• 0

"Aarch!!" - deel je ondernemersleed hier!

Van het lezen van al die Yes-momenten word ik altijd blij, maar hebben jullie ook wel eens "Aarch!!" momenten? Momenten dat je het liefst direct wil verhuizen naar een onbewoond eiland?

 

Ik had het vanmorgen: we waren bezig om de laatste hand te leggen aan onze nieuwe webshop. Maanden werk in gestoken, veel testen mee gedaan. Hij zou vanmiddag op een vooraf aangekondigd tijdstip online gaan, dus ik dacht: ik test hem nog een laatste keer om zeker te zijn dat alles werkt.

 

Wat denk je, blijkt de complete winkelwagen het niet meer te doen. Vage foutmelding, heel de boel in de soep. Na uren zoeken nog de oorzaak niet gevonden. Aaaaarch!!

 

Niet te geloven, wat een ellende. Als een speer collega's erbij geroepen, contact gezocht met de softwaremakers... op het allerlaatste moment kwam de oorzaak boven water: een klein stukje foute code was de oorzaak van het leed.

 

Het is dus uiteindelijk op het nippertje toch goedgekomen, maar wel met de hakken over de sloot zeg. Nu de website na al die maanden eindelijk online is gegaan is voor ons dan weer een gigantisch Yes-moment. ;D

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
(aangepast)
8 uur geleden, rhenim zei:

Op een file ingereden ofzo?

 

Nee, op een afrit van de a12.

 

De normaal zo rustige maandag begon al hectisch met calamiteiten bij een klant en dan ziet je dag er ineens heel anders uit. En normaal rij ik naar huis maar nu een afslag eerder om wat af te geven bij een andere klant.   De hele ochtend gewerkt, in de brandende zon gestaan en niet gegeten en gedronken. In combinatie met vermoeidheid van de overvolle week daarvoor is het daar mis gegaan. Voor mijn gevoel reed ik nog steeds op de a12 tot ik ineens 20-30 meter  stoplichten en stilstaande auto's voor me zag. Als een gek in de remmen maar met 90 km is dat een verloren zaak. Gezien de ravage is het wonderwel goed afgelopen ook voor de automobilisten waar ik op geknald ben.

 

Het gebeuren is voor mij wel een  stevige waarschuwing om beter op mezelf te letten, de hectiek van de laatste maanden met een overvolle agenda heeft hier zeker parten in gespeeld.

 

 

aangepast door henkh
Link naar reactie
  • 0
On 26/06/2020 at 14:27, henkh said:

Het gebeuren is voor mij wel een  stevige waarschuwing om beter op mezelf te letten, de hectiek van de laatste maanden met een overvolle agenda heeft hier zeker parten in gespeeld.

 

En voor iedereen! Regel in bij drukte en crisis: neem je rust!

 

Sterkte Henk.

Hans Damen - Insparcom

Strategisch Advies - Crisismanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster

Laatste blogs

Link naar reactie
  • 1
Op 30-6-2020 om 22:04, henkh zei:

Vanaf morgen ridder te voet. auto total loss verklaard dus vervangend vervoer weer inleveren.

 

We rijden weer, met dank aan de dealer die zijn schouders er onder gezet heeft om toch op korte termijn een auto kunnen leveren.

ignis_rieel.jpg

Link naar reactie
  • 0
24 minuten geleden, henkh zei:

Pfff, 2020 wordt echt een rampjaar.  Vandaag gevallen en daarbij voorste kruisband gescheurd. Nu wachten op operatie en dan zes weken in een spalk voor herstel. daarna 3-6 revalideren.

 

Uitgewerkt voor de rest van het jaar.:frowning-face:

Henk wat een pech! Sterkte!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
8 uur geleden, Bob de webbouwer zei:

maar bekijk het van de positieve kant: je leeft nog steeds en je bedrijf loopt ook nog steeds prima.

 

daar ben ik zeker blij mee, en de tent draait gewoon door. Met mij voorlopig achter de laptop aan het roer.

Link naar reactie
  • 0
11 uur geleden, henkh zei:

 

daar ben ik zeker blij mee, en de tent draait gewoon door. Met mij voorlopig achter de laptop aan het roer.

 

Haha welkom bij de club, zo ziet mijn leven er ook al 4 maanden uit :grinning-face: Nou ja, al veel langer maar daarvoor mocht ik nog regelmatig buiten spelen :winking-face:

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
Op 15-7-2020 om 09:06, Norbert Bakker zei:

Crap man, sterkte met het herstel!

 

dank je wel Norbert,

 

Quote

Vandaag gevallen en daarbij voorste kruisband gescheurd.

 

In de eerste uren na het ongeval duidelijk niet bij de les geweest.:face-with-tongue: Bleek dat de pezen van mijn bovenbeen naar de knie afgescheurd waren. Op woensdagochtend pas de duidelijke omvang gehoord. Nu 2 weken in gips en dan 8 weken  in een verstelbare brace waarmee de knie elke 2 weken in een andere hoek gezet wordt tot de 90 graden bereikt wordt. Daarna starten met revalidatie. Orthopeed zei dat ik maar op 6 maanden moest rekenen gezien de omvang van het kwetsuur. :frowning-face:

 

positieve bijkomstigheid: de komende maanden kan ik weer wat meer op HL rondhangen. En op de nieuwjaarsreceptie zonder krukken naar binnen.:grinning-face:

aangepast door henkh
toevoeging
Link naar reactie
  • 1
Op 16-7-2020 om 22:10, henkh zei:

Nu 2 weken in gips en dan 8 weken  in een verstelbare brace

 

Het zijn er uiteindelijk 12 geworden,:frowning-face: sinds vorig weekend zonder. Deze week voorzichtig begonnen met 2 uurtjes werken per dag (meelopen met personeel en lichte werkzaamheden) Dat valt toch tegen, conditie is na 12 weken 0,0 :anxious-face-with-sweat: revalidatieprogramma is er nu op afgestemd om dat weer op te bouwen.

 

 

Link naar reactie
  • 0
8 minuten geleden, henkh zei:

revalidatieprogramma is er nu op afgestemd om dat weer op te bouwen

Beterschap en sterkte, Henk, het zwaarste zit erop, nu volhouden!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik ben de afgelopen anderhalf jaar zorgvuldig bezig geweest met het uittekenen en opzetten van een maaltijdbezorgdienst. Als veteraan Deliveroo-bezorger had ik alle kennis en contacten opgedaan, en in mei zouden we de website opgeleverd krijgen van een goed aangeschreven (althans, dacht ik) ontwikkelaar uit India. Op het geplande moment van live-gang was er hier in Nijmegen alleen concurrentie van Deliveroo en restaurants die zelf bezorgden via Thuisbezorgd. Lang verhaal kort, ik ben heel geduldig geweest met de ontwikkelaars uit India (ivm corona en de Nederlandse ontwikkelaars die ik sprak hadden allemaal veel tijd nodig), maar na uiteindelijk 4 maanden vertraging hebben ze een stuk freeware geleverd dat niet eens aan de gestelde eisen voldoet. Gelukkig heb ik Nederlandse ontwikkelaar en webshopleverancier Myshop bereid gevonden om ons op korte termijn (volgende week) op hun platform te laten draaien, maar inmiddels zijn we van 1 concurrent in Deliveroo, gegaan naar 3 lokale websites, Uber Eats en sinds vandaag ook de eigen bezorgdienst van Thuisbezorgd...

Link naar reactie
  • 0
11 uur geleden, Rijder42 zei:

in mei zouden we de website opgeleverd krijgen

 

11 uur geleden, Rijder42 zei:

maar na uiteindelijk 4 maanden vertraging hebben ze een stuk freeware geleverd dat niet eens aan de gestelde eisen voldoet.

 

Dat is balen, zeker in deze tijd waarin thuisbezorgen booming is.

 

11 uur geleden, Rijder42 zei:

inmiddels zijn we van 1 concurrent in Deliveroo, gegaan naar 3 lokale websites, Uber Eats en sinds vandaag ook de eigen bezorgdienst van Thuisbezorgd...

 

Gezien de markt is het logisch dat concurrenten instappen daar is weinig aan te doen. Maar concurrentie is ook een kans  om het beter te doen. Vind klanten en maak ze heel blij met jouw diensten. Blije klanten zijn gratis reclame voor jouw bedrijf.

 

Zelf zit ik ook in een sterk concurrerende markt maar dat is geen beletsel geweest om een mooi bedrijf op te bouwen. succes ermee.

Link naar reactie
  • 0

Rijder42 ik ken het probleem, helaas is het vrijwel onmogelijk rechtstreeks zaken te doen met een partij uit India, zijn volstrekt onbetrouwbaar en hebben geen enkel vermogen om zelf logisch na te denken. zelf ook 2 van dergelijke trajecten de mist in zien gaan.

Werken via een Nederlandse tussenpartij met lokale vertegenwoordiging werkt al iets beter, maar dan ben je prijsvoordeel weer deels kwijt.

 

Mijn huidige project laat ik daarom helemaal in Nederland realiserenb, ook bij een heel kleine partij waar diverse risico's aan kleven maar dat is ook deels vanwege de kosten. maar in elkgeval binnen NL makkelijker te communiceren en achteraan te gaan.

 

Overigens zijn er hier in Nijmegen ook diverse partijen met een eigen bestel app, daar maak ik eigenlijk altijd gebruik van. Puur omdat we de gehele omzet aan betreffende ondernemer gunnen.

Link naar reactie
  • 0

 

Vandaag een DDoS-aanval op mijn website meegemaakt. Dat krijg je blijkbaar als je soms kritisch schrijft over dubieuze dropshippers en malafide telemarketingbedrijven. 

Mijn webhoster heeft de site nu geblokkeerd omdat ik overlast veroorzaak. Strikt genomen klopt dat niet, maar I am only the piano player kun je niet altijd als excuus gebruiken. Hij raadt aan over te schakelen op een VPS al-dan-niet in combinatie met Cloudflare.

Iemand anders al eens last gehad van DDoS-aanvallers?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik heb ook wel eens om dezelfde redenen als jij last gehad van DDoS aanvallen. In mijn geval waren het amateurs die waarschijnlijk een DDoS aanval gekocht hadden op het darkweb, dus na een dag of wat was ik er vanaf. Ik moest toen ook even wat heen en weer mailen met de webhosting en ik lag er een paar dagen uit. Maar uiteindelijk bleef de site online. Ik gok dat het in jouw geval ook gaat om mensen die voor een paar knaken een pukkelige student hebben ingehuurt voor de aanval en dat het na een dag of wat over is. Niet iedereen heeft een botnetwerk tot z'n beschikking om die voor onbepaalde tijd 1 site aan te laten vallen. 

 

Als het wel aanhoudt, dan is overschakelen op een VPS niet een oplossing denk ik. Het lost alleen tot bepaalde hoogte op dat de webhoster niet jouw stukje shared hosting uitzet. Maar een VPS is alsnog gedeeld met andere gebruikers dus als jouw VPS een DDoS voor z'n kiezen krijgt dan zal je waarschijnlijk alsnog geblokkeerd worden.

 

Cloudflare of vergelijkbare diensten er tussen zetten zal beter werken.

Link naar reactie
  • 0

 

Ze beuken nu dwars door Cloudflare heen, lijkt het wel... 3,3M pogingen binnen een paar uur, waarvan 89% afketst- als ik het goed lees. Bezoekers moeten nu eerst een vraag beantwoorden voor ze toegang krijgen.

Ik vrees dat mijn host de site weer (tijdelijk) afsluit. :face-with-rolling-eyes: Silence the piano player - ik snap dat op zich wel van zo'n provider. Iemand nog tips?

Under_Attack.png

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
1 uur geleden, TwaBla zei:

Ze beuken nu dwars door Cloudflare heen, lijkt het wel... 3,3M pogingen binnen een paar uur, waarvan 89% afketst- als ik het goed lees.

 

Nee, "89% cached" heeft niet met de bescherming tegen aanvallen te maken.

Maar met het besparen van dataverkeer doordat Cloudflare de statische bestanden van je website (denk aan plaatjes e.d.) tijdelijk opslaat (cached), en aan je bezoekers kan sturen zonder dat het bestand telkens opnieuw van je eigen webserver gedownload hoeft te worden...

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 245 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.