Jump to content
Scandilux
Verberg

Winkelvestiging - gokje wagen?

vraag

Hallo,

 

Ik heb een aantal dingen waar ik graag het antwoord op wil weten van ondernemers die hetzelfde ervaren hebben of iemand van je naasten die ongeveer in hetzelfde schuitje zit.

 

Momenteel ben ik een marktkoopman en zit er al een tijdje over na te denken om een winkel te beginnen. Nou is er een mogelijkheid om een winkel te beginnen waarbij ik niet een hele jaar of langer vaszit aan een huurovereenkomst. Dit is omdat de winkel zich in een winkelcentrum bevindt die binnenkort (kan misschien wel of een jaartje of twee zijn of binnen nu en 5 maanden) word verbouwt of gesloopt. Ze zijn er iig nog niet uit met de bouwplannen (denk ik).

 

De buurt weet ervan dat de winkels weg gaan en dus denk ik dat er geen hond binnen komt als ik daar de moeite neem om geld te investeren en daar wat te beginnen. Er zijn inmiddels een paar winkels aangevuld met tijdelijke huurders die er Partijtjes handel in hebben gestopt en ze kunnen daar de huur van E 1250 per maand makkelijk opbrengen (zeggen ze).

 

De huur bij de nieuwbouw winkels is aanzienlijk en dat kunnen alleen ketens makkelijk betalen. Een eenmanszaak heeft tussen al die ketens geen kans van slagen.

 

Vinden jullie dat ik de bluf moet nemen en hopen op het beste of denken jullie van doe maar niet en spaar nog effe verder voor een toplocatie? meningen, ideeén etc allemaal welkom.

 

Qua handel heb ik geen idee ik denk dat ik handel neem die goede omzetten op markten hebben opgebracht natuurlijk meegaand met het seizoen maar ook dat ik diezelfde handel mee kan nemen naar de markt mocht het helemaal niets worden met de winkel.

 

Winkel is helemaal kant en klaar met spotjes plafond etc etc alleen geen vloerbekleding aanwezig.

Medewinkeliers hebben geimproviseerd met doeken aan het plafond en stallages maar ik weet dat ik dat niet kan en dat ik weer een mooie uitstraling wil hebben waarbij dit bevordelijk is voor mijn product.

 

edit:

 

Geschatte budget Euro 4500,-. Dit alles in Handel en vitrines etc. Tweedehands (ga ik van uit) kan Ikea kwaliteit zijn zolang het maar mooi uitziet. Mogelijk sieraden (risico aangezien iedereen ze verkoopt op markten en winkeliers er actief mee bezig zijn. Voor de feestdagen natuurlijk een goede uitweg) Nadeel: Raak het restant nooit kwijt aan niemand toets eens partij sieraden in op Google.

 

Ik heb de zoekfunctie gebruikt bij deze en wil graag jullie meningen bij deze als ondernemer of klant. Mijn excuses als ik trekkers hiermee op scherp zet.

 

Vriendelijke groeten,

Scand

 

[titel aangepast - mod]

Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 229 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept