Ga naar inhoud
 • 0

Hotel voor ouders met verstandelijk gehandicapte kinderen op Curacao

Newbee     5 0

Hallo allemaal,

 

Ten eerste zijn dit soort forums helemaal nieuw voor mij, dus wellicht ben ik helemaal niet aan het goede adres voor mijn idee, maar moet ergens beginnen toch?

Ik ben 24 jaar en gestopt met mijn studie Pedagogische wetenschappen omdat ik het studentenleven zat was en toe was aan wat regelmaat in mijn leven.

Nou heb ik al een hele tijd een idee in mijn hoofd wat ik ontzettend graag zou willen waarmaken, maar ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken en of het uberhaupt mogelijk is. Hierover zou ik graag advies ontvangen.

Ik ben sinds een aantal jaar helemaal verkocht aan het eiland Curacao, en ben er intussen ook al drie keer geweest waarvan ik er 1 keer 6 weken heb mogen verblijven. Ik vind het een heerlijk eiland waar je echt helemaal tot rust kan komen, maar waar ook genoeg te doen is aan activiteiten. Ik heb de liefde voor dit eiland van mijn ouders meegekregen die er de afgelopen acht jaar minimaal 1 week per jaar te vinden waren. Zij hebben mij en mijn broer dus ook al twee keer meegenomen daar naar toe. Nu is het zo dat ik ook een zusje heb die mijn ouders graag zouden meenemen naar Curacao, maar dat is nogal moeilijk omdat zij verstandelijk gehandicapt is. Mijn ouders zijn met haar twee keer naar Spanje gegaan op vakantie, waar ze erg geniet van de zee en het strand, maar de hotels zijn vaak een probleem. Mijn zusje kan erg lastige buien hebben, die gepaard kunnen gaan met luid geschreeuw , getrap en gegooi. U snapt dat zoiets in een hotel niet erg gewaardeerd wordt. Na wat onderzoek gedaan te hebben blijkt het erg moeilijk om een hotel te vinden waar ouders met verstandelijk gehandicapte kinderen terecht kunnen. Nou loop ik dus al een tijd met het idee in mijn hoofd om op Curacao een hotelletje o.i.d. te beginnen voor ouders met verstandelijk gehandicapte kinderen. Het moet vooral niet te groot worden want Curacao ligt immers niet naast de deur en zal een groot hotel niet rendabel zijn. Daarbij is het plan dat binnen dat hotel ook een opvang is, zodat de ouders ook een dagje lekker zelf op pad kunnen gaan. Eventueel zou deze opvang ook beschikbaar zijn voor de inwoners van Curacao. Ik weet dat er weinig opvang mogelijkheden zijn daar voor kinderen met een beperking. Aan de locatie zat ik te denken aan een oud landhuis die daar vaak heel goedkoop zijn maar die je dus wel helemaal moet opknappen.(dit is uiteraard gewoon een idee).

Dit is dus zo´n beetje mijn idee. Aangezien ikzelf geen opleiding heb afgerond kan ik alle hulp gebruiken, want ik neem aan dat een opleiding nodig is om bepaalde dingen rond te krijgen. Ik zou sowieso willen samenwerken met o.a. een pedagoog, een arts, een financieel adviseur etc. Verder heb ik er dus weinig verstand van wat er allemaal bij komt kijken dus vandaar dat ik hier om hulp vraag.

Ik hoop dat er iemand is die mij een beetje verder kan helpen om deze droom waar te maken.

 

Alvast bedankt.

Annelieke

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

20 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     22,3k 5 1360

 

Een hotel voor ouders met (verstandelijk) gehandicapte kinderen, lijkt me een goed idee. Of dat op een eiland moet zijn dat x uur vliegen hier vandaan ligt, lijkt me minder slim. Je voorkeur voor Curaçao is een persoonlijk iets, net als je reden om voortijdig met je studie te stoppen een persoonlijk iets is.

 

Toe aan regelmaat in je leven? Dan moet je vooral ondernemer worden. ;)

 

Even serieus. Kijk eens kritisch naar je eigen motieven, want je presenteert dit plan met allerlei persoonlijke overwegingen die allesbehalve zakelijk zijn. Weet je zeker dat je niet ergens voor wegloopt? Misschien is het beter eens een jaartje te gaan reizen of in een ver buitenland werken, en dan nog eens te bekijken of je wilt studeren of hotelondernemen....


Lees ook eens de Moscow Times, één van de laatste onafhankelijke media in Rusland (tijdelijk in Amsterdam). 🕊 🕊 🕊

Link naar reactie
 • 0
Legend     3k 31

Het moet vooral niet te groot worden want Curacao ligt immers niet naast de deur en zal een groot hotel niet rendabel zijn. .... Aangezien ikzelf geen opleiding heb afgerond kan ik alle hulp gebruiken, want ik neem aan dat een opleiding nodig is om bepaalde dingen rond te krijgen. Ik zou sowieso willen samenwerken met o.a. een pedagoog, een arts, een financieel adviseur etc. Verder heb ik er dus weinig verstand van wat er allemaal bij komt kijken dus vandaar dat ik hier om hulp vraag.

 

Van achteren naar voren: nee, er is geen opleiding voor nodig om iets van de grond te krijgen, hooguit heb je voor bepaalde medische/verzorgende handelingen (bloedsuiker prikken) personeel met de juiste BIG-kwalificatie nodig.

 

Je geeft zelfs al aan dat je weinig verstand hebt 'van wat er allemaal bij komt kijken'dus daarmee hebben de de koe meteen bij de horens gevat: op dit moment ben je zelf de grootste belemmering. Klinkt misschien grof, maar het betekend zoveel als dat je er de komende tijd aan moet werken om alles te weten te komen om zelf geen belemmering meer te zijn maar een specialist op het gebied van ondernemen, hotel en gehandicaptenzorg. Je motieven staan bol van idealisme, je wilt een droom met business combineren. Als je hieraan begint zul je toch heel veel met business bezig zijn voordat die droom er komt.

 

Ik kan me op veel plekken zo'n zorghotel voorstellen, maar ben het met Twalevel eens dat Curaçao een drempel is voor nederlanders i.v.m. de hoge reiskosten. Ik vraag me af hoeveel mensen je er per jaar naar toe zou weten te trekken en of je daar wel een inkomen uit kunt halen. Je geeft aan 'het moet niet te groot zijn, want dan is het niet rendabel'. Maar als het te klein is ook niet. De klanten die op dat moment aanwezig zijn zullen toch genoeg omzet op moeten leveren om de kosten van je hotel en je levensonderhoud te betalen.

 

Ik kan dat me als onderneming moeilijk voorstellen. Ik kan hetzelfde concept in de Ardennen me beter voorstellen. Wat ik me ook goed kan voorstellen is dat je op Curaçao een gasthuis begint gerelateerd aan een ziekenhuis, waarbij mensen vooral de faciliteiten wordt geboden tegen reguliere verhuurtarieven. Op het moment dat er niemand een fulltimeinkomen uit hoeft te halen, amar slecht parttime, zou het nog wel kostendekkend kunnen worden. Je zou wel kunnen overwegen om in plaats van een onderneming een Stichting hiervoor te gebruiken zodat je gebruik kunt maken van subsidies en giften.

 

Succes, en laat dromen en business elkaar niet te veel in de weg zitten!

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     196 1

Beste Lieke,

 

Mooi initiatief. Alleen moet ik mij aansluiten van wat er hierboven is gezegd. Je legt de drempel erg hoog. De reis (er van uitgaande dat 70% een Nederlandse doelgroep is) wordt een "brug" te ver. Nou moet ik wel zeggen de combinatie: Dolfijnen en gehandicapte kinderen erg populair is in Aruba.

 

Alleen zou ik het toch dichterbij zoeken (Zuid Frankrijk, Spanje). Meer kans van slagen. Je kan met de bus, auto of vliegtuig. Dan leg je de keus bij de ouders.

 

Een vergelijkbaar project is: www.newlifestyleresort.nl

 

Deze mensen zijn een hotel begonnen voor mensen met Kanker of die de ziekte hebben gehad. Fantastische mensen. Bel ze gewoon even op. Leg je verhaal uit. Deze mensen hebben het heel goed opgezet. Goede voorbereiding en een hoop sponsors. Ik weet zeker dat ze je zullen helpen met "raad en daad".

 

Ik wens je in ieder geval veel succes.

 

 


De eerste online horecawinkel

www.budgethoreca.nl

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Bedankt voor jullie reacties! Ik ben het er mee eens dat mijn persoonlijke motieven de overhand hebben en dat ik niet veel weet van de zakelijke kanten. Vandaar ook mijn post op dit forum om wat meer over die zakelijke aspecten te weten te komen. Echter, mijn liefde voor Curacao speelt wel een hele grote rol en zou dus juist daar graag zoiets willen opzetten. Dat ik gestopt ben met mijn studie betekent niet dat ergens voor wegloop, dit heb ik wel eerder gedaan in mijn studententijd door van studies te switchen, maar dit was een weloverwogen beslissing. Dat het ondernemerschap zorgt voor een onregelmatig leven snap ik zeer zeker, maar het lijkt me heerlijk om met een plan als dit bezig te zijn en er helemaal voor te gaan! Ik besef me maar al te goed dat het niet makkelijk zal zijn en dat er geruime tijd overheen zal gaan voordat mijn idee gerealiseerd kan worden. Ik denk dat het verstandig is als ik eerst ga kijken of er op Curacao vraag naar zoiets als dit is, want dat is natuurlijk wel een belangrijk iets om te weten. heeft een van jullie tips voor mij hoe ik dit kan gaan aanpakken?

Ik weet dat ik er met mijn eigen kennis en met behulp van dit forum nog lang niet ben, maar ik moet ergens beginnen toch? Als je een droom hebt moet je ervoor gaan vind ik, en ik ben vastbesloten om ook maar alles geprobeerd te hebben om dit waar te maken voordat ik het uberhaupt ooit zal opgeven.

Link naar reactie
 • 0
Legend     990 176

Hallo Annelieke,

 

Wat mij betreft zou iedere ondernemer een bedrijf moeten beginnen waarbij persoonlijke motieven de overhand hebben. Jij moet er immers een succes van maken.

 

In tegenstelling tot andere HL-ers zou ik 600x liever een hotel op Curacao hebben, dan in Frankrijk. Waarom je in Europa meer kans hebt dan op een tropisch eiland (waar het praktisch altijd goed weer is) is mij ook niet duidelijk. Maar ja, net als jij, heb ik iets met de Nederlandse Antillen.

En waarom zou je je tot Nederlandse klanten beperken? In de USA zijn ook heel veel ouders met gehandicapte kinderen en voor hen is een tripje naar Aruba net zoiets als voor ons een vakantie aan de Spaanse Costa's (net geweest, doe mij Aruba maar).

 

Toen ik je berichtje las moest ik meteen aan Jacob Gelt Dekker en Hotel Kura Hulanda in Willemstad denken. (www.kurahulanda.com) Zijn concept van allemaal kleine huisjes verbouwen tot hotelkamers lijkt mij veel geschikter voor je idee dan zo'n oud-landhuis opknappen. Voordelen lijken mij onder andere: meer privacy, minder gehorigheid, bijna alles gelijkvloers en de mogelijkheid in fases te werken/uit te breiden. Daarnaast is Jacob Gelt Dekker iemand die heel misschien wel met je mee zou willen denken over de mogelijkheden en zou kunnen/willen helpen die te realiseren. Lees maar eens wat over hem en zijn initiatieven (hij is toevallig in oktober in Nederland voor een boekpublicatie).

Daarnaast zijn er op Curacao meerdere initiatieven om verwaarloosde huizen op te knappen met subsidies.

Misschien dat onze Antilliaanse HL-collega je aan tips kan helpen over zaken waar je rekening mee moet/kunt houden.

 

Je idee is zeker niet een-twee-drie te realiseren en lijkt ook mij erg ambitieus, maar als je het niet verder onderzoekt komt het er in ieder geval niet. En als jij zorgt voor een goede loopplank een stevige schoenen, kun je moeiteloos over de hoogste drempels stappen.

 

Deze ondernemer vindt je idee in ieder geval goed klinken en wenst je er veel succes mee.

 

Karen

 


Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
 • 0
Newbee     4 0

Het lijkt me op zich best een goed idee, maar er zit nog heel veel huiswerk in. Ik zou in ieder geval contact opnemen met SZGG, stichting zorg geestelijk gehandicapten op Curacao, waar heel kundige mensen zitten. Samenwerking met de SZGG heeft als voordeel dat je een grote organisatie met specifieke deskundigheid achter je hebt staan. Omgaan met kinderen met een meervoudige handicap doe je niet zomaar. Daar moet je je ook in verdiepen: specifieke zorgbehoeften. Er kan trouwens ook behoefte zijn op de eilanden zelf aan een dergelijke voorziening: voor lokale bewoners is het ook prettig om eens een weekendje vakantie te vieren met gehandicapt kind. Ik zou ook contact opnemen met het toerismebureau van Curacao. Er is een vestiging in NL, ik dacht in Rotterdam. Nog een laatste opmerking. Realiseer je wel dat vakantie een beperkt beeld geeft van Curacao, en zolang je geen Papiamentu spreekt, snap je zo wie zo niet hoe het in elkaar zit. Als je echt concreet hiermee aan de slag gaat, ga je je verbazen. Ik zou in ieder geval proberen om intensief met Curacaoenaars samen te werken, volgens mij zijn die wat gehandicaptenzorg betreft beter dan Nederlanders en het heeft als voordeel dat je "bedrijf" echt een lokaal bedrijf is. Succes met je huiswerk.

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Beste Kornes (en natuurlijk ook alle anderen),

 

Ik denk dat ik het eiland wel redelijk goed ken. Ik ben vorige zomer daar zes weken geweest en heb daar op een kinderdagverblijf gewerkt. Heb daar vooral een ´local life´ gehad en heb dus wel van het echte leven daar geproefd. Ook heb ik door met de kinderen te werken een klein beetje papiaments geleerd en ben nu bezig met een cursus dus daarmee zal het wel goedkomen. Ik vind het echt fijn om al jullie reacties te horen en zeker de positieve eerste zin van Karen. Ik verwacht natuurlijk niet alleen maar positieve reacties maar is toch fijn om bevestigd te hebben dat een beetje dromen mag. Ik zal zeer zeker de tips van iedereen gaan gebruiken en hoop dat daar wat uit gaat komen. Ook ga ik binnenkort een seminar volgen bij de KvK over hoe je een ondernemingsplan moet schrijven. Als jullie verder nog tips, ideeen en meningen hebben hoor ik ze graag!

 

Groetjes, Lieke

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     277 9

Beste Lieke,

 

Toevallig was ik vorige week naar een bijeenkomst geweest van IntEnt. Ik denk dat je gerust een afspraak met hun moet maken en daar je vragen en plannen voorleggen. Ze houden zich bezig met het stimuleren van ondernemerschap op het eiland en ik denk jouw plan best kans van slagen heeft aangezien vele ouders hun kinderen daar mee nemen om bijv. te zwemmen met de dolfijnen.

 

IntEnt heeft ook ingangen dat je in je eentje best lastig zou kunnen zijn te vinden. Vraag naar de heer Zunder.

 

http://www.ondernemenoverdegrens.nl/

 

Ik zou niet te lang mee wachten.

 

Succes!!!


If at first you don't succeed try again

Link naar reactie
 • 0
Newbee     1 0

Dag Lieke,

 

Ik vind je idee erg goed, maar zoals velen voor mij schreven moet je wel flink aan het werk om je droom gerealiseerd te krijgen. Te beginnen met onderzoek naar haalbaarheid.

 

Wij hebben zelf een zoon van 16, die als ik best wel eens op je zusje zou kunnen lijken (kwa gedrag). We zijn vorig jaar voor het eerst met hem op Curacao geweest en hebben daar een appartement gehuurd i.p.v. een hotel. (En het heel erg getrofen met erg lieve/tolerante mensen.)

(En ja, de heenvlucht was een ramp.....)

 

Waarom ik dit post is omdat het vast ook zinvol is om contact op te nemen met het Curacao Dolphin Therapy Center (www.cdtc.an). Die geven dolfijntherapie aan (verstandelijk) gehandicapte kinderen voornamelijk uit Nederland en Duitsland. Hebben veel ervaring met het onderbrengen van deze kinderen en kunnen vast tips en adviesen geven. Nu ik dit schrijf, bedenk ik opeens dat ik vorig jaar meen opgevangen te hebben dat ze zelf ook met zo iets bezig zijn.

 

Succes met je plannen,

groetjes Lucienne

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,6k 7 823

Beste Lieke,

 

Wat een mooie voornemens. Complimenten, hoor! Ik ben het met je eens dat je met een ondernemingsplan zou moeten beginnen, dus grijp die mogelijkheid via de KvK aan. Dat geeft je veel inzichten op de haalbaarheid. Laat nog eens weten hoe het je vergaat, je ziet, dat er hier genoeg bereidwilligheid is om je met raad bij te staan.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Guests

Beste Lieke,

 

Mijn eerste reactie: ga er voor! Volg je intuitie en gebruik je verstand om het mogelijk te maken. :D

Behalve het schrijven van het businessplan raad ik je aan om ook je droom/passie voor jezelf op te schrijven (tekenen mag ook). Wat wil je nu echt? Wat maakt je blij en geeft je kracht om door te gaan (ook als het even tegenzit)?

Maak er een Stichting van en kijk of je je doelgroep kunt verbreden (andere kinderen die er ook baat bij hebben om er even tussen uit te zijn). En voor praktische bezwaren kijk hoe je de dingen kunt verlichten: bijv. geef advies voor ouders om ook de heenreis al een succes te maken. Help hun de bezwaren te overkomen.

Veel succes en veel plezier met je uitdaging.

 

Link naar reactie
 • 0
Junior     11 2

Beste Lieke,

 

Wat vooral belangrijk is om je idee goed uit te werken en om te kijken of je plan haalbaar is. Financieel gezien en of je uiteindelijk de stap echt wil nemen om naar Curacao te emigreren. Want (met alle respect) ook ben je er een paar keer geweest, vakantie is anders dan wanneer je er echt woont. Wat ik zelf als een probleem ervaar is dat dingen soms (heel) erg lang duren. Je hebt niet zomaar iets geregeld, dat komt morgen wel……..de bekende manana mentaliteit. Daar moet je tegen kunnen.

 

Probeer als je weer op Curacao bent veel contacten te leggen en maak een goed businessplan. Ik vind dat je een goed idee hebt en vooral de combinatie (verstandelijke) gehandicapten en zwemmen met dolfijnen (misschien kan je samenwerken met de dolphin academy op Curacao). Uiteraard bezoeken niet alleen Nederlanders Curacao en is je doelgroep ook veel groter, dus daar zou ik mij niet zorgen om maken. Tegenwoordig is een bedrijf via een website of bijv. google wereldwijd te vinden.

 

Je kan op verschillende sites waar je doelgroep op komt een oproep plaatsen om te zien of men behoefte heeft aan zo’n hotel. Het is natuurlijk erg kostbaar zo’n reis.

Waarom begin je niet eerst een soort bed & breakfast voor de doelgroep gezinnen met een gehandicapt kind of down syndroom. Je kan bijvoorbeeld stagiaires vanuit NL de opvang laten regelen overdag etc. Er zijn zoveel mogelijkheden.

 

Als het echt je droom is, dan moet je er voor gaan. Ik wens je in ieder geval heel veel succes! Hopi bon! ;)

 

Dit is een interessante link http://www.zakelijkcuracao.com

 

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Beste allemaal,

 

Ben heel erg blij dat ik zoveel positieve reacties krijg! Ook mijn omgeving is positief. Dat maakte het voor mij extra moeilijk om vorige week in de krant te lezen dat er mensen mij voor zijn geweest...Ze zijn geloof ik al begonnen met bouwen van twee huizen wat er uiteindelijk acht moeten gaan worden. Het heet Villa Bon dia en ze zijn al erg lang bezig om dit project op te zetten. Hun doelgroep is wel net iets anders, iets uitgebreider, het is voor chronisch zieke kinderen dus ook kinderen met kanker etc. Ik moet mijn droom nu helaas opgeven aangezien het nu zeker niet meer rendabel is om daar een soort gelijk iets op te starten. Het is best frustrerend om te weten dat mijn plan daadwerkelijk had kunnen gaan werken en ik was best verdrietig om het feit dat IK mijn droom niet kan gaan waarmaken. Aan de andere kant ben ik wel erg blij dat zo´n hotel er nu zeker gaat komen en wat ik op hun site kan zien hebben ze er heel veel werk van gemaakt.Denk dat het wel echt iets heel moois gaat worden. Ik ga die mensen nu maar een mailtje sturen en vragen of ik ze bij hun plan kan gaan helpen.

In ieder geval erg bedankt vaaor al jullie reacties en hulp!

 

Groeten Annelieke

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Ik denk dat het niet meer gaat werken om nog zoiets daar op te zetten. Mijn geplande doelgroep kan ook bij villa bon dia terecht en het eiland is maar klein dus ik zou mezelf alleen maar tegenwerken als ik door zou gaan met mijn idee.

Link naar reactie
 • 0
Legend     528 3

Als ferfent curacao-liefhebber wil ik je toch aanmoedigen om niet zomaar het bijltje erbij neer te leggen. Zonder concurrentie geen handel is toch een vaak gebezigde uitspaak in ondernemersland ?

 

Kijk hoe deze "concurent" het doet, leer ervan , ga er desnoods een tijdje werken en doe het vervolgens 10x beter! Juist het feit dat er "concurentie" is bevestigd dat er een markt is!

 

Dus juist nu niet opgeven maar moed putten uit deze ontwikkeling!!!

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  7 leden, 162 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.