Ga naar inhoud
 • 0

E-books aanbieden

Senior     88 2

Beste Higherleveraars,

 

Ik heb laatst een video van iemand bekeken en die ging een e-book schrijven over een fitnessprogramma. Erg leuk idee, maar slaat het ook aan?

 

Na enig onderzoek kwam ik erachter dat E-books booming zijn. In het buitenland zijn ze hier vollop mee bezig, maar in Nederland nog niet zo.

Zelf studeer ik Commerciele Economie en heb hiervoor een opleiding met betrekking tot Marketing en Communicatie afgerond. Ik heb dus (enig) verstand van economische zaken, met dit als specialisme.

 

Nu stoei ik met het idee om eigen E-books te gaan maken met mijn kennis op in dit vakgebied, om zo anderen te helpen. Dit uiteraard niet geheel gratis (alleen de zon gaat voor niks op). Promotie materiaal is natuurlijk aanwezig, om de mensen warm te maken.

 

Denken jullie dat het verstandig is om een eigen domeinnaam te kopen met een CMS en webhostingpakket erbij of een gratis provider te kiezen.

Zelf vind ik bij de een de kosten een nadeel, bij de ander de 'niet' professionele uitstraling. Bij een eigen plekje kan ik tevens wat reclame inkomsten verwerven.

 

Ik hoop op leuke reacties vanuit jullie visies.

 

ps. ik heb op het forum gezocht maar kon hierover niks terug vinden.


www.allsexstuff.nl -- de sexshop voor al uw seksuele wensen!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

 • 0
Senior     43 2

Mocht je iets gaan beginnen in de e-book wereld dan is mijn persoonlijk advies om zeker een domeinnaam te "kopen". Voor € 25,00 per jaar heb je een domeinnaam met daaraan een leuk pakket gekoppeld.

 

Wel moet je jezelf afvragen wat je wilt.

Wil je alleen e-books aanbieden op jouw vakgebied of juist op meerdere vakgebieden?

Indien het laatste, betaal je de e-book aanbieder een eenmalige fee voor het plaatsen of juist een fee per bezichtiging?

Laat je de bezoeker betalen per download of alleen voor registratie?

Naar aanleiding van die antwoorden kun je een concept opzetten en dit wellicht in de praktijk brengen.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0
Senior     88 2

Ten eerste bedankt voor de snelle reacties.

 

Ik heb inderdaad gister een vriend gesproken die hier zeer bekwaam in is. Die heeft ook een aanbieding voor EUR 2,50 per maand voor een website. Daar hoef ik het niet voor te laten in ieder geval. Beetje reclame inkomsten via google adsense of een banner dan draai ik wel BEP (Break Even).

 

Ik wil het richten op de economie. Van kostprijsberekening tot marketingplannen. Ik heb zelf hier ook veel les in gehad en heb bij verschillende bedrijven dit toegepast. Dit is ook onderdeel van mijn AIDA-formule.

 

Ik wil mensen ondersteunen bij dit proces, want dit is voor velen erg moeilijk. De e-books hoeven niet veel te kosten. Ik streef naar continuïteit, het draait om de ervaring.

 

Ik laat de bezoeker betalen per download, maar als ze eenmaal iets afgenomen hebben, komen ze op de maillijst. Dan krijgen ze natuurlijk korting bij volgende aankopen, dat is wel zo reeël.

 

Ik wil ook gebruik maken van affiliate programma's. Zowel dat ze aanbieden voor mij, als ik voor hun. Op deze manier hoop ik op naamsbekendheid.

 

Ik vind dit zelf wel bruikbare ideeën, jullie ook?

 


www.allsexstuff.nl -- de sexshop voor al uw seksuele wensen!

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,3k 5 1360

Wat versta jij eigenlijk onder een e-book?

 

Weet je zeker dat ze daar in het buitenland veel mee bezig zijn en in Nederland niet? Heb je echt onderzoek gedaan of een beetje rondgesurft?

 

Waarom denk je dat mensen willen betalen voor studentenkennis?

 

Heb je al eens eerder iets geschreven?

 

Zonder spelvouten?


Lees ook eens de Moscow Times, één van de laatste onafhankelijke media in Rusland (tijdelijk in Amsterdam). 🕊 🕊 🕊

Link naar reactie
 • 0
Legend     3k 31

 

 

Kijk eens op changethis.com: manifesten als e-books. De eesentie is dat e-ooks die louter informatie bieden niet vreselijk interessant zijn: het verhaal is belangrijker: je moet echt iets bijzoderes te vertellen hebben, daarom zijn de e-books van Change this zo goed: mensen doen een voorstel en dan mag iedereen stemmen welk manifest geschreven moet worden.

 

Het laat ook zien dat vormgeving meespeelt; ze zijn goed, eenvoudig en vol met hyperlinks gelay-out. Een e-book is niet gewoon een pdfje van een word-document.

 

 

Overigens zijn niet alleen e-books hot:

 

http://www.youtube.com/watch?v=oq0ijANlIeM

 

Ultra-ultra coole motion clip van studenten geinspireerd op het e-book 'how to be creative'.

Link naar reactie
 • 0
Senior     88 2

"E-learning is een eigentijdse interactieve variant op het schriftelijk onderwijs. E-learning biedt de cursist de mogelijkheid om online afstandsonderwijs te volgen. Het combineert de mogelijkheid van zelfstandig en in alle vrijheid studeren met daarnaast online contact tussen cursist, docent/ begeleider en medecursisten."

 

E-learning is niet mijn opzet. Het vergt grote databases en behoorlijk wat kennis van internet. Mijn idee is meer een hulpmiddel en naslagwerk met betrekking tot economische handelingen.Met een goed verhaal stijgt de verkoop wel beter, daar ben ik mij van bewust.

 

Het is deels studentenkennis, maar het gaat erom dat mensen ondersteuning krijgen bij het opstellen van dit soort plannen. De prijs is laag, zo'n 2,95 á 3,95 daar hoeven ze het niet voor te laten in principe.

 

Het moet inderdaad een mooi verhaal bevatten. Qua vormgeving zit het wel goed, grafisch vormgeven is geen probleem.

 

Ik heb wel eens eerder wat geschreven, zonder spelfouten. In het buitenland is het hot, dat heb ik gelezen via internet en van personen die hierin al actief zijn. Gezien de sites, welke hier aandacht aan besteden, is dit hot. Een nieuwe trend wellicht. Volgens mij had ook trendwatching of springwise enige aandacht besteedt aan dit onderwerp.

 

Denken jullie dat er een kans van slagen bestaat. Ik geloof er wel, maar hoor graag de meningen van anderen. Hierdoor word ik weer met beide benen op de grond gezet.


www.allsexstuff.nl -- de sexshop voor al uw seksuele wensen!

Link naar reactie
 • 0
Senior     35 0

Ik vind het allemaal nog een beetje erg als een stageproject klinken. Misschien is het verstandig om eerst flink wat ervaring in het bedrijfsleven op te doen, en daarnaast veel blijven lezen/leren.

 

Maar dit soort projectjes kun je natuurlijk altijd wel opstarten, wat loop je voor een risico? De tijd en moeite kosten niets, en daar leer je van. En die 3 tientjes voor een site kun je ook wel missen neem ik aan.

 

Als je er zin in hebt moet je het dus gewoon doen.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     488 44

Ik heb wel eens eerder wat geschreven, zonder spelfouten. In het buitenland is het hot, dat heb ik gelezen via internet en van personen die hierin al actief zijn. Gezien de sites, welke hier aandacht aan besteden, is dit hot. Een nieuwe trend wellicht. Volgens mij had ook trendwatching of springwise enige aandacht besteedt aan dit onderwerp.

 

Zonder spelfouten?

 

E-books zijn volgens mij allang niet meer zo 'hot' als twee tot vier jaar geleden, maar goed. Het kan altijd natuurlijk, maar vergis je niet in de hoeveelheid informatie die domweg gratis op internet wordt aangeboden. Je zult van erg goede huize moeten komen als je daar nog mensen voor kunt laten betalen. En met bijzondere informatie. Het Nederlandse taalgebied is te klein denk ik, dan moet je al overstappen naar het Engels of het Chinees.

 

Maar dan.... hoe komen die bezoekers bij jou terecht? Met een gemiddelde conversie van 2-4% moet je behoorlijk wat bezoekers trekken, want ik neem niet aan dat je geïnteresseerd bent in een omzet van 10-20 euro per dag. Of verkoop je ze via een internationale e-book-winkel?

 


www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

Hum, je spreekt over het plaatsen van Google Adsense op de bedrijfssite?

 

Beetje gek om je eigen domein, wat jouw voornaamste distributiekanaal is en de plek om jezelf uitvoerig te presenteren en profileren te gaan voorzien van reclame voor concurrenten, of niet?

 

Verder, betreffende "handige" hyperlinks in ebooks. Je ziet maar al te vaak dat dit affiliatelinks zijn naar merchants waarmee de auteur een partnerdeal heeft. Is natuurlijk een mooie manier een centje bij te verdienen, veel van de gratis ebooks die beschikbaar zijn dienen feitelijk alleen als publicatiemedium van deze gesponserde content.

 

Niets mis mee, maar zorg wel dat je hierin een duidelijke keuze maakt. Neem je ook van zulk soort links op, pas je je verhaal hier op aan en verdien je hier wellicht een centje extra mee of blijf je meer objectief en onafhankelijk? Je moet maar net kijken wat past bij je doelgroep en hoe je verdere verdienmodel eruit ziet.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     9,9k 461

Beetje gek om je eigen domein, wat jouw voornaamste distributiekanaal is en de plek om jezelf uitvoerig te presenteren en profileren te gaan voorzien van reclame voor concurrenten, of niet?

 

Ik gok dat 95% van alle Web 2.0 sites die zich richten op consumenten niet zouden kunnen bestaan zonder Adsense, dus zo vreemd is het niet (meer)...

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

Adsense op een Web 2.0 site is een ander verhaal, naar mijn mening. :) Vaak staat hier geen product centraal, maar bevat de website veel user-submitted content en een berg dynamische friemel. Adsense, in de zin van geautomatiseerd contentgerelateerd adverteren is dan ideaal, en vaak zijn advertentieinkomsten de enige wijze waarop de site draait.

 

Op deze wijze adverteren op je een productsite lijkt me geen strak plan, je wilt toch controle hebben over de zaken die de gebruiker te zien krijgt? Zo is het bijzonder eenvoudig als concurrent zijnde je advertentie op diezelfde productpagina te laten zien.

 

Uiteraard valt er via Adsense een berg te filteren en te channelen, maar ik denk dat reclame voor complementaire producten dan beter geschikt is. Bijvoorbeeld E-book gerelateerde software, wellicht aanbieders van producten en diensten die je in je boek noemt etc.

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 0

a) Volgens mij zijn e-books en e-learning net zo hot als "de videorecorder", via mijn werkgever heb ik al heeeel lang toegang tot www.books24x7.com, gratis de complete boekhandel online lezen.

b) Ik zou eerder gaan voor iets als lulu.com of een van de honderden concurenten dan krijg je de marketing er gratis bij.

c) Via je je site maak je dan een weblog en publiceert regelmatig wat "kennis", hier plaats je dan wel google-ads of een van de andere ads, je genereert dan een aardige niche dus de inkomsten van de ads zullen wel wat hoger zijn (1 euro per dag?)

d) In de sidebar of op een aparte pagina plaats je dan je eigen boek met als keuze 1) fysiek via lulu.com of in 2) e-book vorm

e) die kun je dan verkopen in je eigen shop e.g. met paypal en wp e-commerce

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Junior     12 0

Waarom ga je geen adverteerders zoeken, die willen betalen per ge-download boek. Net zoiets als: http://onlibri.nl/

 

Dan kun je de boeken gratis aan de man brengen. Ik denk vooral dat wij Nederlanders eerder geneigd zijn om deze gratis boeken te downloaden en dat beetje reclame voor lief nemen dan wanneer we er voor moeten betalen.Het is net zoals bij de krant, steeds minder mensen willen betalen voor informatie. Vandaar het succes van de gratis kranten.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  8 leden, 108 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.