado ga doen. Kan in ieder geval voor de dagelijkse dingen op de laptop verder nu, maar ik had gehoopt dat de desktop het toch nog wel een half jaartje langer zou hebben uitgehouden.

- Ik kreeg een niet zo leuke brief van een ex werkgever. Zal niet in details treden maar geloof mij maar, er is stevig gevloekt. Ik ben daar $@#%% al vier jaar weg. Gisteren dus bezig geweest alle relevante stukken op te zoeken en richting de rechtsbijstand te sturen.

- Maandag vertrek ik voor een zakenreis van 2,5 week, dus even snel iets uitzoeken/regelen gaat dan wat minder makkelijk.

 

Door al dat gedoe zal ik dus een aantal dingen die ik had gehoopt voor vertrek af te kunnen maken pas onderweg af kunnen ronden. Balen, maar het is niet anders.

Link naar reactie
  • 0

ahhh even afreageren op de TNT....

 

weer 2 zendingen van me verdwenen (naar 1 en hetzelfde adres). dit keer 2 brievenbus zendingen.

 

Ik TNT bellen dat het tijd wordt dat ze camera's gaan plaatsen op het bussiness point venray en degene die het transporteren van het bussiness point naar de verwerkings locatie. omdat hun personeel steelt als de raven.

 

TNT erg veondwaardigd maar goed sturen wel een onderzoeksformulier.

heb dat afgeslagen omdat ik hun standaard brieven wel ken maar egwoon een onderzoek wens naar diestal door hun medewerkers.

 

Reactie... nouw meneer... dat doen onze werknemers niet hoor, de sociale controlle op de inscan locaties is erg hoog en als daar wat gebeurd wordt dat gelijk gemeld.

 

Op mijn vraag hoe dat op het bussiness point en bij de transporteur naar de scan locatie zit kreeg ik enkel als antwoord dat ik niks kon bewijzen ....

 

Maar als het nu een pakje geweest was hadden ze het kunnen volgen.

 

Dus ik geef een voorbeeld van een pakje dat ik keurig in parcelware voormeld, daarna aflever op bussiness point maar nooit ingescant wordt en dan een reactie krijg: ja meneer, die is niet inegscant dus die heeft u gewoon nooit afgeleverd....

 

reactie: ja als het niet gescant is kunt u niet bewijzen dat u het heeft afgegeven....

 

even beetje flink boos geworden door de telefoon :-\

 

oftewel: de mensen op het bussiness point en de transporteurs van het bussiness point naar de scan locatie kunnen jatten wat ze willen aangezien TNT ze dan wel beschermt door de klant te zeggen dat ze gewoon niks hebben afgeleverd.

 

Oja... is niet 1 zending waarmee dat gebeurd maar zelfs wel eens 7 zendingen op 1 dag gehad. en bij postbus zendingen gaat het enkel mis als die op het bussiness point worden afgegeven en nooit als je het gewoon in de brievenbus doet...

Link naar reactie
  • 0

net even paar pagina's gelezen, pff krijg wel medelijden met jullie, zoveel tegenslagen. heb ik eigenlijk ook niets te klagen...nou ja, had behoorlijk veel tegenslagen afgelopen 2 weken, Murphy (van de wet van murphy) wist niet van ophouden, maar als ik dit zo lees is het schrale troost dat ik niet de enige ben. ;)

het is ook zo zonde van je tijd he, al die slordige fouten van zoveel bedrijven...tnt haalde bv post ineens niet meer op, na 3 telefoontjes ging ik maar naar business center, kreeg iemand daar aan de lijn (bellen) en deed best moeilijk maar wonder boven wonder wordt post weer opgehaald.....'n bedrijf waar ik erg veel gebruik van maakt kon wegens reorganisatie ineens niet meer helpen (gelukkig hebben ze toch oplossing gevonden). postbank die zakelijk en prive rekeningen ineens wil splitsen (en het was zo handig, 1 inlog voor 3 rekeningen) en waarvan de nieuwe inlog meteen niet meer werkt waardoor ik naar postkantoor moet. verzekeringsmaatschappij die fouten maakte door alle prive-verzekeringen over te zetten naar zakelijke (dus meteen flinke factuur erbij), zelfs 'n dag na 'n gesprek van 1 uur dat het nu echt allemaal klopt toch telefoontje dat het toch niet klopt.

 

ach ja, laat ik jullie er maar niet teveel mee lastig vallen. ;) gelukkig is mijn verkoudheid ook bijna over, heb je tenminste weer wat energie om al je achterstallig werk in te halen...laat ik dus ook maar weer aan het werk en niet met 'n geen-zin-om-te-werken-dus-dan-maar-even-forummen houding achter pc blijven hangen. ;)

 

edit: grrr, ben nu al gestraft dat ik zat te forummen. lette even niet op onze puber van 8 maanden (hond), heeft nu stuk van de behang zitten slopen. >;(

Link naar reactie
  • 0

@anna82..

Ik heb hetzelfde soort gedoe, al die moeite om administratieve bullsj.. te regelen het voelt als tijdsverlies het irriteerd me,

soms heel erg.. kan het niet allemaal wat soepeler computers genoeg vroeger ging ik met mijn moeder geld halen bij de bank, je kwam in een apart hokje, vriendelijk te woord gestaand je hoorde het geld tellen nog geen 5 minuten, nu staan we in de rij bij een pinmonster afwachtende of woutertje er nog wat instopt ;D, wat een ellende eigenlijk

 

Je laatste regels dat hoort bij geluk ;) doen (beter deden) die van mij ook , wat een onbezorgde wereld , daar wordt ik blij van ;)

 

Link naar reactie
  • 0

Vandaag verzwelg ik me toch in zelfmedelijden!

 

Ik moest vandaag 41 platen 125x250cm, 8mm (dik) spaanplaat in A4 formaten zagen!! (1988 stuks). Omdat mijn "houtzager" ziek is en maandag moeten ze klaar zijn. Dat deed ik op de grond op (tussen) 4 pallets met een (motor) handcirkelzaag. Mijn landingestel vergaat van de spierpijn. Ik kan nauwelijks lopen. Jawel ik heb een mooie cirkelzaagtafel, maar daarop kan ik slechts een plaat tegelijk zagen. Met de handzaag, kan ik 8 op elkaar leggen en tegelijk zagen. Enige troost: ik heb Euro 320,- ermee (extra) verdiend.

 

Karel

Link naar reactie
  • 0

Vandaag verzwelg ik me toch in zelfmedelijden!

 

Ik moest vandaag 41 platen 125x250cm, 8mm (dik) spaanplaat in A4 formaten zagen!! (1988 stuks). Omdat mijn "houtzager" ziek is en maandag moeten ze klaar zijn. Dat deed ik op de grond op (tussen) 4 pallets met een (motor) handcirkelzaag. Mijn landingestel vergaat van de spierpijn. Ik kan nauwelijks lopen. Jawel ik heb een mooie cirkelzaagtafel, maar daarop kan ik slechts een plaat tegelijk zagen. Met de handzaag, kan ik 8 op elkaar leggen en tegelijk zagen. Enige troost: ik heb Euro 320,- ermee (extra) verdiend.

 

Karel

 

Verdiend of bespaard?

 

Neem een borrel en geniet!

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Er zijn wat vikingen langsgekomen, Bos vertelde mij dat het geld weer terug komt. Nou dan heb ik alleen verlies van de inflatie. Valt overheen te komen. Toch wel redelijk aarch, lijkt redelijk op een ordinaire roof. Ook hoe die mensen het kantoor ten einde hebben gebracht. Verrassend. Maar goed, business as usual and no diggity, I had it backed up.

Boterham dubbel vouwen? Ik kan het niet.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 228 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.