Jump to content
Christine
Verberg

Ervaring met Technorati?

vraag

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Rate this answer

Ik ken het enkel als gebruiker (een klein beetje buzztracking en handig als bron voor wanneer ik om weblogonderwerpen verlegen zit). Naar de profielen en dergelijke kijk ik eigenlijk nooit.

 

Een probleem van Technorati hoe ik het ervaar, is dat de site focust op populariteit. Dat heeft tot gevolg dat nieuwe, bij start kleine, weblogs, niet doordringen tot de top. Daardoor kom je vrij weinig verrassingen tegen, en verlies ik m'n interesse omdat er zovele alternatieven zijn.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Technorati geeft je wel mogelijkheden om snel en zonder kosten je website te promoten. Met behulp van de tags kan je snel weblogs vinden die posten over soortgelijke onderwerpen als er op je eigen blog te vinden zijn.

 

Je kan vaak een reactie geven op zo'n artikel, waar bijna altijd ook een veld is voor je eigen website. Maak hier gebruik van en je kan op eenvoudige wijze externe links van pagina's met overeenkomstige content verkrijgen. Mooie manier van linkbuilding, kan geen kwaad voor de optimalisatie van je website en zal in ieder geval niet minder bezoekers opleveren.

 

Zorg uiteraard wel dat je kwalitatieve reacties toevoegd, verwijs bijvoorbeeld naar bronnen die jij gebruikt (hebt) voor het schrijven van je stukjes, vergelijk uitkomsten of conclusies etc.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Heeft iemand ervaring met Technorati? Ik probeer dat een beetje uit maar zie de voordelen nog niet helemaal. Het zou een mooie tool kunnen zijn voor guerilla marketing.

 

omschrijving:

Technorati is een portal voor weblogs.

Afhankelijk van hoeveel mensen linken naar jouw artikelen (op je eigen site) krijg je een hogere ranking. De technorati ranking is samen met de Google PR ranking, De Alexa ranking en de RSS Reads ranking een van de belangrijkste rankings om de populariteit van je weblog te bepalen.

 

 

wat kun je er nu mee:

- de ranking kun je gebruiken als een graadmeter en meetinstrument voor je website. Bij een te lage score kun je enige SEO actie ondernemen. Er zijn indexeringssites die kijken naar je Technorati ranking.

- Op de WTF sectie op Technorati kun je zelf artikelen submitten over trends die "hot" zijn. Je kunt dan bezoekers trekken naar jouw site als je de eerste bent die begint over dit onderwerp.

- Je kunt bijhouden welke onderwerpen "hot" zijn en daarop inhaken met je eigen artikelen (met natuurlijk links naar je eigen producten), je voegt dan tags toe aan je "Watchlist". Het bespaart je speuren op het Internet naar wat de concurrentie uitvoert.

- Je kunt een button toevoegen aan je site waarmee gebruikers jouw site snel kunnen toevoegen aan hun persoonlijke bookmarks list op Technorati, een service voor je klanten die Technorati gebruiken.

 

Vooral dus een graadmeter/meetinstrument om de populariteit van jouw artikelen (indien je een weblog op je site hebt) te controleren versus "de concurrentie".

 

Extra traffic naar je website genereer je alleen als je er erg veel SEO energie instopt.

 

p.s. als je geld verdient met het schrijven van artikelen dan is Technorati natuurlijk WEL core business.

 

p.p.s. higherlevel: rank: 100499 en een authority van 60. Hier mag dus nog wel e.e.a. aan gebeuren qua SEO... (zelfs mijn prive weblog staat op een ranking van 80000 met een authority van 67).

Hoe kun je higherlevel "hoger" krijgen? a) link naar artikelen op higherlevel vanaf je eigen weblog. b) klik op "fav" hier: http://www.technorati.com/blogs/higherlevel.nl?reactions

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Technorati is een portal voor weblogs.

 

p.p.s. higherlevel: rank: 100499 en een authority van 60. Hier mag dus nog wel e.e.a. aan gebeuren qua SEO... (zelfs mijn prive weblog staat op een ranking van 80000 met een authority van 67).

 

HL is dan ook geen weblog...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 66 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept