Jump to content
ser
Verberg

Betalingen vergelijken met facturen - hoe?

vraag

Wij werken op kantoor met Accountview via een online verbinding met een groot accountantskantoor, ideaal dat dat online kan, want zo kunnen ze mooi meekijken hoe het gaat en zitten we bij diefstal van de boekhoud PC niet meer zonder backup.

 

Het enige waar wij accountview voor gebruiken is om betalingen te controleren of ze daadwerkelijk betaald zijn.

Wij hebben een dame op kantoor die bijna de hele dag niks anders doet dan factuurnr invullen en een kenmerk. En dat achter elkaar (ja wij hebben erg veel verkoopbonnen), maar om 1 factuurtje in te boeken, is ze behoorlijk veel muisklikken verder en ook tijd. Saai en tijdrovend werk.

 

Ook is er geen zoekfunctie, soms betaald een klant niet onder factuurnr. maar onder een ander kenmerk, dan moet ze handmatig alles bij langs om van die maand de juiste kenmerk erbij te vinden.

 

 

 

Ik vind dat allemaal een beetje ouderwets en had gehoopt dat er ondertussen in 2007 toch wel een oplossing voor zijn gekomen, er zullen toch wel meer bedrijven zijn die zo'n 100 verkoopbonnen hebben per dag en netjes inboeken.Wij boeken maar 1 keer per week in en dan zit zij dus opgescheept met 500 verkoopbonnen.

 

Voordat ik het wiel opnieuw ga uitvinden, wilde ik jullie eens vragen of jullie misschien een oplossing hebben ?

 

Misschien iets creatiefs met andere opbouw van factuurnummers ? Want dan draaien we dit drukwerk er nog even door en beginnen we dan gewoon met een nieuwe telling.

 

Het enige vereiste is, dat het samen moet kunnen werken met zo'n digitaal bankafschrift, anders hebben we weer heel werk met het handmatig nakijken of iets wel betaald is.

 

[titel aangepast - mod]

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

 

Twee jaar geleden stelde je bijna dezelfde vraag, was het antwoord toen niet goed?

 


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Nav. dat topic heb ik besloten om verder te gaan met Accountview, maar die voldoet dus niet. En om nu nog tig andere programma's bij langs te gaan in de hoop dat de juiste ertussen zit, stel ik eerst hier de vraag maar weer even.

 

Misschien dat iemand dit leest en denkt, wat jij nodig hebt is dat en dat programma, of misschien kan het wel op een andere manier.

 

Dat scheelt mij een hoop gezoek, en misschien bestaat het ook wel niet wat ik zoek :) In dat geval moet ik zelf maar iets uitvinden,

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Overleg eens met jouw accountant, als je namelijk via hem het programma hebt dan moet hij ook voldoende ervaring hebben om je met dit probleem te helpen. Er bestaand wel degelijk verschillende manieren om de openstaande posten op te zoeken. Daarnaast kun je AccountView ook koppelen aan het telebanking pakket van jouw bank. Hierdoor zal AccountView trachten de openstaande posten te gaan herkennen.

 

In de praktijk blijkt dat al snel zo'n 75% van de boekingen op deze manier automatisch geboekt kunnen worden, zelfs als je zonder subadministratie werkt en het kasstelsel hanteert!.

 

Overigens maakt het voor het geschetste probleem niet zoveel uit welk pakket je gebruikt. Het gaat bij alle boekhoudpakketten even gemakkelijk of lastig. Het is maar net wat je gewend bent en gemakkelijk vindt.

 

Overigens is er nu ook YOB Teleboekhouden. Dit is het antwoord voor online boekhouden in AccountView en zal binnen enige tijd bij de accountants en administratiekantoren gaan draaien die met Accountview werken. Deze webapplicatie biedt nog meer zoekmogelijkheden en soms zelfs nog betere overzichten dan in AccountView zelf!

 

Succes met boekhouden!


http://www.smart-visie.nl : Voor een heldere kijk op uw praktijk.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 188 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept